МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

К вопросу об этногенезе южно«украинцев» (не по Гумилёву)

03/19/2001 | ЙНД
Какое-то время назад появилась у меня привычка почитывать сайт т.наз «Славянской партии». Очень хороший сайт - в моменты уныния, когда кажется, что пришел конец независимой Украине, почитаешь «славян» и становится ясно, что всё-всё-всё в нашу националистическую пользу: наверху одни бандеровцы, украинская культура развивается устрашающими темпами, а «истинно русскому человеку» вообще невпротык. Замечательный сайт!
Кроме того, заинтересовала меня сформировавшаяся в этом «славянском» мирке субкультура - апофеоз холуйства, потрясающая готовность сдать «свою» нацию в пользу чужой, «более умной», т.е. этакий пахучий сгусток смердяковщины в укрнете. Нигде кроме такого свинства не видел, как у русопятов. Представить нечто подобное в Хорватии, Боснии, Словении, даже в Словакии - невозможно. Уникальные типы!
Однако в их пользу скажу, что живут эти господа сугубо в собственной среде обитания, и вылазка раз в год на сайт правда.ру считается далёкой и рискованной экспедицией (хотя на Майдан тов.Лузан недавно заглянул со скромным заявлением). В общем этакая заединая плесень в тёмном уголке всемирной паутины.
Оставить бы их в покое, да тут появляется Южно«украинец». Человек грамотный, европейских понятий и подкованный Гумилёвым. Появился и, как сказал Воланд, «чуть не свёл меня с ума, доказывая мне, что меня не существует». Т.е., конечно, мы, малоросы, существуем, но лишь как часть единонеделимотрехцветнодвуглавой. И хочется мне понять, откуда у хлопца такая бесцеремонность. И не понимаю. Вроде неглуп, начитан, но такая моральная слепота и глухота! Откуда?

Відповіді

  • 2001.03.20 | Южноукраинец

    Re: К вопросу об этногенезе южно«украинцев» (не по Гумилёву)

    Читаете глупость всякую.... типа сайтов славянской партии. Лучше бы Гумилева почитали.:-) на досуге.
    Я вовсе не собираюсь доказывать что украинцев не существует как нации. Я доказываю, что различие между ними, белоруссами и россиянами довольно мало - особенно этнически, и союз Славянских государств с социалистической идеологией - вовсе не такое плохое дело, как кажется. При этом я опираюсь на то, что все три нации одной Веры - что было особенно важно лет так 150-200 назад, да и сейчас немаловажно, я опираюсь на то что Культурные традиции очень схожи, и по крайней мере украинская культура очень сильно обогатила российскую... я опираюсь на то, что стереотипы поведения - похожи,хотя естественно, кой какие различия имеются. Но не настолько , чтобы препятствовать Союзу. сейчас же происходит самая настоящая война - пока идеологическая. Которая, пока не поддержана широкими массами. Но вода камень точит. Я могу привести примеры элементарной подмены понятий, как с бандеровцами, унсо или голодомором, да даже с теми же коммунистами, с сталиным - но к чему вам это? Пестуйте образ врага москаля.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.20 | Chartreuse

      Re: К вопросу об этногенезе южно«украинцев» (не по Гумилёву)

      І от навіщо об"єднуватися я все одно не зрозумів... Ну невже не краще спробувати себе на терені свого "проекту-держави", ніж лізти кудись і збагачувати іншу культуру (унавознювати її чи що?). Завжди цікавіше спробувати щось інше -- хай гірше, але інше. Вже є доволі велика Росія! Навіщо робити її ще більше?

      От Австрія і Німеччина. Ну не лізуть же Австріяки збагачувати німецьку культуру, хоча мова в них зовсім майже і не відрізняється... та ба, вони це і ображаються, коли їх називають німцями...
    • 2001.03.20 | Мартинюк

      А ну Гайдуче, заспівай нам про голодомор !


      Даний "югоукр" як дві краплі подібний на добродія Олександра Гайдука, який сам один зміг нагнати смертельну нудьгу і вщент розігнати переважаючу його числом інтелігентську рать з колись популярного форуму "Політбюро".

      Він у високому марксистсько-ленінському стилі розвінчував буржуазно-націоналістичну ідеологію виставляв на форум передовиці газети "Комуніст" та антигаличанські дослідження Базилюка.

      Галичани для цього Гайдука являють таку саму демонічну і антинародну силу, як євреї для лідерів російського товариства "Память".

      Майже у кожній фразі Гайдук повторяв, що скоро вам націоналістам буде хана, що жителі рідного Запоріжжя можуть прожити і без зарплати , лиш би тільки українізації не було, і так далі і таке подібне. Врешті пан Гайдук висунув себе на мера міста Запоріжжя.

      Однак незважаючи на "южноукраїнсько" темпераментну агітацію набрав менше процента голосів. Як виявилося , жителів Запоріжжя все таки більше турбувала зарплата аніж загроза насильницької українізації.

      Тому агітує переважно в Інтернеті - тут і Колі з Росії підтримають, і ніхто за "южноукраїнство" по фізії не начистить , як це може статися навіть у рідному русифікованому Запоріжжі.
      Та й інтелігентам приємніше голову морочити аніж меркантильним запорізьким пролетарям. Врешті в інтернеті не так помітна міфічність "Страны Южноукраинии", а наївні росіяни загалом надзвичайно люблять слухати казки про далекі, але "руско-православные" міста та країни, як от - город Кітеж на дні озера, Біловежжя і Білогіря, страну Карпаторосію, острів Крим, царство попа Івана в Абіссінії, славні городи Запорожіє та Одессос, Молдоруссію і так далі.

      Можливо даний добродій не Гайдук, і живе не в Запоріжжі, одначе як типаж він абсолютно ідентичний.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.20 | SK

        Re: А ну Гайдуче, заспівай нам про голодомор !

        A scho do rechi stalosja z balachkamy? Meni tak nihto i ne vidpoviv.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.20 | Мартинюк

          Про форум "Балачки"

          Форум "Балачки" був ЗАКРИТИЙ 7 жовтня провайдером ( Глобал Юкрейн ) разом із сайтом УРП на якому він знаходився. На той час і за тими масштабами Форум "Балачки" домінував у політичній частині укрінету майже так само як зараз форум "Майдану".

          Офіційна версія - заборгування УРП за оплату, хоча подібні заборгованісті були і раніше, і вони завжди погашувалися.

          Напівофіційна - підтримка провайдером кандидатури Лукяненка на найближчих виборах і бажання заховати невигідні на той час для Лукяненка його ж листи весняно-зимового періоду, де він закликав ліквідувати УРП.

          Неофіційна версія - курс адміністрації Президента (Литвина) на усунення УРП з українського політичного пасьянсу і підтримка Лукяненка, перемога якого на виборах, на думку Литвина мала привести до розпаду і дезорганізації УРП. Дійсно підтримка кучмістів - Ярошинського, Забарило, Карабіна та адмінпідтримка обласних адміністрацій зіграла чи не вірішальну роль у перемозі Лукяненка. Однак потім Литвин про це надзвичайно пожалкував...Але це вже інша історія.

          Найреальніша версія - осіння зачистка інформаційного простору України та інтернету зокрема. На користь цього свідчить так званий антиінтернетівський "Лист Героїв України". На "Балачках" надзвичайно інтенсивно почали обговорювати справу Гонгадзе , а також туди надходила інформація, яка свідчила про ХВИЛЮ РЕПРЕСІЙ проти преси , журналістів та засобів масової інформації, яка прокотилася у вересні по всій Україні.

          Для мене залишається неясним дві речі -

          1. засновники та власники "Глобал Юкрейн"

          2. Надача тодішнім послом США Пфайфером гранту , в якому наголошувалося що гран повинен піти на "створення інтернет-форуму" . Це пройшло у повідомленнях УНІАН та ІНТЕРФАКСу. Хто може повідомити дату?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.20 | miner

            А чи вдалося зняти з сервера матеріали "Балачок"?

            subj
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.20 | Остап

              Пропоную матеріали "Балачок" перенести на DEMOKRATIYA.ORG

              Пропоную матеріали "Балачок" перенести на DEMOKRATIYA.ORG.

              Я туди передруковував різні цікаві диспути, вебмайстер, ніби не проти.

              Якщо би десь були матеріали матеріали "Балачок", або база від Phoruma, то я готовий руками перенести все на DEMOKRATIYA.ORG.

              Пане Мартинюк, давайте піднімемо матеріали "Балачок".
      • 2001.03.20 | Нестор Мазепа

        Не погоджуюся

        Можливо даний добродій не Гайдук, і живе не в Запоріжжі, одначе як типаж він абсолютно ідентичний.

        Гайдук слєсарь, просто слєсарь. Южно -- це типаж АB, майже раціональний, навіть розуміє необхідність компромісу, знає точку компромісу, але психологічно з нею погодитися не може. Але я все-одно в них вірю, вони зможуть зробити цей крок до розуму, треба лише їм допомогти. Шукаймо як, а не списуймо їх на гайдучатину. Передовсім треба показати, наскільки неухильно з їхньої позиції випливає кучма всім, також і язичникам.
    • 2001.03.20 | miner

      Маленькая ВЕРА

      Южноукраинец писав(ла):
      все три нации одной Веры

      Пане Южноукраінце!
      Я гадаю, що Вам добре відомо, що одної (християнської) віри з більшістю нас ще дуже багато людей по всьому світі, АЛЕ ЯКЩО ВИ МАЄТЕ ПІД "ВІРОЮ" КОНФЕСІЮ, то ОСНОВНИХ КОНФЕСІЙ В УКРАЇНІ:
      православні Київського патріархату, православні Московського патріархату, католики східного обряду (вони ж уніати та греко-католики), а є ще католики західного обряду (це зовсім не обов’язково поляки). Якщо вважати протестантів християнами, кількість конфесій в країні зростає ще. Але і ВІРА в Україні глибоко не одна. У нас є мусульмани (кримські татари), у нас є буддисти (а чому б ні), у нас є крішнаїти, у нас взагалі дофіга всякого є.
      В теперішній Росії всіх крім "своїх" православних почали трошки душити, матеріали про що можна прочитати на http://www.edu.nsu.ru/atheism/ , зокрема
      http://www.edu.nsu.ru/atheism/articles/hunt.html........
      Сподіваюся, Ваша заявка не означає, що ЦЮ ОДНУ ВІРУ ТРЕБА НАВ’ЯЗАТИ?
    • 2001.03.20 | AV

      Shodo Viry

      Nyneshniy moskovskiy patriarhat-naibolee reakcionnaya iz osnovnyh hristianskih cerkvey. Chego stoit anafema sviasheniku, postavivshego u sebia Kompiuter, ili Gliebu Yakunina.

      Slovom- eto vo mnogom na ih sovesti otstavanie kak Rossii tak i Ukrainy ot Evropy.

      Tak chto spasiba, ne nada.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.21 | Патриарх Алексий

        Да, дети мои, все эти ...

        Молодей Коля! благословляю тебя за землю русскую против Папы стоять ! Стой где стоишь !

        Между нами: а то эти черномазые коми всю Сибирь заселили, настоящим русским негде оленей пасти уже !


        (не похоже?)
  • 2001.03.20 | Проф.

    Re: К вопросу об этногенезе южно«украинцев» (не по Гумилёву)

    Южноукраинцу: по поводу этногенеза
    украинцев, а также гораздо более интересных вещей -таких, как генезис украинской культуры и литературного
    языка куда полезнее обращаться не к
    Гумилеву, а к одному из его учителей -
    Трубецкому, нисколько не устаревшему и оставшемуся авторитетом действительно мирового уровня.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.20 | ЙНД

      Хрен редьки...

      Это Трубецкой, для которого украинская культура - «индивидуация» общерусской? Ну-ну :):


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".