Комітет самооборони села Стара Збур’ївка – відкритий лист

Відкритий лист ГО «Комітет самооборони
села Стара Збур’ївка» Голопристанського
району Херсонської області до органів
державної влади та громадськості.

Наша організація була створена в 2008 році за ініціативи громади на загальних зборах села Стара Збур’ївка, як реакція на незаконне захоплення природоохоронної смуги річки Дніпро високопосадовцями та репресій проти нашого сільського голови Маруняка Віктора Васильовича.
Ми організовували різні акції протесту щоби звернути увагу влади на свавілля правоохоронних органів та бездіяльність керівництва району та області: пікетування обласної прокуратури, обласної державної адміністрації, адміністрації президента та генеральної прокуратури. Наша акція протесту була підтримана сотнями громадських організацій як України так і інших держав . Журналісти різних видань надрукували безліч публікацій , вийшли сюжети на центральних телеканалах , була проведена прес-конференція в УНІАН. В результаті наших дій проти «дерибанщиків» було порушено кримінальну справу, а сільського голову випустили зі слідчого ізолятору на свободу.
В 2010 році, використовуючи набутий досвід боротьби за інтереси громади, нам вдалося швидко та ефективно відстояти затоку Збур’ївський Кут, на березі якої розташоване наше село, від захоплення водної гладі в практично приватну власність.
«Комітет самооборони» постійно приймає участь в заходах, які направлені на розвиток громади. Чотирнадцять членів громадської організації на останніх місцевих виборах стали депутатами різних рівнів. Наша громадська організація плідно співпрацює з Міжнародним фондом « Відродження», з Херсонським обласним фондом милосердя та здоров’я, з іншими громадськими організаціями області та країни.
Протягом останнього часу владою Голопристанського району, нажаль, знову готується «атака» проти нашого села. Це викликано самостійною позицією нашого органу місцевого самоврядування – Старозбур’ївською сільською радою, яка, не дивлячись на тиск з боку РДА , приймає рішення на користь громади, а не районного керівництва.
Сільською радою збудовано дитячий садочок, який згідно розрахунків готовий прийняти 40 наших дітей з 15 серпня 2012 року в теплу пору року, з гарантованим фінансуванням закладу на наступний рік. Ультиматумом РДА було помпезне відкриття садочку 1 лютого , в мороз 18 градусів, з перервою в фінансуванні тільки , на нашу думку, заради піару.
Нам відомі наміри районного керівництва щодо знищення нашого «непокірного» сільського голови та репресій проти органу місцевого самоврядування. Ми уважно відслідковуємо ситуацію та готові , використовуючи досвід , до активних дій щодо захисту інтересів нашої громади з залученням всіх законних можливостей.

За дорученням членів громадської організації, голова
ГО «Комітет самооборони села Стара Збур’ївка» В.С.Шишкін

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.