“Совине гніздо” врятовано

Ми з приємністю повідомляємо, що громадськості Ужгороду вдалося відстояти історико-архітектурну пам’ятку «Совине гніздо». На захист пам’ятки спільно виступила ціла низка громадських організацій Закарпаття. Історія питання – тут: https://maidan.org.ua/2015/04/zahystyty-sovyne-hnizdo/

Тож співпраця дала ефект. Вчора, 9 квітня, відбулася сесія міськради, на яку було винесено питання приватизації землі під частиною комплексу пам’ятки. Громадські активісти розвили енергійну діяльність, збурили містян, а також звернулися по допомогу до профільних міжнародних організацій. І вчора отримали лист від українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ІСОMОS) щодо незаконності дій влади.

ICOMOS_УжгородMP_09_04_2014_001

Ця діяльність мала ефект, на сесії проект рішення, яким передбачалася приватизація землі у дворику біля пам’ятки, було знято з порядку денного сесії, таким чином, земля залишилася у власності міста.

Взагалі, на цій сесії в Чистий четвер удалося зробити багато. Також, на вимогу громади міста, з розгляду були зняті питання про приватизації 74 об’єктів комунального майна та визначення земельних ділянок, які могли бути продані з аукціону.

Таким чином, можем констатувати, що потроху, зі скрипом і великими зусиллями з боку активістів, але корумповану владу на місцях можна змусити йти на поп’ятну.

About Кохановська Тетяна 31 Articles
Аналітик ГО ІЦ "Майдан Монітринг", культуролог, фахівець з інформаційної безпеки.