Молитовні Віче на київському Майдані триватимуть до виборів президента

.
2014.03.16_1_pray_rally_veche_Euromaidan_Maidan_Kyiv_irs.in.uaКИЇВ – Незважаючи на дощ і сильний вітер 16 березня 2014 року кілька тисяч християн зібралися на столичному Майдані Незалежності для молитви за мир, єдність, цілісність та суверенітет України.
.
У Молитовному Віче взяли участь члени Ради Євангельських Протестантських Церков України, яка виступила його організатором, а також представники УАПЦ та УГКЦ, повідомляє Інститут релігійної свободи.
.
Відкрив захід єпископ Української автокефальної православної церкви Володимир (Черпак), який разом із усіма звершив молитву «Отче наш».Також зі сцени на Майдані прозвучали слова з Євангелія та молитви, які звершили голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів В’ячеслав Нестерук, голова Церкви адвентистів сьомого дня Віктор Алєксєєнко, головуючий у РЄПЦУ Анатолій Гаврилюк та інші єпископи і пастори.Завершив Молитовне Віче старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко. Він закликав усіх українців стати на фундамент віри та звернутися до Бога, від якого прийде допомога і перемога для України від навали російських агресорів.Михайло Паночко запропонував щонеділі у післяобідній час збиратися на подібні молитовні віче до того часу, коли в Україні завершаться президентські вибори. Присутні на Майдані підтримали цю ініціативу.

Під час заходу пролунали пісні в виконанні молодіжного церковного хору євангельських християн з міста Львова та відомого музиканта Влада Канашина.

Організатори повідомили, що подібні молитовні віче сьогодні відбулися в багатьох містах і селах України, зокрема в Дніпропетровську та Луцьку. А з наступної неділі спільні молитви за Україну плануються в усіх обласних центрах держави.

Інститут релігійної свободи, Київ
www.irs.in.ua