МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Чего они так испугались?

04/21/2001 | Пані
Смотрела новости последние три дня и не покидало ощущение "что-то не так". Вот только что по ТСН увидела перекошенный фейс Волкова и вопрос, наконец, сформулировался: "чего они так испугались?" Они - это представители тех самых олигархических фракций в парламенте.
Вы посмотрите на их лица - это ж перепуг высшей меры. Тигипко, Медведчук, Волков и прочие "кильки" помельче.

Я понимаю, чего могут бояться Ющенко, Плющ, Ехануров, Пинзенник, Рухи всех мастей или, прости господи мою душу грешную, депутат Григорович. Но "кильки"?!!! ( (с) - Кучма, кстати, супер - родил таки афоризм без матюков, гад! )

Они ж, типа, ломят! Уже ж вроде врага повергли. Даже проели в спине энергетичекую дыру аж до амбулаторного лечения. Чего ж такой перепуг на фейсах?

И не говорите мне, что я выдаю желаемое за действительное. Честно опросила с дюжину неангажированных людей (мой обычный контингент - сервис). Все в один голос - перепуг налицо.

Спрашиваю мнение шановного панства - чего они боятся? У меня никаких идей, кроме романтических - типа "антигуанский банк лопнул" или "бухгалтер сбежал в американское посольство".

Відповіді

  • 2001.04.21 | НеДохтор

    Re: Чего они так испугались?

    Це сміливий косяк переляканих "кильок".

    Також, здається, вперше приходиться діяти без прямої вказівки папіка. Страшно.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.21 | Максим'як

      Re: Чего они так испугались?

      Бухгалтер може і не втік, але бухгалтерію точно вивезли. Мабуть, отримали привіт із США і Бельгії.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.21 | trick

        Re: Чего они так испугались?

        A kogo ce ne tak davno vyzyvaly u svoje posolstvo Nimci - " pagutarit' o parlamentskix delishkax s golovoju odnijei z najvplyvovishyx frakcij"? A... zgadav - pana Volkova. Ne znaju, pro sho tam "gutarili", ale mabut taky pojasnyly v dostupnij formi perspektyvy jogo finansovyx "delishek" u Nimechini. I jakyjs chas pana ne bulo chutno (a do togo majzhe kozhen den' u televizor shos rozumne kazav). A tut i v Belgii pishov "kankretnyj naezd". Oto i fejs kyslyj.
        IMHO
  • 2001.04.21 | Адвокат ...

    Звєрюшкі ;-)))

    Пам'ятаєте совєцьку народню поговірку: піссец подкрался нєзамєтно! :):

    А таки підкрався! І не пухнастий маненький звірьок, а носорог :(:
    І всі "кількі" відчули це власною шкірою, що, як відомо, ближча до тіла.

    Поки тігіпки та їм подібні пукали соплі, прєдвкушая міністєрскія портфєлі, таваріщ Сіманєнка поставив питання руба: "Є така партія! У нас є команда. Ми готові взяти всю владу." І крапка!!!

    Тож "захисничкам" "позиції" Тігіпка про коаліційний, чи квазі-коаліційний ур'яд самий час слівать воду, або сушіть вьосла...


    Комуно-оліґрхічний шабаш, як зхарактеризував оте неподобство Ющенко, вже дозрів до того щоб перетворитися на бенефіс чевоножопих. ( А, як відомо, бенефіс -- то для одного, бенефіціянта. )

    Тож і всралися, тобто перелякалися. Так їм, б***ям, і треба!!!



    ... А втім, ця ситуація доволі рел'єфно демонструє стару мудрість: думати треба головою, а не тим місцем, куди встромляють тампони з крильцями.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.21 | Mary

      Re: Звєрюшкі ;-)))

      Не знаю, куди це пан адвокат встромляє тампони, і відколи в них почали рости крильця, але куди б він це не встромляв, в його тоні звучить прикрий наклеп не це благодатне місце. Очевидно в нього є якісь незадоволені потреби міцно з цим місцем пов'язані. Та й загалом його лексику пристойною, чи навіть нейтральною не назвеш (з татуся берете приклад?). На кого працюєте, друже?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.21 | сергій

        Марійко, Ви недооцінюєте пана Адвоката.

        Він нормально описав ситуацію.
  • 2001.04.21 | ХХХ

    Re: Чего они так испугались?

    А може це повязано з новою політикою США? У них тепер є Лазаренко, Мельниченко, плівки і т.д. І ставлення до Кучми і ко. цілком змінилося.
    Омельченко приїхав назад із Вашінгтону і заявив що у Американців є копромат на 4-5 людей близьких до Кучми. А тепер без Ющенка буде важко, фіговий листочок відпав. Уявіть собі, весь новий уряд буде невиїздний!
  • 2001.04.21 | Ihor

    бо на ноги вони не стали міцно....

    Грошей накрали, але відібрати в них можуть так само легко як вони накрали ті гроші.
    В той час я вони збирали компромат на голів колгоспів, районних рад, тощо , можливо за їхніми закордонними транзакціями теж чиєсь око спостерігало.
    А та власність яку вони мають на Україні, так само не захищена нічим.
  • 2001.04.21 | Chubynsky

    Re: Чего они так испугались?

    Где-то в другой "нитке" было сообщение: якобы Головатый сказал, что на втором, еще не обнародованном компакте Мельниченко про олигархов есть что-то интересное. Отчего же им не бояться?

    А, вот оно:

    Я б не був так упевнений
    Дык, 20-04-2001 13:21

    2) Крім того з репортажу про прес-конфуренцію п. Головатого (останній тиждень) мені запам"яталася фраза, що на тому самому ДРУГОМУ досі не опублікованому, компакт-диску уже бачимо "весь списочек", Волкіс Чуркер Ведмедчук и все-все-все...
  • 2001.04.21 | Andrij

    А може вони вас перелякались?

    Вас в змісті "Український народ". Ви подумайте: сидять ці народні обранці, поливають триклятого Ющенка. Тут раптом приходить пів-мільйона якихось лохів та виносять їх "на крилах народної любові" на світ божий. Хто їх знає, цих темних тубільців? Нецивілізованний народ...
  • 2001.04.21 | ???

    Интересно какие еще "эпитеты" привезет Кучма из Литвы?

    Я имею ввиду, очевидно ИХ СЛЕГКА подвинули на свое место на ЗАПАДЕ.

    "Невыездное правительство" это ведь новое слово в новейшей истории!


    ДА ЗДРАВСТВУЕТ ЗБИГНЕВ БЖЕЗИНСКИЙ!

    и вообще:
    ЕШЧЕ ПОЛЬСКА НЄ ЗҐІНЄЛА!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2001.04.21 | Ростислав

    Зустріч Марчука з Паскуалем

    Якщо пам'ятаєте, то кілька днів тому відбулась зустрі Радченка і Марчука з Паскуалем. Можливо після неї Марчук і повідомив дещо "браткам".
  • 2001.04.21 | Робін Гуд

    За що боролись - на те й напоролись

    Якби я був Маккіавеллі, який займає посаду Кучми, то в випадку усунення Ющенка з поста прем'єра я взявся б відразу за них. Мені здається це прогнозованим до банальності. Я не розумію, чому цього не бачили "олігархи".
    Може "тепличні" умови "дозрівання" завадили вчасно "подорослішати"?

    Адже, якщо Ющенка "підуть", у нового уряду стоятиме завдання-мінімум забезпечити хоча б такий же рівень життя, який "зафіксовано" при Ющенкові., а ще краще - забезпечити його ріст. Де брати гроші? - у тумбочці. Яка належить олігархам.
    Так що "розкуркулення" олігархів цілком можливе.
    Тим більше, що вирішуватиметься питання, як позбавитись залежності від "оліграхів".
    Тим більше, що це вітатиметься народом.
    Тим більше, що подібний процес спостерігається в Росії - а у нас досі люблять "мавпувати" з Росії.(Я довго сміявся, коли взнав, що у ВР фракцію назвали "Яблуком". До речі, фантом Росії грає в українській політиці значно більшу роль, ніж власне сама Росія. Але це окрема тема).

    І що цікаво: у олігархів практично немає варіантів. Раніше треба було думати...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.21 | 99

      Re: За що боролись - на те й напоролись

      Повністю поділяю вашу думку. А ще й з комуністами це діло робити! Думаю що всі економічні показники будуть "прекрасні", наскільки можна цим маніпулювати, але дійсність буде видна на очах виборців.

      Зі зовні ми не бачемо всіх тих внутрішніх конфліктів у цих колах, а вони є. Це є люди з великими апетитами і дуже обмеженим досвідом. Все робилось по знайомству, по тиску, а так керувати державою кепсько. Навіть папік тут вже не поможе. Йому конче потрібно нового хлопчика до биття.
    • 2001.04.21 | Shooter

      Re: За що боролись - на те й напоролись

      Ось-ось. Виглядає так, що бандюки пішли у ва-банк, не знаючи прикуп. А без "прикупа" (купленого, вибитого з допомогою труби, фонду Соцзахист (тьфу...щезни, маро) чи Росії) вони - лохи!

      І в результаті замість ліберала Ющенка можуть отримати "в нагрузку" донеччан з Азаровим як ПМ. От би я сміявся. Взяли би київських і дніпровських лохів-бандюків за яйця так, що вони би на віки стали євнухами.

      Бог їм в цьому помагай.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.21 | Bogdan

        Re: За що боролись - на те й напоролись

        Kuchma proponue Azarova, Rada vidxyliae, i scho dali? Xiba mozhe prez. odnu kandydaturu proponuvat' 2 razy?
        Mozhe vony pereliakalysia scho Azarov proide, bo jogo mozhut' kommunisty pidtrymat'?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.21 | Shooter

          Re: За що боролись - на те й напоролись

          ...а далі Кучма назначає в.о. Ющенка (на що той зі скрипом погоджується) і всі активно готуються до виборів.

          Не найгірший варіант, доречі.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.22 | Bogdan

            Re: За що боролись - на те й напоролись

            На жаль я не знайомий в деталях з процедурою утвердження прем'єра. Лише зауважу, що не є фактом бажання Азарова стати прем'єром. Прем'єр за все відповідає не маючи ніяких повноважень, до цього ж , як ми бачимо, зняти прем'єра можна без проблем.
            Голова ДПАУ є величиною куди більш впливовою, до цього ж, якщо Кучма не збирається у відставку, то через рік вибори парламента і нове утвердження прем'єра. Не видно причин які б примушували Кучму спалить Азарова, він вже позбувся Кравченка і Деркача. З боку так виглядає, що зараз Азаров на своєму місці. Може для Кучми зараз оптимальний варіант це Ющенко. Важко щось стверджувати не будучи суб'єктом політичного процесу.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.22 | Shooter

              Re: За що боролись - на те й напоролись

              Так чи інакше - інформація про високу зацікавленість Азарова в пості ПМ (аж до того, що пропонував пости в своєму майбутньому уряді сьогоднішнім ("ющенківським") міністрам) була двічі опублікована на протязі останніх двох тижднів (ДТ).

              Пост ПМ - хиткий, але зовсім не такий "невартий уваги", як Ви його описали. В переддень же ж виборів в парламент - "золотий", можна сказати. Тому то й виникла вся "заворушка" - майбутні, прости Господи, "парламентарії" потребують для успфшних виборів (і то вже і негайно!) кошти і адмінресурс, які на 80 відсотків гарнтовані сьогодні "своєю" креатурою в кріслі ПМ.

              Азаров якраз "вступив" в політику. І пост ПМ перед парламентськими виборами для нього і його угрупування (донеччани) - як манна небесна.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.04.22 | НеДохтор

                Чому боротьба за ПМ

                Shooter писав(ла):
                > Пост ПМ - хиткий, але зовсім не такий "невартий уваги", як Ви його описали. В переддень же ж виборів в парламент - "золотий", можна сказати...

                З точки зору тих, хто валить Ющенка
                окрім майбутніх виборів є ще пару причин для вривабливості схеми:
                "Свій прем’єр - свій Кабмін":

                - вже життя показало наскільки невигідною є ситуація коли там чужі люди (Ю та Ю)

                - попереду ще "смачна" приватизація, а таке буває тільки раз в житті і тільки в наступні рік - два.
                Після покупки Укртелекому та ін. дехто буде згоден і відійти від політики.
  • 2001.04.21 | Остап

    Плівок Мельниченка і ... Націоналізації тут, і конфіскації там :-)

    Пані писав(ла):
    > Смотрела новости последние три дня и не покидало ощущение "что-то не так". Вот только что по ТСН увидела перекошенный фейс Волкова и вопрос, наконец, сформулировался: "чего они так испугались?"

    Плівок Мельниченка і ... Націоналізації тут, і конфіскації там.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.21 | Чжуанзцы

      Элементарно, Ватсон...

      Як на мене, то все значно простіше. Вони ("кількі") раптом зрозуміли, що наступним премьером може стати Азаров...
  • 2001.04.21 | Bogdan

    Re: Чего они так испугались?

    Tse vytiag z OBSE:

    Appeals to the Parliament of Ukraine to find adequate solutions to the current political situation in order to strengthen the process of democratization in the country and activate the reform process initiated by the current Government of Ukraine.

    =====
    Vazhko skazaty iakyi pidtekst u sliv "initiated by the current Government", ale zdaet'sia, scho iakby vony xotily prosto skazaty slova pro reformy i demokratiju, to pro uriad Juschenka ne zgadaly b.
  • 2001.04.21 | НеДохтор

    Трохи аналітики

    Варто почитати повний текст на http://www.for-ua.com/apage.php?id=a010420150646

    --------------------------
    ... в природе у хищников не возникает разногласий во время охоты на благородного оленя, но как только дело доходит до дележа свежей добычи – тут то и начинается настоящая волчья грызня.

    Интересы доморощенного национального капитала в парламенте представлены двумя силами: группой Суркиса-Медведчука (СДПУ(о)) и Александром Волковым (Демсоюз Украины). Интернациональный состав денег на стороне Андрея Деркача и Виктора Пинчука (Трудовая Украина). Не стоит сбрасывать со счетов отечественную металлургию (Зеленые) и средний бизнес (Солидарность). Впрочем, основными игроками будут, наверное, первые две олигархические группы. Насколько изматывающей может быть борьба, показал тендер на покупку Запорожского алюминиевого комбината. (АЗЛК). Когда из-за затяжного сопротивления Виктора Ющенко группа Суркиса-Медведчука проиграла борьбу, в игру немедленно вступили полные сил и денег россияне. Говорят, не без помощи второй олигархической группы, они успешно приватизировали АЗЛК.
    -------------------------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.21 | Shooter

      Re: Трохи аналітики

      Зачэм донеччан с ліхім Азаровим во главє угла забув?

      Тобто, зелені і Солідарність - рангом дещо понижче (хоча останні і блокуються з азарівцями, а Порошенко - член партії Азарова).

      А "дєрібана" вже і негайно хочуть київські бандюки (канкрєтно-обрєзані + мордатий саша) і дніпровські ванз (тігіпка-дєркач-"зятьок"). Хоча "по понятіям" - черга донецької братви "поруліть".

      От цікаво буде, як Ющенка вони звалять, а Кучма Азарова запропонує. Мож тому і перекошені рожи в братви, що не знають, що їм день грядущий приготував.

      А уявіть собі, що Ющенка у відставку не відправлять - це ж дехто може і президентського місця в 2004 році позбудитись. А Ви кажете...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.21 | НеДохтор

        Re: Трохи аналітики

        Shooter писав(ла):
        > Зачэм донеччан с ліхім Азаровим во главє угла забув?
        >

        Не забув. Стаття довга і я радив прочитати повністю.
        Про азарова там також є:

        ------------------------
        ... Николай Азаров, ночной кошмар половины законодательного корпуса и мишень для острых стрел депутатов из поддерживающего Президента большинства, Николай Азаров, надежда всех русскоязычных чиновников на вечное незнание государственного языка и, наконец, Николай Азаров – как единственный противовес всем олигархическим группам и близкий к Леониду Кучме человек - семимильными шагами идет к креслу премьера. Депутаты боятся, что он знает все и обо всех. Его заявление о том, что несколько десятков избранников контролируют треть экспорта Украины, вызвали в Верховной Раде локальный настоящий тайфун, но, не смотря на давление, Президент приберег его как джокера для последней и решающей игры. Казалось бы, Николай Азаров не устраивает никого, но вокруг него уже объединились в партию те, кто не хочет ухода Леонида Кучмы ...
        ------------------------
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.21 | Shooter

          Re: Трохи аналітики

          А написав статтю, доречі, екс пресс-секретар Плюща.

          Усе вірно: якщо Ющенка завалять, то між собою перегризуться.

          Одним словом, пора готуватись (інтенсивно) до виборів.

          Бандюки і комуняки - no pasaran!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.22 | Мартинюк

            Вони відчули що втратили контроль над процесом, який самі ж і затіяли

            Активні учасники "антиющенківського процесу" зрозуміли що цей процес вийшов з під їхнього контролю.

            В гру втрутилися могутні сили (США і Росія) і наші гроавці несподівано відчули себе пішаками і "кільками" яких можуть здати чи просто роздавити у сутолоці.

            Йде суєтлива метушня за можливість пристати до однієї з двох зовнішніх сил конфлікту навкруг України. В основному зараз пробують зайняти вакантне місце улюбленців Росії, бо з Штатами любо останнім часом не йде... Ознакою цього є створення всяких депутатських проросійських новоутвореннь, при чім у цьому відчувається елемент конкуренції і змагання.

            Дійові особи вже жалкують що у все це влізли, однак вони вже не можуть вийти з розпочато ними гри.

            Варіант Азарова для Росії майже ідеальний - готовий генерал-губернатор Малоросії. Йому навіть не потрібно буде перїжджати на Банківську -офіс ДПА прекрасно облаштований для здійснення колоніального управління згаданою Малоросією. Тому всілякі непевні Медведчуки та Тигіпки мають мало шансу стати улюбленцями Росії.Зате уних всі шанси стати обєктами "рішучої боротьби з олігархізмом"

            Гадаю ці хлопці відчули також і реальну загрозу конфлікту із самим папою Кучмою. не здивуюся , якщо незабором олігархи започаткують свою власну "УбК"
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.22 | Shooter

              Re: Вони відчули що втратили контроль над процесом, який самі ж і затіяли

              >Гадаю ці хлопці відчули також і реальну загрозу конфлікту із самим папою Кучмою. не здивуюся , якщо незабором олігархи започаткують свою власну "УбК"

              :):. Оце би було... Мартинюк, приймете в УбК Медведчука і Волкова? ;):
            • 2001.04.22 | Остап

              Конфлікт з Кучмою у особі яких сил, чи структур?

              Мартинюк писав(ла):
              Гадаю ці хлопці відчули також і реальну загрозу конфлікту із самим папою Кучмою. не здивуюся , якщо незабором олігархи започаткують свою власну "УбК"

              - Конфлікт з Кучмою у особі яких сил, чи структур?
              Всюди пишуть, що Кучму не підтримує ніхто....
            • 2001.04.22 | Shooter

              Re: Вони відчули що втратили контроль над процесом, який самі ж і затіяли

              Як не парадоксально, я бачу Азарова (і взагалі донеччан) меншим злом для України, ніж кентавр ґрішавітя.

              Причина проста: конфлікт інтересів. Донеччани володіють чи "майже володіють" потужними виробничими підприємствами, на які, думаю, не один "новий рускій" ласо поглядає. Тому, думаю, свої економічні інтереси (а значить - і українські) хлопці будуть відстоювати до останнього.

              Парадокс.
              Віця Медведчук - син засланого в Сибір українця, став сексотом КГБ, робив свою кар'єру на українських дисидентах, а зараз, де факто, є найбільшою небезпекою для України. Насамперед тому, що в інших бандюків "польот мислі" на 2 поверхи нижчі.
              Парадокс.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".