Токмак: Замість вулиці Островського – вулиця Марка Безручка

Ген.Марко Безручко
Ген.Марко Безручко

У зв’язку з Указом Президента України від 22.01.16 №17/2016 “Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років” (та і безвідносно до нього, а просто для доброї справи),  ми звернулися до міської ради м.Токмак з пропозицією вжити заходів для вшанування пам’яти видатного земляка – начальника штабу Корпусу Січових Стрільців, командира 6-ї Січової дивізії Армії УНР, героя оборони Замостя від большевицьких агресорів генерала Марка Безручка.

Про героїчну оборону Замостя українськими і польськими частинами під командою Безручка від навали червоної кінноти Будьонного можна прочитати, наприклад ТУТ.

1938-го року Польща нагородила Безручка найвищим військовим орденом – “Vіrtutі Міlіtarі”, проте генерал відмовився від нагороди, заявивши: “я воював не за Польщу, а за Україну”.

Відповідь не забарилася і нас вельми порадувала:

Токмак

Молодці!

Принагідно нагадуємо, що підтримати пропозиції про перейменування столичних вулиць Суворова та Кутузова на честь українських воєначальників Михайла Омеляновича-Павленка та Олекси Алмазова можна ТУТ і ТУТ.

Слава Україні!