МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

В.ЧЕМЕРИС КОМЕНТУЄ РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРТИЗИ В НІМЕЧЧИНІ

03/21/2001 | Майдан-Інформ
Вчорашня заява Сергія Головатого про висновки незалежної експертизи крові Георгія Гонгадзе майже всіма недержавними інформагенціями була визнана як суперсенсаційна.

Один з керівників Комітету опору "За правду!" Володимир Чемерис наступним чином коментує цю новину:
— Влада не зможе проігнорувати висновки німецької незалежної експертизи. Україну ось-ось мають запросити на позаплановий холодний душ до Ради Європи. Яка, в свою чергу, значно більше довіряє незалежним експертам, аніж наше українське правосуддя. Якщо правоохоронні органи таки будуть змушені провести аналогічну експертизу і результати співпадуть з результатами незалежної установи, ми станемо свідками якісного перелому у розгляді справи Георгія Гонгадзе.

Якщо дійсно в Таращі журналістам свідчили не тіло Георгія, на нари винні сісти вищі правоохоронні чини. Звісно, коли замість них не підставлять під суд виконувачів жахливої підміни. Бо офіційне визнання підміни тіла, новий курс "розкрутки" справи, судовий процес над вбивцями стануть нищівним ударом по "кучмівській" системі.

Щодо вірогідності цього варіанту. Нечасто трапляється так, щоб дві помітні політичні постаті — в один день — робили дві сенсаційні заяви з одного й того ж приводу. Маю на увазі прес-конференцію Головатого та виступ Бродського в парламенті. При цьому, зважте, заяви, які суттєво доповнюють одна іншу в загальному контексті. Непідтвердження інформацій від Головатого й Бродського означає таке собі політичне харакірі. Тому я думаю, що ці політики не дозволили б собі ризик в напруженій ситуації на "порожньому місці".

Щодо часу, коли пролунали заяви. Це ще раз підтверджує: опозиція піде до кінця у боротьбі з преступним режимом. До речі, заяви пролунали досить вчасно. Президент останнім часом вирішив імітувати рака: розпочав рухатись навзадки, пішов на деякі зміни в вищих ешелонах влади. У деяких лояльних, поміркованих опозиціонерів навіть виникло почуття наближення перемоги над режимом. Я заявляю: до останніх рухів Кучми треба ставитись з обережністю. Цілком вірогідно — нам пропонують чергову ілюзію. Тем паче, ми не повинні забувати, що крім перемоги над кучмівським режимом та недопущення приходу до влади оліхархічних політичних угрупувань, ми маємо ще одну мету — відставку самого Кучми. Не можна миритися з тим, щоб Президент, який привів країну до краху й втрати реальної незалежності, Президент, який створив власним державним безталанням злочинний режим в Україні, не можна, щоб він залишався біля керма нашої країни.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".