МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Бі-Бі-Сі про Кінаха (переклад)

05/29/2001 | Косарик
Оригінал на http://news.bbc.co.uk/hi/english/world/europe/newsid_1357000/1357633.stm

Уражена кризою Україна отримала нового прем'єр-міністра - ним став бізнес-лобіст, висуванець президента, кандидатура якого активно дискутувалась.

Анатолій Кінах, у віці 46 років, заступає реформіста Віктора Ющенка, якого було усунуто в квітні після того, як комуністи і великий капітал поєднали зусилля проти нього.

Пан Кінах був обраний президентом Леонідом Кучмою, який опинився в центрі скандалу про смерть одного журналіста, а також через економічні проблеми.

Кореспонденти повідомляють, що реформи пана Ющенка почали піднімати економіку, але пан Кучма побачив у ньому свого суперника.

Пан Кінах був ухвалений як прем'єр-міністр, не дивлячись на те, що Комуністична Партія, найбільша фракція в парламенті, не брала участь у голосуванні, оскільки пан Кінах, як заявлено, не мав чіткої програми.
Не дивлячись на відсутність підтримки комуністів, пан Кінах отримав суттєво більше 50% голосів парламентарів.

Кореспондент Бі-Бі-Сі Роберт Парсонс, який зараз в Києві, каже, що такий результат був тріумфом для Кучми, але можливо не для України. Він сказав, що завдячуючи стилю Кінаха, він має мало ворогів, але й мало чітких принципів.

Він каже, що Україну тепер чекає кілька місяців затишшя, принаймні до парламентських виборів у наступному березні, залишаючи її в середовищі політичного скандалу і корупції.

Підтримка України на Заході з розвитком цієї кризи зникає, в той час як Росія намагається залучити країну до більш тісних зв'язків.

Пан Кінах, який очолює Український союз промисловців і підприємців, пообіцяв продовжувати реформи, але також дав зрозуміти, що він може задовольнити деякі вимоги Комуністичної партії.

Також очікується, що він уникатиме конфліктів з Кучмою, що разом дає таку суміш пріоритетів, яка, за думкою спостерігачів, призведе до мішанини і втрати орієнтирів, і яку пан Кінах тим не менше називає найкращою дорогою вперед.

"Лише спільними зусиллями ми зможемо реалізувати гігантський потенціал нашої країни," заявив він у парламенті.
"Наше майбутнє - вільна і заможна Україна".

Ще й раніше, він заявляв, що шукатиме, що найкраще для України.

"Велика довіра, яку мені висловили парламент України і президент, не може бути відділена від великої відповідальности за керівництво урядом на благо нашої країни, за здійснення ефективних реформ і конструктивну кооперацію між гілками влади," сказав він.

Зміщений пан Ющенко залишається найпопулярнішим політиком в Україні, хоча хвиля вуличних протестів, яка закликала Кучму до відставки , вже ослабла.

Кучма бореться проти закидів, що він наказав убити антиурядового журналіста
Ґеорґія Ґонґадзе, чиє обезголовлене тіло було знайдене наприкінці минулого року в лісі.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".