МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Борг СРСР

05/17/2001 | Ініціатива
Сьогорні в американській пресі з'явилася інформація, що президент Буш зустрінеться з Путіним раніше ніж планувалося, тобто у червні під час візиту до Європи. Американці пробиватимуть «зоряні війни» і вихід з угоди 1972 р. За повідомленнями газет, очікується, що у відповідь Путін проситиме про списання з Росії боргів СРСР.
Нагадаю, що Росія взяла на себе совєцькі борги, а натомість приватизувала міліарди активів і закордонну власність СРСР. Тобто Україну нахабно грабують!
На мою думку, «американським» форумцям варто було б написати листи до своїх конгресменів, держдепартаменту, Білого будинку з вимогою, щоб при списанні боргів було враховано інтереси України. Наприклад: списання російського боргу у обмін на списання Росією наших енергетичних боргів або на повернення Україні 17% (це позиція з часів Кравчука) активів. Лейтмотив: "If the US does not help Ukraine today it will have to deal with Russia tomorrow".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".