МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Пікетування Міністерства внутрішніх справ

03/11/2001 | Майдан-Інформ
11 березня з 15.00 по 15.45 студентами Всеукраїнського Громадського Комітету Опору "За правду!" було проведено пікетування Міністерства внутрішніх справ (вул.Богомольця,10). Акція проводилася у формі 45 хвилин мовчазного протесту проти злочинних дій влади 9 березня та незаконного затримання та побиття студентів міліцією ввечері того дня. Акція проходила під гаслами: "Молодь - на волю, катів - до суду!", "Хунта не пройде!" і засвідчила, що безпрецедентні по жорстокості антизаконні дії "відомства Кравченка" проти студентів не залякали молодь.
У молодіжній студентській акції брали участь також Соціалістична партія Україна та партія "Батьківщина".
На протязі всієї акції влада ще раз продемонструвала свою схильність до тактики провокування громадян. Зокрема, тиха в інші дні вулиця Богомольця саме на ці 45 хвилин раптом загатилася автомобільним транспортом. Уздовж дороги навпроти будинку МВС під виглядом "ремонтних робіт" був встановлений дерев'яний паркан з глухих щитів, який закрив собою тротуар. Розрахунок простий: щоб маніфестанти перейшли безпосередньо до Міністерства і там змішалися б з "людьми в цивільному", які не забарилися б з тим, щоби кинути перший камінь.
Акція завершилася нанесенням на паркан напису "Краву на лаву", яку здійснив співголова акції "Україна без Кучми" Юрій Луценко під чисельними об'єктивами фото- та відеокамер преси.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".