МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ХОЧУ З ВАМИ ПОРАДИТИСЬ.

06/11/2001 | МихайлоСвистович
Хочу порадитись з усіма відвідувачами сайту щодо подальшої роботи Майдану.

Для початку викладу, що вже зроблено, і що являє Майдан зараз, які є ресурси тощо.

1. Я займаюся всім і вся, шукаю новини, читаю форум, намагюся звести всі конструктивні пропозиції, донести їх до політиків, а ще бігаю по всіляких зборах, засіданнях, штабах тощо, оскільки входжу до керівних органів багатьох опозиційних організацій, яких розплодилося вже аж занадто.

2. Моя дружина є парламентським кореспондентом Майдану. Вона сидить у Верховній Раді та потім з комп"ютера (якщо він вільний) якоїсь опозиційної фракції ставить новини. Незручність полягає в тому, що не завжди ці комп"ютери вільні, а щоб дійти від зали засідань до фракції (а також від одного кабінету депутата до іншого) витрачається багато часу, бо вони розкидані по Грушевського, Банковій, Шовковичній, Садовій. Через підземні переходи у ВР її не пропускають, оскільки вона не є штатним помічником якогось депутата (тобто, її трудова книжка не лежить у Верховній раді і грошей вона там не отримує).

3. Новини шукають, окрім мене, ще двоє людей. Це не так багато, бо часом на одну новину (суд, з"їзд тощо) йде півдня. Тим більше, що один з них сидить вдома на телефоні (в нього є Інтернет), а другий телефонує йому з місця подій або на домашній телефон, або на мобільний (якщо домашній зайнятий Інтернетом). Це все через відсутність приміщення. Та й Інтернет у нього вдома нешвидкий, постійно відрубається зв"язок, ще й комп"ютер поганенький.

4. Ще одна людина постійно тримає зв"язок з регіонами, телефонує до людей з різних партій та знайомих. Ми самі оплачуємо ці розмови. На жаль, ніяк не можемо привчити людей, щоб вони телефонували самі, коли відбулась якась подія. Може не телефонують тому, що економлять гроші. Та й немає куди нам телефонувати, оскільки родичі "домашнього кореспондента" категорично проти, щоб їхній телефон роздавали всім підряд. Вони погодились лише на знайомих (тобто, я і ще кілька людей, в тому числі й декілька з регіонів). В Ірпінь вночі ніхто з регіонів також не телефонує (мабуть, першопричина все ж у коштах), а про електронну пошту більшість наших регіональних кореспондентів навіть не чули.

5. Я домовився з деякими знайомими журналістами з різних агентств, телеканалів та газет, що вони сповіщатимуть нам новини (але, знов таки, доводиться телефонувати їм самому). В них часто трапляються випадки, коли не всі їхні матеріали проходять, а так вони мають можливість їх оприлюднити. Заодно вони дають нам і новини, які їхні програми не піддають цензурі.

Як воно працює - ви можете побачити по нашій стрічці новин. Як буде далі - не знаю, бо робиться це безкоштовно, якщо не рахувати витраченого на розмови часу і шкоду, яку завдали ці розмови моїй печінці.

6. Зараз я пробую "напрягти" деяких студентів, щоб вони вибирали з Форуму ідеї та пропозиції, в т.ч. і минулі. Поки що вони ніби погоджуються.

Оце все, що є. Найближчим часом з"явиться щось нове, але для цього потрібно ще зустрічатись і зустрічатись, а часу немає, бо потрібно підтримувати сайт.

А порадитись я хочу ось з якого приводу. Я хочу, щоб ви висловили свою думку, чи помітно змінилася наша стрічка новин і чи доцільно їх так багато ставити. Бо я помітив, що зменшилась активність на Форумі, менше стало ідей. Чи не пов"язано це з тим, що люди читають новини і статті, і в них не залишається часу на форум? Може, варто давати якесь часове вікно на Форумі (по днях чи по годинах)?

Також хотілося б побачити пропозиції, чим кожен з відвідувачів Майдану конкретно може допомогти сайту, тобто, йдеться про волонтерів, які готові виконувати наші прохання. Тоді можна було б давати конкретним людям конкретні завдання, або ставити питання, а бажаючі ними зайнятися зголошувалися б самі, ми б роздавали питання, і всі б вже знали, що цим займається конкретна людина, тому не варто витрачати на це час, а слід зайнятися чимось іншим.

Відповіді

  • 2001.06.11 | Косарик

    Про активність

    Тут я з Вами погоджуюся. Взяти, наприклад, мовний форум. Після первісного сплеску активности, нових повідомлень майже немає. Таке враження, що на предмет ком'ютерної термінології вже поговорили, а про що теревеніти далі - ніхто не знає. І тут, за логікою, повинна проявитись організаційна мудрість модераторів - вони повинні "вирощувати" дискусію. Ставити питання. Підбивати підсумки.

    Деякою мірою це стосується і вільного форуму. Всі вже більш менш знають хто що думає, нових дописувачів досить мало, а щось конструктивне робити - не виходить.

    По моєму, зі стрічкою новин це не пов'язане.

    Треба, щоб модератори були більш активними і... професійними. Наприклад, давно можна було б активніше ділити великі теми на логічні гілки - а то бігаєш по екрану, і не можеш знайти, де кінець.

    Драфти таких як я відлякують. Особливо мені не подобається ця типу програмістська манера нумерувати версії документів 5.1.2 - і не давати їм назви.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.12 | Roller

      Re: Про активність обывателя Roller

      Как работает Roller/ (обыватель)

      Тему мовы я не читал. .Заходить скучно, никого нет.

      Если я попадаю на новую тему, я могу сориентироваться, вчитаться в текст.Мне интересно вернуться за ответами.

      Если я захожу на раскрученную тему я смотрю список тех кто в ней участвует.
      Просматриваю мнение тех кого уважаю и дам. Иногда читаю тект. Ищу интересный кусок. и т.д.

      Когда захожу на сайт, меня прежде всего интересуют ответы на мои ответы. Я просматриваю заголовки. Новости практически не читаю. Статьи читаю по авторам и заголовкам. И иду на форум.

      Иногда меня раздражает обилие тем, пустышек. Если автор постарался, но к нему заходят , но не реагируют, я стараюсь его поддержать, раскрутить. Мне не важно кто автор.

      Меня больше всего интересует где есть живые люди и где наибольший накал страстей. Иногда для их поиска я пользуюсь кнопкой поиск, если знаю, что недавно с ними общался.

      Если я выставляю тему. Стараюсь на ней присутствовать. Если тема заработала, стараюсь найти интересное место, но не встревать в разговор. Если мне задали вопрос в продолжение темы и он мне нравится я бросаю все и пишу как бы новую тему. Получается узел. Если узел понравился и на нем начали работать два три человека в составе того, кто задал вопрос, я стараюсь найти другое интересное место и так далее. Те кто заспорил, обяльно вернутся к спору на следующий день. Я могу дать небольшие коментарии на интересные места. Еслитема продержалась три дня -это успех.

      Я так подробно описал свои действия для того, что бы боло понятно, что работа модератора темы дело не простое. Если ві просто сбросили тему и ушли, она скорее всего заглохнет. Нужно поддерживать разговор. Если ві с кем-то полаетесь, этот человек обязательно вернется.Секрет состоит в том как завести публику, не обидеть и притушить конфликты.

      Нельзя забывать, что модератор работает с живыми людьми. На своей теме я стараюсь не ругаться.
  • 2001.06.11 | Technar

    Треба дублювати новини та ексклюзив на вільному форумі

    Останнім часом про це забули. Пане Михайле, будь ласка скажіть про це тим, хто займається новинами та "Майданом".

    Кількість постингів на форумах не зменшилася. Натомість збільшився об"єм тем.

    Також поменшало передруків із інших джерел. Може то літо та низька політична активність. Вам там видніше.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.11 | МихайлоСвистович

      Re: Треба дублювати новини та ексклюзив на вільному форумі

      Тоді весь форум буде забитий новинами та статтями, а ідеї зникнуть.

      Може відвести окремий форум для обговорення новин та статей, а може тільки для статей. І поставити після слів "цю тему можна обговорити тут", щоб той, хто натискав на ці слова, автоматично потрапляв на цю тему у форумі.

      Якщо це технічно складно, то можна після слів "цю тему можна обговорити тут" залишати віконечко, куди той, хто вставляє новини, ставив би лінк, попередньо ставлячи новину чи статтю у Форум.

      Це так, роздуми вголос (точніше, на екрані). Що про це думають відвідувачі та шановний Технар?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.11 | Фарбований Лис

        Re: Треба дублювати новини та ексклюзив на вільному форумі

        Також не обов*язково передруковувати статті, а давати тільки резюме новини і зноску на подробиці.
        Ідея обговорювати конкретні новини на окремих мініфорумах добра.
      • 2001.06.11 | Technar

        Що Технар думає

        МихайлоСвистович писав(ла):
        > Тоді весь форум буде забитий новинами та статтями, а ідеї зникнуть.

        Багато ідей виникало під час обговорення новин та статей. Це було у той час, коли ви, Михайле, сиділи у наметах та бігали у справах УБК, тож ви цього не могли бачити. Спитайте про це інших майданівців.

        > Може відвести окремий форум для обговорення новин та статей, а може тільки для статей. І поставити після слів "цю тему можна обговорити тут", щоб той, хто натискав на ці слова, автоматично потрапляв на цю тему у форумі.

        Таке вже пропонували. Поки що не знаю, як це втілити технічно.

        > Якщо це технічно складно, то можна після слів "цю тему можна обговорити тут" залишати віконечко, куди той, хто вставляє новини, ставив би лінк, попередньо ставлячи новину чи статтю у Форум.

        А це - можливо. Я потренуюся сам із новинами та напишу всій адмін-групі, як це робити.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.11 | НеДохтор

          Re: про дублювання Новин

          Technar писав(ла):
          > МихайлоСвистович писав(ла):
          > > Тоді весь форум буде забитий новинами та статтями, а ідеї зникнуть.
          >
          > Багато ідей виникало під час обговорення новин та статей.

          Мкні здається що немає автоматизованого вирішення цього питання.
          Новини бувають різні. Якщо подивитись стрічку новин УНІАН, то тільки деякі з них виділені червоним кольором.

          Тільки людина а не комп’ютер може виділити із новин "гарячу" новину яка може бути початком обговорення на Форумі.
          Тільки інтуіція і відчуття атмосфери Форуму може вказати які новини треба дублювати на Форумі.

          Тому пропозиція:

          Модераторам новин на власний розсуд із всього потоку виділяти гарячі новини і дублювати їх на Форум. Таким чином "провокувати" їх обговорення.

          Крім того кожен, хто має интересний коментар може самостійно продублювати новину в новий постинг на Форумі і додати постинг з коментарем.

          Третій варіант: просто почати відразу на Форумі зі свого коментара до новини, а в тексті постингу тільки дати посилання на новину.

          Простий еволюційний шлях розвитку Майдану буде більш живучий ніж всілякі автоматизації.
  • 2001.06.11 | Sergij Cabuud

    Davaite zavdnnya. Gotovyi dopomogty.(-)

  • 2001.06.11 | Skapirus

    З радістю допоможу

    Шановний пане Михайле!

    Вважаю, що новини необхідні, але лише тільки ті, які стосуються успіхів опозиції або помилок влади.

    Готовий виконувати завдання Майдану, але лише в неділю. Готовий зустрічатись в неділю або робити якісь поїздки по Києву. Маю власний комп'ютер, але без підключення до Internet.

    Щодо Internet. Я з Ваших слів зрозумів, що у Вас є деякі проблеми з доступом до Internet (купівля карток, etc.). Знаю непоганий варіант доступу. Вартість - 60 грв в місяць при необмеженому доступі з 9 ранку до 9 вечора. Цілодобово - 120 грв. Подробиці - на www.ukrtel.com
  • 2001.06.11 | технолог

    RE:Майдан як віддзеркалення дійсності(реалу)

    Не побоюся повторитись та здаватись нав'язливим та нудним.
    Майдан як відображення реалу втикається в ті ж самі проблеми, що й опозиція в реалі:
    слабке забезпечення трьома ресурсами: часом, коштами, людьми та їхніми творчими здібностями.
    Я теж останнім часом спостерігаю так би мовити більшу дріб'язковість тематики Форуму. Це викликане не засиллям новин, а якраз їх відсутністю. Немає "палаючих" тем в новинах, немає "палаючих" політиків та подій в реалі.
    А Пану Михайлу насмілюсь запропонувати спробувати зосередитись на вирішенні питання фінансування Майдану, більше присвятити часу та напору у переконанні потрібності Майдану першим особам партій, які є в УБК. Тоді буде змога забезпечити штат співробітників. Без вирішення цього питання ми просто дочекаємось, коли Пана Михайла відвезуть до Феофанії на лікування від виснаження, а Майдан на цей час піде на лікарняний, та невідомо, чи видужає.
    Насмілюсь повернутись також до питання допомоги з боку діаспори - Хлопці, ви всі такі гарні, ми вам любим, але підворушіться з свого боку, невже не можна знайти якихсь спонсорів і з західного боку. Хто володіє англійською мовою, проаналізуйте вимоги до грантів у міжнародних фундаціях, я майже впевнений, що можна знайти гранта на розвиток такої справи.
    Ще згадаю про те, що, мабуть треба більш "нахабніше" себе рекламувати.
    Як приклад напору а не нахабства: сьогодні "Свобода" в своєму Інтернет-Майдані подавала відповідь-репліку на мило Сержика з Ню-Йоркщини. Було приємно чути, що наш знаний Сергій добився реакції від "Свободи". Але, про сам "Майдан" там досі не згадують.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.12 | Сергій Кабуд

      Набока провів?

      Ги, а я не чув, бо був в місті, лазив по справах.
      Заліз до інтернет кафе, послухав Юлічку Тимошенко а потім порулив в аптаун.

      А шо казали?
      Сержик взагалі роки три шугав москалів по рунету і встиг наробити багато ворогів в літературному істеблішменті, на зразок Тані Толсой.
      І багато друзів в андерграунді.
      А потім з'явився укрнет і він репатрувався сюди.

      Це був я.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.12 | технолог

        Re: Набока провів?

        Набока.
        Власне був невеличкий матеріал про відсутність (з твойого подання) українських рахівників, а те, що є - то тільки пошукові системи. Згадувався твій улюблений гугль.
        Але чого вони мовчать про цей Майдан. Надави на Набоку милом.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.12 | Сергій Кабуд

          Шановні, ніякого тиску ні на кого не можна робити.

          Можна лише зацікавити.

          Їхня назва ІНТЕРНЕТМАЙДАН–
          то найкраще що можна зробити нашому Майданові.

          Поміркуйте.

          Хтось почує–
          Майдан... шо таке?????
          полізе в мережу і гопца–

          Майдан там вже є.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.12 | технолог

            Re: Шановні, ніякого тиску ні на кого не можна робити.

            Я не про фізичний тиск, а тим більше зі зброєю(жартую).
            Просто вони приводять твій лист як приклад зворотнього зв'язку з слухачами. То ти маєш перевагу в тому, що враховуючи позитивну реакцію на тебе, ти можеш запропонувати взаємне спілкування з ними (двох Майданів). Це буде якраз непогана реклама нашому Майдану.
            Ось про що йшлося.
        • 2001.06.12 | Пані

          Набоку просто НЕОБХОДИМО затащить к нам на майдан

          Серж его только по радио слышит, а я его еще и по телефизору смотрю. По четвергам ночью по УТ1 (ТРК "Эра").

          Это единственная передача там, которую я смотрю. Его там, похоже, держат за "альтернативную точку зрения" (Долганов часто использует факт наличия ультра-националиста Набоки на канале, как доказательства плюрализма, ну да хрен с ним, главное, что Набока имеет возможность вещать хотя бы и ночью). Еще ему явно создают помехи с прямым телефоном, дозвониться невозможно. Я пробовала.

          Имею ощущение, что он тут очень приживется. Классный чувак во всех отношениях. Это я как зритель, лично, увы, не знакома.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.12 | Сергій Кабуд

            Колишній політв'язень, Вельмишановний Пан і т.і.

            Майдан маю маленьку аудіторію.
            маємо це враховувати.

            Свобода і телебачення маю аудіторію в есятки міліонів.

            Нехай собі робить свою справу як може.
            В мене є підозра що вони і так знають про Майдан.
            А чому мовчать не знаю. Може їм так вигідно.
            Може ми занадто радикальні тут. Що дуже добре,
            бо в українській свідомості не вистачає радикалізму і рішучості.

            Але вони все ж таки мейнстрім і не хочуть лякати своїх трохи квадратнєньких слухачів.

            В кожного своє поле впливу.
          • 2001.06.13 | Roller

            Re: Набоку просто НЕОБХОДИМО затащить к нам на майдан

            Пані писав(ла):
            > Серж его только по радио слышит, а я его еще и по телефизору смотрю. По четвергам ночью по УТ1 (ТРК "Эра").
            >
            > Это единственная передача там, которую я смотрю. Его там, похоже, держат за "альтернативную точку зрения" (Долганов часто использует факт наличия ультра-националиста Набоки на канале, как доказательства плюрализма, ну да хрен с ним, главное, что Набока имеет возможность вещать хотя бы и ночью). Еще ему явно создают помехи с прямым телефоном, дозвониться невозможно. Я пробовала.
            >
            Его еикто не держит. Он выступает от Эра, просто канал делят, он об этом говорил.
            Набока это фигура. На него народ пойдет. Но пойдет ли он на майдан, вопрос.Он самостоятелен в свое бизнесе (Не получает зарплату, а имеет бизнес).Интеллигентен, толлерантен, не дает сорваться беседе, в трудных местах берет на себя инициативу. У этого человека есть чему поучиться. И он нравится людям. Хорош мужик и без автомата, словом берет.Но вряд ли он прийдет, врочем не знаю. Майдану еще много нужно поработать над собой, чтобы к нему хотелось идти. Но шансы есть. Я вот хоже же.
            > Имею ощущение, что он тут очень приживется. Классный чувак во всех отношениях. Это я как зритель, лично, увы, не знакома.
          • 2001.06.13 | Shooter

            Re: Набока


            В 1988 (?) був на чолі чи не першої непартєйної громадської східняцької організації - У(країнського)к(ультурологічного) к(лубу).
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.13 | Сергій Кабуд

              Точно. УКК. Повні штані Вечірка писала про них.

              Набока – національний герой.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.14 | Roller

                Re: Набока, интермайдан.


                Если национальные герои такие,то они мне нравятся. Кстати, что-то промельукнуло про интермайдан, что есть сайт Набоки?
    • 2001.06.12 | Пані

      Немного воспоминаний о прошлом

      Про поиски грантов. Когда-то я была молодым предпринимателем и имела глупость искать. Нашла фиг с маслом. О чем, кстати, не жалею, так как оказалась никому не обязанной, а это, знаете ли, какой капитал в наше время!

      Потом много раз наблюдала поиски других и сделала вывод, что гранты даются под управляемость. Если данный тезис не есть понятным сам по себе - просите, разъясню.

      Как управляемость согласуется с Майданом? А никак. Или это будет не Майдан. Не тот Майдан. Не Майдан вовсе.

      Я вижу выход только в открытии подсобного свечного заводика. Зарубежные спонсоры могут покупать футболки, кружки с символикой майдана и прочее, весьма популярное на Западе, барахло. Цена на это должна быть намного выше себестоимости, что всем будет понятно и премлимо.

      Для этого нужен надежный человек в Штатах (именно в Штатах, не в Канаде), способный открыть merchant account. Остальное - дело техники, которую я могу обсудить мылом. Наладить производство такого барахла через интернет вполне возможно и легче, чем вы можете подумать.

      Относительно заработков в Украине - у меня идей, увы, нет. Пока нет. Но я подумаю. Хотя у многих граждан Украины, пользующихся Интернетом, есть кредитки, с которых можно платить за эти футболки.

      Вспомнила. Еще можно производить коврики для мышки с символикой.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.12 | технолог

        Re: Немного воспоминаний о прошлом

        Ну насчет грантов Вы не совсем правы. Не все фонды пытаются управлять конкретными действиями грантоеда. Их больше беспокоит, чтобы деньги были потрачены соответственно поданному бюджету. (Я тоже одно время помогал общественности искать гранты, и писать их тоже).
        А насчет свечного заводика и т.д. - это было бы классно.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.12 | Пані

          Таки нужно объяснять

          технолог писав(ла):
          > Ну насчет грантов Вы не совсем правы. Не все фонды пытаются управлять конкретными действиями грантоеда.

          Речь идет не об оперативном управлении конкретными действиями. А об уверенности грантодателя в том, что в случае необходимости управляемость будет обеспечена. Чувствуете разницу?

          Хотя я никогда не имела с грантами в областях, близким к политике или информационной сфере, так что вам может быть виднее.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.12 | Roller

            Только фонд возрождение, Сорос

        • 2001.06.12 | Englishman

          Re: Немного воспоминаний о прошлом

          Идея хорошая, но надо подумать: 1) будет ли спрос на продукцию, и 2) как будет осуществяться маркетинг (реклама, продажа и пр.)
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.12 | Пані

            простой ответ - по принципам фандрайзинга

            в смысле благотворительных акций, фондов поддержки и т.п.

            покупают футболки и прочее не потому что кому-то нужна их потребительская функция, а в качестве знака поддержки "дела" (сопричастность, можно дипломы выдавать - "я поддерживал майдан" и пр.)

            а про рекламу - схематичный план
            1. пока я спал кто-то боролся за независимость Украины
            2. хотя я не верил - оно состоялось
            3. те, кто участвовал, что-то с того получили - я ж их вижу в телике
            4. теперь эти борются за независимоть Украины от кучмы (режима)
            5. черт его знает, может 2-3 сработают?

            Ну а как донести эту цепь до терминального потребителя - тут у нас много пиарщиков и маркетологов, додумают.

            ПС. Только не надо гнать про патриотизм, порядочность, национальное сознание. Все сознательные и с деньгами майдан сами найдут и по футболке купят. На хвосте у большей несознательной массы.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.12 | Englishman

              Re: простой ответ - по принципам фандрайзинга

              Думаю, самый простой способ привлечь покупателей будет через различные украинские форумы (Брама и т.д.). Единственная проблема- брэнд Майдана известен лишь на Майдане. Поэтому вряд ли будет возможность использовать его символику, ИМХО лучше продвигать что-то вроде "Украiна вiльна вид Кучми"(попутно обьяснив, на что именно пойдут деньги). К тому же, в этом случае наверняка будет возможность сбывать атрибутику большими партиями в "реале", в каком-нибудь торонто.
        • 2001.06.12 | Roller

          Фонд возраждение от Сороса.

      • 2001.06.12 | Roller

        Нужно попросить у Леонида Данилыча народных денег.

      • 2001.06.12 | Roller

        Нужно попросить у Леонида Данилыча народных денег.

    • 2001.06.12 | Фарбований Лис

      RE:Майдан як віддзеркалення дійсності(реалу)

      Народ, я мав причетність до отримування грантів.
      1. Потрібна ідея. Вона є, але не структуризована, не сформульована до кінця.
      2. ПОТРІБЕН КОШТОРИС!!! про який я вже триндичу тут здавна. Його немає, є тільки окремі пункти.
      Пояснюю.
      Кошторис - єдине ціле, як бухгалтерський звіт. Одна проводка не проходить.
      Він повинен бути обгрунтований, крім цінності ідеї повинні бути аргументовані витрати, в тому числі собі на зарплату.
      цей кошторис повинен бути внутрішнім і публічним.
      Далі треба робити пошук спонсорів.
      Тртеба не забувати, що спонсори дійсно хочуть дати грорші під дефіцитні гарні ідеї. Таких організацій дуже багато.
      Можна почати з фонду Сороса, і якщо він не дасть гроші на сайт, то попросити гроші на пошук іншого спонсора, в любому випадку, треба просити так, щоб спонсор не знайшов причин відмовити.
      3. робота і звітність перед спонсором, що кращий звіт, то більше грошей на наступний транш.
      При доброму звіті, досвід показує, сума другого траншу може збільшитись в 5-10 разів.
      ***********
      Пролпоную це винести або в окрему тему, або на якийсь закритий чат. До речі, є багато питань, які незручно вирішувати на форумі, бо виникає багато поточних деталізованих питань. Для цього можна б виходити в чат.
      *****
      Тєхнарь, єслі можєтє, то помогітє с вопросом реальності созданія чята.
      *****
      Кілька моментів.
      Під що не дадуть гроші.
      1. Під справу, що не будек завершена або продовжена.
      2. Під справу, на яку можна знайти більш зручніших спонсорів.
      3. Під справу, на яку повинні дати гроші інші.
      4. Під справу, на якій хтось економить власні гроші ради вирішення власних питань.
      **
      Спонсор не дасть грошей проти Кучми чи кого іншого. Спонсор не буде вирішувати проблеми і завдання СПУ, УРП, УБК... Спонсор дасть гроші під конкретні справи загальних ідей як то розвиток інтернету, розвиток політичних дискусій, формування клубів підтримки загальнолюдських цінностей, серед яких право на цілісність голови і тіла для журналіста, і так далі. Важливо не переступати межу, за якою вже можна буде звинувачувати спонсора.
      Тут я говорив про чужі гроші.
      З власними грошима по іншому. Але на власні гроші можна фінансувати абсолютно все, що прямо не заборонено.
      Робити щось на свої гроші - іти найтупішим, але найпростішим шляхом. Цим шляхом варто іти коли перша ідея через якусь причину не спрацює.
      Найтупіший шлях - робити без грошей, такий шлях швидко закінчується.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.12 | технолог

        RE:Майдан як віддзеркалення дійсності(реалу)

        Повністю підтримую.
        А окремий чат може й не треба робити, просто перенести на Драфти окремою темою?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.12 | Майдан-Інформ

          Гранти і інші джерела фінансування

          Шановне панство!
          Частково ми теж мали причетність до отримування грантів від вселяких фондів. Треба зазначити, що в більшості випадків грантодавці не втручаються у політику грантоїдця, якщо кошти використовуються за призначенням. Навіть, коли дехто з шановних спонсорів намагався через ті чи інші обставини диктувати умови, їх можна без особливих зусиль обійти.
          Дійсно, Сорос не дасть грошей на сайт, якщо там буде напис "офіційний сайт акції "Україна без Кучми". З цією вимогою треба рахуватися. Про це власно прозоро натякали й інші потенційні спонсори. Власне, якщо ми хочемо отримати грант, з цим прийдеться рахуватися.
          В драфтах ми розмістимо проект до Фонду Відродження за темою "Розвиток громадської політики". (“РОЗВИТОК ГРОМАДСЬКОЇ ПОЛІТИКИ”


          У 2001 році програма "Розвиток громадської політики" має на меті сприяти залученню раціонально-критичного потенціалу суспільства до вирішення політико-управлінських проблем шляхом: розвитку аналізу політики як спеціальної навчальної дисципліни, підготовки відповідних спеціалістів, створення ринку фахових експертно-аналітичних установ та організацій, що займаються аналізом політики, набуття навичок політичного аналізу працівниками органів державного, регіонального та муніципального управління, представниками ЗМІ, незалежних "мозкових центрів", заохочення різноманітних владних органів та структур використовувати методи і результати аналізу політики у своїй повсякденній діяльності, належного рівня інформування громадськості про проблеми та перспективи розвитку процесів у ключових сферах суспільних перетворень (приватизація, адміністративна, пенсійна, військова, судово-правова, пенітенціарна, освітня реформи тощо).) Останній термін подання проектів — 3 вересня 2001 року.
          Максимальний розмір очікуваного від МФВ гранту — 12 000 доларів США.
          Результати розгляду конкурсу будуть оголошені до 15 листопада 2001 року.

          Та програма "громадський правозахист"
          Мета програми "Громадський правозахист" — сприяти розвитку в Україні громадянського суспільства, утвердженню принципа верховенства права, зміцненню демократії, дотриманню прав людини. Підтримуються громадські ініціативи, спрямовані на підвищення рівня правосвідомості та правової культури населення, посилення системи громадського контролю за діяльністю органів влади, сприяння прозорості процесів прийняття рішень чиновниками.
          Максимальний розмір очікуваного від МФВ гранту — 20 000 доларів США.

          Останній термін подання проектів — 25 червня 2001 року.

          Результати розгляду проектів будуть оголошені до 25 серпня 2001 року.

          Отже є сенс в першу чергу зупинитися на програмі "громадський правозахист".
          Додаткова інформація є на сервері http://www.irf.kiev.ua/ukr/compet/index.html
          Ну, що, панство, "ощетимся", як казав один мій товариш!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.12 | Горицвіт

            Guide to Foreign Funding Sources Available for Ukrainian Non-Profits

            Лежить на сайті "Третій сектор":

            http://www.ngoukraine.kiev.ua/ukr/books_idc_guide.htm
          • 2001.06.12 | Roller

            Re: Гранти Сорос ищет приемника (Roller-а)


            Хочу заметить, что сСорос один из первых выступил против Кучмы. Но вкладывает деньги в демократию. Поэтому так как сайт представляет гружданский демократический форум он не может вызывать особых возражений, тем более, что есть что показать. Граждане сделали его на свои деньги, но он требует развития.
            И он получит развитие с Соросом , или без него.

            Ну сайте UTRO.RU сейчас весит статья Сорос ищет приемника, еще сам не читал.
            Если есть возможность выйти на прямую, вернее минуя фонд возрождения со стороны западных коллег, рассказать , что вот смотрите, само появилось, требо срочно поддержать, думаю не будет проблем просто подпитать финансово, на время процедурных вопросов с возрождением.

            Я смотрел когда-то их сайт. Там такие бабки проедают. На двадцать тысяч баксов приезжпют философы поговорить компанией. Поговорили и молчек. Я им даже отзыв оставлял.



            Майдан-Інформ писав(ла):
            > Шановне панство!
            > Частково ми теж мали причетність до отримування грантів від вселяких фондів. Треба зазначити, що в більшості випадків грантодавці не втручаються у політику грантоїдця, якщо кошти використовуються за призначенням. Навіть, коли дехто з шановних спонсорів намагався через ті чи інші обставини диктувати умови, їх можна без особливих зусиль обійти.
            > Дійсно, Сорос не дасть грошей на сайт, якщо там буде напис "офіційний сайт акції "Україна без Кучми". З цією вимогою треба рахуватися. Про це власно прозоро натякали й інші потенційні спонсори. Власне, якщо ми хочемо отримати грант, з цим прийдеться рахуватися.
            > В драфтах ми розмістимо проект до Фонду Відродження за темою "Розвиток громадської політики". (“РОЗВИТОК ГРОМАДСЬКОЇ ПОЛІТИКИ”
            >
            >
            > У 2001 році програма "Розвиток громадської політики" має на меті сприяти залученню раціонально-критичного потенціалу суспільства до вирішення політико-управлінських проблем шляхом: розвитку аналізу політики як спеціальної навчальної дисци....
    • 2001.06.12 | МихайлоСвистович

      RE:Майдан як віддзеркалення дійсності(реалу)

      технолог писав(ла):
      > А Пану Михайлу насмілюсь запропонувати спробувати зосередитись на вирішенні питання фінансування Майдану, більше присвятити часу та напору у переконанні потрібності Майдану першим особам партій, які є в УБК. Тоді буде змога забезпечити штат співробітників. Без вирішення цього питання ми просто дочекаємось, коли Пана Михайла відвезуть до Феофанії на лікування від виснаження, а Майдан на цей час піде на лікарняний, та невідомо, чи видужає.

      Згоден, але часу на переконування перших осіб партії немає, бо за одну розмову їх не переконаєш. Ці розмови мають бути сам на сам та, як мінімум, грунтовними, на пару годин. І більше часу забирає не сама розмова, а підготовка до її проведення, тобто, узгодження з партійним босом місця і часу зустрічі.

      Але як тільки я присвячую час чомусь іншими, сайт, зокрема стрічка новин, починає занепадати. А при низькому рейтингу я не зможу переконати перших партійних осіб в доцільності нашого сайту.

      Виходить замкнене коло, яке я потихеньку намагаюсь розірвати, навіть позичаючи гроші на оплату людей, яких ще потрібно навчити ставити новини в "майданівському форматі".

      До речі, сьогодні на УБК вперше прислухались до моїх слів, що нам потрібен політтехнолог, але відразу зам"яли цю тему, згадавши, що піарщикам чи іміджмейкерам немає чим заплатити. Бо в нас опозиція діє за принципом: "Опозиційність опозиційністю, а грошики окремо". Ніхто не хоче дати більше, ніж інша партія, але ж в одних кошти є, а в інших немає чим оплатити навіть оренду своїх офісів, тому рівноправний підхід тут недоцільний.

      А до Феофанії, чесно кажучи, вже не так далеко. Я ще ніколи в житті не працював в такому темпі такий тривалий час.
  • 2001.06.13 | Адвокат ...

    Re: ХОЧУ З ВАМИ ПОРАДИТИСЬ.

    Пане Михайле!

    Дозволю собі висловитися сприводу новин на "Майдані". Я розумію, скільки сил та часу забирає ота робота з підготовки новинної стрічки, але маю Вам сказати, що ( ІМНО ) -- то на 99,6% марний клопіт. Бо серед повідомлень стрічки практично немає ексклюзивних матеріялів, лише передруки з інших ( причому більш знаних ) джерел.

    Тому я раджу Вам сконцентрувати Ваші зусилля саме на таких матеріялах ( у контексті УБК ), що їх не мають, або не дають оті самі "знані" джерела. Якщо на "Майдані" будуть саме такі новини, Вам буде значно легше спілкуватися із журналістами та іншими масмедійцями: Ви матимете власний товар.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.13 | Roller

      Re: ХОЧУ З ВАМИ ПОРАДИТИСЬ.

      Пане адвокат, так как я уже с Вами знаком. Хочу добавить, что я бы сконцентировал усилия майдана на продвижении участников, "писателей", и статей майдана.

      Пояню смысл. В разговоре Сергей и Касарика уже возникал вопрос о том стоит ли всавлять переводы с Западных новостей. Я говорю, что стоит, потому, что они мне интересны, мне интересно , что происходит в мире, и этой информации в бульварной прессе почти нет.

      Потом встал вопрос о профессионалах и не профессионалах. (журналистах).Если я правильно понимаю ,в Америке нет пониятия журналист, это тот , кто закончил факультет журналистики. У нас под свободой слова, пусть я и ошибусь, понимается свобода слова журналистов, их отстреливают.

      В то же время я вижу, что ничем в общем-то особым наши журналисты не отличаюься от обычных граждан. Зр редким исключением.

      Вот майдан и должен приветствовать тех, кто излагает свои мысли. А не просто говорит и мы тоже, и мы тоже.Я не говорю про себя. Нет. Приятно даже то, что тебя плместили в списке статей с известными именами. Вот здест помоему перебор.
      Нельзя засорять и смешивать эксклюзив со статьями. Должна быть высокая планка, через которую нужно еще и перепрыгнуть.

      Для участников это стимул. Они не будут раздавать листовки, они будут расказывать, что их поместили в эксклюзив, показывать знакомым себя. У нас привыкли делать все наоборот. И если говорить каждый день "Украина без Кучмы", заинрать сленг, то на него уже смотрят с отвращением, хотя вроде и согласны.

      С Уважением, Roller
  • 2001.06.13 | АВ

    Re: ХОЧУ З ВАМИ ПОРАДИТИСЬ.

    (жена передаёт новости с чужих компов)

    1. Передача данных с чужих компьютеров - уязвима. Раньше - позже перехватят права доступа. Рекомендую использовать ноутбук.

    (связь с реалом)

    2. Создание реальной инфраструктуры виртуального сообщества требует писать механизмы авторизации на сайте, что довольно дорого. Задача не уступает созданию инфраструктуры банка. В упрощённом случае - система работать не будет, т.к. не сможет давать личностям индивидуальных гарантий.

    (где деньги взять)

    3. СМИ регистрировали оффшоры, там капитал представал в виде книжечек акций (паёв кратных 10%) Акции возможно было продавать. При попытках давления - персонал СМИ уходил в новое издание.

    (что делать с развитием)

    4. Нужен промоутер в США. Он и капитал привлечёт и сбыт обеспечит, задействовав крупные промоутерские компании.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.13 | Roller

      Блестящая идея.

      АВ писав(ла):
      > (жена передаёт новости с чужих компов)
      >
      >
      > 4. Нужен промоутер в США. Он и капитал привлечёт и сбыт обеспечит, задействовав крупные промоутерские компании.

      Вопрос интересен. А не продастя ли наш Эксклюзив на ЗАПАДЕ? Во был бы номер.
      И на сайт бы хватило, и на поесть осталось. Блестящая мысль. Мы сидим на деньгах, и ищем деньги.
      А ну , давайнам промоутера, быстреноко.
      Надо хорошо подумать.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.15 | АВ

        Re: Да! (Скромно) :)

        Промоутера найти просто - есть же промоутеры вышиванок, гопака и фольклорных ансамблей. Неужто не продадут акции "Майдана" тамошним толстосумам?

        Вы представляете, сколько будет стоить акция собственности на "Майдан", когда УБК своего добьётся?

        Га? Лотерея? Нет, патриотизм...ВперЁд!

        Михайло, (п. Свистовичу) пора учиться не только исчислять валюту, но и зарабатывать! А то Кучма опередит и через Волкова сам на этом заработает...:))
  • 2001.06.13 | Рoман ShaRP

    Re: ХОЧУ З ВАМИ ПОРАДИТИСЬ.

    Пане Свистович!
    Найближчим часом після вирішення певних особистих справ обіцяю , якщо буду живий та більш ніж менш цілий, долучитися до роботи сайта у якості корреспондента по Києву. Щодо технічної підтримки я не знаю ... Давайте замовлення на постачання Бібліотеки -- може тож чого знайду. Ця тема просто ПОВИННА висіти на титулці -- "Замовлення Майдану". Червоним, дофігітельним, перепрошую за вираз, шрифтом. Ти допоможеш інформацією -- завтра хтось допоможе тобі. По соломині побудуємо хату.
    Які закони насамперед треба і де приблизно їх брати (приступити до роботи можу днів через три, якщо мене добре скерують)? Які технічні засоби необхідні? Ви можете, наприклад, самі поставити розсилку новин (у вигляді , наприклад, добового чи більш частого у разі підвищеної актуальності "частування". Або розподіл на дві розсилки -- термінову, що , наприклад, черз день застаріла і біль постійну? ) (через Yahoo, наприклад ? ) абсолютно доступне та безкоштовне для будь-якого користувача Інету.
    Що можу ще -- тож почну дживитися, але то теж певно днів через три-чотири. Але я Вас так просто не кину, поки сили є.
    Вже трохи набридло бути простим читачем/споживачем.


    А поки що пропоную Вам матеріал на принципах Full Copyleft. Він страшно сирий, недосконалий .... якщо Ви з нього зможете шось вибрати -- буде дуже ОК.
    З повагою, Роман ShaRP.


    Що (можливо) потрібно:


    !!!!!ПЕРШ ЗА ВСЕ!!!! Збереження опозиції (та Майдану) як ідеї та організації у будь-якій формі до релігійної секти включно.
    Вразливими точками опозиції можна вважати : а) локальність цілей. Задля її уникнення потрібно принаймі спробувати розширити /зміцнити плацдарм опозиції, зробити його більш міцним та тривким. Зробити наголос на тому , що Кучмою та справою Гонгадзе цілі опозиції не обмежуються. Так само , згадати, що поки що опозиція має приціл лише на одну гілку влади (в кращому випадку). Намагатися знайти прихильників в інших гілках , звернувши вагу на парламент , де не раз точилася боротьба з принципових для опозиції питань , та , на жаль, не вигравалася. Спробувати донести до опозиціонерів думку, що поки існує небезпека для претворення України в тоталітарну , "бананову", неокомуністичну, несамостійну і пр. -- тому повинна бути _постійна_ опозиція-cторожа.
    б) неорганізованість та неоднорідність фундаменту, власне людей-опозиціонерів. Можливі методи усунення: опозиція як громадська (надполітична організація), що виступає на важливіших , аніж окремі політичні інтереси, засадах (тобто, не виключає участі своїх членів у різних партіх, засади яких не протирічать ГОЛОВНИМ [щось схоже говорив, до речі, Ющенко]).
    (Щодо Майдану -- Майдан як інформаційний набуток опозиції. Впровадження більшої співпраці Майдану з опозиційними структурами на інформаційному грунті [для того багато робить пан Свистович і велика подяка йопму за то]. Формування інституту кореспондентів Майдану та від Майдану (на нестачу того пан Свистович жалівся), формування Пошти (розсилки новин? ) та Телеграфу Майдану [термінова передача "гарячого", -- наприклад, матеріалу по акціях] (та , можливо, банку ідей Майдану, раз грошей нема : ( , пітримка та оборони тих "установ")))

    Можливі плити в базу опозиції:

    1. Існування України як держави. Україна повинна бути як держава (політично , економчно , культурно). Демократичною державою.
    [Якнайширше пояснювати Заходу, що Україна -- нейтральна смуга поміж Росією та Заходом, наприклад . І що тільки існування України може зберегти "стратегічну рівновагу сил" та пом*якшити протистояння блоків. Що Україна , -- своєрідний Майдан. Популярізація ідеї позаблокового статусу ("ані вашим ані нашим", тільки своє нам дорожче), Залучення до того інших наколишніх держав (Туреччини , Польщі , Чехословаччини , Угорщини, Румунії , Литви , Латвії, Естонії, жодна з яких не має симпатій до _солдатів_імперій_ (підкреслено, _солдатів_імперій та й годі) та їх імператорі-вождів -- як докомуністичних так і комуністичних з пост-комуністичними) , натомість зацікавлена в Україні, як буфері чи союзнику поміж ними та Москвою, наприклад)] . І, до речі, що долання злочинності в Україні певною мірою позбавляє від неї і Захід.
    Це завдання не настільки нереальне , як може Вам показатися. Буквально декілька вчасно написаних та влучно поданих статей можуть шось зрушити у громадській та політичній думці. Так само , Ваші родичі чи знайомі, може знайомі Ваших родичей чи знайомих, можуть мати зв*язки з газетами чи журналами за кордоном, знати мови та зробити переклад більш- менш вдалого тексту. Ситуація з пресою на заході краща аніж в нас і досить влучний аналіз може бути опублікований газетами супутніх країн --> привернення уваги , резонанс. Будь-хто може, перебуваючи за кордоном, звернутися в штаб-квартири тих и інших організацій, чия мета може включати в себе існування України.
    Не так важливо , чи будуть то організації та газети "серйозні" , політичні, молодіжні чи мистецькі -- треба аби нас почули, про нас заговорили. Навіть аби нам не було більше чого запропонувати крім буферної території -- це вже є те, що не одне століття використовувала Європа. Ми не можемо показати раю на Україні -- натомість ми можемо показати, що творилося на цих землях, коли України не було.

    2. Розгортання антидиктаторської, антиімперської пропаганди -- історичної, політичної, культурної, мистецької (може навіть економічної). Нам є що згадати, нам є про що сказати. Складання "Книги пам*яті" , -- своєї та сусідів. Організація солідарності політичного спротиву диктатурам та імперіям -- сьогоденного та сучасного. Пригадування , наприклад, "СОЮЗникам" Угорщини-56, Новочеркаську-62, Чехословаччини-68, Афганістану-79, Польщі-82, Тбілісі, Баку, штурмів та захватів прибалтійських держав та їх післяперебудовних перших незалежних структур, до того можливе залучення найрізноманітніших структур та організацій антишовіністьського, антиімперського та антирепресивного спротиву (хоча б і до єврейських включно). Пропаганда проти радянської та більш ранньої Російької імперії. Аналогічна пропаганда проти спроб створити "третій рейх" як імперію фашизму (засуджений ООН). Пригадування поневірянь українців на теренах Автро-Угорської імперії, на теренах давніших -- монголо-тарарських, османських , інших. Пропаганда підкреслено антиІМПЕРСЬКА, ане антиросійська. Російський народ свого часу теж страждав від комуністичної та абсолютиської імперії царату. Ми не хочемо бути в складі _імперій_ взагалі -- чиї б вони не були. Імперії століттями несли нам зло.
    Так , це дещо заводить опозицію убік від цілей поточних -- але в той самий ча повинно її більш зміцнити , дещо глобалізувати , привернути увагу та створити підгрунтя для співпраці з силами більш тривкими-політичними , -- тут передусім потрібні сили, що працюють на державному та не-імперському шляхові житття-розвитку України. Може нагадати людям про їх минуле, можливо, вони схаменуться? Цільову боротьбу з комунізмом , можливо навіть, вести не треба -- розумній людині поданих свідоцтв повинно вистачити , ну а з нерозумними мати справу -- марнувати час.
    Аналогічна пропаганда може розгортатися проти абсолютизму та диктатури взагалі . Історичних свідоцтв більш аніж досить. До того можна залучити навіть підшивку "Фактів" за 99-й рік, -- приклад того , як така пропаганда (того разу проти комуністів) була успішно розгорнута та спрацювала.

    3. Демократія , як спосіб правління, кращий за який людство поки ще не знайшло. Збір даних про антидемократичні дії влади в Україні (вже не раз пропонувалося і вже робиться -- але, на жаль, роздрібнено.а не докупи. Чорної книги з написом ПРАВДИ! на обкладинці ще нема. Але ми реально можемо зробити збірку ! ). Збір даних про антидемократичні закони в Україні. Консолідація та аналіз даних, збір даних про альтернативи тим штукам та їх можливе впровадження. Аналіз та переробка цьої інформації.
    Поширення та перехід до розширення шляхом співпраці з іншими , в тому числі закордонними демократичними організаціями.
    Інформаційне поширення спротиву антидемократичним силам. Ми можемо створити його на всіх рівнях, навіть проосто розповсюджуючи по комп*ютерах політичних партій свою інформацію, навіть просто у прямомму ефірі радіостанції замість "передавати привіти" згадати дату скорботи , дату памяті. Ми можемо створювати релізи, розсилки, архіви в Інтернеті, тощо.

    4. Парламент , як об*єкт уваги. На сьогоднішній день багато основних подій точилося там. У той самий час, їх перебіг НЕ відповідає нормальному протіканню демократичних процесів. Значить , Україна обрала не сами добрий для себе парламент. Значить , треба обирати кращий -- і якось впливати , можливо, на цей. ("Операція "Ластівка", -- від кликання ХОЧ ОДНОГО депутата, що не виправдав довіри своїх виборців?!?!?!?! Принаймі якісь кроки до того. Пропонувалося, але не робиться ). Більше інформації, більше правди. Хто коли та за що голосував та до чого потім то приводило. Хто які подання робив. Хто розгляд яких справ приcкорював чи навпаки, гальмував. Якщо ми не знатимемо того -- ми будемо сліпі.
    Так само більше інформації про економічні процеси, що теж є важлививим чинником сьогодення. Чому такий популярний ЛИШЕ в олігархів Микола Азаров досі при владі та навіть лізе до президентського крісла? Чому влада в нас може паралізувати роботу будь-якого підприємства і при цьому БЕЗВІДПОВІДАЛЬНО? Чому триває свавілля не тільки податкових, але й інших контролюючих органів? Це все -- питання до парламенту та до тих, хто його обирали. Самий кінчик непочатого краю тих питань. Самий натяк на то, що НОРМАЛЬНОЮ ПРАЦЕЮ ЛЮДЕЙ В УКРАЇНІ НІХТО НЕ ОПІКУЄТЬСЯ. Натомість -- все більше еміграція. Постійна та сезонна, "дика", яка завгодно, але таки еміграція.
    Свого часу я пропонував звернутися до депутатів з об*єднання "Ми", що були УБк, коли руху як такого ще не існувало.

    5. На тому шляху треба пом*якшувати та по можливості усувати гострі кути поміж складовими опозиції. Давайте домовимся на тому, що якщо ми спроможемося побудувати тут справді хоч би трохи більш демократичну країну -- всі гострі як то мовні, економічні, весь спектр питань можна буде вирішити парламентським шляхом. Наша мета -- права людини, свобода, правда , демократія, а не домінування якоїсь одної партії ідеології, мови, політичного та економічного устрою, тощо. Якщо в Україні почне навіть не перемагати -- хоч би існувати на державному рівні СВОБОДА та ПРАВДА , -- тоді ці питання можна буде вирішувати та обговорювати більш спокійно , більш справедливо та демократично. Якщо ні -- тоді всі суперечки залишаться тільки балачками, опозиція так і не буде уявляти з себе реальну силу.

    Прошу критикувати, виправляти, додавати чи віднімати , різати по живому -- стільки завгодно. Заради ПРАВДИ -- не шкода.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.13 | Roller

      Re: ХОЧУ З ВАМИ ПОРАДИТИСЬ.


      Здравствуйте Роман. Я учень внимательно вчитылся в текст, у Вас целая программа.
      Но хочу все же добывать. Что майдан, у меня ассоциируется с Хрещатиком.

      У нас есть такая передача "Караоке на майдане" вы знаете. Вот такое караоке, а не автоматы, которые пугают людей и нужно майдану. Пусть люди поют "говорят" про свои бесни, под разные дудки, но в одной танальности. Новая Украина, общая мова, один бог. Выводов делать не надо. Выволы сделает каждый сам.

      Те кто приходит сам, это люди не равнодушные. Приютите их, и они пойдут с Вами, даже если не разделяют всех Ваших взглядов. Не призывайте их. У них и так все наболело, их убеждать не надо, их нужно просто поддержать. И они Вам ответят тем же. Не думайте, что это эмоции. Пусть эмоции, но это люди с эмоциями ,и на них, на эмоции нужно уметь воздействовать по доброму. Учитесь у Эрнста. Вот как надо работать. А Эрнст националист. Но за ним, и к нему народ пойдет. Это тот же стиль, что у Набоки, о котором сдесь говорилось. Разве не престижно для любого просто пообщаться с таким человеком? Престижно не то слово.
      Это настоящие лидеры. А лидер это не положение, а действие. Каждый имеет возможность им стать. Вот и работайте над собой.(участники). Знаю , что опять скажут эмоции. Да никакие не эмоци, а простые житейские дела. Революция, если уж так называть, дело веселое. Чего пугать людей. И так запуганые и пуганные. Мы же пока не в окопах.

      Хочу сказать между прочим, что только за телефон мне приходится платить сто грн.
      Так что общение с майданом, не такое уж и дешовое удовольствие. И когда я захожу я еще и подумаю, куда мне зайти на майдане?Но я плачу не деньги организации, чувствуете разницу? И их у меня тоже нет, лишних.
      И я их трачу не ради одовольствия, а по нужде. Я думаю майдану должно быть приятно, что граждане тратят на него свои кровные деньги.Причем уже не первый месяц. Этоя к слову о трудностях. Всем трудно, вы что дуиали?И каждый вносит То что может. Есть пословица, не имей сто рублей, а имей сто друзей. Это как раз к майдану. Вы думаете я их плачу, чтобы полю получить, или я самоубийца. Не ужели нельзя понять таких простых вещей?

      Вы понимаете счасть по своему, я по своему. Но в американкой конституции записано, каждый человек имеет право на счастье, а в Украинской нет.Никто не знает что такое счастье, но право он имеет.
      Так и не лишайте граждан этого права.

      Передавайте привет Хлое, Роман. Лично мне ее не хватает, не знаю как кому.
    • 2001.06.13 | vujko

      programa Maidanu

      Dyakuyemo za horoshyj tekst.

      Shche mozhna dobavyty pro gromadyans'ke suspil'stvo i vil'nu presu yak garantiyi
      demokratychnogo suspil'stva. Vzagali,
      zahyst presy, u tij virtual'nij formi,
      yaka dostupna Majdanu, mozhe buty odnoyu
      z vazhlyvyh programnyh cilej.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.14 | Roller

        Best regads

      • 2001.06.17 | Рoман ShaRP

        Згоден. Але більше поки нікому не захавалося. "пропадай, моя "тілєга" (-)

  • 2001.06.13 | Ihor

    Re: ХОЧУ З ВАМИ ПОРАДИТИСЬ.

    Пане Свистович, ті новини які ви подаєте є дуже цікавими. Я думаю що то єдинний проект який Майдан робить на 10 балів.
    Тому долучити кореспондентів є небхідно.
    Але хай ні в якому разі кореспонденти не подають їхнього аналізу подій, а лише передають сухі факти.
    Тобто - Хто, де, коли, та що зробив.

    По-перше на аналіз подій витрачається багато часу, хай краще той час іде за пошуком подій.
    По-друге мені подобається напрямок Майдану подавати новини для людей очима самих людей, а не тільки журналістів.


    Щодо передруків з інших видань, я поділяю думку НеДохтора про призначення модераторів які будуть подавати на обговорення ті статті які варті уваги. Наприклад сьогодні хтось подав статтю на форум і мене шляки трафляють що я змарнував свій час на її читання.
    Також я вважаю що модераторам варто одним двома реченнями передати чому вони вивісили той передрук.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".