МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Draft 0.0.3 (Пропозиція, редагуймо!)

04/29/2001 | miner, mchno
Draft 0.0.3 (Пропозиція, редагуймо!)

Майдан як ПРОЕКТ

про метод

Якщо вже займатися конструктивом, то це практично процес створення ПРОГРАМОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯДЛЯ ГОЛІВ (brainware, термін доктора Лірі). Найефективніший спосіб розробки програмового забезпечення -- КОПІЛЕФТ.

Тому треба формулювати свої ідеї якомога прозоріше, структурніше і МОДУЛЬНІШЕ. Мислити не текстом-сталістю, а текстом-плином (одна ідея стає поштовхом чи прототипом іншої).

Якщо вже займатися конструктивом, абсолютно неважливо, ХТО САМЕ подасть ідею, а хто доведе її до робочого вигляду. У нас є одна мета: Україна, в якій по кайфу жити. Наша Україна.

У форума, як засоба обміну інформацією є властивість перетікати в архів. Тому різні ділянки роботи варто розносити по різних форумах, аби прогрес на одному напрямку не уносив до архіву проблем іншого.

Наша задача -- створення такого brainware, навколо якого можлива консолідація для перемоги над номенклатурно-олігархічно-корпоративною мафією. Тому ми намагатимемося бути якомога конструктивнішими.

Не наливають молоде вино в старі міхи. Нам потрібні НАЙСВІЖІШІ ідеї, хай навіть спірні. Сперечатися у форумах зручно і швидко. Якщо пам’ятати, що ми знаємо явище лише тоді, коли у нас є більш ніж одна його модель, навіть божевільні ідеї Є КОНСТРУКТИВОМ ©.

До виборів 2002 року ЦІЛКОМ РЕАЛЬНО створити brainware, що породить коаліцію посильнішу за РУХ взірця 1989-91 років. Будьмо реалістами. Вимагаймо НЕМОЖЛИВОГО ©.

Нижче наведено спробу побудови todo-list (в порядку розгортання, за змогою). Чим більше інтелектуалів візьметься за це, чим менше ми гаятимемо часу на порожняки, тим швидше ми впораємося.

Пропоновано брати і РЕДАГУВАТИ цей todo-list, після чого зібрати РОБОЧУ ВЕРСІЮ. Для зручності варто використовувати засоби типу коментарів з мов програмування :-)

##### 0.0.3 #############################

ОНЛАЙН

0. Маніфест майдану і форум навколо нього. ІДЕОЛОГІЯ та розвінчання ідеології/й :-)

1. Форум осмислення подій (практично теперішній Вільний Форум проконає саме за це).

2. Політико-аналітичний форум. ПОШУКИ КОНСЕНСУСІВ. Відокремлення зерен від козлищ :-). Зокрема вибори у контексті можливих коаліцій.

3. Форум піарщиків. Розробки білого, чорного і сірого ПР з повним його розвінчанням. Зокрема вибори в контексті технологій.
3.0 Розборка ворожих методик. Пошук асиметричних відповідей. (бити треба рикошетом і ТІЛЬКИ по яйцях)
3.1 Аналіз цільових груп. Кожній субкультурі -- свій інтерфейс (образ). Протиставити зневазі до народу, притаманній світовій кодлі ламерів, щось конструктивніше.
3.2 Ресурс плакатів та інш. агітпропу.
3.3 (в перспективі) розробка ефективних моделей суспільства, як інформаційного середовища

4. Форуми "тіньової влади". Пошук економічно-юридичних ІДЕЙ і доведення їх до стану програм, законопроектів. Головна зброя майбутньої партії нового типу :-)
4.0 Аналіз помилок наших любих друзів. Вчитися треба на ЧУЖИХ синцях.
4.1 Економікс нової України. Розробка СУЧАСНОЇ-на-перспективу моделі суспільства. І ти треба не туди, де Європа зараз, а туди, де вона буде, коли доповзем :-)
4.2 Законопроекти. Коли наші займуть Верховну Раду, це полегшить їхнє життя.
4.3 Віртуальний Уряд, як вища фор(у)ма тіньового. Коли наші візьмуть Кабмін, у них буде певна колекція підходів.
4.4 (перспектива) Розробка числового моделювання та прогнозування ситуацій. А то що, компи тільки в квейк пулятися?

5. Форум самоаналізу. Тут "пєрєтрахівают"© архіви. Матеріали, що здаються актуальними, перемандровують до цільових проектів.

6. Форум-лінкдиректорія.
6.0 пасивний варіант (просто лінки й коментарі).
6.1 активний варіант (розповзання і взаємопроникнення, створення в укрнеті Майдан-простору)

7. Форум контактів. Формування та координування роботи з Офлайном.

ОФФЛАЙН

0. Залучення до обдумування посталих проблем максимальної кількості світлих голів. Треба бути "мозковими штурмовиками". Це спосіб життя. Найприємніший.

1. Поширення КОНСТРУКТИВНОЇ інформації (колись давно це називалося літературою). Ліричний відступ. Якщо хтось думає, типу конструктив це угодовство, він глибоко помиляється. Скинути бригаду партноменклатурників та бандюків на чолі з Q-чмом -- це КОНСТРУКТИВ.

2. Синхрон-акції. Прототип: вимикання світла. Це було нехило. У кожного з нас є десятки офлайнових однодумців.

3. Контакти з конструктивними політиками. Залучення їх до роботи Майдану (як IQ дозволе). Зашорені маніаки нам НЕ ПОТРІБНІ. Динозаврам -- вимирання. Ціна користування Майданом -- поширення його ідей. Онлайн-2 виступає розробником цього щастя. Коли розів’ється Онлайн-4, політики отримають нормальну МОТИВАЦІЮ.

4. Втілення ПР. Коли розів’ється онлайн-3.

5. Робота з масмедіа.

6. Робота з діаспорою. Чим ми гірші за євреїв? От класно було б, якби вони вітали одне одне типу "Наступного року в Україні!" А то слава і слава...

7. Робота з освітою. Може бути дуже перспективно.

8. далі буде. Коли розів’ється онлайн-7.

#######################################################
miner kubai@ukrpost.net
mchno mchno@ukrpost.net

Відповіді

  • 2001.04.29 | miner, mchno

    Семпли до МАНІФЕСТУ :-)

    0. Між іншим, ми давно в 3 тисячолітті. Слід про це пам’ятати :-)

    1. Ми розробляємо сучасну-з-прицілом-у-майбутнє політичну силу нового типу, а це передбачає ідеологію, методологію, тощо. Джентельменський набір наличок (праві, ліві, демократи, зелені, тоталітаристи, націоналісти, і таке всяке інше) ТІЛЬКИ НАГАНЯЄ ТУМАНУ. Переоцінка всіх цінностей ©.

    2. На зміну сталому тексту ДРУКОВАНОЇ книжки прийшли тексти, що здатні РОЗВИВАТИСЯ. На зміну Автору прийшла Громада Розробників. Кіберпростір зробив нас відкритішими і мобільнішими. На Майдані-який-він-зараз часом за добу-дві прокручуються масиви інформації, що за традиційними методиками вимагали би місяців роботи. Політична сила нового типу може бути "весь час у режимі з’їзду чи конференції". Гріх не користатися цією можливістю.

    3. Копілефт звільняє наші думки від таких завад, як почуття власної значущости, пошук особистої вигоди, постійна необхідність ВИНАЙДЕННЯ ВЕЛОСИПЕДІВ. Досвід роботи копілефт-структур незайвий раз нагадав нам, що, як найкраща освіта -- самоосвіта, так найкраща організація -- самоорганізація.

    4. Але цей світ, зокрема ця країна в її поточному стані, нас суттєво не влаштовують. Зміни, що необхідні для подолання цього протиріччя, штука складна, неочевидна, і вимагає величезних інтелектуальних ресурсів. Тобто, вона нам під силу.

    5. В процесі спілкування тут ми мали нагоду переконатися в НЕАНТАГОНІСТИЧНОСТІ таких різних нас. Антагонізують лише окремі елементи наших світоописів. А це значить, що наша співпраця може бути плідною.

    6. Ми абсолютно відкриті. Ми і наші вороги представляємо настільки різні цивілізації, що те, що добре для нас -- тим гірше для них. Тому нам нема сенсу гратися з ними в штірліци-розбійники.

    7. Конструктивність і доброзичливість Є НАШИМ ТЕСТОМ СВІЙ/ЧУЖИЙ. Інших тестів не передбачено.

    8. Ніхто не має монополії на істину. Зрештою, що таке істина? ©

    9. Перешкода є частиною механізму подолання перешкод. Тому нам НЕ ПОТРІБНИЙ ОБРАЗ ВОРОГА. Нам досить ЗНАННЯ про нього. Тому наше нещастя народитися в країні, неодноразово переїханій силами зла -- наша СИЛА, джерело нашої свободи.

    10. Нам нема чого втрачати, крім сумнівної кодли ламерів, що вдають із себе ЕЛІТУ.

    11. Нам є, що знаходити.

    12. Слава Україні!
    Волю ідеям!
    Волю народам!
    Волю людині!

    .....This brainware comes WITH ABSOLUTELY NO WARRANTY...........
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.01 | Максим'як

      Re: Особа, яка є сьогодні на Майдані є вільною, якщо її сюди не прислав роботодавець.

      Питання, які виникають перед нами лежать в площині нашої здатності впливати і формавати суспільну думку. Те, що ми маємо тут досить цікаві і ефективні рішення, напевно буде важко заперечити. Питання в тому, чи ми можемо перейти із рівня розважального засобу, використовуючи інтернет-технології, на рівень боєздатної сили, яка відповідатиме поставленій меті, яка є записана в заголовку сторінки “Україна без Кучми”.
      Це не питання порушення законів цивілізованих передових країн.
      Я хочу заперечити існування таких майданів, як засобу випуску моєї власної пари .
      Я собі давно вже все доказав. І кожен з вас це зробив.
      Питання полягає в тому, чи можемо ми використати засоби, якими ми володіємо, для переходу із рівня колуарності мюнхенської пивної на рівень площ.
      Я переконаний, що ми не маємо жодного права переходити межі правового поля, в якому існує нині “Майдан”, тому для мене ця тема закрита, а з іншого боку, десятки моїх знайомих, які мають доступ до інтернету, дізнаються від мене вперше про його існування.
  • 2001.04.29 | DevRand

    Re: Draft 0.0.3 (Пропозиція, редагуймо!)

    Moji propozyziji: +v on-line chastynu:
    Proekt N: Rozkrutka majdan.org.ua - zaluchennya bilshoji kilkosti lyudej na sajt, a znachyt' i bil'shoji kil'kosti lyudej jaki budut' prazyuvaty nad proektamy. (ze neobhidno robyty koly vzhe trohy bude vidprazyovana mehanizm roboty nad proektamy i struktura sajta dlya zyogo). Dumaju, sho u majdana nema koshtiv na zovnishnyu reklamu ta na bannery v "dorogyh" miszyah i t.i. Tomu mozhna pochaty z nas - isnujuchyh chytachiv zyogo foruma i sajta - napryklad dekilka ogoloshen' ta koroten'kyj text v rozdili "Jak ty mozhesh dopomogty" z prohannyam dlya chytachiv za'nyatys'
    trohy reklamoju zyogo url. Propozyziji shodo metodiv (navit' sityovyj marketyng :) ) vyrishennya zeji problemy - v proekt!
    + mabut' v of-line: Fundrising - koshty, bez jakyh zrobyty shos' duzhe vazhko. Proekt - zbir koshtiv: potriben zahyshenyj mehanizm pererahuvannya koshtiv dlya tyh hto vzhe davno gotovyj robyty pozhertvy - jak z zakordonu tak i v Ukraini. Zavdannya proste (pravnyky i buhgaltera!) jak zrobyty rahunok (abo shos' she) jakyj vlada ne zmozhe zakryty hochab protyagom odnogo misyazya (krashe bil'she)? Takozh v proekti treba sgeneruvaty inshi zasoby zarobitku/zboru groshej ta ja tak dumaju prydumaty jakus' vidkrytu formu zvitnosti po jih vykorystannyu.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.29 | сергій

      Друже, можна трансліт переводити в кирилицю–ось тут

      ukrtown.com/translit
  • 2001.04.29 | НеДохтор

    Re: Draft 0.0.3 (Пропозиція, редагуймо!)

    Вражає академічний підхід і якщо уявити, що все це буде втілене в життя то варто починати.

    Починати треба з чогось.
    Може піти багато часу на доопрацювання всіх пунктів.
    Тому варто вже зараз визначитись, що саме є терміновим і можна (необхідно) опрацьовувати тепер, бо потім буде пізно.
    При цьому не забувати про "глобальний план", без нього будуть тільки балачки.

    Пропозиція:
    проглянути Draft 0.0.3
    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_free&key=988535733&first=988540082&last=988474982

    і виділити максимум три пункти в категрію "терміново" .

    Мій вибір:

    1.0 - вже працює
    3.0 - наповнювати базу ворожих методик
    6.0 - список корисних лінків, щоб не зациклюватися тільки на собі
  • 2001.04.29 | сергій

    При всій повазі до панства–

    цей драфт занадто технічний.
    крім декількох осіб його й до кінця не дочитають..
    Ви хочете масового читача?–
    Треба бути простішими.
    драфт 002 якось зрозуміліший, потім, що це за драфт? Хіба немає нормальних людських слів?

    Все це виглядає у найвищій з можливих степеней маргіналізовано. Навіщо таке??

    Таким чином треба домовлятися між собою милом, а на сайт, який читачть сотні, а незабаром тисячі писати людською мовою.
    Бо вже нагадує що робот написав.:)
    Знаєте проект Робот Сергій Дацюк ТМ?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.01 | сергій

      Зареєстрував Майдан на Гуглю.(–)

    • 2001.05.01 | miner

      Re: При всій повазі ....

      сергій писав(ла):
      > цей драфт занадто технічний.

      який є...

      > крім декількох осіб його й до кінця не дочитають..

      кому треба -- дочитають

      > Ви хочете масового читача?–

      хто хоче масового читача, пише дюдики. Ми (я і mchno) хочемо, щоби за А було не лише Б, але вся абетка, потім спецкоди, потім унікод....
      Це неблизький шлях, але чи є ближчий? Потрібна ПЛАТФОРМА КОНСОЛІДАЦІЇ. ЇЇ може бути створено лише в діалозі. Лише на засадах відкритости і копілефту. Тому її треба брати і створювати.

      > Треба бути простішими.

      В літературі, зверненій у натовп, так. Але коли позиція відчутної (ще) у суспільстві сили виглядає як "бандитам -- тюрми"...

      Є простота і простота. Ті принципи, від яких ми будували текст 0.0.3 не те, що простенькі, вони ПРИМІТИВНІ. Це, по-перше, ідея, що розвиток іде від систем з меншою кількістю ступенів свободи до систем з більшою кількістю ступенів свободи. По-друге, це ідея, що протиріччя антибандюковської частини укрполітикуму НЕАНТАГОНІСТИЧНІ.

      > драфт 002 якось зрозуміліший, потім, що це за драфт? Хіба немає нормальних людських слів?

      Не ми назвали драфт 0.0.2 так. Якщо Вас дратує це слово, хай буде "побайдень 0.0.3",
      "тілєга 0.0.3", "прогон 0.0.3", "текст 0.0.3", "фігня_якась 0.0.3" -- пропозиції приймаються :-)

      >
      > Все це виглядає у найвищій з можливих степеней маргіналізовано. Навіщо таке??

      а ми тут хто? маргінали. За право НЕ БУТИ маргіналом ще заплатити треба. Наприклад, збереженням ПОСЛІДОВНОСТІ.

      >
      > Таким чином треба домовлятися між собою милом, а на сайт, який читачть сотні, а незабаром тисячі писати людською мовою.

      Пишемо, як пишеться. Напишіть краще.

      > Бо вже нагадує що робот написав.:)
      > Знаєте проект Робот Сергій Дацюк ТМ?

      Знаємо :-)) Стьоб приймається. Помста буде страшною :-))
  • 2001.04.30 | Робін Гуд

    Re: Draft 0.0.3 (Пропозиція, редагуймо!)

    Панове!

    Признаюсь чесно - я дочитав до кінця і все зрозумів з того, що ви написали.

    Мені, мабуть як і вам, дивно, що не коментується такий досить добре "упакований" інтелектуальний продукт. Чому не коментую я - власне, саме
    через його "щільну упаковку" - не можу намацати "шпарин", куди влізти. Може це надто образне пояснення, але, чомусь я вірю, що ви зрозумієте.

    Можливо, варто було б здійснити його "локалізацію" - переписати ближче до народної мови? - "Опустити" стиль, не втративши сенс. Мабуть це пожвавило б дискусію.

    Також прохав би пана Технаря витаскати лінк на Draft 0.0.3 на Хоум Пейдж -
    цей документ того вартий.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.02 | Technar

      Re: Draft 0.0.3 - та прохання до всіх !!!

      Робін Гуд писав(ла):

      > Також прохав би пана Технаря витаскати лінк на Draft 0.0.3 на Хоум Пейдж -

      Поставив. Повністю згодний з вами.

      В мене прохання до всіх. До наступного вікенду визначитися із першочерговими технічними завданнями (щодо яких є такий собі консенсус), та викинути для мене у формі - Технарю, зроби п. 1, 2, 3

      Це не тому, що я бюрократ чи щось. А тому, що навіть я дещо розгубився у тому розмаїтті пропозицій, що з"явилися протягом вихідних.

      На жаль (або на щастя) в мене не було можливості втілити хоч щось із запропонованого через термінові справи на роботі. Будь ласка вирішить щось та зробить мені todo list.
  • 2001.05.02 | zinc

    Re: зв'язок з реальністю

    Перш за все, дуже чудовий та корисний проект !!! Щоправда, він вимагає багато роботи, та "дорогу осилить той, хто йде".
    Є можливість перетворити Майдан на могутню віртуальну політичну силу, такий собі overmind, коллективну свідомість добровільних учасників, що генерують свої думки та намагаються осягнути думки інших. Треба зазначити, що попри технічні та кадрові недосконалості (подолати які, як я розумію, покликаний draft 0.0.3) теперішнього Майдану, таких як примітивна система збору, зберігання та систематизації набутих колективних знань та гіпотез, некритична кількість учасників, недостатня кількість фахівців в області наук "про людей" серед них, Майдан вже став генератором цікавих ідей, полігоном для їх "обкатки", дискусійним клубом для прихильників різноматніх течій. Треба також зазначити, що учасники Майдану дуже вигідно вирізняються на фоні загалу та багатьох "оффлайнових" політичних функціонерів зокрема: об'єктивно тим, що мають доступ до більшого спектру джерел інформації, суб'єктивно -- своєю молодістю, рівнем освіти, більш вільним способом мислення, з мінімумом штампів та догм. А також повною свободою у висловленні своїх думок. При всьому цьому, значною вадою є замкнутість Майдану, в тому сенсі, що немає майже ніякого впливу на "оффлайнових" людей та події. Ми знаємо прізвища багатьох політиків, назви багатьох партій, та не маємо з ними жодного контакту. Чи не єдиною "реальною" людиною з реальними можливостями, яку ми тут бачимо, є Свистович. В цьому плані взагалі цікаво, а як у наших політиків з інтернетом ? Чи використовують вони елекронну пошту, чи отримують інформацію та новини через інтернет, чи надають можливість людям електронно звернутись до них, чи готові регулярно приймати участь ( хоча б read only ) в політичних форумах ?? Чи потрібна їм технічна та інформаційна допомога (може й від нас) ?
    Я думаю було б добре, якби Михайло Свистович погодився стати нашим "повноважним послом в реальності". Я, чесно кажучі, мало уявляю його можливості, та сподіваюсь, що він має змогу поспілкуватись з провідними членами УБК, ФНП, "За правду!", демократичних партій, що їх підримують, поставити їм вище наведені питання. Можливо їм буде цікаво отримувати в паперовому вигляді дайджест найцікавіших ідей та дискусій ? Може їм самим стане цікаво прийняти в них участь, висловити нам їхні погляди. Я думаю, що колективний розум Майдану міг би бути їм в більшій нагоді ніж варяги-піарщіки, "незалежні" політологи, та вже закостенілі ідейно функціонери партійних секретаріатів та штабів.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.03 | ВАСЯ ПУПКІН

      Проблема проблем

      Я собі так прочитав перший та останній постінги з цієї гілки - і подумав такі думки :
      1) Чи не шукаємо ми знову "хорошого царя" ? Тобто ті олігархи. які зараз - погані, то ж давайте будемо створювати "хороших " олігархів. Цікаво, хіба в Америці немає олігархів ?? Як на мене, то від цього нікуди не подінешся. Я запитую себе ( і кожен нехай себе запитає) : чи хотів би я , хоч на 5%, стати новим олігархом ? І сам собі відповідаю : я не можу категорично чесно стверджувати, що я не хотів би бути олігархом. ТОбто, якщо викреслити зайві "не", то я хотів би бути олігархом теж. Мабуть, кожна нормальна людина цього бажала б. Грошей та влади. Тому, де гарантія, що позбувшись цих , "поганих" олігархів, ми не отримаємо на свою голову хороших, але ще гірших ? Мабуть, справа не в олігархах, а в нас самих. Є Конституція, загалом непогана. Якщо не дозволяти олігархам залазити собі на шию, то вони ніколи себе не проявлять з поганої сторони. Інше діло - конкретний злочин. Вбили Гонгадзе - будь ласка, голову ось сюди, будемо рубати; що вам більше до вподоби : гільотина чи самурайський меч ? Всі повинні бути рівні перед Законом та Богом, вчинив злочин - відповідай. Але це не від олігархів залежить, а від отого аморфного явища, що йменується українським народом. Поки колгоспник залежить від голови колгоспу, а той- від Похуйєнька , Азарова або Q-чми, то він ніколи не проголосує проти олігархічного клану. Отже, нам треба чекати ще мінімум років три, поки з"являться на селі "нові куркулі", які будуть - хочеться вірити - думати своїми мозгами , а не Q-чмовськими. А три роки - бо все залежить від врожаїв, треба кредити чимось повіддавати і т.п. Ми ж повинні тут тільки виробити таку програму дій, щоб її міг зрозуміти будь-який селянин або бомж, а не тільки високошановані пани Свистович та miner, mchno .
      2. Тому виникає наступна проблема. Куркулі ще не доросли до Інету, тому поки ми тут будемо відкрито щось синтезувати, олігархи ( погані) прочитають всі наші заготовки і надрукують їх у своїх жовтих газетах, до яких куркулі вже доросли. Куркулі ж прочитають ці жовті газети, їм сподобаються наші ідеї, але ж вони знову оберуть до парляменти олігархів ( поганих), бо не будуть знати справжніх авторів цих ідей. А олігархи (погані) після того, як вкотре стануть депутатами, знову візьмуться за своє погане олігархічне . Тому питання - чи не варто ввести якийсь пароль і т.п. ? Щоб олігархи (погані) не так швидко переймали наші ідеї ??
      3. Якщо ж такий пароль буде запроваджений, то як знати, кому його слід повідомляти ? Адже можна, знову ж таки, нарватися на олігарха (поганого) ?
      4. Про всяк випадок повідомляю останню новину : не всі олігархи одинаково корисні.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.05 | sergij

        На все є свої причини

        Наявність т.зв. алігархів в Україні
        пов"язана з конкретними дірками в законах,
        деякими іншими моментами будови суспільства.
        Взагалі не треба містифізувати це все.

        Нічого не звідкіла не берется і нікуди не зникає

        В сша олігархів настільки багато, що це вже ніякі не олігархи а прошарк. Паралелі такого плану нас
        збивають з панталику.

        З зовнішним світом Украіну порівняти можна лише з точки зору "чого в нас немає а в них є".

        Всі інші засоби порівнянь будуть хибні.
        Про расєю я, природньо, не кажу.

        Жити без злочинності ніякому суспільству не вдавалося але рівень злочинності, та кількість що перейшла в нас в якість. Суспільство в Украіні перетворилося на інше явище від сучасних західних країн за своєю природою.
  • 2001.05.04 | Augusto

    Draft 0.0.3/2/3.0\?

    Якщо ми беремось за брейнвер, то по-перше, треба визначитися, на якому рівні ми хочемо працювати? Якщо на рівні архетипів, то яких? Народження-смерть-вогонь-кров-камінь-вода? Чи їнші?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.04 | miner

      Re: Draft 0.0.3/2/3.0\? (brainware vs brainWAREZ)

      Та на будь-якому!!!

      Але, мабуть-таки на рівні мови опису політреалій...

      Те, що ми зараз маємо в сфері культури навколополітичного думання, нагадує мені старий ДіДжейський прийом. Луп називається.

      Щоби перемагати ДУМАЧІВ наших олігА(рх)френів (самі вони думати не вміють, бо нема чим ©), треба мати свіжішій brainware. Пропоную трохи почитати розмову http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_lib&key=988907687&first=988907687&last=982341589
      і "пораскінуть мазгамі" щодо ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-ІДЕЙНОГО РІВНЯ співрозмовників. Або порівняти з офіційними програмами та виступами. Або провести їхній (виступів) синтаксично-семантичний аналіз.

      Треба створювати нову МОВУ ОПИСУ політичних реалій. Наприклад, замість ліво/правої парадигми можна було б застосувати відкрито/закриту (© Поппер). Принаймні, вона ділить наші політсили чіткіше. Або взагалі -- політико/адміністративну, де політики це, як сказонув Ющ, публічні політики, а те, що юзає нашу країну в особі Q-чма со товаріщі -- люди телефонного права і адмінресурсу.

      Крім того, ті економічні моделі, що вживаються у наших політпрограмах, описують економіку, якої в природі НЕМА і не треба про неї мічтать ©. А реальна економіка існує, розвивається і набуває чимраз дивовижніших форм. Тобто не капіталізм/соціалізм, не лібералізм/соціальна-орієнтованість, а, як мені зараз ввижається, корпорація/громада (тема окремої, доволі розлогої розмови).

      Тому треба 1) стібучись, стібатися, але 2) конструктивно думати, що систематично викладати і 3) не боятися, що цим скористаються вороги. Бо це все ’дно, як якби Ленін боявся, що Керенський використає його які-там-вони-були? тези :-)))

      І так далі.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.04 | Augusto

        Draft 0.0.3/2/3.0\? (brainware vs brainWAREZ)

        Це не стьоб, а принципове питання, бо дійсно старі парадігми вже не діють (а в Україні ніколи і не діяли!). Брейверz дійсно глибокуватий, але вороги користуються ним весь час, то, мабуть, все ж треба мати і брейнвер і брейнверz. Ну то, перш ніж починати, треба збагнути, що хочемо (бо я хочу Лінукс Ред Хет, а хтось -будувати "Альтаїр" з ДОСом 1. :): ), а потім ще і коди, бо, якщо відкинути "аудітивну кодировку" мов, всі люди програмовані однаково.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.04 | сергій

          Класно пишете!

          Але ж в них армія та мєнти.
          На разі бачу що як можна нарити методами, вказаними шановним Мінером велику купу грошей і вже тоді мати що протиставити їхній армії, свої радіостанції по Украіні, може пересувні, телебачення, охорону.
          А взагалі, просто привести на Банкову багато розлючених людей шляхом листівок–
          і вся масква.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.04 | miner

            Re: Класно пишете! :-)

            Сергію!
            По-пер-р-рше, я Майнер.
            По-друге, "до булави треба голови". Невже ви думаєте, що вони, наші ІНТЕЛЕКТУАЛИ-при-владі, здатні вийти за межі того, що зі скрипом "здали" на держіспиті давно і неправда? Чим їм поможуть армія з мєнтами, які теж люди і на скіки-там, типу-чи-не 250 гривень НЕ ЖИВУТЬ і від цього режиму в такому захваті, що мама?
            По-третє, навпаки, "до голови треба булави", або, як казав наш народний обранець, "...хочеться булаву взяти і по головам декому...". Але Ви ж читали Шварца. Про дракона. Не треба нам більше драконів. Ми пайдьом другім путьом © ОМ! "До голови треба булави" -- це їхній, криптокомуноолігархічеський стиль мислення.
            Кагда враг нє сдайотся, єго СДАЮТ.

            Тому. Нам треба навчитися думати інакше, ніж наші-друзі-при-владі. Свого часу, наприкінці 80 -- на початку 90 були дискусії серед РУХівських інтелектуалів стосовно "внутрішнього більшовизму". Про це досить-таки писалося. Тільки "внутрішнього олігархізму ТМ" нам не вистача для повного кайфу. Треба бути не антирежимними, а концептуально-з-режимом-несумісними. Це мало вплине на тактику, але змінить стратегію.
            ПР не є мистецтвом перетворення бабла на голоси.
            ПР є способом використання нерекламних площ для РЕКЛАМИ ПРОДУКТУ. Це наукове означення :-))
            Головним принципом ПР є створення привабливих інформаційних приводів. Щоб репортери ВЕЛИСЯ, як кролики :-)) Тому ОРАНЖЕВІСТЬ. Викласти на міському пляжі "кучма і стабільність" з використаних контрацептивів! Писати на парканах "я люблю Податкову Адміністрацію!", провадити акції типу "анонімні алкоголіки -- за Кучму і стабільність", "церебральні паралітики -- проти політичної демагогії", "малолітні злочинці засуджують так звану опозицію". Преса це все ковтне! :-)) Треба стібати політику.
            http://www.gloupier.com
            Тортиком в Кучму! Тортиком!
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.04 | сергій

              Нагадує югославію! Блін, цікаво!

              Де, де ви бійці стьобного фронту?
            • 2001.05.04 | Гура

              Чудово!:-) Висміяний ворог - слабкий ворог!

            • 2001.05.04 | Максим'як

              Cream - crime

              Інтелектуальний підрив, потрібно робити на рівні голодного інтелектуала. Гра в торти з режимом кінчиться тим, що бідного метуна пристрілять на підході. Навіть, як попаде, вийде інвалідом. Назвіть Ку мудаком, вам зійде з рук, ну “ругався под президента”, з ким не буває. Це не парадокс – це середньомаСовкове ікю. З нього треба починати. Якщо Ку побачить на пляжі стільки товару, то не зверне уваги на порядок розкладки, а зробить висновок – тут була рота солдатів. Сатира - це зброя. Але доступна в розумінні загалу - сатира. Колись намалював кілька карикатур в стінгазету (був такий прикол). Приходять до мене з гаража і кажуть:"Ти, Івана і Петра там намалював", - "Ну, я", - "А чого не підписав?" - "І так, ясно", - " Ми пів години думали".
              Пішли і підписали на кожному малюнку - де Петро, а де Іван і з того моменту почали реготати, як навіжені. А раніше, не доходило, і всьо.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.04 | Максим'як

                Re: В тему.

                І Гершель свої криваві тези писав для себе – не для матросів.
                Мій Кучмій v. липне до язика (перепрошую, я трохи поправив Василя Симоненка) і я вірю в його велике майбутнє, він нічий.
                А заріченських виборців пригадуєте? Поїхав у Заріченський р-н Рівенської обл. з Києва власкор перед кучмовибором, зібрав народ і каже:”Хто хоче інтерв”ю дати?” Усі мовчать, а тиждень якийсь до виборів. “Ну, за кого голосувати будете?” Народ зразу і ожив:” Як, за кого, за Лукашенку нашего, канєшно”.

                Поки воно десь в кібер-просторі порхає, brain-child є добра, а як на сиру землю, чи асфальт? То воно, як красива обгортка без цекерки.
                Думайте далі, шлях правильний, але для всіх чи кожному – свій.
                А, взагалі, все підримую, все потрібно.
          • 2001.05.04 | НеДохтор

            Re: Класно пишете! (Сергію)

            сергій писав(ла):
            > А взагалі, просто привести на Банкову
            > багато розлючених людей шляхом
            > листівок– і вся масква.

            Не путайте маскву і Бухарест.
            Ні те, ні інше нам не підходить.

            А також груба аналогія про листівки.
            Я думаю, що навіть мільярд листівок не зміг би зруйнувати "берлінську стіну" за рік до того, як це сталося.

            Життя складніше. Я думаю то були Ваші емоції, а не переконання.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.05 | sergij

              Йшлося про принцип–

              інформоване населення можливо виступило б на підтримку демократії.
              Листівки– єдина можлива форма інформувати людей, не контольована владою
        • 2001.05.04 | mchno, miner

          Re: brainware vs brainWAREZ

          Augusto писав(ла):
          > Це не стьоб, а принципове питання, бо дійсно старі парадігми вже не діють (а в Україні ніколи і не діяли!).

          Ще й як діяють. Послухайте "правицю" з приводу "...тільки праві сили неправду місили...". Нуде. Плюще&ковбасе.

          від самісінького початку піст-совка україна перетворилася (а особливо там, де мається на увазі хоч яка офіційність) на суцільну ниву професійних відроджувальників, під загальними архетипами:
          1) "вперед назад !!" і
          2) "за [євро-, штато-, світо-, etc. -- вказати потрібне] стандартами".
          і не треба ані на секунду забувати про цю цілу паразитну культуру думання.

          а також того, що деякі добрі (зазвичай найпроривніші) речі робляться за рахунок сумісності, хоч би й з найкласичнішою класикою. з усім(а) сумісним не будеш, та і в законах еволюції, на щастя, не визначено, чи кожне подальше відгалуження має бути сумісним із дінозаврами, амебами, etc., якою саме мірою, так само як не існує й заборони бути взагалі кремнійорганічною істотою. і всьо.

          >Брейверz дійсно глибокуватий, але вороги користуються ним весь час, то, мабуть, все ж треба мати і брейнвер і брейнверz. Ну то, перш ніж починати, треба збагнути, що хочемо (бо я хочу Лінукс Ред Хет, а хтось -будувати "Альтаїр" з ДОСом 1. :): ),

          Взагалі-то хотілося би б щось типу Plan 9 :-)) Тобтто -- таку систему ДУМАННЯ, щоб не було соромно принаймні перед собою. Зберігати послідовність. Іти від первнів. От Ви, Августо, читали Феєрабенда?

          > а потім ще і коди, бо, якщо відкинути "аудітивну кодировку" мов, всі люди програмовані однаково.

          Навряд. От Ви, Августо, чи читали Ви про культуру уічолів? А як Вам припущення, що шумери НЕ ДУМАЛИ ПРАВОЮ ПІВКУЛЕЮ :-))? Людей на рівні другої, третьої і т.д. знакових систем запрограмовано ДУЖЕ по-різному, так нам здається. Нариклад, спіймаймо москаля і нашого, поставмо в однакові ситуйовини і матимемо щиру втіху :-) Пам’ятаєте весь цей нескінченний brain-spam "за менталітет"? Воно що, на рівному місці виникло? Сходіть на mina.ru і порівняйте совіцькі, нацистські, китайські та кубінські агітки. Схоже, дуже схоже, але...

          Вже сама думка, що "всі люди програмовані однаково" -- типові ПІСТмодерністські прошуки :-/ УУУУ!!!!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.07 | Augusto

            Re: brainware vs brainWAREZ

            Я читаю все, від написів на жуйці до газети голанських соціал-демократів (PvDA) "Фолькскрант" (з Ортегой-і-Гасетом десь посередині:): ). Тому і ставлю це запитання, бо коли кажу про коди, то кажу про глибоку кодировку (я порівнюю її з БІОСом), а Ви кажете про їнший "лейер", тому і виникає псевдодискусія :): Як я зрозумів, Ви людина гуманна (на відміну від мене :): ) і не хочете лізти дуже низько в інпут-аутпут, хоча кучманоїди знов там з кувалдою (Кучма-рок-н(-оф-)-рол- пиво-весна-любов-молодь-життя vs. опозиція-деструкція-смерть). Ви дивилися шаманськи викрики Ти-Ги-Ги-пка? Як він молотить, як цвяхи вбиває?! Я думаю, що вони це роблять несвідомо але намірно! Тим більше вони мають "пісюарщиків", що намагаються психо-варварство покрити цукром! Нагадую ще раз, що сміх знаходиться дуже дизько, на рівні нижчему від кори (діти, що були роджени без кори, сміються та посміхаються!), тому робити забаву з кучманоїдів то є святий обовьязок! :): Відносно "пісюара" (чи ПіАр'а?!)- програшна позиція, бо так казав Боб Марлей, а він знав що каже, бо платив за пророцтва життям ("каміказе модус")!
            You can full some people some time,
            But you can't full all the people all the time...
            Хоч знов таки він просто цитував сера Черчиля (Уільяма), який не працював в "каміказе-модусу" принципово (був масоном, чи щось таке :): ). Тому не забувайте, що кучманоїди вже взяли собі всі слогани, та беруть їх кожного дня (я розкидую "маркери" текстом, а потів сам дивуюсь де воно вигулькує :): , а "маркери" дуже надійні, бо походять з джерел.... далі викреслено цензурою:): ).
            Справа їхня абсолютно безнадійна (дивись Боба Марлея та У. Черчілля), а "Майдан" та всі-всі-всі (май хомаж ту Вінні-Пух!) виграють невідворотно. Наша спрaва тільки (спробувати ) полегшити страждання приречених та налити пива переможцям :):
        • 2001.05.05 | Technar

          Якої України ми хочемо (с) Q-chmo

          Augusto писав(ла):
          > Це не стьоб, а принципове питання, бо дійсно старі парадігми вже не діють (а в Україні ніколи і не діяли!). Брейверz дійсно глибокуватий, але вороги користуються ним весь час, то, мабуть, все ж треба мати і брейнвер і брейнверz. Ну то, перш ніж починати, треба збагнути, що хочемо

          Підтримую тут пана Августо. Було б незле дійсно визначитися із цим питанням. А може ще й саме питання поставити насамперед. Бо я не певен, що скрізь йдеться про Україну, а не killing free time softly.
    • 2001.05.05 | Technar

      Панове Августо та Майнер, виносьте питання архетипів та мови опису в окрему тему

      Може якось поєднаєте розмову про ахетипи та мову опису політреалій та винесете у окрему тему? Навіть я із своїм суто технарським світоглядом бачу, що тут треба щось робити.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".