16 команд розіграють у Тернополі Кубок Шухевича

З 28 лютого по 8 березня 2015 року з нагоди вшанування пам’яті Романа Шухевича, молодіжні громадські організації Тернополя, органи студентського самоврядування та Молодіжна Міська Рада проведуть четверті спортивні змагання на Кубок Генерала УПА Романа Шухевича.
Відкриття змагань  відбудеться 28 лютого о 9:00 в спорткомплексі ТДМУ, який знаходиться за адресою вул.Коцюбинського, 3.

Цього року у змаганнях братимуть участь 16 команд, а саме:
  1. Стріт воркаут Тернопіль
  2. Спілка Української Молоді (СУМ)
  3. Сокіл
  4. Пласт
  5. Молода Просвіта
  6. Фундація Регіональних Ініціатив (ФРІ)
  7. Автономні націоналісти
  8. Файне місто
  9. Школа Молодої Еліти (ШМЕ)
  10. Зборівський районний Сокіл
  11. Галицькі Зубри
  12. Студентська Свобода
  13. Студентська рада ТНЕУ
  14. Студентська рада ТНПУ
  15. Студентська рада ТНТУ
  16. Студентська рада ТДМУ
Роман Шухевич був багатогранною особистістю: був не лише командиром УПА, але й успішним спортсменом, бізнесменом, музикантом. Головною особливістю Кубку є те, що змагання проводяться з видів спорту, в яких Генерал УПА досягнув значних успіхів: футзал, волейбол, баскетбол, естафета, стрільби, шахи, бокс, плавання, скелелазіння.
Роман Шухевич вигравав змагання Галичини із плавання на 100 м, біг із перешкодами на 400 м, створив спортивний пластовий гурток «Ясний тризуб», активно грав в ігрові види спорту, добре стріляв, займався фехтуванням, ходив на лижах, провів перший пластовий табір на воді в 1927, а в 1925 році почепив на скелях Довбуша український прапор, не використовуючи спеціального спорядження.
Він був один з тих, хто вчасно зрозумів справжній глибокий сенс тіловиховної ідеї і її значення, зокрема для молоді. Ця людина, вважала, що справді освіченим можна рахувати лише того, хто вміє «читати і плавати» — переводила цю засаду не лише у своєму житті, але й намагалась привити її іншим.