Річницю завершення операції “Френтік” вшанували в Полтаві

Саме 9 вересня 1944 року завершилась радянсько-американська військова операція “Френтік” (Operation Frantic) з човниковим рухом американських бомбардувальників, метою якої було завдання  масованих авіаційних ударів по важливих військових і промислових об’єктах Німеччини і її сателітів. За ініціативи полтавського полковника у відставці Михайла Притули небайдужі громадяни вирішили в цей день подякувати американським військовим за неоціненну військову допомогу під час другої світової війни. “Якщо ми зараз частенько звинувачуємо США у слабкій підтримці України в боротьбі з агресором то, перш ніж просити вимагати активної допомоги, варто почати з себе і хоча б подякувати за вже отриману” – вважають Михайло Притула та його син, що воював в “Азові”  під позивним “Цахал”.

Михайло Притула
Михайло Притула

20150909-DSC_7091

Учасники дійства поклали квіти до пам’ятного знаку на честь учасників операції “Френтік” та розгорнули український та американський прапори. До речі, якщо не помиляюсь, це єдиний в Україні пам’ятний знак на честь воїнів країн антигітлерівської коаліції. І за це має бути нам соромно, оскільки масштаби американської допомоги, котра замовчувалась в СРСР, важко переоцінити. Лише в рамках операції “Френтік” було здійснено 2207 літако-вильотів, на об’єкти противника було скинуто 1955 тон авіабомб.

20150909-DSC_7119

20150909-DSC_7095

 

Тетяна Кохановська та Михайло Притула
Тетяна Кохановська та Михайло Притула

Ми з Тетяною Кохановською не могли не приєднатися до такої шляхетної справи, не могли не познайомитись з цими свідомими небайдужими людьми.

20150909-DSC_7104

Сподіваюсь, що їх цікаві матеріали матеріали незабаром будуть опубліковані в журналі “Миротворець”.

Ігор Кіянчук, ІЦ “Майдан Моніторинг”, фото автора, відео – Михайло Притула

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

1 Comment

  1. Детектор брехні в наші дні набуває все більшої популярності в різних сферах❗
    У багатьох державах вже давно існує така методика. Адже легше виявити і не допустити до своїх лав злодія або потенційного зрадника, ніж пізніше, витрачати сили і час на викриття, і ліквідацію наслідків, спровокованих його діяльністю.
    Так може і нам вже час запрошувати всіх робітників держапарату до поліграфу?
    http://blog.liga.net/user/aandreev/article/19177.aspx

Comments are closed.