МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ДИВНІ МЕТАМОРФОЗИ ПОЛІТИЧНИХ ПОГЛЯДІВ ЮРІЯ КОСТЕНКА

03/02/2001 | Майдан-Інформ
Юрій Іванович заявляє, що в Молдові невдовзі відбудеться болгарський варіант, тобто комуністи доведуть свою неспроможність керувати державою, підвищаться ціни, почнуться дефіцити тощо. Більше того, він впевнений, що національно свідомі сили зможуть запобігти втраті Молдовою своєї незалежності. Правління комуністів, на думку Юрія Івановича, призведе до того, що ця партія більше ніколи не прийде до влади.
З логікою Юрія Івановича можна погодитись, але він чомусь категорично не бажає застосовувати її до України, навіть в пом"якшеному варіанті, коли замість комуністів пропонуються не такі вже й червоні соціалісти на чолі з О.Морозом. До того ж прихід до влади саме О.Мороза після перемоги над режимом Кучми є ще під великим питанням, тут може йтись хіба що про підвищення рейтингу Соціалістичної партії України.
Напевно, Юрій Іванович погодиться, що молдовські комуністи з їхнім лідером етнічним росіянином В.Вороніним - це не польські і не литовські червоні, а щось на зразок сучасних українських товаришів. Тільки В.Воронін, на відміну від П.Симоненка, є дійсно сильним лідером, а, отже, є й більшою загрозою для молдовських націонал-демократів, ніж Петро Миколайович для українських. Погодиться він, очевидно, і з тим, що О.Мороз - це значно кращий варіант ніж П.Симоненко, і з тим, що О.Мороз кращий варіант для українців, ніж В.Воронін для молдаван. Ще під час останньої президентської кампанії Ю.Костенко погоджувався з учасниками нинішньої акції "Україна без Кучми!", що правлячий в Україні режим є злочинним, але після перемоги цього режиму його критика звелася лише до окремих посадових осіб.
Ще й досі ми не чули від Юрія Івановича оцінки дій нинішнього гаранта Конституції. Йому якось більше до вподоби зачіпати міністрів та генерального прокурора, хоча вже всі партнери Українського Народного Руху по правиці (УНП "Собор", "Батьківщина", УРП, УХДП) увійшли до Громадянського комітету "Україна без Кучми!". Обличчя УНР рятують кілька обласних організацій, особливо Київська обласна на чолі з народними депутатами Є.Жовтяком та В.Шевченком, але все ж рейтинг партії, не дивлячись на фантастичні результати опитування громадської думки, що друкуються в газеті "РУХ", невпинно падає (подібні цифри друкувалися під час виборчої кампанії в "Народній газеті", але реальність (2% голосів) жорстоко висміяла їх). Причому голоси колишніх прихильників Ю.Костенка переходять до інших правих націонал-демократичних партій, які стоять в твердій опозиції до режиму, а не перетікають до такого нелюбого серцю Юрія івановича О.Мороза. Адже в них різний електорат, і О.Мороз відбирає голоси в комуністів та прогресивних соціалістів. То що ж в цьому поганого?
А може саме це і не подобається лідеру УНР? Може він саме і бажає приходу до влади в Україні комуністів, щоб потім стати на чолі народних мас і повторити болгарський варіант? А ми з вами просто не розуміємо такої глобальної стратегії? Рухаємось, панове, під синьо-жовтими прапорами до перемоги комунізму!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".