МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

За Україну без комуністів і олігархів!

01/30/2001 | Юрко ("За ПРАВДУ")
ЗА УКРАЇНУ БЕЗ КОМУНІСТІВ І ОЛІГАРХІВ!

Влада постійно намагається нас переконати, ніби наше суспільство приречене вибирати між двома силами: олігархами і комуністами. Мовляв, якщо не підтримаємо Президента або не проголосуємо за нав'язані олігархами питання референдуму, то завтра на нас чекатиме повернення в Радянський Союз та комуністична диктатура. Комуністи впродовж останнього часу перетворилися на таке собі опудало, яким оточення Президента намагається залякати і власних громадян, і Захід, переконуючи, що лише він і олігархи можуть реально протистояти “червоному реваншу”.
Проте реально комуністи і олігархидавно стали єдиним цілим. Олігархи лякають українців комуністичною загрозою, а насправді давно купили комуністів і перетворили їх у кишенькову керовану опозицію. Тому олігархи і комуністи у Верховній Раді голосували проти відставки генерального прокурора Потебенька.
Сила комуністів – у негараздах в нашій економіці, у блокуванні реформ президентським оточенням, в непатріотизмі нинішнього керівництва держави. Ці передумови створили для них олігархи. Комуністи прагнуть відновити Союз. Олігархи також готові здатися Москві, а більшість уже продалися російському капіталу, бо у суркісів, волкових, пінчуків нічого українського немає.
Комуністи мають місця в парламенті, олігархи – фантастичні прибутки. Всі задоволені. Що ж залишається нам? Тішитися з того, що Україну знають в світі завдяки таємничим зникненням журналістів, вбивствам та скандалам? З того, що нам залищають темряву, холод, черги у відділах соціального забезпечення і хамство чиновників?
Тільки-но журналіст починає писати правду – його вбивають. Тільки-но урядовець починає наводити порядок в економіці – проти нього порушують кримінальну справу і відправляють у відставку.
Постає законне питання – “Хто винен?”
“Це – спецслужби Заходу” – кажуть одні. “Це – спецслужби Росії” – стверджують інші. Мовляв, всі сили цього світу зібралися і об'єдналися проти України. Мовляв, інформація про вбивство Георгія Гонгадзе та оприлюднення аудіокасет підривають міжнародний авторитет нашої держави. Але чи можна вбачати руку Москви чи Заходу у відключенні телебачення, світла, невиплаті зарплат і соціальних виплат та невмінню розкрити резонансні злочини уукраїнськими правоохоронцями?
Закликаємо Вас поглянути тверезо на реалії суспільного життя. Немає ситуації “Або – або”. Немає вибору “комуністи або Кучма”. Є ми, чесні громадяни, українці, і є вони – блок олігархів і комуністів, блок, який здійснює реальну владу в державі, прикриту абсолютно зайвими надбудовами і грою в опозиційність Симоненка і його команди. Ми виступаємо як проти комуністів, так і проти олігархів. Ми повинні об’єднатися і викинути одних і других на смітник.

Досить лякати нас гіршою владою – хочемо кращої!

Досить лякати нас червоною загрозою –
вона є реальною доти, доки існує цей злочинний режим!

Громадський комітет “За правду!”


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".