МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ХТО Ж В НАС НЕ МУЖИК? або ЯК КУЧМА ПІДВИЩИВ РЕЙТИНГ О.МОРОЗА В США

03/01/2001 | Майдан-Інформ
Що ж таке мужик? За визначенням це є особа незнатного походження, селянин-кріпак Російської імперії. Але за часи Радянського Союзу, де цінувалося походження з низів, в нас це слово набуло іншого змісту: справжній чоловік!
Якщо роглядати його в цьому контексті, то однією з основних ознак мужика є здатність дотримуватися свого слова, тобто виконувати свої обіцянки. 24 лютого президент країни запевнив американських конгресменів, що силою розганяти наметове містечко на Хрещатику ніхто не буде. І от, як казав інший президент, маємо те, що маємо.
Президент наочно продемонстрував ставлення до своїх слів на кшталт "моє слово: я його дав - я його й забрав" і дійсно довів, що він саме і є "немужиком". Америка - в шоці.
О.Мороз, який вирушив до поїздки у США, спочатку не мав там надто теплого прийому, адже багато американців ще живуть стереотипами минулого, коли О.Мороз очолював комуністичну більшість у Верховній Раді.
Але ось влада вирішила діяти силовими методами, і на прес-конференцію лідера українських соціалістів прийшло аж 280 журналістів провідних американських мас-медіа. Незабаром О.Мороза хочуть бачити в американському Держдепартаменті, тому прибуде він в Україну імовірно аж у вівторок.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".