Вперше в Україні кандидати в мери обласного центру складали «Громадський іспит»

Громадські організації «Інститут міста Ужгорода» та PRO URBE провели «Громадський іспит» для кандидатів на посаду голови міста Ужгорода. Дійство відбувалось в ужгородському музеї ім. Бокшая, в залі жупанату – колишнього органу самоврядування міста.

Явні фаворити виборчої гонки: очільниця міської ДПІ Марія Бадида, чинний голова обласної ради Володимир Чубірко, багаторазовий екс-мер Сергій Ратушняк та висуванець від партії БПП «Солідарність» Михайло Качур  складали іспит разом з іншими учасниками перегонів, які спромоглися написати власну програму та надіслати її організаторам.

    Формат іспиту був побудований таким чином, щоб не перетворювати захід на потік взаємних обвинувачень , кожен депутат захищав пункти своєї передвиборчої  програми, відповідав на питання експертів та громади. Решта кандидатів слухали захист конкурента, але не могли його коментувати.

     За словами організаторів, такий формат забезпечує обмін ідей між кандидатами, адже аутсайдер перегонів, якщо він не технічний кандидат, може мати своє бачення урбаністичного простору та пропозиції щодо його реорганізації, певне раціональне зерно, яке зможе використати переможець. Оцінки за іспит ми взнаємо незабаром, вже за тиждень їх виставить місцевий виборець.  

Ispit