МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Коментарі "ЗВЕРНЕННЯ ТРЬОХ" - дозволено для публікації в газеті "ТОВАРИШ"

02/18/2001 | ВАСЯ ПУПКІН
ЗВЕРНЕННЯ
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ, ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ІВАНА ПЛЮЩА ТА ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА ВІКТОРА ЮЩЕНКА ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ( президент – України, а голова верховної ради та прем’єр-міністр ??? )

Шановні співвітчизники!
(грузіни не в счьот)
Звернутися до вас змушують спроби поставити Україну (раком) перед великими випробуваннями, втягти її у вир нездорових пристрастей. Причому робиться це тоді ( треба розуміти – як завжди, невчасно) , коли ми (підписанти цього звернення) почали виходити з тривалої економічної кризи, коли у (американського) народу з'явилися реальні сподівання ( як це «сподівання» можуть бути нереальними ? сподівання завжди «реальні» …. сподівання можуть бути «здійсненними» або «нездійсненними» ) на краще (на краще що ??? наприклад, у відомства Азарова з’явилися реальні сподівання на кращі податки, це як розуміти ?). Треба називати речі своїми іменами (в тому числі і у справі Гонгадзе; до речі, що з ним ?) : проти нашої держави ( держава – це знаряддя пануючого класу для придушення народу) розгорнуто безпрецедентну політичну кампанію з усіма ознаками психологічної війни ( уже давно, а ви лише тепер схаменулися ?? Москва розгорнула проти України політичну кампанію з ознаками психологічної війни відразу після проголошення незалежності ).

Україна і світ ще дізнаються про замовників (Кучма?), організаторів (Литвин ? Кравченко?Деркач ?) та виконавців ( Іванов, Пєтров, Сідоров, на даний момєнт покойниє) , про рушійні сили ( мама в дєтствє ураніла, звідси – мозаїчна шизофренія) цього провокаційного дійства («розслідування» вбивства Гонгадзе). Але всі ми вже зараз бачимо причетність до нього тих вітчизняних політиків ( Кучма, Азаров, Потебенько, Литвин, Кравченко, Суркіс……та ін) і тих політичних сил (абоненти «Київстар» ) , для яких не існує нічого, крім власних інтересів та амбіцій, егоїстичних устремлінь і сьогохвилинних очікувань. Вони нагнітають атмосферу істерії і психозу, сподіваючись на цій хвилі розхитати законні державні інституції і будь-що прорватися до влади (на третій термін).

Цього разу (на відміну від попередніх) як приводи для суспільного збурення використано зникнення журналіста Георгія Гонгадзе і так званий "касетний скандал" ( чому «так званий» - бо у цифрового диктофона запис здійснюється не на касету, а на чіп) , за чим послідували широкомовні узагальнення щодо утисків преси та демократії в Україні ( за чим , у свою чергу, послідували широкомовні узагальнення щодо якихось «певних кіл», «певних політичних сил», «певних кланів» та «певної Юлії Тимошенко», які начебто «рвуться до влади») . За визнанням самих режисерів нинішніх акцій, якби не було цих приводів, вони знайшли б інші ( тут і шукати не треба – все на видноті, читай газету «БІЗНЕС»).
Ми щиро і глибоко (по самі гланди) співчуваємо сім'ї, в яку прийшла ( з нашої подачі, через не зовсім вдалий жарт) біда, і приносимо їй вибачення за деякі дії правоохоронних органів ( але не за всі дії, зауважте; то за які ж КОНКРЕТНО дії вони вибачаються ???? що голову десь загубили внаслідок халатності ??? ) : додержання вимог незмірного людського горя не повинне входити у протиріччя з розумінням процесуального законодавства.
Цілком очевидні і прикрі вияви непрофесіоналізму у розслідуванні справи Гонгадзе ( і не тільки…). Нині ( 13 лютого ; а завтра ?) вживаються всі можливі заходи до якомога швидшого і повнішого його завершення ( за відсутністю речових доказів , потерпілих осіб та складу злочину) . За наслідками з'ясування всіх обставин буде зроблено найсерйозніші висновки ( і опубліковані його в журналах «Крокоділ»)..
Але разом з тим ми рішуче не погоджуємося і ніколи не погодимося ( так вас же всього троє, а нас 52 мільйони) , щоб ця трагедія ставала розмінною картою у цинічних ( що може бути більш цинічне, ніж ця трагедія ??? ) політичних спекуляціях ( ради Бога, ніякої спекуляції, зараз це називається підприємництво, хіба ви не знаєте ? ) , використовувалася для паплюження нашої держави ( у вас своя держава ? а як же ми, народ ?) в очах української та світової громадськості. ( велика жирна крапка. пауза. Далі слідує заклик до Першого Травня ) Щоб безборонно і безкарно поширювалася добута незаконними методами, неперевірена або сфальсифікована інформація (!) .

І щоб під гаслами захисту демократії влаштовувалися ігри, ставкою в яких є вже саме існування України, її територіальна цілісність, громадянський мир, протягувалися сценарії з руйнівними наслідками, черговими випробуваннями для людей ( йдеться про ігри Кучми з Путіним в триньку у Дніпропетровську ) .
У демократичному суспільстві кожен ( в тому числі і підписанти цього звернення) має право на свою думку і право публічно її висловлювати . Але є межа, переступити яку не дозволено нікому і за жодних умов (не можна матюкатися, замовляти вбивства людей, натравлювати податкові органи на підприємців і т.п.) . Це - Закон, відповідальність за кожне слово ( в тому числі і сказане жартома колишнім виробничником або технарьом).
"Чорні" технології ( і вбивства на замовлення) не рідкість для сучасного світу з його жорсткими методами політичної боротьби. Але навіть на цьому фоні виділяється своїм цинізмом, зневагою до норм права та моралі те, що діється зараз в Україні – ( вбивства журналістів, народних депутатів України) , дискредитація ( та вбивства на замовлення) державних діячів , політиків та політичних сил, шантажування органів влади ( Президент шантажує Прем’єр-міністра – де ж це таке бачено ??? ) , маніпулювання громадською думкою ( через пропрезидентські ЗМІ).
Сьогодні робиться неприхований розрахунок на введених в оману статистів. Оскільки абсолютна більшість українського народу не відгукується на провокаційні заклики "професійних революціонерів" (типу Симоненка, «капітальні» хлопці) , їм не залишається нічого іншого, ніж апелювати до крайніх, екстремістських сил («Тризуб», курсанти академії МВС) , до збудженого натовпу, використовуючи його як таран і засіб залякування пересічних громадян зловісними аналогіями. Досить придивитися ближче до їхньої символіки ( хто бачив Кучму, який ходив по наметовому містечку з лупою а-ля Шерлок Холмс і придивлявся до всього ?) та гасел, до атрибутів, якими обставляються театральні політичні шоу ( дійсно, 6 лютого атрибут був огидний – опудало мерзенного Пахана) , щоб переконатися: перед нами - український різновид націонал-соціалізму ( блін, хто почепив на це гидке опудало фашистську пов’язку зі свастикою ?) .
Останніми днями з'явився створений невідомо на яких засадах (законів України не читаєте, шановні ! – є закон «Про об’єднання громадян»; до речі, а на яких таких засадах створено РНБО ?? ) і гучно анонсований («хто економить на рекламі, той схожий на людину, який зупиняє годинника. щоб зекономити час» - це вчать на початкових курсах менеджменту) "форум національного порятунку". Лідери цього строкатого конгломерату ( а у вас трьох вийшов конгломерат кольору «дєтской нєожиданності» і такого ж запаху) , ображені за власні політичні поразки і провали ( подивимося, чи не буде вам так само через місяць-другий) , справді шукають порятунку. Тільки не для держави, не для нації, ( звідки така дурнувата впевненість ? ) а для самих себе ( це що – злочин ? ) - від політичного банкрутства та забуття. А дехто - і від кримінальної відповідальності (у цій державі з цими дурацькими законами і репресивним апаратом будь-яка людина може несподівано для себе опинитися за гратами. В тому числі і теперешній президент).
(а це , мабуть, частина, яку складав і яку підписував хитрий Ющенко :) Кожен з вас, шановні співгромадяни, повинен зрозуміти: єдина надія цих політиканів (конкретно – Кучми, Азарова, Потебенька та іншіих з їхньої гоп-компанії) , які вже спалили за собою всі мости, на те, щоб іскри ворожнечі, непримиренності й озлоблення перекинулися на все суспільство, у ваші оселі і ваші долі. Силкуючись відродити загрозу широкомасштабного громадянського конфлікту, якого Українська держава уникнула на найскладніших етапах свого становлення, вони сподіваються, що в обстановці хаосу, непевності, безвладдя і безладдя їм вдасться утриматися на плаву ( ну, хто зараз «на плаву» ???) . Такі "рятівники" не бачать у своїй зашореності або не хочуть бачити, якого лиха можуть завдати їхні безрозсудні, безоглядні дії.
Безумовно, не варто драматизувати ситуацію. У вимірах всього суспільства, його життя ця метушня - не більше ніж мікроскопічні, скороминущі аномалії, і не їм визначати майбутнє України.
Але разом з тим не можна не бачити, що намагання розбурхувати вуличну стихію ( за допомогою псевдосиндикату анархістів) , пускати в хід відверто провокаційні прийоми ( з арештом Юлії Тимошенко) , за допомогою яких вони хочуть поглибити розкол в суспільстві, підштовхнути (законодавчу) владу до силової протидії, створюють реальну загрозу національній безпеці держави.
Не слід забувати уроки історії - згадаймо, з чого і як починався фашизм (дійсно, Гітлер на вигляд теж був такий же миршавенький і , кажуть, грав на гітарі).
Ми заявляємо, що в інтересах громадян, суспільства, держави таким намаганням буде чинитися активна і рішуча протидія усіма передбаченими законом засобами (як уже було із Г.Гонгадзе) . Щодо цього ні в кого не повинно бути жодних ілюзій. ( А у нас і нема ілюзій, тому ми й створили «ФНП»)
Анархія, свавілля і беззаконня не пройдуть! (До речі, а де Гонгадзе,ви ще не вияснили ? )
Керівництво держави залишається відкритим для політичного діалогу ( ну то вийдіть на Майдан та поспілкуйтеся з народом) і постійно його веде ( по телевізору діалог ?????) - але з тими, хто такого діалогу справді хоче, хто на нього спроможний і вбачає в ньому єдино правильний і єдино можливий шлях до врегулювання суперечностей та незгод, зміцнення політичної стабільності, прискореного розв'язання економічних та соціальних проблем, поліпшення життя народу ( це мабуть якийсь дебіл в психіатричці….), що є зараз для всіх нас головним, визначальним, доленосним (кажуть, у вас навіть є список народу, кому буде поліпшено життя ).
У всьому, що робиться зараз для дальшого розвитку демократії ( занадто розвинена демократія може рано завагітніти і породити якого-небудь монстра-кучмократа), злагоди та порозуміння в суспільстві, згуртування його навколо конструктивних, будівничих цілей ( наприклад, треба добудувати ще одну гілку Байкало-Амурської магістралі) , ми розраховуємо, шановні співгромадяни, на ваше розуміння, сприяння ( сприяння оплачується з позабюджетних фондів СБУ +10% від вартості конфіскованого майна ворога України) та підтримку. Саме це було найпотужнішим ресурсом українського народу в роки становлення й утвердження нашої держави ( 1932-1937 роки) . Саме це особливо, життєво необхідно зараз - у тому числі і для відсічі антидержавним силам (ворогам народу України) , хоч під якими прапорами вони виступають ( а хоч і взагалі без прапора).
Ми будемо й надалі спрямовувати (по «сотці») зусилля влади, всіх її гілок та органів на забезпечення мирного, спокійного сьогодення і ясного, прогнозованого (Русланою Писанкою) майбутнього України ( у 3000 році кожен Українець буде мати по Українці) . Єдність наших позицій і підходів, однозначну налаштованість на рішучу (Кучма дуже рішуче заховався за спини Пющенка ) відсіч політичному деструктиву засвідчує дане звернення.

13 лютого 2001 року (Москва, Кремль)

Відповіді

  • 2001.02.19 | vera

    Re: Коментарі "ЗВЕРНЕННЯ ТРЬОХ" - дозволено для публікації в газеті "ТОВАРИШ"

    Блеск! Вася, так держать!
    А я пока оригинал почитала, так было противно. А теперь просто устроили читку вслух - всем коллективом поржали. Это надо размножить во всех доступных народу газетах. Ты не против?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.02.19 | ВАСЯ ПУПКІН

      Конечно ! Звичайно ! Я ж не собака на сіні....

      Більше того, я навіть гонорар брати не буду... або всі зароблені гроші - у фонд "УзБеКу" віддам ....


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".