МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Семпли до МАНІФЕСТУ :-)

04/29/2001 | miner, mchno
0. Між іншим, ми давно в 3 тисячолітті. Слід про це пам’ятати :-)

1. Ми розробляємо сучасну-з-прицілом-у-майбутнє політичну силу нового типу, а це передбачає ідеологію, методологію, тощо. Джентельменський набір наличок (праві, ліві, демократи, зелені, тоталітаристи, націоналісти, і таке всяке інше) ТІЛЬКИ НАГАНЯЄ ТУМАНУ. Переоцінка всіх цінностей ©.

2. На зміну сталому тексту ДРУКОВАНОЇ книжки прийшли тексти, що здатні РОЗВИВАТИСЯ. На зміну Автору прийшла Громада Розробників. Кіберпростір зробив нас відкритішими і мобільнішими. На Майдані-який-він-зараз часом за добу-дві прокручуються масиви інформації, що за традиційними методиками вимагали би місяців роботи. Політична сила нового типу може бути "весь час у режимі з’їзду чи конференції". Гріх не користатися цією можливістю.

3. Копілефт звільняє наші думки від таких завад, як почуття власної значущости, пошук особистої вигоди, постійна необхідність ВИНАЙДЕННЯ ВЕЛОСИПЕДІВ. Досвід роботи копілефт-структур незайвий раз нагадав нам, що, як найкраща освіта -- самоосвіта, так найкраща організація -- самоорганізація.

4. Але цей світ, зокрема ця країна в її поточному стані, нас суттєво не влаштовують. Зміни, що необхідні для подолання цього протиріччя, штука складна, неочевидна, і вимагає величезних інтелектуальних ресурсів. Тобто, вона нам під силу.

5. В процесі спілкування тут ми мали нагоду переконатися в НЕАНТАГОНІСТИЧНОСТІ таких різних нас. Антагонізують лише окремі елементи наших світоописів. А це значить, що наша співпраця може бути плідною.

6. Ми абсолютно відкриті. Ми і наші вороги представляємо настільки різні цивілізації, що те, що добре для нас -- тим гірше для них. Тому нам нема сенсу гратися з ними в штірліци-розбійники.

7. Конструктивність і доброзичливість Є НАШИМ ТЕСТОМ СВІЙ/ЧУЖИЙ. Інших тестів не передбачено.

8. Ніхто не має монополії на істину. Зрештою, що таке істина? ©

9. Перешкода є частиною механізму подолання перешкод. Тому нам НЕ ПОТРІБНИЙ ОБРАЗ ВОРОГА. Нам досить ЗНАННЯ про нього. Тому наше нещастя народитися в країні, неодноразово переїханій силами зла -- наша СИЛА, джерело нашої свободи.

10. Нам нема чого втрачати, крім сумнівної кодли ламерів, що вдають із себе ЕЛІТУ.

11. Нам є, що знаходити.

12. Слава Україні!
Волю ідеям!
Волю народам!
Волю людині!

.....This brainware comes WITH ABSOLUTELY NO WARRANTY...........

Відповіді

  • 2001.05.01 | Максим'як

    Re: Особа, яка є сьогодні на Майдані є вільною, якщо її сюди не прислав роботодавець.

    Питання, які виникають перед нами лежать в площині нашої здатності впливати і формавати суспільну думку. Те, що ми маємо тут досить цікаві і ефективні рішення, напевно буде важко заперечити. Питання в тому, чи ми можемо перейти із рівня розважального засобу, використовуючи інтернет-технології, на рівень боєздатної сили, яка відповідатиме поставленій меті, яка є записана в заголовку сторінки “Україна без Кучми”.
    Це не питання порушення законів цивілізованих передових країн.
    Я хочу заперечити існування таких майданів, як засобу випуску моєї власної пари .
    Я собі давно вже все доказав. І кожен з вас це зробив.
    Питання полягає в тому, чи можемо ми використати засоби, якими ми володіємо, для переходу із рівня колуарності мюнхенської пивної на рівень площ.
    Я переконаний, що ми не маємо жодного права переходити межі правового поля, в якому існує нині “Майдан”, тому для мене ця тема закрита, а з іншого боку, десятки моїх знайомих, які мають доступ до інтернету, дізнаються від мене вперше про його існування.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".