МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГА "ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?"

05/28/2001 | МихайлоСвистович
Нарешті я відповів на надзвичайно актуальне питання пана Технолога. Саму відповідь я помістив на форум, де обговорюються питання про еволюцію сайту, створення копілефт партії, брейнварез та ін.
Тому, щоб її прочитати, слід натиснути на виділений синім кольором рядок вгорі цієї сторінки "В окремий розділ Drafts винесені теми про еволюцію сайту, створення копілефт партії, брейнварез та ін."

Відповіді

  • 2001.05.29 | Новичок

    Re: ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГА "ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?"

    А где можна прочитать сам вопрос?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.29 | технолог

      Re: ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ ТЕХНОЛОГА "ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?"

      У "Архіві", бо ця тема обговорювалась місяць тому.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.29 | МихайлоСвистович

        НІ, НЕ В АРХІВІ.

        Для цього потрібно натиснути на рядок "В окремий розділ Drafts винесені теми про еволюцію сайту, створення копілефт партії, брейнварез та ін." Цей рядок знаходиться над темами форуму. Натискати потрібно на слова, виділені синім кольором.
  • 2001.05.29 | технолог

    ВІДПОВІДЬ ТЕХНОЛОГА

    Перше що, хочу зробити, це побажати скорішого одужання пану Михайлу, бо його здоров'я є власністю не твльки його особисто, а й України.

    Щодо опозиції (мова буде йти про "стару") - їй також хотілося б побажати скорішого одужання, а ще більше розуміння того, що вони роблять.
    З бажанням опозиції перемогти - все зрозуміло, "гарант" в таких випадках знаходить дуже образні та дохідливі слова. На жаль, не можу їх використати, тому що Технар заборонив використовувати ненормативну лексику.
    Років зо два тому один з однопартійців пана Свистовича казав мені:"Ми десять роік боремось і весь час програємо (мається на увазі - внашому регіоні). А програють вони тому, що втратили навіть той доробок, який був накопичений з часів початку незалежності. Коротше кажучи, своїми діями та бездіяльністю втратили той кредит довіри, який в них був. Хочу підкреслити слово "кредит", бо вже ці кредити брати ніде, треба розраховувати тільки на справжню роботу і отримувати те, що заробиш.
    Моє питання про бажання опозиції було зовсім не риторичним, тому що не було видно і зараз не стало видніше, щоб у опозиції було бажання перемогти. Не знаю, що саме хочуть отримати ці політики, але у футболі є така прикмета: "Не забиваєш ти, заб'ють в твої ворота". Я не думаю, що провідники опозиції такі необізнані у житті, що не знають як це зробити.
    Ніхто з пересічних громадян не береться шити собі штані або костюма, а йдуть або в майстерню, бо до магазину. Ніхто з пересічних громадян не береться зробити автомобіля - знов таки ж купляють його. Але чому ж тоді ті ж громадяни, які не роблять вищезазначених речей, так відважно беруться відстоювати та висловлювати інтереси та права щонайменшне двох мільйонів своїх співгромадян (чотири відсотки), серед яких є і шевці і автомеханіки? Якщо вже береся за якусь роботу, мусиш знати пересічну істину: ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЗРОБИТИ БУДЬ-ЯКУ РОБОТУ - ПОТРІБНІ ВСЬОГО ТРИ РЕСУРСИ:
    ЧАС,
    МАТЕРІАЛЬНІ ЗАСОБИ,
    ЛЮДИ ТА ЇХ ТВОРЧІ ЗДІБНОСТІ.
    Повторю це ще раз:
    ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЗРОБИТИ БУДЬ-ЯКУ РОБОТУ - ПОТРІБНІ ВСЬОГО ТРИ РЕСУРСИ:
    ЧАС,
    МАТЕРІАЛЬНІ ЗАСОБИ,
    ЛЮДИ ТА ЇХ ТВОРЧІ ЗДІБНОСТІ.
    І повторю це ще раз, хоча вже не один раз згадував цю технологічну "теорему Піфагора" тут на Форумі:
    ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЗРОБИТИ БУДЬ-ЯКУ РОБОТУ - ПОТРІБНІ ВСЬОГО ТРИ РЕСУРСИ:
    ЧАС,
    МАТЕРІАЛЬНІ ЗАСОБИ,
    ЛЮДИ ТА ЇХ ТВОРЧІ ЗДІБНОСТІ.

    Все, більше нічого не потрібно.
    Достатньо цю аксіому повісити всім нашим провідникам над ліжком і повторювати її десять разів кожного вечора "на сон грядущий". Перемога - в їхній кишені. Але за однієї умови, що всі свої дії вони будуть планувати, виходячи з наявності трьох ресурсів: ЧАС, МАТЕРІАЛЬНІ ЗАСОБИ, ЛЮДИ ТА ЇХ ТВОРЧІ ЗДІБНОСТІ.
    Цих ресурсів ніколи не буває достатньо, завжди неви стачає чогось, але на т й є в цій тріаді найголовніший ресурс: творчі здібності людей, які й дозволяють фахівцям витворити ту унікальну комбінацію всіх ресурсів, яка приведе до перемоги.
    Наші провідники опозиції не зрозуміли однієї речі - "гуртом і батька добре бити". Але у всіх гуртах кожен мусить займатись своєю справою: хто - показувати своє обличчя, хто - робити героїчні поступки, хто - розробляти стратегію і тактику, хто - забезпечувати всю діяльність.
    І тому ще поки що неможливо назвати наших політиків політиками, що вони забули саме визначення поняття політики: "Політика - це мистецтво можливого". Саме мистецтво, в якому визначальною рисою є творчість, свідома творчість того, що ти хочеш зробити можливим.
    Пан Михайло пише, що з'явились "чудові організатори й менеджери, порівняно з якими, наприклад, я “курю на балконі”. В мене тоді з”явилася надія, та виявилось, що ці менеджери, які не мають за собою рядових членів, розглядають акцію як засіб для повернення в політику і перемогу на виборах, а для цього вони намагалися усунути з передової інші сили. Звичайно, в такій ситуації гроші їм ніхто не давав. Як не давали і можливості розпоряджатися масами, оскільки вони, очоливши акцію, могли просто її здати. Бути ж просто менеджерами вони не бажали."
    Це помилка, пане Михайло, то не менеджери, то м....и (вставте кому що на думку прийшло). "Менеджери" як їх Ви назвали, а точніше - технологи, ніколи не будуть рватися у депутати, мери, чи ще де б не було на представницькі посади. Не будуть рватися з однієї причини - це нецікаво, набагато цікавіше робити свою справу, створювати умови для розвитку суспільної думки і суспільних відносин. Ні один справжній технолог не буде починати, та й закінчувати з того, щоб когось відштовхнути від роботи, якщо людина дійсно працює. Роботи технологів до сих пір не було видно. І фахівців досі не видно, як не дивно.
    А таких м.....в треба гнати ср...ю мітлою, бо саме вони приклали найбільше сил до того, що народ втрачає останню надію на чесність та розумність влади.
    Чим відрізняється в кращий бік діяльність олігархічних угрупованнь? Тим, що вони на прикладі свого бізнесу зрозуміли необхідність співпраці та залучення фахівців у необхідних галузях, в т.ч. у розвитку політичного процесу. А наші традиційні «опозиционери» досі вважають – «та пішли вони, оті розумники, що щось мелють, ми й так знаємо, що ми за Україну, нас підтримає, принаймні, Західна Україна. Але вони забули навіть шкільну арихметику, яка каже, що вся Західна та навколозахідна Україна налічує тільки третину виборців. Ще одним позитивом у олігархів є те, що вони залучають фахівців, які не мають особливого вдоволення від своєї праці, націлюючись в основному на відпрацюванні своїх гонорарів, тому наслідки їхньої діяльності відверто недостатні. Згалайте вибори Суркіса у Києві…
    Щодо роботи з лідерами, пане Михайло: треба йти прямо до першої особи, висловлювати ті проблеми, з якими прийшов, давати роздруковані матеріали прямо в руки і відразу домовлятись, коли можна отримати відгук на надані матеріали саме від цієї особи, а не від референтів, та помічників. Сміливіше - Вам нічого втрачати, а набути є багато чого - найголовніше, що почнуть поважати та прислухатись. Ви ж прес-секретар - це ваш обов'язок та привілей - бути наполегливим.
    Щодо втрати часу і темпу...
    Час - дійсно единий невідновлюваний ресурс з тих, що потрібні для успіху. Але мертвого сезону цього року не може бути, тому що треба надолужувати згаяне. Є достатньо багато різної роботи, якій не перешкоджає, а інколи і допомагає літня спека (згадайте, як клеїти листівки взимку). Є певні задумки, які будуть пропонуватись у відповідності до розвитку подій.
    Щодо "мозгів"...
    Ні в якому разі не може й бути мови про який завгодно шантаж. Цим ми нічого не доб'ємося. Те, що ми можемо і повинні зробити - це розгорнути "мозковий штурм", який дасть наслідки у вигляді таких пропозицій щодо бачення ситуації та перспектив, проти якого не зможе нічого заперечити ніхто.
    Щодо структури...
    Власне структура вже є - це Майдан. Треба тільки довершити його розбудову як віртуальної інтелектуальної корпорації. Зараз треба відпрацьовувати саме питання підтримки діяльності Майдану. Це може бути саме грантова допомога, і наші закордонні друзі, члени цієї віртуальної корпорації могли б допомогти в двох напрямках: попрацювати з закордонними фондами, проаналізувавши вимоги щодо отримання грантів і попрацювати з громадськими організаціями в діаспорі, відшукуючи підтримку з їхнього боку. Діаспора взагалі може надавати допомогу під конкретних осіб, бо практично більшість з нас мають знайомих у діаспорі та зможуть підтвердити важливість цього проекту.

    При потребі, думаю, прийдеться розгорнути технологічний лікнеп на Драфтах, готовий прийняти участь.
    А зараз пропоную продовжити продуктивну дискусію у двох напрямках: щодо “старої” і щодо “нової” опозиції.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".