Зал засідань Полтавської міськради сьогодні був заблокований невідомими

Громадськість, котра прийшла до Полтавської міської ради сьогодні була здивована тим, що вхід до зали засідань, в якій проходила 51 сесія, був заблокований невідомими людьми, котрі не представлялись і були одягнені в камуфляж з шевронами охоронної фірми “Антарес-3000”.

IMG_20150915_100328

IMG_20150915_100237

Невідомі не пропускали до зали засідань журналістів та батьків учнів Дитячої художньої школи, котру міська влада збиралася переселити в інше приміщення, яке знаходиться в одному з спальних районів в той час, як зараз школа розташована в історичному центрі Полтави. Крім того, всупереч Ст. 34 Конституції України, люди в камуфляжі заявляли, що не дозволяють їх фільмувати.

Як це відбувалося можна побачити на відео Громадського ТБ Полтава 

та на відео видання ВПОЛТАВІ.info

Не зважаючи на такий активний “захист” міської влади від  мешканців Полтави, люди таки потрапили до зали засідань і примусили депутатів зняти з розгляду питання про переселення художньої школи з історичного центру.

Присутнім також стала відома інформація, що земля, на якій розташовані Полтавська дитяча художня школа та Полтавський краєзнавчий музей згідно даних Публічної кадастрової карти України знаходиться у приватній власності. І це окреме питання, з яким потрібно розбиратися.

кадастр

Цікаво, що відразу після розгляду питання про школу, невідомі в камуфляжі миттєво розблокували зал засідань і зникли з приміщення Полтавської міської ради.

Міліція, котра знаходилась поруч ніяк не реагувала на вчинення правопорушень, хоча до міліціянтів звертались і батьки учнів школи і журналісти. Лише після прямого дзвінка начальнику УМВС України в Полтавській області полковнику міліції Беху О. В. прибула оперативна група і склала протоколи.

Ігор Кіянчук, ІЦ “Майдан Моніторинг”, фото автора.

About Ігор Кіянчук 216 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан