Одесити висловили підтримку російському народові

 

Конференція Одеської обласної організації Української Народної Партії ухвалила звернення з приводу подій в Росії:

 
Конференція Одеської обласної організації Української Народної Партії висловлює підтримку російському народу, який протестує проти фальсифікації виборів до Державної Думи РФ, захищаючи таким чином своє право на чесні вибори та людську гідність.

Усвідомлюючи важливість історичного моменту, ми закликаємо владу Російської Федерації пам’ятати, що найвищою цінністю є життя людини, її гідність і здоров’я.

Конференція Одеської обласної організації
Української Народної Партії
Одеса, 10 грудня 2011р.

 

 

 

Це звернення буде передане Націонал-Демократичному Альянсу Росії як представнику протестуючих, та Генеральному консульству РФ в Одесі як представнику російської влади.

 

 

 

Нагадаємо, 7 грудня Націонал-Демократичний Альянс Росії висунув владі перелік вимог, які вже підтримали ряд російських громадських організацій та політичних партій. В НДА зазначають, що ці вимоги залишаються в силі до їх повного виконання. Вони будуть оновлені у випадку відмови виконати їх в термін до президентських виборів в березні 2012.

 

 

 

Наводимо звернення НДА.

 

 

 

Наші вимоги

 

 

4 грудня в Російській Федерації пройшли «вибори» нового складу Державної Думи, головного законодавчого органу країни. На жаль, ця процедура мала до демократичного процесу вельми формальне відношення. Не тільки на окремих дільницях, але і в цілих суб’єктах Федерації виявлено багато чисельні порушення, спрямовані на спотворення волевиявлення російських громадян. В деяких регіонах, переважно в національних республіках, проценти на користь «Единой России» досягли просто фантастичного рівня. В Москві і в ряді інших міст вже пройшли акції протесту проти офіційних результатів голосування.

У зв’язку з фактами масових фальсифікацій і з метою захисту інтересів громадян Російської Федерації ми, Націонал-Демократичний Альянс, виступаємо з наступними вимогами.

– Вибори до Державної Думи, що відбулися 4 грудня 2011 року, мають бути визнані Верховним Судом Росії недійсними, оскільки допущені при проведенні голосування і встановленні його підсумків порушення не дозволяють встановити волевиявлення виборців.

– Також, Конституційний Суд Росії має визнати діючий «Закон про політичні партії» таким, що протирічить духу Конституції і перешкоджає реалізації прав громадян на участь у виборах до органів законодавчої влади.

– Після прийняття цих рішень Президент, Уряд і тимчасово функціонуючі Федеральні Збори мають прийняти комплекс заходів, забезпечуючи громадянам Росії повноцінне політичне волевиявлення відповідно до Конституції РФ.

 

 

 

Цей комплекс має включати у себе:
– Звільнення з-під адміністративного арешту всіх затриманих під час громадянських протестів проти фальсифікації виборів;
– Зміну порядку реєстрації політичних партій на повідомлювальний, мінімізація обов’язкових умов для реєстрації;
– Забезпечення можливості створення регіональних партій;
– Зниження виборчого бар’єру на виборах до Державної Думи і регіональних парламентів до 3%;
– Повернення виборності голів виконавчої влади суб’єктів Російської Федерації;Відміну статей 280 і 282 Кримінального Кодексу, що вводять кримінальну відповідальність за висловлювання і які ставлять під загрозу будь-який вільний політичний діалог;
– Повернення термінів повноважень Президента і Державної Думи, що були зазначені в початковій редакції Конституції РФ, прийнятій на референдумі 1993 року – 4 роки;
– Проведення нових виборів до Державної Думи у відповідності з оновленим законодавством не менш ніж через три і не більше ніж через шість місяців після оголошення останніх виборів недійсними.

Ці вимоги залишаються в силі до їх повного виконання. Вони будуть оновлені у випадку відмови виконати їх в термін до президентських виборів в березні 2012.

Координаційна рада Націонал-Демократичного Альянсу
Москва, 7 грудня 2011 р.

 

http://nazdem.info/texts/284