У Кременчуці спалили автомобіль громадському активісту

Це другий випадок за півроку, коли горять автівки борців із корупцією. Олександр Крижановський заявив журналістам, що підозрює у замовленні злочину мера Кременчука. 

Уже другий за рік автомобіль представників організації, що публічно оголосили про наміри боротися з корупцією у владі Кременчука, горить через умисний підпал. Сьогодні, 1 листопада, опівдні стало відомо, що спалахнув автомобіль Олександра Крижановського, голови громадської організації, що не раз заявляла про корумпованість чиновників міської влади Кременчука. Автівку підпалили біля будинку, де живе О.Крижановський (у центрі міста).

Сам громадський активіст не постраждав. Олександр Крижановський заявив журналістам, що підозрює у замовленні підпалу його авто міського голову Кременчука Олега Бабаєва.

Про обставини підпалу його Subaru він розповів так: заїхав додому о пів на одинадцяту дня випадково. Коли стався підпал, розмовляв по телефону. Почув хлопок, доки вибіг – автівка уже палала. Очевидці, за словами О.Крижановського, бачили чоловіка, що втікав у бік палацу культури “Кредмаш”.
Цей чоловік, одягнений у сіру куртку з капюшоном, кинув щось на автомобіль і почав тікати.

На виклик про пригоду прибули пожежні, міліціонери та представники прокуратури міста на чолі з першим заступником Людмилою Середою. Автомобіль знищено повністю.

Олександр Крижановський вважає, що підпал його автомобіля може бути помстою з боку мера та його команди у зв’язку з тим, що громадський активіст ініціював рослідування кримінальної справи щодо купівлі тролейбусів за кошти міських облігацій. Як відомо, навколо якості цих, нібито нових тролейбусів львівського виробнитцва, був скандал. Громадські активісти підозрювали, що вартість тролейбусів є завищеною і під час їх придбання було порушено умови тендеру. За фактами, оприлюдненими громадськими активістами, обласний УБОЗ порушив кримінальну справу. Також О.Крижановський цікавився порушеннями під час приватизації малосімейок, конкурсом на забудову зупинок громадського транспорту та витратами на святкування Дня міста.

Як відомо, півроку тому, 28  травня, так само серед білого дня було підпалено автомобіль іншого активіста цієї громадської організації, колишнього керівника міського УБОЗу Руслана Крахмільця. Виконавці та організатори цього злочину досі не знайдені. Руслан Крахмілець тоді заявляв, що до підпалу можуть бути причетні міські чиновники, незаконною діяльністю яких він цікавився.

Юлія Билина

 Атомобіль КрижановськогоАвто Крижановського