МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

15.30 ЗА КИЇВСЬКИМ ЧАСОМ

03/09/2001 | Майдан-Інформ
15.30 ЗА КИЇВСЬКИМ ЧАСОМ

Від самого світанку у Києві відбуваються, ще небачені за емоційним напруженням та чисельністю учасників, антипрезидентські маніфестації, організовані Громадським комітетом "Україна без Кучми", Громадським комітетом "За правду" та політичним об’єднанням "Українська правиця".

Після ранкових сутичок з міліцією, під час яких маніфестанти намагалися перешкодити участі Кучми у церемонії покладання квітів до пам’ятника, міліція та співробітники спецслужб у цивільному заарештували до двох десятків осіб. Президентові Кучмі тим часом таки вдалося покласти квіти до пам’ятника, пройшовши до нього зі сторони громадських туалетів у парку, які відомі у Києві як місце збору тутешніх гомосексуалістів.

Від самого ранку біля пам’ятника Шевченку відбувався майже безперервний ланцюг мітингів, котрі після обіду завершилися грандіозною маніфестацією , яка пройшла по Хрещатику та вулиці Грушевського в район Верховної Ради та приміщення Адміністрації Президента на вулиці Банківській. Напроти Адміністрації Президента близько 15 години сталася чергова сутичка маніфестантів з міліцією, в часі якої невідомі особи кинули пляшку із запалювальною сумішшю, а міліція використала газові гранати.

Зараз колона маніфестантів вирушила на Хрещатик.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".