Суспільство має готуватися до організації рішучої відсічі планам Партії регіонів знищити українську мову!

Сьогодні, 14 травня, на погоджувальній раді парламенту голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов виступив за розгляд на пленарному тижні 15-18 травня законопроекту “Про засади державної мовної політики”. Цей законопроект, розроблений українофобом Колєсніченком, фактично витіснить українську мову з половини території України, зробивши на іншій половині російську де-факто другою державною.

Попередній подібний законопроект було відкликано після масових протестів громадськості у 2010-2011 рр. Тому несподіваність і поспіх внесення нового законопроекту, який не пройшов широкого громадського обговорення (Колєсніченко обмежився лише збором підписів його прихильників), можна пояснити лише одним: Партія регіонів прагне прийняти нищівний для української мови закон блискавично, аби суспільство не встигло організуватися для нових протестів.

Широкі протести за день-два справді організувати не просто. Однак ми можемо (і це надзвичайно просто) організувати покарання тих, хто ініціював цей законопроект. Бо в разі внесення законопроекту ”Про засади державної мовної політики” до порядку денного Партія регіонів покаже, що окремі спроби доволі вдалого діалогу з громадськістю, як це на сьогодні є, наприклад, з законопроектами “Про вищу освіту” та “Про порядок організації і проведення мирних заходів”, є лише винятками. Внесення законопроекту ”Про засади державної мовної політики” до порядку денного означатиме, що регіоналам чхати на громадськість, і вони знову повертаються до практики виключно свавільного продавлювання ініціатив своїх, навіть найодіозніших, депутатів.

Внесення цього проекту стане тим Рубіконом, за яким подальший будь-який конструктивний діалог з цією владою стає безглуздим, а тому кожен українець має зробити все, аби на наступних парламентських виборах Партія регіонів була від влади усунута як виключно антиукраїнська сила.

Вносячи цей законопроект, Партія регіонів має намір трохи покращити свій рейтинг за рахунок тієї жменьки людей, яких російська мова цікавить більше, ніж економічний добробут, стабільність, відсутність корупції та інші питання, які є однаково пріоритетними для мешканців Донецька і Львова, Києва і Севастополя. Ми ж маємо (і можемо!) зробити так, аби вони від прийняття цього законопроекту значно втратили голоси.

Іще в листопаді 2011 року ми разом з низкою інших організацій, які однаково скептично ставляться як до влади, так і до опозиції, досягли згоди про початок широкої та тривалої кампанії по знищенню рейтингу Партії регіонів в разі голосування у Верховній Раді низки законопроектів, в т.ч. і законопроекту ”Про засади державної мовної політики” (відповідне звернення було занесене до центрального офісу Партії регіонів). Ця кампанія має носити головним чином не мовний, а економічний характер та повинна не тільки й не стільки роз’яснювати громадянам України шкідливість цього законопроекту (окрім нищення української мови він порушить державну стабільність аж до загрози виникнення в перспективі громадянської війни та розколу, призведе до додаткових витрат коштів, які могли б піти на підвищення зарплат і пенсій), скільки демонструвати людям (особливо у східних та південних областях) всі прорахунки правлячої влади (в основному в економічній та соціальній, а не гуманітарній сфері). Не має бути обійдений увагою жоден шкідливий крок, населенню має бути донесено абсолютно все, що зробила проти нього діюча влада Партії регіонів. При цьому на Сході та Півдні кампанія має вестися переважно російською мовою, оскільки російськомовних громадян, яким ніхто і зараз не заважає всюди спілкуватися рідною мовою, найбільше хвилюють не мовні, а економічні та соціальні питання.

В цій кампанії повинні об’єднатися всі українці, забувши існуючі між ними розбіжності. Кожному учаснику кампанії знайдеться що робити – систематизація прорахунків влади за два роки перебування її в руках Партії регіонів, розробка та поширення агітаційних матеріалів, посильне фінансування їх виготовлення (якщо кожен, кому дорога українська мова, витратить на цю кампанію хоча б по 100 власних гривень, Партія регіонів від влади буде усунута).

Мова – занадто важливе для існування незалежної України питання. А тому тут можлива і бажана співпраця і з політичною опозицією. Навіть, якщо ми вважаємо, що вона нічим не відрізняється від діючої влади й використовуватиме мовне питання виключно в електоральних цілях. На сьогодні українську мову прагне знищити саме Партія регіонів, і в цьому питанні вже має діяти принцип “Ворог мого ворога – мій друг”. Якщо політична опозиція проявить мудрість, вона підтримає цю громадську кампанію, не виставляючи на ній своїх партійних прапорів. Бо від зниження Партії регіонів вона лише виграє навіть, якщо при цьому не підвищить свій рейтинг (партійний же піар може звести всю кампанію нанівець).

Тому ми закликаємо усіх свідомих українців – простих громадян та громадських активістів, громадські організації та партії – готуватися до організації кампанії з тотального знищення рейтингу Партії регіонів по всій Україні. Внесення законопроекту ”Про засади державної мовної політики” до порядку денного Верховної Ради має стати для нас всіх сигналом для початку цих дій.

Громадянський рух “Відсіч”

7 Comments

  1. цих свиней,колiснiченкiв,треба загнати в шахту на 3000гр\мiс ,i менi байдуже буде якою мовою вiн розмовляе,а молодичек регiоналок-в московiю до таджикiв на розвагу! От тодi вони “прозреют”

  2. я дам 100 і більше грн за чіткий план дій для дострокового усунення пахана з трону.
    Жодна з громадських організацій, по сьогодняшній день, цього практично не розглядає. Тільки страйки, це все, на що ми здатні. А як дійде справа до індивідуального підписання колективної незгоди, то знову зіграє принцип “моя хата з краю”. Юля для того і була посаджена, щоб посіяти ще більший страх серед людей.

    • Юлю посаджено за вчинення великої економічної шкоди Україні.

  3. Прагнення сусіди, якого українці пустили до своєї домівки нав’язати нам свою мову, цінності, культуру, церкву, а відповідно ліквідувати українське. призведе до того, що особисто для мене кожен, хто посягне на українське буде мені ворогом, перетвориться на окупанта з відповідними наслідками для тих, хто буде цим ворогом. Я переконаний, що влада усвідомлює наслідки, які можуть бути для України через посягання на українське. У першу чергу це сепаратизм, міжнаціональна ворожнеча, й як наслідок – збройні сутички й повстання проти окупаційної адміністрації, якою є промосковська влада регіоналів. А для московвії цей сценарій може стати початком розпаду імперії зла – Чечня, Татарстан,Далекий Схід та інші малі народи – складові імперії довершать справу. У Росію підуть китайці й державна мова на 1\6 земної поверхні буде вже китайською. Москаль сам собі яму риє.

    • хто посягне на українське буде мені ворогом, Чому БУДЕ? А зераз ще ні?

  4. Рейтинг “партіі рєгіонав” треба знищити безвідносно цього “законопроекту”.

Comments are closed.