В Росії натурала арештували на 15 діб за… “пропаганду гомосексуалізму”

Минулої неділі Сергій Кондрашов був заарештований в Санкт-Петербурзі, Росія, за те, що на одиночному пікеті тримав у руках плакат з написом: «Подруга нашої сім’ї – лесбійка, ми с дружиною любимо і поважаємо її, її образ життя нормальний, як і наш, а її сім’я соціально рівноцінна нашій”.

16 квітня на Сергія чекає суд, де його може бути оштрафовано або навіть заарештовано на 15 діб за порушення нового петербурзького закону про заборону «пропаганди гомосексуалізму». Сергій вирішив зайняти принципову громадянську позицію, усвідомлюючи те, що законодавці у федеральному парламенті Росії мають наміри ухвалити аналогічний закон у загальнонаціональному масштабі. Він просить прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна відмовитися від абсурдного антигеївського закона, який зробив його злочинцем, і зробити все від нього залежне, щоб зупинити поширення цього неконституційного закону на всю країну.

Сергій не вважає себе активістом. Він просто людина, яка вважає, що всі росіяни – геї чи натурали – мають бути рівними перед законом. Якщо ви вважаєте, що не повинно бути заборон на захист гідності своїх знайомих, друзів, членів сім’ї, які є геями, лесбійками, біексуалами або трансґендерами – будь ласка, встаньте поруч із Сергієм, і підпишіть цю петицію до прем’єр-міністра Росії.

Підписати петицію на захист Сергія можна тут http://www.allout.org/en/actions/standwithsergey

Ось тут розлогіше про позицію Кондрашова: http://www.svobodanews.ru/content/article/24541333.html

Кондрашов з дружиною. Фото "Радіо Свобода"