МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ВЕЛИЧЕЗНЕ ПРОХАННЯ (Все про Тігіпка)

03/27/2001 | Майдан-Інформ
Наші можновладці дійсно серйозно розглядають варіант Тигипка як можливого наступника Кучми (мається на увазі не у 2004 році). Можливо ним спробують замінити Ющенка, а може й ні, це вже як вони захочуть, і як їм це вдасться.
Небезпека Тигипка полягає в тому, що він не так сильно засвічений як Волков чи Медведчук, але від того він не є кращим. Зараз він намагається грати роль такого собі миротворця, але з часом це буде Кучма №2.
Тому "валити" Тигипка треба починати вже сьогодні. В нас, на жаль, немає часу відшуковувати компромат на цього колишнього комсомольського вожака, тому просимо допомоги.
В пресі 1996-97 років (в "Зеркале недеои" точно) були статті, пов"язані зі зникненням грошей остарбайтерів у "Градобанку". Ці гроші були вкладені банком у цементні заводи, а їх, за допомогою Тигипка, приватизувала французька компанія Лафарж.
Якщо можете - знайдіть ці та інші матеріали. Але вони не повинні бути голослівними. Наприклад, якщо писати про Альфа-груп, то мало сказати, що Тигипко пов"язаний з нею. Потрібен хоч один факт, хоч одне речення з преси (можна й електронної) про ці зв"язки. До речі, Ющенко теж має зв"язки з Альфа-груп і в дечому допомагав їм.
Інформацію просимо надсилати або на форум, або електронною поштою.
Якщо не боїтесь засвітитися, то можете надсилати матеріали у вигляді власних статей, які ми будемо проштовхувати у пресу (не тільки електронну). Якщо боїтесь, то не ображайтесь, що з ваших матеріалів ми будемо компонувати статті під власними прізвищами.
Михайло Свистович

Відповіді

  • 2001.03.27 | Предсказамус

    Относительно остарбайтеров

    http://infb.nm.ru/46_00/zherd2.html
    Если тут все правильно, то Градобанк винить трудно...
  • 2001.03.27 | Breathe

    Обережно! Не плутайте банки...

    Градобанк до Тігіпка нібито немає ніякого відношення. Те саме стосується і остарбайтерів і Лафаржу з цементними заводами (точніше - одним заводом - Миколаївським).

    Тігіпко - колишній керівник Приватбанку, який не був замішанив в гучних скандалах до цього часу. Банк володіє кількома гірничо-збагачувальними комбінатами, приватизувалися вони досить давно і досить дешево. Але то були такі часи (1996-97рр.), коли всі хто міг хапали подешевше.
    Одним з акціонерів Приватбанку є Сентоза (власникі мережі АЗС Сентоза та Авіас, імпортери нафтопродуктів).
    Звичайно, без зловживань в такому бізнесі не обійдешся, але знову ж таки нічого гучного за Тигіпком не було.

    До речі стаття на http://infb.nm.ru/46_00/zherd2.html, вказана Предсказамусом - приклад контр-PR Жердицького, повна лажа.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.28 | технолог

      Re: Обережно! Не плутайте банки...

      Доповнення до мого RE від 03.38 28.03
      А ось ще окремо про перипетії з Градобанком і Лафаржем:

      http://www.perehid.kiev.ua/look2.html
    • 2001.03.29 | Михайло Свистович

      Re: Обережно! Не плутайте банки...

      Має відношення, бо Тігіпко був тоді вже не керівником Приватбанку, а міністром економіки і лобіював перед Кучмою інтереси Лафаржу. Тоді Тігіпко був у Кучми у великій пошані, оскільки незадовго перед цим його Приватбанк фінансував першу передвиборчу кампанію Кучми.
      А стаття соціаліста Квятковського - це не контр-PR Жердицького, бо той, по-перше, не настільки впливовий, щоб робити такі речі, сидячі у німецькій в"язниці, а, по-друге, стаття спрямована не стільки на захист Жердицького, скільки проти спроб олігархів дискредитувати Ющенка та Пинзеника, ліберальних поглядів яких, до речі, лівий Квятковський багато в чому не поділяє, але йому, як і мені, істина дорожча, тим більше, що всім зрозуміло - Жердицький не янгол, але його арешт, як і арешт Тимошенко, був спрямований не на торжество справедливості, а задля досягнення конкретної політичної мети. І тут Жердицький, який гадав, що встиг домовитися з можновладцями, просто виявився крайнім, таким собі інструментом.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.29 | Breathe

        Свистовичу (та Технологу)

        Панове!

        Напевне, я не зовсім чітко виклав, те що мав на увазі, коли йшла розмова про роль Тігіпка у боротьбі за Миколаївцемент. Це стосується також постингів нижче на тему “Не чіпайте Тігіпка”. Тому можливо Ви мене не правильно зрозуміли.

        Я не є прихильником Сергія Леонідовича. Так само я не є в жодній мірі зацікавленим у “відмазуванні” цього персонажу. Якщо Ви перечитаєте мої повідомлення, то я не спростовував отримання ним французського ордену. Я вважаю що наявність ордену не є достатньою причиною для звинувачень.

        Оскільки мені здавалося що наша розмова зайшла в глухий кут, і перестала стосуватися теми форуму, я запропонував продовжити її листуванням. Але мене прикро вразили сьогодішні постинги Михайла.

        Наприклад, на мою фразу про те що Тігіпко не має відношення до Градо, Михайло відповідає: “Має відношення, бо Тігіпко був тоді вже не керівником Приватбанку, а міністром економіки і лобіював перед Кучмою інтереси Лафаржу”. Якщо, припустимо, Тігіпко відібрав у Градо цементний завод (без жодної компенсації, просто за невиконання інвестзобов’язань) і продав його французам, то, вибачте, він – перший ворог Градобанку!

        Я не розумію які логічні побудови приводять Михайла до думки про причетность Тігіпка до зникнення грошей остарбайтерів. Гроші були вкрадені з Градо в 1995р., коли наш герой очолював Приват. Що він допомагав Жердицькому вкрасти гроші, щоб потім відібрати в нього цементний завод? Було б цікаво прослідкувати хід міркувань, що привели Вас до такого висновку...

        «Просто йдеться про зникнення грошей остарбайтерів через лобіювання українським посадовцем інтересів іноземної компанії» - отже гроші зникли в 1995р., Тігіпко став посадовцем в 1997, а лобіював Лафарж виходить що вже в 1999 ?!

        «Жердицький не янгол, але його арешт, як і арешт Тимошенко, був спрямований не на торжество справедливості, а задля досягнення конкретної політичної мети.» - тобто Ви вважаєте що німецька поліція, яка його заарештувала, виконувала політичне замовлення? Якщо у Вас є факти, то німецького міністра поліції чекає доля Кравченка :))

        Михайле, я не намагаюся Вас переконувати щодо тої чи їншої точки зору, але як людина що симпатизує УБК, я закликаю Вас більш грунтовно перевіряти факти та логіку Ваших виступів.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.30 | МихайлоСвистович

          Re: Свистовичу (та Технологу)

          Перепрошую, якщо чимось образив Вас, слово честі, я не збирався цього робитию

          Тепер по суті.

          В моїх виступах дійсно немає логіки, бо я виступає лише тоді, коли точно щось знаю. Тому всі мої виступи підкріплені фактами, які я, на жаль, не можу підкріпити документально. Ну не знав я кілька років тому, що складеться ситуація, коли мені знадобиться компромат на Тігіпка.

          Я не вважаю Вас прихильником Сергія Леонідовича. Так само не думаю, що Ви зацікавлений у “відмазуванні” цього персонажу. Звичайно, наявність в Тигипка ордену, це не причина для звинувачень.

          Справа в тому, що я, працюючи в "Градобанку", особисто відкривав рахунок фонду "Взаєморозуміння та примирення", який розпоряджався грошима остарбайтерів. Я знав про всі пчаткові операції фонду, але пізніше доступ до цього рахунку було заблоковано, і ним розпоряджалися лише двоє людей - сам Жердицький та головний бухгалтер Оксана Іванівна Вовк, яка безслідно зникла.

          Я хоч і пішов з "Градобанку" ще до того, коли з грошима остарбайтерів почали робити махінації, але там залишилося багато моїх знайомих, тому більше за мене про ці гроші знають лише сам Жердицький та Вовк, якщо вона жива.

          Тігіпко дійсно є воргом "Градобанку", але він не допомагав Жердицькому красти гроші остарбайтерів. Він, як я вже писав, фінансував першу президентську кампанію Кучми, через що мав на нього вплив. Тому він і зміг пролобіювати рішення про те, щоб відібрати в "Градобанку" акції без компенсації, і не за невиконання інвестиційних зобов"язань, а за невірне оформлення купівлі цих акцій. Якщо Ви знайомі з бюрократичним оформленням цього процесу, то знаєте, що ця справа досить марудна, і там є багато кроків, тому причепитися можна легко при бажанні.

          До того ж гроші були вкрадені не в 1995, а в 1996-97 роках.

          Мені розповідали про особисті розмови з Кучмою, Тигіпком і т.д. люди, які колись були близькі до нашого гаранта, але зараз знаходяться в опозиції.

          Я пробував опублікувати це в пресі, але ніхто цього не надрукував. А ці люди, не маючи документів, не схотіли підтвердити те, що говорили мені в приватних розмовах, хоча я і так про це знав з інших джерел. Знав також, що ні Пинзеник, ні тим більше Ющенко не мали до цих грошей причетності, і не могли, навіть, якби хотіли, перешкодити їх зникненню.

          А німецького міністра не чекає доля Кравченка, оскільки Жердицький все ж є злодієм. Пишучи про політичне замовлення, я мав на увазі, що Німеччина, після того як кошти остарбайтерам виплатили за рахунок бюджету України, не мала до нього претензій, оскільки для німців головним було те, щоб остарбайтері отримали свої марки. А претензії до Жердицького повинна була б мати Україна, яка чомусь забула про них на кілька років. Тому заарештувати Жердицького німці могли лише на прохання українських правоохоронців, що є нормальною поліційною практикою у боротьбі зі злочинністю, тому німецької руки в справі Жердицького немає, німці просто виконували свої зобов"язання про міждержавні угоди з Україною.

          До речі, ці опозиціонери, які не хочуть засвітитися, вмовляли Кучму не продавати цементні заводи Лафаржу, наводячи йому приклад приватизації Лафаржем польських цементних заводів, які були потім фактично знищені.
  • 2001.03.27 | Пані

    Не то надо искать

    Святых нет, но на Тигипка, на мой взгляд, бизнес-компромата нет. Можно пробовать искать, но результат предсказываю отрицательный.

    То, что он - плоть от плоти креатура кучмовской (оно же советской социалистической) системы - это факт. "Тигипко и Кучма - близнецы-братья" - именно в этом направлении надо рыть. Надо поднять все его голосования и публичные высказывания.

    Кроме того, призываю послушать меня и серьезно подумать о том, не стоит ли именно его группа (трудовики) за кассетным скандалом. Вспомните, когда он реально начал предвыборную компанию - демонстративный уход из правительства, демонстративное сложение с себя депутатских полномочий.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.27 | Breathe

      Re: Не то надо искать

      Згоден з Вами, що бизнес-компромату покищо немає. Будуть вибори - буде компромат :)

      Але для "превентивного удару" по Тігіпку (як так розумію, що саме це потрібно п. Свистовичу) загальні речі про комсольсь-ко-кучмівський бекграунд не підходять. Це занадто нудно для пересічного споживача. Отже, я гадаю що Тігіпка будуть без проблем розкручувати, аж поки інша соціально-демократична братва не викине на нього свіжу порцію лайна через російські ЗМІ.

      До того ж, навіщо трудовикам касетний скандал? Раніше Деркачам було тепло і затишно - а зараз все ж таки вони невпевнені в майбутньому. Пінчук взагалі як та жінка Цезаря - поза підозрою. Невже це один Тігіпко самотужки таке заварив...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.27 | Пані

        Re: Не то надо искать

        Breathe писав(ла):
        > Але для "превентивного удару" по Тігіпку (як так розумію, що саме це потрібно п. Свистовичу) загальні речі про комсольсь-ко-кучмівський бекграунд не підходять. Це занадто нудно для пересічного споживача.

        Да, это проблема. Но собирать нужно, чтоб это звучало не как общие слова, а как песня.

        А кроме того, нужно мысленно вернуться в 1994 год, проанализировать предвыборную компанию серого "безкомпроматного" Кучмы и найти упущенные враианты борьбы. Потому как Тигипко сегодня - это Кучма тогда.

        > До того ж, навіщо трудовикам касетний скандал? Раніше Деркачам було тепло і затишно - а зараз все ж таки вони невпевнені в майбутньому. Пінчук взагалі як та жінка Цезаря - поза підозрою. Невже це один Тігіпко самотужки таке заварив...

        Деркачам не было спокойно с момента последней ссоры с Кравченко (лето 2000)

        Пинчука мог никто и не спрашивать. Хотя тезис о его напричастности ниоткуда не следует. Сердце красавицы, как известно, сколнно к измене. Он же не слепой и видел, чем и когда кончилось правление Франчуков в Крыму?

        Вспомните, что зондеркоманда СоСиТеиВы по сути РАСКРУЧИВАЛА кассетный скандал, выплескивая максимум информации о нем, хотя и под видом контр-пропаганды. Они превратили его в стойкий информационный повод в то время, когда остальные еще боязливо отмалчивались.

        Вся эта зондеркоманда была предусмотрительно выписана из России до официального начала скандала.

        В терминологии Шутера - наша братва (трудовики) плюс пока не определенная российская братва.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.27 | технолог

          Не чіпайте Тигипка

          Як так просто ви можете вести розмови про Кавалера Отдену Почесного Легіону? Чомусь кавалером він став випадково зразу після того, як Лафарж завалив Хорду і став власником Миколаївського цементного, а був простим міністром економіки.
          А про банки взагалі не треба. Був у "Приватбанку" один з власників, на прізвище Милославський, вже давно його немає. Успішно веде справи у своєму іудейському едемі. А чому йому туди захотілось, взагалі ніхто не цікавився.
          Московські хлопчики з'явились в Україні ще у 1997 році.
          А проте, де які зв'язки у Тигіпка, якраз на відкритому сайті й писати.
          Оперативники, які мають цю інформацію, вже з сміху повмирали.
          Пані, ви пам'ятаєте, звідкіля я родом?
          Тоді скажіть, може бути така інформація, а то Спокус мене за блазня рахує?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.27 | Пані

            В каком смысле не трогайте?

            Вам точно лучше известно, что творилось в вашем родном городе (Спокус, он НЕ из России - я свидетель).

            Расскажите, насколько я неправа в следующем.

            Дежурная легенда на тему компромата и Тигипко, распространяемая его симпатиками уже достаточно долго, состоит в следующем.
            Там делалось много чего - но он лично белый и пушистый управленец, который к темным или сомнительным делам отношения не имел. По-моему уже несколько лет идет подчистка данных под эту легенду.

            Это примерно как в деле о кредитах НБУ и Ющенко. Чего там было, то ли законное, то ли незаконное - но Ющенко ничего не знал. Вполне возможно, что наезд на Ющенко сейчас именно таким образом и расчищает путь для такого отбоя компромата для Тигипка.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.27 | технолог

              Re: В каком смысле не трогайте?

              В смысле не трогать Кавалера, которому во Франции уже назначено пожизненное содержание, как Кавалеру. Это в ироническом смысле.
              А насчет зачистки Вы правы. И любому политику в Украине не мешало бы думать, какие грехи за ним тянутся и как их отмыть или отмолить.
              А с фигурантом этой темы проще, он в докиевские времена был не на виду, а у нас умеют хранить тайны о том, что когда-то было. И не всегдп это хранение добровольное.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.03.27 | Пані

                Ну, тогда буду продолжать трогать

                А то я уже было подумала, что вы то ли на чемодане с компроматом на Тигипка сидите, то ли наоборот :)

                А про хранение тайн - добровольное или нет - тут у меня есть твердое убеждение, подкрепленное довольно общирным личным опытом. Тайну (информацию) сохранить нельзя, так как она стремится к освобождению по определению (2-ой закон термодинамики). И смеются последними (выигрывают) не те, кто не грешил или отмолил свои грехи. А те, кто не пытаются скрыть свои грехи.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.03.27 | технолог

                  Re: Ну, тогда буду продолжать трогать

                  Чемодані на него лежат там, где надо.
                  Так что трогайте на здоровье. Мне за Францию было обидно.
                  Параллельно несколько слов по другим сообщениям, чтобы не переключаться на них.
                  По поводу гражданского зятя: меня давно удивляло, что он до сих пор гражданский. Вроде бы не в его привычках. А потом почитал знаменитое письмо Э.Тополя российским олигархам, и оно мне многое объяснило (можно через Рамблер заказать "олигархи", затем "Тополь" и он выдаст "Аргументы и факты" за 1999г.).
                  Там есть очень интересные пассажи из той серии, какая нация и зачем она на эту землю послана.
                  Так вот, эта нация вправе учить любой народ по своему разумению и решать, что ему делать.
                  Так что стало яснее, что учитывая временность гаранта, не обязательно вязать себе руки браком. И не обязательно иметь какие-либо моральные обязательства по отношению к нему. Поэтому абсолютно спокойно можно вести свою игру в любых рассматриваемых здесь вариантах.
                • 2001.03.28 | SpokusXalepniy

                  Оставьте на минуту его в покое. Не убежит.

                  Пані писав(ла):
                  > А про хранение тайн - добровольное или нет - тут у меня есть твердое убеждение, подкрепленное довольно общирным личным опытом. Тайну (информацию) сохранить нельзя, так как она стремится к освобождению по определению (2-ой закон термодинамики). И смеются последними (выигрывают) не те, кто не грешил или отмолил свои грехи. А те, кто не пытаются скрыть свои грехи.

                  Вот это золотые слова (выделено мной - SX).
                  В этом смысле Юля действует безукоризнено, но при этом ходит по лезвию ножа.

                  С одной стороны, она не кричит о праведности своих денег, а с другой - когда меч зависает, настаивает на открытом суде. То есть, она не кричит, что она бедная, босая и голодная, а всякий раз подчеркивает, что на тот момент всё оформлено согласно закону.

                  Возбуждать дело против нее за что-то более серьезное, как я понимаю, власти боятся, т.к. на открытом суде (на который она все время - не напрасно - намекает) она може "геть усіх повидавать".

                  Вообще, интересно наблюдать политический расклад с других позиций:

                  1) Почему за Юлю не выступает ни один "нормальный" олигарх, не говоря уже о президенте, прокуратуре, милиции, СБУ и налоговой?

                  2) Почему, вопреки всяким народным правилам, за Юлей тянутся довольно много бедных слоев населения? (Может в подтверждение выделенного Пані тезиса о грешниках)

                  3) Почему она (Юля) ходит у Марчука чуть ли ни врагом № 1 ?

                  А ну-ка Пані, пораскиньте мозгами, как вы умеете.
                  У меня только мутные догадки.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.03.29 | Пані

                    Я ж не спец по Юле

                    Вы столько вопросов задали... Мозгами пораскинуть обещаю, тем более, что материала появляется больше.

                    А ответ на вопрос про Марчука прост - конкуренция. Является ли он самостоятельной фигурой (как думаю я) или играет за кого-то - Юля для него (них) является явным конкурентом. У Марчука достаточно мозгов, чтобы это понять. Кроме того она моложе из всех - тем опаснее. Давить надо в любом случае.
                  • 2001.04.01 | АВ__

                    Re: Как Плейшнер - пораскинем...:)

                    Вообще, интересно наблюдать политический расклад с других позиций:

                    1) Почему за Юлю не выступает ни один "нормальный" олигарх, не говоря уже о президенте, прокуратуре, милиции, СБУ и налоговой?

                    А она заработала в России. Они там не нужны. Там пахать надо, а не Кучме лизать.

                    2) Почему, вопреки всяким народным правилам, за Юлей тянутся довольно много бедных слоев населения? (Может в подтверждение выделенного Пані тезиса о грешниках)

                    Порода! Она генетически совершенна. И муж - не балбес\урод. Кроме того - способности налицо, одно освоение украинского чего стоит. Хозяйка она. Кроме того - она _явно_ сама способна разрабатывать схемы, а не прифранчукивать-припинчукивать. Видят.


                    3) Почему она (Юля) ходит у Марчука чуть ли ни врагом № 1 ?

                    Она больше нравится Вяхиреву. Да и моложе - т.е. срок её эксплуатации подольше будет, она в ряду Путина-Чубайса-Кириенко-Немцова, а не Вяхирева - Ельцина. Конкурент для Марчука - похуже Кучмы...:)

                    А ну-ка Пані, пораскиньте мозгами, как вы умеете.
                    У меня только мутные догадки.

                    Знаем мы твои мутные догадки...:))) Ты вообще не заметил как десяток ников уже год в точности следуют тебе - не говорят с теми, с кем ты не говоришь, продолжают твою логику, когда ты говоришь. Занятное дело - вносить ники, тайм-метки и темы в таблицу. А есть и ещё более занятное дело...:) Впрочем - уважаю. И продолжаю:

                    Однако с президентством она загнула. Ей бы досталось больше капиталов и симпатий в роли вечной оппозиции или в роли парламентского лоббиста- разработчика №1.

                    Совокупность заявлений о президентстве и одновременной поддержке парламентской республики, да игнорирование судебной реформы - приводят меня к выводу:

                    Юлия - наследница Днепропетровского клана. Её двигают в Президенты - 2004. Она - за усиление президентской вертикали, изоляционизма Украины, узурпации экономической жизни страны и бесправия граждан. Мартынюк - лучше! Но почему _ей_ не приходят в голову мысли о прецедентном праве? С Джангировым -то...Очевидно, что ей нужно президентство. И значит - она Кучмист. А тюрма - диета...А процессы - инсценировка "для популяризации".

                    Разуверит меня только поддержка ею американской модели самоуправления обществом _уже и сейчас_ , а не после её президентства.
                • 2001.03.28 | fahid

                  Re: Ну, тогда буду продолжать трогать

                  > А про хранение тайн - добровольное или нет - тут у меня есть твердое убеждение, подкрепленное довольно общирным личным опытом. Тайну (информацию) сохранить нельзя, так как она стремится к освобождению по определению (2-ой закон термодинамики).

                  Как раз по 2-му закону информация стремиться бесследно исчезнуть.
                  А "Все тайное станет явным" - Божий промысел (или синергетика?) :):.

                  А если ближе к телу, согласен - серьезный компромат на Тигипко найти нереально.
                  Из его высказываний тоже ничего не вытянешь - вода сплошная.
                  Стратегия против него:
                  1. Бить по личностным свойствам и происхождению - несамостоятелен, не лидер, днепропетровец (сколько можно!)
                  2. Указывать на нулевой (не считая ордена) результат его работы в правительстве. IMHO он выполнял при Пустовойтенко чисто декоративную роль "свадебного реформатора" - для выбивания западных кредитов.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.03.29 | Пані

                    Re: Ну, тогда буду продолжать трогать

                    fahid писав(ла):

                    > Как раз по 2-му закону информация стремиться бесследно исчезнуть.

                    Могу поспорить. Любимая тема. Не уверена, что это к месту на этом форуме.

                    > А "Все тайное станет явным" - Божий промысел (или синергетика?) :):.

                    Как раз термодинамика ИМХО.

                    > А если ближе к телу, согласен - серьезный компромат на Тигипко найти нереально.

                    Если Свистович говорит, что компромат - есть, значит - есть. Найдется :)

                    > Стратегия против него:
                    > 1. Бить по личностным свойствам и происхождению - несамостоятелен, не лидер, днепропетровец (сколько можно!)

                    Днепропертровск как аргумент, увы, не годится. Что тогда делать с Тимошенко?

                    > 2. Указывать на нулевой (не считая ордена) результат его работы в правительстве. IMHO он выполнял при Пустовойтенко чисто декоративную роль "свадебного реформатора" - для выбивания западных кредитов.

                    А это действительно аргумент. Тут согласна полностью.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.03.29 | технолог

                      Re: Ну, тогда буду продолжать трогать

                      Пані писав(ла):

                      > Днепропертровск как аргумент, увы, не годится. Что тогда делать с Тимошенко?
                      >
                      > > 2. Указывать на нулевой (не считая ордена) результат его работы в правительстве. IMHO он выполнял при Пустовойтенко чисто декоративную роль "свадебного реформатора" - для выбивания западных кредитов.
                      >
                      > А это действительно аргумент. Тут согласна полностью.

                      Уважаемая Пани!
                      Днепропетровск, к сожалению, был и остается аргументом не в географическом плане, а в плане "кузницы кадров". Сложившаяся в Днепропетровске система управления, читай власти, уже достаточно хорошо прочувствована всей Украиной. Я не буду здесь обсуждать преимущества и недостатки днепропетровской "школы" управленческих кадров.
                      И в правительство из Днепропетровска никто не ходил на роль свадебного генерала(пример- П.Лазаренко, тоже сначала вице-премьер). Другое дело, что вопросы, которые решал наш фигурант, не стали таким достоянием гласности, как деятельность других днепропетровцев.
                      Так что "ищите и обрящете".
          • 2001.03.27 | Breathe

            Re: Не чіпайте Тигипка

            технолог писав(ла):
            > Як так просто ви можете вести розмови про Кавалера Отдену Почесного Легіону? Чомусь кавалером він став випадково зразу після того, як Лафарж завалив Хорду і став власником Миколаївського цементного, а був простим міністром економіки.

            Дійсно, Лафарж робив лобіювання з приводу Миколаївського цементного, але окрім ордену нічого на Тігіпка не вказує. Але ситуація навколо цього заводу - просто PR бульбашка, що виникла під час боротьби Жердицьокого і лоббістів Лафаржу. Зрештою Жердицький повів себе з тим заводом ще гірше..., і з точки зору абстрактних інтересів суспільства (вони завжди абстрактні, коли іде війна за якійсь "об'єкт") Лафарж був правий. І якщо Тигіпко приклав свою руку то він теж виходить весь у білому.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.27 | технолог

              Re: Не чіпайте Тигипка

              Справа з Лафаржем:
              Лафарж перекупив майже всю цементну промисловість у країнах бувшого соцтабору. Далі він спочатку маніпулював з цінами на цемент, а тоді, встановлюючи монопольну ціну, далі вирішував, чи потрібні йому заводи в цій країні, чи ні. Ось в чому був сенс боротьби з Хордою. Там не один Миколаївський на кону стояв.
              А валили Жердицького великою комбінацією, починаючи з справи "Атлантики".
              Тигипко ж зробив все, щоб допомогти в вирішенні питання Лафаржу. Так що і він правий, і недаремно його нагородили.
              Чи в нас багато таких нагороджених? Може хтось знає ще хоч одного?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.03.27 | Breathe

                Re: Не чіпайте Тигипка

                Шановний Технолог!

                Сходіть будь ласка на сайт Лафаржу і основних світових цементних компаній і порахуйте частки Лафаржу на ринках країн Східної Європи. І додайте незначну частку миколаївськго заводу на укр. ринку. Це далеко НЕ ВСЯ цементна промисловість. А от Жердицький скупив більшість заводів України під інвест-обіцянкі під час першої хвилі приватизації. І успішно довів їх до ручки. Тому що Жердицький вибачте вміє заробляти швидкі гроші в мутній воді, а не керувати промисловими компаніями.

                Якщо я не помиляюся то сюжет з "Атлантикою" був ще до того як наш герой (тобто Тігіпко) зявився в Києві.

                Загалом це все не стосується теми. Так що за відсутністю доказів злочинного звязку між Тигіпком і Лафаржем пропоную цю тему закрити. Орден залишити Тигіпку. Французам видніше :))
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.03.28 | технолог

                  Re: Не чіпайте Тигипка

                  Breathe писав(ла):
                  > Шановний Технолог!
                  >
                  > Сходіть будь ласка на сайт Лафаржу і основних світових цементних компаній і порахуйте частки Лафаржу на ринках країн Східної Європи. І додайте незначну частку миколаївськго заводу на укр. ринку. Це далеко НЕ ВСЯ цементна промисловість. А от Жердицький скупив більшість заводів України під інвест-обіцянкі під час першої хвилі приватизації. І успішно довів їх до ручки. Тому що Жердицький вибачте вміє заробляти швидкі гроші в мутній воді, а не керувати промисловими компаніями.
                  >
                  > Якщо я не помиляюся то сюжет з "Атлантикою" був ще до того як наш герой (тобто Тігіпко) зявився в Києві.
                  >
                  > Загалом це все не стосується теми. Так що за відсутністю доказів злочинного звязку між Тигіпком і Лафаржем пропоную цю тему закрити. Орден залишити Тигіпку. Французам видніше :))

                  Не міг заснути, все не міг зрозуміти - кого дурять і нащо.
                  Хоя іноземними мовами володію зі словником, але пошукові системи ще працюють.
                  Ось що дав поверхневий пошук(див. нижче):
                  читайте нижче, там навіть трудові "Факти и комментарии" є, якщо кому цікаво.
                  Так що дійсно не треба повертатись до цієї теми з такого боку.

                  ЛАФАРЖ АЛЮМИНАТ (LAFARGE ALUMINATES)

                  Франция, Париж, ул. Емиль Мение, 28 (28, ul. Emile Menier, Paris)
                  (331) 537 03700
                  Торговые марки: ЦЕМЕНТ ФОНДЮ ЛАФАРЖ; ТЕРНАЛ
                  Кальцево-алюминатные цементы.
                  Фирма Лафарж Алюминат мировой лидер в производстве вяжущих глиноземистых материалов для строительной химии и алюминатов кальция для промышленности.
                  Trade marks: Ciment Fondu Lafarge; TERNAL.
                  Calcium - aluminate cements.
                  World leader in Calcium Aluminate Cements for the building chemistry and for the industry.

                  Авторское право © БАЛТЭКСПО, ИнфоЦентр ДКН СПбГУ.
                  Компан╕ю "Лафарж" засновано у 1833 роц╕. З товарооб╕гом у 64 млрд. французьких франк╕в. Вона активно д╕╓ у 60 кра╖нах, пропону╓ асортимент з 3000 вид╕в продукц╕╖ ╕ нал╕чу╓ 66000 сп╕вроб╕тник╕в. 74 цементних заводи, що розташован╕ у 23 р╕зних кра╖нах св╕ту, мають загальну р╕чну виробничу потужн╕сть у розм╕р╕ 65 млн. тонн. Р╕чний обсяг промислових ╕нвестиц╕й сяга╓ 1,7 млрд. французьких франк╕в. Ма╓ 150000 акц╕онер╕в у 22 кра╖нах св╕ту, жоден з яких не ма╓ котрольного пакета.
                   q q q
                  Відповідно до даних Європейської Асоціації цементників виробництво цементу в державах, які входять в Асоціацію, сягає до 500 кг на душу населення. При цьому відмічається зростання виробництва в Польші: 1996 р.-250 кг; 1997 р.- 330 кг на душу населення. В Україні виробництво цементу на душу населення сягає 100 кг.
                  Значна кількість польських заводів знаходиться в складі відомих європейських фірм: СВР (Бельгія), "Лафарж" (Франція), "Дюкерхофф" (Англія), швидкими темпами йде будівництво цементного заводу "Цементовня-Хелм", який по новітнім технологіям будує фірма "F.L.Smidth" (Данія). Доречно зауважити, що завод знаходиться в 28 км від кордону з Україною.
                  Румунія в 1997 році виробила 5 млн. тонн цементу. При цьому 3,5 млн. тонн вироблено на заводі "Меджидія", який працює по "сухому" способу виробництва. Експорт з цього заводу склав 70%. Контрольним пакетом акцій заводу володіють 4 фірми : "Ар-Ем-Сі" (Англія), "Хайдельбергерцемент" (Німеччина), "Валенсіана" (Іспанія), "Лафарж" (Франція).


                  Факты и комментарии
                  ФРАНЦУЗСКАЯ КОМПАНИЯ "ЛАФАРЖ" СТАЛА СТРАТЕГИЧЕСКИМ ПАРТНЕРОМ ОТКРЫТОГО АКЦИОНЕРНОГО ОБЩЕСТВА "НИКОЛАЕВЦЕМЕНТ"
                  Известная французская компания "Лафарж" -- мировой лидер в производстве строительных материалов -- распространила официальную информацию о своей деятельности в Украине.
                  -- Мы стали стратегическим партнером открытого акционерного общества "Николаевцемент" Львовской области, поскольку теперь обладаем 82% акций этого предприятия, -- говорит директор развития компании по странам Центральной Европы Лилия Жолибуа. -- Это стало возможным после того, как недавно на Украинской межбанковской валютной бирже в Киеве нами были приобретены еще 30% акций этого завода, выставленных на продажу Фондом госимущества Украины. Таким образом, "Лафарж" уверенно выходит на украинский рынок строительных материалов, и мы с гордостью сообщаем, что стали активным инвестором в экономику вашей страны.
                  "Николаевцемент" имеет производственную мощность 3,1 млн. тонн цемента в год. Как считает "Группа Лафарж", Украина обладает высоким промышленным потенциалом благодаря своим размерам, количеству населения и потребностям рынка, которые должны быть удовлетворены. Поэтому для "Лафарж" это инвестирование должно стать многообещающим в будущем, сообщает ГИНАУ.
                  Одним из мировых лидеров в области строительных материалов "Группа Лафарж" имеет 66 тысяч сотрудников в 65 странах и объемы продаж, составляющие $10 млрд. в год.




                  А ось матеріал за такою адресою:
                  http://www.perehid.kiev.ua/look2.html

                  Саме тому заволодіти контрольним пакетом акцій "Миколаївцементу" вирішила французька фірма "Лафарж" — фактично монополіст на європейському ринку цементу. Щупальця "Лафаржу" простягнулися не лише на Західну Європу — фірма почала скуповувати підприємства цементної галузі у Європі Східній. Особливої ваги фірмі додавав той факт, що до "Лафаржу" особливо "тепле" відношення завжди виявляв Жак Ширак, теперішній президент Франції.


                  Сайт www.br.minsk.by
                  Lafarge созрела для работы в Беларуси

                  Lafarge созрела для работы в Беларуси Перед отечественными чиновниками встал выбор: согласиться на инвестиции французской компании в сумме 35 млн. USD или найти эти деньги где - то в бюджете. Такая постановка вопроса сегодня, когда государство испытывает катастрофический дефицит валюты, звучит абсурдно. Тем не менее именно сейчас в ключевых министерствах страны рассматриваются варианты
                  02.01.2001 | 13 Kb | koi8-r | http://www.br.minsk.by/archive/1999-33/ta11195.stm
                  Найти похожие

                  На том же сайте (всего найдено документов: 8):
                  "Белорусский рынок", № 43, 1-7 октября, 1999 г.
                  "Белорусский рынок", № 33, 23-29 августа, 1999 г.
                  Белаpуcь pешила oбoйтиcь без Lafarge
                  Все документы с сайта >>
                  3. Сайт www.css.minsk.by
                  LAFARGE continues expansion
                  By Tatiana MANENOK The French company LAFARGE, one of the world leaders in cement production, and the largest Belarusian enterprise in this sector, Krasnoselsktsement Ltd., agreed January 22 on final terms of the cooperation. Specialists believe that through the partnership with LAFARGE, Belarus Will be able to bring its construction industry to the European level. This is the second largest
                  08.12.2000 | 4 Kb | koi8-r | http://www.css.minsk.by/Publications/MinskEconomicNews/Subscribs/MEN0398/Lafarge...
                  Найти похожие

                  На том же сайте (всего найдено документов: 2):
                  CONTENS Minsk News 3 (103) January 27 - February 2, 1998
                  Все документы с сайта >>

                  А це з списку 500 найкрупніших компаній:
                  1 SAINT-GOBAIN FRANCE 19,818 1,220 1 6 1 5 1
                  2 LAFARGE FRANCE 10,900 519 2 5 2 4 2
                  3 ASAHI GLASS JAPAN 10,022 40 3 0 3 0 3 TOTAL 40,740 1,779




                  500 крупнейших компаний Европы
                  Место Место Рыночная Место по Оборот Приб. до Чистая Используемый EPS Кол-во Конец
                  1999 1998 Компания Страна капитал. $млн Cектор обороту 1999 $ млн 1998 $ млн Изм. % налог. $млн Изм. % приб. $млн Изм. % ROCE капитал $ млн изм. % сотрудников года
                  155 152 Lafarge Франция "11,706.4" 132 87 "10,114.4" "6,617.6" 52.8 "1,166.3" 50.8 481.2 25.8 14.8 "13,940.2" 18.8 "65,678" 12/31/98
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.03.28 | Breathe

                    такі справи

                    Шановний Технолог,

                    Звичайно Лафарж велика компания (2-га в світі в цій галузі), але не монополіст на згаданих ринках. Якщо є бажання продовжити дискусію про західний капітал, який на корню скуповує беззахисну укр. промисловість, то будь ласка прошу на email. Тому що, ця тема не стосується того що обговорюється на Майдані.

                    Дякую.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.03.28 | технолог

                      Саме такі справи, пане "Тигипенко"

                      Шановний пане,
                      саме в тому справа, що не треба пробувати обдурити людей. Лафарж всього-навсього, виявляється тепер друга компанія в світі, а не перша. І тому окупація галузі в країнах СНД, зважимо, стратегічної галузі, це так, дитячі забавки, про які не за темою тут говорити. І мабуть Президент Франції так турбується Лафаржем тому, що в нього найкращій пісочок для забавок президентського онука. Але це його проблеми.
                      Нам цікавіше, що мабуть за красиві очі отримав Тигипко Орден Почесного Легіона. І невідомо, в кого очі позичав шановний пан, спробувавши нам замилити очі.
                      То не треба такого більше робити. За це вам Орден Почесного Легіона не дадуть.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.03.29 | Михайло Свистович

                        Re: Саме такі справи, пане "Тигипенко"

                        Не обзивайте один одного. Справа дійсно не в Жердицькому, не в Лафаржі, не в іноземному капіталі, його хорошій чи поганій ролі в українській економіці. На ці теми можна поговорити окремо колись пізніше. Справа в Тігіпкові та тому, що його відносини з Лафаржем підпадають під термін КОРУПЦІЯ.
                        Заради Бога, порийтеся в старих "Зеркалах недели"!
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.03.29 | технолог

                          Дякую, пане Михайло

                          Саме про це й шлося. На прохання повідомити все про Тигипка й було згадано про те, що Тигипко отримав французького ордена, і за що отримав. Але коли якась зацікавлена особа починає так нахабно дезавуювати цю інформацію, то я такого не залишаю без відповіді. Як "Правди!", то "Правди!", тим більше якщо мова йде про тих осіб, які є на політсцені.
                          А що це корупція, чи не корупція, давно мусили сказати компетентні органи.
                          І "Дзеркало тижня" у цьому питання є одним з найважливіших джерел.
                • 2001.03.29 | Михайло Свистович

                  Re: Не чіпайте Тигипка

                  Панове, справа ж не в Жердицькому, а в Тігіпкові. Не треба захищати Жердицького чи нападати на нього. Я вже писав, що він далеко не безгрішний. І ніхто не каже, що Жердицький з Діденком (Хорда) були ідеалтьними власниками і керівниками цементних заводів, як і Лафарж, до речі. Просто йдеться про зникнення грошей остарбайтерів через лобіювання українським посадовцем інтересів іноземної компанії. Отже, Тігіпко винен у зникненні цих грошей, бо навіть продати заводи Лафаржу можна було інакше, а не тупо забравши гроші "Градобанку", який забрав їх у остарбайтерів.
        • 2001.03.27 | Breathe

          Re: Не то надо искать

          Пані писав(ла):
          > А кроме того, нужно мысленно вернуться в 1994 год, проанализировать предвыборную компанию серого "безкомпроматного" Кучмы и найти упущенные враианты борьбы. Потому как Тигипко сегодня - это Кучма тогда.
          >

          В 1994 не було з кого вибирати, так як ЛМ з братвою знаходить спільну мову не гірше ніж з нац. демократами. І вибрали б його - мали б те саме зараз.
          Краще можна подивитися на вибори Путіна. Ось і паралель - високий рейтинг Лужкова-Примакова перед призначенням ВВП премєром не нагадує вам сьогоднішній рейтинг Ющенка? Так що Тігіпко це наш Путін! Якщо його не замажуть конкурентні братани під час "маневрів", то цей сценарій, доводиться визнати, цілком можливий.

          > Деркачам не было спокойно с момента последней ссоры с Кравченко (лето 2000)
          >
          :)))) Це коли Кравченко Деркача "послав і потім місяць не здоровався" ???

          > Пинчука мог никто и не спрашивать. Хотя тезис о его напричастности ниоткуда не следует. Сердце красавицы, как известно, сколнно к измене. Он же не слепой....

          Цілком можливо. Просто шекспірівський сюжет якійсь виходить.

          Якщо серьозно, то мені здається що при аналізі можливих замовників ...гейту, треба дивитися, чим ризикували ті чи інші потенційні "автори" скандалу.

          Наприклад, з точки зору трудовиків, вони могли (і до речі досі можуть) втратити все, що було нажите роками важкої праці біля корита. В разі приходу Ющенка наприклад. Або Кравченко розкопав би їх слід. Або СДПУ (0) щось би активно замутила і обійшла їх на повороті.
          Також мінус трудовикам - відставка старшого Деркача (це можна було спрогнозувати і до того як це сталося).

          Що трудовикі могли отримати з цього скандалу? Тігіпка - прєємніка. Але для цього ще треба буде попрацювати і позитисвний результат такого сценарію цілком можливий але далеко не гарантований.

          Такод зважте, що Мельниченко в Європі, і напевне ховати там його від спецслужб партактиву трудовикам не під силу. Отже вони грають разом з росіянами. Але якщо там є рос. спецслужби, то Росія зробить свою ставку і Тігіпко тільки одна з кандидатур. Тобто трудовикі ризикують ще й тим що їх прокинуть російскі партнери. Загалом, я не думаю що якась російська група буде робити переворот в Україні без святійшого благословіння Путіна В.В.

          Вибачте за сумбурний виклад.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.27 | St*inger

            Як приємно читати!

            Ну майже все правильно!
            Особливо про паралель Примаков - Ющенко. Тільки чому такий дивний висновок - Тигіпко = Путін?
            А може, Степашин? Ви хіба забули про нього?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.27 | Breathe

              Re: Як приємно читати!

              Не бачу різниці кого готують на укрПутіна. Просто, схема приходу до влади ВВП проста і зрозуміла для наших можновладців. Вони не знають інших сценаріїв передачі влади до зручного спадкоємця, і тому будуть намагатися реалізувати цей сценарій. А в процесі кандидатури на посаду укрПутіна можуть змінюватися.
          • 2001.03.27 | Пані

            Re: Не то надо искать

            Breathe писав(ла):
            > В 1994 не було з кого вибирати, так як ЛМ з братвою знаходить спільну мову не гірше ніж з нац. демократами. І вибрали б його - мали б те саме зараз.

            Отсутствие выбора в 1994 года (как и в другие выборы) - это удобный для властей миф. Выбор был, другое дело - насколько реальна была поддержка у альтернативных кандидатов.

            Но я имела в виду анализ тактики продвижения Кучмы во власть. Те же люди рядом с Тигипко и сейчас (Табачник на свету и хрен знает сколько их в тени), а возможно даже те же деньги. Их нынешние действия (лозунги, пиар ходы) можно
            предсказать и подготовиться.

            > > Деркачам не было спокойно с момента последней ссоры с Кравченко (лето 2000)
            > >
            > :)))) Це коли Кравченко Деркача "послав і потім місяць не здоровався" ???

            Вы еще забыли день рождения буржуя... то есть пахана :)

            >> Пинчука мог никто и не спрашивать. Хотя тезис о его напричастности ниоткуда не следует. Сердце красавицы, как известно, сколнно к измене. Он же не слепой....

            > Цілком можливо. Просто шекспірівський сюжет якійсь виходить.

            Что только по мотивам Пинчука? Весь этот кучмагейт выплеснул целую галлерею мифологических сюжетов. Пока вакантно только место Иуды (Стрингер, прошу не беспокоиться, Мельниченко не совать, я имею в виду сподвижника, предавшего "вождя", т.е. заказчика скандала).

            > Загалом, я не думаю що якась російська група буде робити переворот в Україні без святійшого благословіння Путіна В.В.

            Я не знаток российской политики и не знаю точно, кто там кого сейчас кукловодит, поэтому не берусь судить о том, возможно это или нет.
      • 2001.03.27 | Shooter

        Re: Не то надо искать

        Cугласєн. В бучі найбільш зацікавлені були або Київ, або Донецьк. Дніпру і так добре жилося.
    • 2001.03.28 | Andriyko

      Re: Не то надо искать

      Полномочий депутатских он не слагал. Он неприкосновенностью разбрасывался почем зря, прекрасно понимая, что с юридической точки зрения все его подобные заявления "гроша выеденного не стоят" :)
    • 2001.03.29 | Михайло Свистович

      Re: Не то надо искать

      Частково не погоджуюсь. Бізнес-компромат на Тігіпка є, але шукати треба не там, не в останніх публікаціях про Жердицького і Градобанк, а в давніх, які я вказав у своєму проханні.
  • 2001.03.27 | St*inger

    Да уж...

    Такі помилки не варто робити.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.27 | fahid

      Это о чем?(+)

      Тигипко - ложная цель? Обоснование есть? Или просто потому что не КГБист?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.27 | St*inger

        Re: Это о чем?(+)

        О том, что Тигипко не имеет никакого отношения к Градобанку.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.28 | Ростислав

          Про Медведчука

          St*inger писав(ла):
          > О том, что Тигипко не имеет никакого отношения к Градобанку.

          До цієї справи має відношення не лише Тігіпко, але й Медведчук. Саме він був адвокатом "Атлантики" (? чи "Арктики"), через позов якої Градобанк було фактично збанкротовано.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.29 | Михайло Свистович

            Re: Про Медведчука

            Ця риболовецька кампанія звалася "Антарктика". До речі, вона ненадовго пережила "Градобанк" і теж збанкрутувала.
  • 2001.03.27 | Толік

    Тигипко, як майбутній президент - повний нуль

    Тигипко, на мій погляд, не може бути майбутнім президентом. Демократи в ньому бачать бліду копію Ющенка (у кращому разі, а проствіше ставленика олігархів), комуністи - риночника (і дтакож ставленика олігархів), а звичайний "електорат" бачить у ньому порожнє місце.
    Тигипко може бути тільки варіантом на прем"єра, і щоб після його прем"єрста не булдо більше за 6 місяців до виборів президента, але навіть тоді у нього дуже мало шансів.
    Марчук теж нереальна кандитатура, бо СД(обрізані )його просрали, коли кинули його давити Юлю.
    І на сьогодні у олігархів нема нікого, тому всі розмови про те, що касетний скандал інспирований кимось з олігархів, це дурні балачки. А трудовики це останні хто захоче валити президента, і айсітіві найбільше зробило для його підтримки, тому Тигипко може стати наступником президента тільки за умов передачі прем"єрства у його руки Кучмою і достокової передачі президенства у найближчий час. Саме на це у нього всі шанси є.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.28 | Rost

      Так "не може бути майбутнім президентом" чи "на це у нього всі шанси є"???

      Теза:
      Толік писав(ла):
      > Тигипко, на мій погляд, не може бути майбутнім президентом.


      Антитеза:
      Тигипко може стати наступником президента тільки за умов передачі прем"єрства у його руки Кучмою і достокової передачі президенства у найближчий час. Саме на це у нього всі шанси є.

      А де синтез?

      Ви почали з "не може", а закінчили на "може" - ?????????
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.04 | Толік

        Re: Так "не може бути майбутнім президентом" чи "на це у нього всі шанси є"???

        > А де синтез?
        >
        > Ви почали з "не може", а закінчили на "може" - ?????????
        не може у випадку звичайних виборів, а може тільки у випадку передачі влади.
        До речі чи зможе він тоді, як Путін, пос тупово всіх "кинути". На мій погляд ні.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.04 | Rost

          A "kydaty" i neobov'jazkovo

          Putin kynuv, majuchy za plechyma KGB.
          Tigipkovi kydaty i neobov'jazkovo - mozhe i spivisnuvaty v simbiozi z tymy, hto jogo vysune. U njogo zh i ekonomichni interesy je - konkretni "assets", jaki mozhny vtratyty v razi chogo. U Putina zh, naskil'ky meni vidomo - nemaje. Znachyt', vin mensh zalezhnyj.. Hocha ja i dosi ne peven, chy naspravdi vin "kynuv" tyh, hto yogo vytjagnuv nagoru.
    • 2001.03.29 | Михайло Свистович

      Re: Тигипко, як майбутній президент - повний нуль

      Варіант добровільної передачі влади теж не виключається.
      А щодо повного нуля, то згадайте нікого невідомого Путіна, який виглядав переляканим хлопчиком, коли Єльцин призначив його прем"єром. Зубки виросли потім.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.29 | St*inger

        Re: Тигипко, як майбутній президент - повний нуль

        Зубкі у Путіна потім виросли. Угу. А до цього він був янголом.
  • 2001.03.27 | Адвокат ...

    Re: ВЕЛИЧЕЗНЕ ПРОХАННЯ (Все про Тігіпка)

    Пан Тігіпко, і це вже тягне на тенденцію в українській політиці, людина настільки ж нецікава, наскільки амбітна. Хтось вже назвав його: "Кучма-2".

    Інформації про які-небудь "сомнітєльниє дєлішкі" цього "добродія" явно бракує. Найбільше пан Тігіпко "засвітився" або "замазався" у двох справах: із Градобанком та українськими цементними заводами для Лафарж. Скоріше за все, то була одна справа, що мала на меті вбити двох зайців: зробити послугу "гарній" людині і знищити конкурента. Обидві справи були добре "прикриті" інформаційно і не привернули значної громадської уваги.

    В усьому останньому, тобто у політиці, пан Тігіпко нагадує вічного спудея: він читає добрі підручники, вчиняє по-писаному, але загал на його вправи реагує доволі мляво. Але на відміну від Кучми, Тігіпко молодший за віком, тож часу на вправи у нього вистачає. А от що його із Кучмою споріднює, це те, що ані професором, фні інженером стати він аж ніяк не прагне, хоч і вчиться добре. Бо доволі непогано розуміє свою професійну непрацездатність у сфері публічної політики. Він є "політиком", що немає жодних політичних ідей, жодних викликів суспільству, або закликив до нього.

    Значно ближчою, і за ґенезою і за псхольоґічним устроєм, для нього є політика аля-Брєжнєв. Зараз він відчув, що справа йде саме до цього, тобто прийшов його час. І він, природньо, хоче бути "першим". Попрацювавши у КабМіні, він "зацінував" ґенеральські погони, і вже не бажає бути навіть серед старших офіцерів.

    Як на мій погляд, він не має дипломатичної жилки, він без натуги може лише диктувати умови капітуляції. У цьому він мені нагадує щаржованого оберґрупенфюрера Карла Вольфа з відомого телесеріалу совєтських часів.

    Саме головне полягає в тім, що все що він зробив і робить, він міг би й не робити. Тобто, я не відчуваю в його постаті, манері поведінки, тощо й тіні пасіонарности чи месіанства. Всі його дії нагадують дії вельми амбітного, але все ж таки службовця, що з початку своєї кар'єри взяв собі за правило "служити всим серцем" і чомусь увірував, що саме його служба "піднесе його до небес".

    Тільки кому він служить?

    Своїй батьківщині -- СССР?
    Своїй вотчині -- Приватбанку?
    Свойому благодєтєлю -- Кучмі?
    Своїм таваріщам по трудовізму -- Пінчуку, Деркачу?
    Своїм інвесторам -- Альфа?


    Пан Тігіпко -- продукт совєтської системи. Він дійсно впевнений в тому, що за "чесну службу" "дають" не тільки ґенерала, як раніш, але й президента... І дуже того прагне.
  • 2001.03.28 | Rost

    Re: ВЕЛИЧЕЗНЕ ПРОХАННЯ (Все про Тігіпка)

    The Moscow Times, No. 2014
    August 3, 2000

    V cjomu nomeri chytajte stattju "Cheney Shares Close Ties to Russia"
    http://www.moscowtimes.ru/stories/2000/08/03/001.html (u mene je xerokopija statti, a dostup na el. storinku bez pidpysky ne mozhlyvysj)

    Napysana sche do vyboriv u US, stattja vkazuje na zv'jazky D. Cheney (zaraz - US vice-president) z TNK / Alfa Group

    A pro Alfa Group tam govoryt'sja, scho na pochatku 90-h grupa bula zamishana u kontrabandi narkotykiv z Aziji v Europu ta u vidmyvanni Kolumbijs'kyh narkogroshej.

    Pro ce jshlosja v dopovidjah "the US and Russian intelligence sources", a takozh u deputats'komu zapyti (1997) Viktora Ilyukhina - ros. deputata-komunista.

    Hodu spravi ne daly.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.28 | Rost

      Dick Cheney-Alfa: "est' kontakt"; Alfa-Tygipko: takozh. Cheney-Tygipko: ??

      Chy mozhemo prypustyty, scho Cheney, lobbujuchy interesy Alfa Group v Ukrajini, bude takozh lobbijuvaty kandydaturu Tygipka?

      Ja by ne vykljuchav taku mozhlyvist'. Scho skazhete?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.29 | Andriyko

        Re: Dick Cheney-Alfa: "est' kontakt"; Alfa-Tygipko: takozh. Cheney-Tygipko: ??

        Ні, це абсолютно не так. Аргументація є, але, на жаль, навести її не можу.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.29 | Rost

          Re: Dick Cheney-Alfa: "est' kontakt"; Alfa-Tygipko: takozh. Cheney-Tygipko: ??

          Andriyko писав(ла):
          > Ні, це абсолютно не так. Аргументація є, але, на жаль, навести її не можу.

          - shkoda, bulo b cikavo i korysno oznajomytys' z argumentacijeju.

          At least, give me a hint :):
  • 2001.03.28 | Остап

    Тігіпка - молдаванин ?

    Тігіпка - молдаванин ?

    Анекдоти про молдаван знаєте ?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.29 | Rost

      Re: Тігіпка - молдаванин ?

      Do chogo ce zapytannja??
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.30 | Остап

        Для більш повної картини. Для розуміння переспектив

        Rost писав(ла):
        > Do chogo ce zapytannja??

        Для більш повної картини. Для розуміння переспектив.
  • 2001.03.30 | технолог

    Слона не побачив

    Погано бути старим, дурним і забудькуватим.
    Зараз поліз в законодавчу базу за зовсім іншим законом і згадав, що є Закон про оперативно- розшукову діяльність. Заліз і в нього.
    Хто хоче, також може почитати:

    http://mndc.naiau.kiev.ua/zak/oper.htm

    І в ньому є ст.5, яка чітко окреслює коло тих,хто може вести в Україні ОРД. Ні трудовиків, ні Кроля в цьому колі немає.
    Так що їхня діяльність - за згодою "гаранта"!!! - є прямим кримінальним злочином і цим повинна зайнятись Прокуратура.
    А крім того, митники та прикордонники, замість того, щоб відкривати в Борисполі діамантові копальні, вже мусять начищати до блиску наручники, щоб не було соромно перед Америкою, коли арештують Кролівців.

    Стаття 5. Підрозділи, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність

    Оперативно-розшукова діяльність здійснюється оперативними підрозділами:

    органів внутрішніх справ - кримінальною та спеціальною міліцією, спеціальними підрозділами по боротьбі з організованою злочинністю, оперативно-розшуковими підрозділами Державної автомобільної інспекції;
    органів служби безпеки - розвідкою, контррозвідкою, військовою контррозвідкою, підрозділами захисту національної державності, боротьби з корупцією та організованою злочинною діяльністю, оперативно-технічним, оперативного документування;
    прикордонних військ - підрозділами по оперативно-розшукової роботи;
    управління державної охорони - підрозділом оперативного забезпечення охорони;
    органів державної податкової служби - оперативними підрозділами податкової міліції;
    органів і установ Державного департаменту України з питань виконання покарань - оперативними підрозділами.

    (частина перша статті 5 із змінами, внесеними згідно із Законами України: від 26.01.93 р. N 2932-XII, від 23.12.93 р. N 3784-XII, від 05.02.98 р. N 85/98-ВР, від 11.12.98 р. N 312-XIV)

    Проведення оперативно-розшукової діяльності іншими підрозділами зазначених органів, підрозділами інших міністерств, відомств, громадськими, приватними організаціями та особами не допускається.
  • 2001.03.30 | Rost

    Тигіпко + Со.

    Насправді, дуже мало інформації про справи Тигіпка, особливо в Інтернеті (на жаль, це єдине джерело для мене тут, за кордоном).

    А якщо розширити коло пошуку і брати до уваги не лише справи самого Тигіпка, а й його найближчих "бізнес"-соратників? - більшою буде вірогідність щось знайти.

    Хто знає (чув)- дайте імена, pls.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.01 | SG

      Re: Тигіпко + Со. - Приватбанк.

      .
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.02 | Rost

        Re: Тигіпко + Со. - Приватбанк.

        Ось дещо (для заначки), при чому "сам" гарант каже Приватбанку "ай-яй-яй"

        http://www.tz.cvu.kiev.ua/2001tz02u/8.shtml

        “Приватбанк”

        Цей банк відомий майже всім. Тільки 2 недержавних банки — “Приватбанк” та “Аваль” — входять до сімки найпотужніших українських банків. Найкращий банк України 1999 р. Працював по кредитних лініях KfW (Німеччина) та Європейського банку реконструкції та розвитку(ЄБPP). Історія також знає ім’я людини, що вивела в люди “Приватбанк”. Це екс-міністр економіки, голова партії “Трудова Україна” та народний депутат України Сергій Тигипко. До речі, Тигипка критикували за використання коштів “Приватбанку” у своїй передвиборній кампанії.

        “Дісталося” “Приватбанку” й від Леоніда Даниловича. Діючи, згідно зі своїм священним девізом “Все, що було вкрадено, має бути повернуто державі й народові”, Кучма звернув увагу й на “Приватбанк”. Зокрема, Президент розкритикував діяльність цього банку, підкресливши, що майже всі підриємства, контрольними пакетами акцій яких володіє “Приватбанк”, погіршили показники роботи. “Є всі передумови говорити про те, що створюються умови для перепродажу таких об’єктів іноземним фірмам, які перебувають в офшорних зонах”, — як завжди чесно (!!!!!!!! - Rost) зізнався Президент.

        Які ж об’єкти мав на увазі Леонід Данилович? Передусім Орджонікідзевський і Марганецький гірничозбагачувальні комбінати — акції цих підприємств належать пов’язаній з “Приватбанком” компанії “Приват-Інтертрейдинг”. Окрім того, “Приватбанк” контролює рудоуправління “Суха балка”, Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського, АТ “Нафтохімік Прикарпаття” (через компанію “Сентоза”), а також разом із компанією Інтерпайп (яка перебуває під контролем колеги Сергія Тигипка по партії Віктора Пінчука) керує Нікопольським феросплавним заводом.

        Невеличкий скандал (????) трапився з “Приватбанком” під час приватизації НПК “Галичина”. “Приватбанк” активно використовував своїх “друзів” з офшорних компаній, таких як “Varkedge Ltd”. До речі, “Приватбанк” — один із дуже небагатьох українських банків, що має філії за кордоном (“Privatbank IBU” в Нікосії (Кіпр).

        ....................................
        Rost.: Цікаво було б прослідкувати процес видачі ліцензії на відкриття офшорного банку та вивчити його операції...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".