Харківській прокуратурі закон не писано?

У рамках проекту “Майдан-Моніторинг  ми звернулися до органів прокуратури всіх (10) міст-обласних центрів України та до прокуратури м.Сімферополя щодо вжиття заходів прокурорського реагування у зв’язку з затвердженням відповідними міськими радами власних нормативно-правових актів з питань організації і проведення громадянами України мирних зібрань – на що органи місцевого самоврядування не мають жодних законних повноважень. Зокрема – звернулися (07.04.12) і до прокуратури м.Харкова, де рішенням №543 від 06.06.07 міськвиконком нічтоже сумняшеся затвердив “тимчасове положення про порядок розгляду питань щодо організації та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м.Харкові”.

Відтоді з харківської прокуратури – ані пари з вуст, попри встановлений Законом України “Про звернення громадян” місячний термін реагування на звернення.

Натомість надійшов цікавий лист з Харківської міської ради. Такий:

Лист є цікавим, власне, не своїм змістом – він по суті містить лише намагання виправдати те, що виправдане бути не може – а тим, що з нього випливає, що звернення до прокуратури Харкова було оною “відфутболено” до органу, на рішення котрого і було подано скаргу. А тепер увага! Згідно з частиною четвертою Закону України “Про звернення громадян” “Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються”. Але, як бачимо, схоже що у прокуратурі Харкова вважають, що це їх не стосується. Доведеться перепитати, а далі потурбувати Генеральну прокуратуру.  Далі буде.