МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

АКТИВIСТИ УРП ТА УНА-УНСО У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИ ТРИДЕННИЙ ПIШИЙ ХIД У РАМКАХ АКЦIЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ

01/23/2001 | Майдан-Інформ
АКТИВIСТИ УРП ТА УНА-УНСО У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИ ТРИДЕННИЙ ПIШИЙ ХIД У РАМКАХ АКЦIЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ

Чернівці. 22 сiчня, УНIАН. У понедiлок активiсти Української республіканської партії та УНА-УНСО розпочали триденний пiший хiд територiєю Чернівецької областi у рамках всеукраїнської акцiї "Україна без Кучми". Як повiдомив в iнтерв'ю УНIАН голова Чернiвецького обласного проводу УРП Iгор БИБИК, "таким чином акцiя "Україна без Кучми" набуває нової форми".

За його словами, майже 20 активiстiв двох партій вирушають у пiший хiд головною магiстраллю областi у напрямку Хмельницької областi. На кордонi з Хмельниччиною, приблизно, 25 сiчня, на мостi через рiчку Днiстер буковинцi передадуть естафету членам УРП та УНА-УНСО iз цiєї областi. За словами I.БИБИКА, хмельничани мають намiр пiшки пройти аж до Києва, де 6 лютого пiкетуватимуть Верховну Раду. Однак, вiн також не виключив, що у поході "на Київ хмельничани можуть злитись iз аналогiчним заходом львiв'ян", якi також вирушають пiшки до столицi України.

Напередоднi пiшого ходу лiдери обласних органiзацiй УРП, Соціалістичної партії України та УНА-УНСО на Центральнiй площi Чернiвцiв провели спiльний мiтинг "Україна без Кучми". На ньому присутнi висловлювали занепокоєння новою хвилею репресiй влади проти опозицiї, а також тим, що влада прагне надати так званому "касетному скандалу" вигляду фарсу. На мiтингу виступив колишній Надзвичайний та Повноважний посол України в Румунiї професор Леонтiй САНДУЛЯК, який назвав Президента Леоніда КУЧМУ "марiонеткою та прислугою олiгархiчних кланiв". На думку екс-посла, "нинiшнiй режим за останнi 6 рокiв, практично знищивши правi сили, взявся знищувати лiвi". Тому, на думку Л.САНДУЛЯКА, якщо найближчим часом ситуацiя кардинально не змiниться, "ми матимемо новий парламент, у якому будуть представленi тi полiтичнi сили, якi призначать олiгархи".

Акція "Україна без Кучми" розпочалася в Києві 15 грудня 2000 р. створенням наметового містечка на майдані Незалежності. 23 грудня 2000 р. наметове містечко було згорнуте, оскільки, за словами співорганізатора акції "Україна без Кучми" Юрія ЛУЦЕНКА, на час новорічних і різдвяних свят акцію було реформовано, і вона "перемістилися" в регіони. Орієнтовно 6 лютого акція буде відновлена в Києві.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".