МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Олександр Дергачов, головний редактор журналу "Політична думка":

04/26/2001 | Майдан-Інформ
Якщо аналізувати ситуацію з урахуванням сьогоднішніх подій, то шансів на збереження уряду Ющенка майже немає. Очевидно, що треба готуватися до періоду ще більшого загострення і заплутування політичної ситуації. Зараз ані Азаров, ані Банкова не можуть достатнім чином вплинути на тих, хто об'єднався сьогодні проти уряду Ющенка. Президент, в принципі, ще має якийсь маневр, оскільки він не висловився досить чітко, але його можливості впливати на ситуацію вже обмежені.

Після підтвердження недовіри урядові Ющенка з боку парламенту внаслідок голосування 26 квітня пропрем'єрська частина парламентської більшості втратить смислову основу свого існування, а що стосується пропрезидентської частини парламентської більшості, то це не буде вже більшість як така. Інша справа, що в зв'язку з обговоренням роботи уряду вже виникла нова, безумовно ситуативна, більшість, яка може спрацювати ще в ряді випадків, і багато провідних питань, пов'язаних з підготовкою до парламентських виборів, можуть вирішуватися вже цією більшістю. Решта ж буде залежати від того, в чиїх руках опиниться адміністративний ресурс.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".