МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УВАГА. ЗУСТРІЧ НА МАЙДАНІ В ПРЯМОМУ ЕФІРІ!

06/09/2001 | МихайлоСвистович
У вівторок 12 червня з 18.00 до 20.00 на Вільному Форумі сайту Майдан відбудеться пряме спілкування з головою Київської обласної організації Української національної асамблеї Ігорем Мазуром, випущеним з СІЗО СБУ під підписку про невиїзд.

На жаль, зробити зустріч з 17.00 до 19.00, як радив шановний Технар, не вийде, оскільки тут ми маємо співвідносити свої та Ігоря можливості.

Велике прохання! Форум - не чат. Тому приготуйте, будь-ласка, свої питання завчасно, але не виставляйте їх на форум заздалегідь, бо тоді виде не спілкування в прямому ефірі, а відповіді на запитання. Ці відповіді можна приготувати завчасно, тому саме спілкування вийде не цікавим.

Спілкування відкриється нашим спеціальним оголошенням: "УВАГА! НА ФОРУМІ МАЙДАНУ ІГОР МАЗУР. ЗАДАВАЙТЕ ЙОМУ СВОЇ ПИТАННЯ!"

Відповіді

  • 2001.06.12 | МихайлоСвистович

    СЬОГОДНІ ПРЯМОГО ЕФІРУ НЕ БУДЕ. ТОПОЛЯ НЕСПОДІВАНО ЗНИК ЗА ГОДИНУ ДО ЗУСТРІЧІ З ЧИТАЧАМИ МАЙДАНУ.

    Ігорем Мазур сьогодні брав участь в пікетуванні СБУ з 12.00. Потім ми зустрілися з ним о 14.30 на засіданні Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!" Він сказав, що спеціально приїхав, щоб взяти участь у прямому ефірі на Майдані.

    Засіданя закінчилося о 17.00, але оскільки ефір був проанонсований на 18.00, а їхати до місця, звідки ми мали виходити в Інтернет не більше 20 хвилин, ми вирішили зустрітися через півгодини, бо мені ще потрібно було переговорити з головою "Зеленої партії ХХІ" Орестом Мельниковим та відповідальним секретарем Комітету Олександром Божком, а Ігорю віднести до нунціату Папи Римського, який знаходиться за 500 метрів від будинку, де збирався Комітет "За Україну без Кучми!" звернення Всеукраїнського комітету захисту політв"язнів до Папи Римського.

    Але через півгодини Ігор Мазур не прийшов. Хоча до нунціату веде тільки одна дорога і розминутися ми не могли, я, про всяк випадок, попередив вахтера, щоб Тополя, якщо з"явиться, чекав на мене і побіг до нунціату. Але в нунціаті охорона сказала мені, що Ігоря Мазура тут не було. З кимось переплутати його було неможливо, тим більше, що, як мені сказали в нунціаті, в найближчі дві години сюди ВЗАГАЛІ НІХТО НЕ ПРИХОДИВ ЗІ СТОРОННІХ ЛЮДЕЙ НІ З ЯКИМИ ЗВЕРНЕННЯМИ.

    Повернувшись назад, я дізнався у вахтера, що Ігор не з"являвся. До того ж в офісі з"явився ще один член УБК, з яким Тополя мав переговорити. Я почав телефонувати до штабу УНА-УНСО, голові виконкому організації Юрію Тимі та прес-секретарю УНА-УНСО Тетяні Чорновіл (та, яка прикувала себе нещодавно ланцюгом до залізничної колії).

    Юрія Тими вдома не виявилося, Тетяна Чорновіл відповіла, що знає про прямий ефір Тополі на Майдані, але їй нічого невідомо, щоб він мав якісь інші плани на сьогодні. Вона ж повідомила мені, що телефон у штабі не працює.

    Тоді я взяв таксі й поїхав до штабу. Там Тополю останній раз бачили о 14.00 і про подальше його місцеперебування нічого не знають.

    Я згадав, що він вийшов разом з Головою Київської обласної УНА-УНСО Миколою Головачем, дружиною Андрія Шкіля Зоряною та головою Української консервативної республіканської партії Степаном Хмарою. Зателефонував на мобільний до С. Хмари, але він сказав, що вони відразу розсталися з Ігорем Мазуром, який пішов до нунціату один.

    Отже, причина раптового зникнення Ігоря Мазура невідома. Я відкидаю варіант, що він раптом вирішив заховатися, оскільки, по-перше, вже не раз заявляв, що не збирається цього робити, по-друге, я особисто чув сьогодні як унсовці обговорювали між собою плани на завтра, хто і де має бути, що робити (в т.ч. і Тополя).

    І останнє. Саме тоді, коли Ігор пішов до нунціату, до нас підійшов один з унсовців, який був ще в наметовому містечку й повідомив, що тільки-но вийшов з-за грат, де його протримали три дні. Він розповів, що йшов по вулиці у камуфляжній формі з унсовською нашивкою, до нього підійшли міліціонери і попросили пред"явити документи. Коли він пред"явив їм посвідчення УНСО, правоохоронці розірвали документ, а його самого забрали й завезли до Дарницького прийомника-розподільника, погрожуючи тримати 30 днів як бомжа. Причому встановити особу ніхто не намагався, зателефонувати йому теж не дали.

    Всі три дні йому не давали їсти, тому в нього загострилась виразка шлунку. Після висновку лікаря, його випустили з в"язниці до лікарні, де він залишатись не став, побоюючись підступів з боку влади.

    Поки що не можна однозначно стверджувати, де подівся Ігор Мазур, але ми відразу скажемо Вам про це, як тільки будуть якісь відомості.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.12 | Читач

      Re: СЬОГОДНІ ПРЯМОГО ЕФІРУ НЕ БУДЕ. ТОПОЛЯ НЕСПОДІВАНО ЗНИК ЗА ГОДИНУ ДО ЗУСТРІЧІ З ЧИТАЧАМИ МАЙДАНУ.

      Це негайно потрібно розтрубити по всіх ЗМІ.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.12 | МихайлоСвистович

        Re: СЬОГОДНІ ПРЯМОГО ЕФІРУ НЕ БУДЕ. ТОПОЛЯ НЕСПОДІВАНО ЗНИК ЗА ГОДИНУ ДО ЗУСТРІЧІ З ЧИТАЧАМИ МАЙДАНУ.

        Щойно порадився з унсовцями, вони кажуть. що поки що не варто.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.13 | Чучхе

          Пропоную заміну Тополю. Поряд зі мною працює колишній політв"язень Шурхало. Якщо буде воля Майдану і його, я цього кадра можу також привезти на форум (-)

          --
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.13 | Майдан-Інформ

            Аби ще колишній політв"язень Шурхало не пропав...

            Ми порадимся, і якщо вийде організаційно то спробуємо щось зробити.

            До речі Шкіля також були спочатку випустили ( за станом здоровя) а потім заарештували , коли він їхав на прес-конференцію. Це також виглядало спочатку як невмотивоване зникнення оскільки інформація про місцезнаходження зарештованого Шкіля появилася лише через певний час.

            Всі хто спілкувався з Тополею у цей день знали що він іде на "прямий ефір" і що це було основною його справою на вчорашній день.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.13 | Чучхе

              Я буду слідкувати за розвитком теми

              Шурхало піймали 9-го і він відсидів дні три. Потім його відпустили, бо як-не-як зав. відділом політики "ВВ". А оскільки до того він працював в УНСІвській прес-службі, то про події навколо затриманих дізнається швидше за всих.
            • 2001.06.13 | Englishman

              Os'-os'. Znachyt', za majdanom pyl'no slidkuyut' (-)

              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.13 | Майдан-Інформ

                ТОПОЛЮ ВЧОРА ТАКИ ЗААРЕШТУВАЛИ .

                ТОПОЛЮ ВЧОРА ТАКИ ЗААРЕШТУВАЛИ

                Про це щойно повідомила прес-служба УНА-УНСО.
                Згідно їхнього повідомлення арешт здійснений за рішення Київського міського суду.

                Однак вони не повідомили що цим арештом було зірвано інтернет-пресконференцію Ігоря Мазура (Тополі) з широкою аудиторією Інтернет користувачів яка мала відбутися на сайті "МАЙДАН".

                Арешт Мазура проведено повністю так само як і проведений у свій час арешт Шкіля, котрого були випустити, а потім заарештували за півгодини до початку прес-конференції, яку він оголосив напередодні. Так само як випадку із Мазуром, арешт виправдовувася рішення суду, правдоподібно одержаним заднім числом.


                У даному випадку є очевидним використання репресивного та судового апарату не для якихось правоохоронних дій, а для обмеження свободи слова і блокування доступу інформації у пресу та електронні засоби інформації.
  • 2001.06.13 | Pisyz Kamushkin

    Re: УВАГА. ЗУСТРІЧ НА МАЙДАНІ В ПРЯМОМУ ЕФІРІ!

    Test letter, how long does it take to remove this junk message?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".