Сізіфова праця

Надіюся, що компрометація аморальної влади Януковича та його товарішів з Партії регіонів, а точніше з Партії ренегатів призведе врешті до якісної зміни ситуації в Україні. Послідовники Сталіна та Леніна, які поміняли червону ганчірку з серпом та молотом на прямокутник блакитного кольору з написом «ПАРТИЯ РЕГИОНОВ», в душі і в практиці далі залишилися більшовиками.

Їхні висловлювання, аргументування, примітивні дії, провокації пригадують поведінку комуністів з 70 – тих років минулого століття. Деякі члени ПР – це ,,персони” родом з палеоліту, музейні експонати, які повинні бути пересторогою для молодого покоління українців, а не правити великим європейським народом.

У Польщі – це все давно відбулося. Були танки на вулицях, криваві сутички робітників з міліцією й армією, демонстрації студентів, репресії та переслідування. Улітку 1980 р. криза досягла кульмінації і вилилась у численні робітничі страйки, в ході яких було створено опозиційне профспілкове об’єднання «Солідарність». У грудні 1981 було оголошено воєнний стан. Кілька років пізніше комуністичний режим капітулював.

Вірю, що так станеться з режимом Януковича. Його апологети будуть ще пробувати його захистити та зберегти. Від донецької диктатури можна сподіватися настуних навмисних та брутальних дій проти окремих осіб та організацій. Треба буде стерпіти чергові позбавлені змісту виступи, промови, примітивну пропаганду. Однак – це сізіфова праця. Зупинити революцію вже неможливо.

Андрій Сидор