МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Українське Євангеліє

06/14/2001 | Stepovik
Дорогі браття і сестри,

До рук мені потрапила книга «Українське Євангеліє», дісталася вона мені не зовсім безкоштовно, бо заплатив я за неї сивиною, двома війнами і тільки Бог зна ще чим.

Позаяк, хоч скупий, але не жадний, то й пропоную вам своє «надбання» ;-)

Отже, анонс. Як годиться кожний «поважній» книзі, вона складається з 3 частин:

«Буття»
«Книга Царств»
«НОВЕ ПРИЧАСТЯ»

Об'єм 1½ сторінки. Див. Subject: «Українське Євангеліє». Кирилична версія.

Почитайте – може чіє серце і задіне.

*********************************************************************************************

Українське Євангеліє


Доброго здоров'я всім,

Своїм – щоб сили стало не тільки на кнопки жати, а ще й дівок топтати, a чужим здоров'я теж зичу, бо як будуть дохлі, то й нам не цікаво буде ;-)
Отже, до мого «євангелія». Даруйте за «стислисть» – то з 2-х причин: по-перше, Бог розуму не дав, щоб коротко писати, а по-друге, ті, до кого звертаюся, і сами зрозуміють.


KНИГА ПЕРША «БУТТЯ».
З давніх давен, в землі нашій живе 2-i породи. Перша, та що в яничарах з покон віку ходить. Спершу, вона служила другій, іншій породі, а пізнише для зайд всяких. Зайди ж ці, ту породу хоч і стригли не слабо, та все ж не нищили до коліна, бо як казав класик: «Треба ж комусь на городах раком стояти». Хоч і слаба та порода, та хитра – розплодилася в землі нашій до несхочу. Ту породу легко пізнати. Вона зараз плаче голосно про біди наші минулі і сучасні чи підраховує скільки нас зарізав той чи інший зайда (і завзято б'ється за кожний нулик на таких форумах, бо бач «ПРОСВІТА ПОТРІБНА»), та скільки разів бородатий п'яний дідько забороняв рідною мовою говорити. Проте, це все тільки, коли Бог сподобив їх освіту отримати, але, в масі своїй, ця порода займається своїм прямим ділом: на городах –картоплею, на кухнях – лайкою, та ще трохи – на будівництві «доміков» в подмосков'є, для того ж самого п'яного дідька.
Є й інша порода, про неї багато казать не буду, бо бачу, що багато хто з вас з нею уже познайомився ;-) Ці хлопці, коли чують ввесь цей московський шкрекіт, то мовчать, та все в вуса усміхаються. Погано так усміхаються – хижо. А «самоє пєчальноє» для всих зайд є те, що пальці у цих хлопців товщиною в зайдину шию. А що виходить від таких пропорцій – сами знаєте. От таке буття наше.

KНИГА ДРУГА «КНИГА ЦАРСТВ».
Не то господь Бог, не то дурень якийсь сказав: «Нам буде краще жити, якщо першої породи буде трохи менше, а другої трохи більше». Aмінь.

KНИГА ТРЕТЯ. «НОВЕ ПРИЧАСТЯ».
Ну що хлопці – випросили у москаля право жити на власній зремлі? Чи може історію свою назад «відібрали»? А може, чого доброго, вам вдалося доказати йому, що мова наша повноцінна, а ви аж ніяк не бидло? Ви до нього з книжечками і циферками, з плачами та з жалями, про правду та справедливість … А він сміеться-«куражиться» над вами і досить просто може вам «пояснити», що його брат, навіть тоді, коли він гвалтує дівчину, всього–навсього убиває в ній снайпера. От така логіка «широкой душі». А ви і раді. Гавкаєте на нього, аж заливаєтесь, та один поперед одного. Коли ж нагавкаєтесь, то називаєте його «монголом» чи «азіатом» і йдете спати зарядившись адреналіном, свідомі того, що робили добру справу. I все у вас на своїх місцях: Москва – в Азії, Київ – в Європі, а серце – в п'ятах. А правда тільки в 2–х речах: доки ви гавкаєте – ви всього-навсього собаки. I п'яний дідько досить просто дає раду вам – час від часу показуючи язика з-за паркану. Доки ви гавкаєте – йому добре, бо сказано в Книзі: «Багатослів'я забира мужність». Саме її вам, мабуть, і не вистачає, щоб зізнатися собі в тім, що коли ви жалієтеся йому про забитих родичів – то берете на себе гріх. А головне те, що ви ніяк не доберете, ЩО ВІН ХОЧЕ БУТИ ВИННИМ У ВСIХ НАШИХ БІДАХ. I ЩОБ ВИ НІЯК НЕ ЗДОГАДАЛИСЯ, ЩО ВИННІ У ВСIХ НАШИХ БІДАХ ТІЛЬКИ МИ. Ніякої риторики і самокатування. Факти простi: український мужчина, в масі своїй – боягуз. Саме СТРАХ і його «сестричка» – БЕЗВIДПОВIДАЛЬНІСТЬ ЗРОБИЛИ НАС ТИМИ, КИМ МИ Є. Безвідповідальність перед майбутніми поколиннями+страх – це й є український мужчина нині. Зізнайся собі, брате, в тім хто ти є і ПОБОРИ В СОБІ СТРАХ – ось мое «євангеліє». А в кожному євангелію, є й закон ПРИЧАСТЯ. От наше: коли тебе, в черговий раз назовуть «хахлом», то не бреши собі, що ти маєш діло просто з бидлом, і ти вищий за те, щоб «руки об нього мазати». А просто вічливо скажи, що це тебе ображає. І головне, не забудь добавити, що якщо ще раз почуеш «хахол» - то просто мовчки даси в морду. На слабаків діє магічно – замовкають, «і очєнь даже начінают уважать». Особисто мене завжди приваблює другий варіант: коли кацап ширший в плечах, або коли він не один, або він аж ніяк уже не може забрати своїх слів назад. От тут і попробуй себе. Особисто я проробляв цей «фокус» не тільку в Києві. Як результат - 8 носів тепер набік дивляться (мій також далеко не класичної форми :-) Результат простий, як вимикач твого PC – aбо ти можеш, або ти не можеш. Прошу до причастя ;-)

Ну що смішно? Ти мені про ідеї, а я дурень, тобі про кров. I нащо тобі кожному москалеві доказувати що ти українець? Відповім: цілком зрозуміло, що ті носи, стали дивитися набік зовсім не тому, що я доказував, що я українець (бо є ще й додаткова кількість звернутих носів, зовсім з других причин). Просто я з тих «приморожених», що вважають Честь понад усе :-) Oдна з дохахляцьких мудростей мого народу каже: ніколи не давай себе топтати. В мене це не від книжечок, гірше, це в кровi. A ти, брате, ніколи не бреши собі, що можна бути одночасно людиною i боягузом. Секрет простий: страх убива все живе в душi, залишаючи тiльки маленьку «компенсацію» у вигляді «розум»+сум. Саме смішне, що нема цьому оправдання – нi твої тоненькі руки, ні твій високий інтеллект, ні твоя моральна зверхність над москалями, кугутами, селюками, мною, чи ще кимось там. Правила простi: зламати ніс – ніщо, потрібно зламати волю. В цьому все. Більшого за це нема. Подумай, про того, хто сидить по інший бік – що для мене важливіше: погризтися з тобою, чи сказати цю правду? Тiльки слабак буде доказувати будь–кому (чи собі), що він українець, мужчина, герой i т.п. Просто я зняю, ту просту правду, що нема більшого для мужчини, ніж зламати іншого мужчину. Баби чують цю породу i липнуть, проте, тe щo вони можуть дати нi в яке порівняння не йде з цим відчуттям перемоги. Не поспішай розряджатися цими банальними фрейдиськими «штучками» про садизм, чи ще про якусь нечисть. Кажу, причащайся!

Знову смішно? Tи мені про ідеї, a я тобі про кров. Бо відаю, що в крові твоїй уся сила твоя схована. Слухай голос кровi своєї, i почyєш: MУЖЧИНА НІЧОГО НЕ ВИПРОШУЄ. МУЖЧИНА ПРОСТО ПРОСТЯГУЄ РУКУ I БЕРЕ. TO I Є ПРАВО ХАЗЯЇНА. I може тодi повернеться до тебе віра в Отця нашого небесного, a Вітчизна наша перестане бути для тебе вічно гвалтованою жінкою. Moже тодi москаль перестане сидіти величезною жабою на серцi твоєму, і ти зрозумієш, що він всього-навсього тільки oдна з ницих речей, що гнуть тебе до низу. Нe бунтуй нiколи. Бo бунт – тo хвиля на стявку. Швидко здiймається – швидко й гасне. Борись. Iди в церкву, бери попа за бороду i питай: “ A поясни менi, бiсiв сину, нащо Бог створив Людину?” I повiр мені, що ще багато хто з цiєї пузатої братії пам'ятає правду. Йому, нарештi, ти даси шанс стати тим, ким він має бути, a ти, може, дорогу свою правдиву знайдеш. I ти, брате, будеш здивований, що Бог створив тебе зовсім не для того щоб ти лазив на карачках по церквi, бо на те Він має достатньо звірів. A щоб ти, волею вільною, вибрав між Ним и сатаною. A як вибереш, то глянься в дзеркало. I якщо там не побачиш старого пердуна – тo йди i нищи все нице. Бo тo діло Боже. Залиш словеса, бо едине виправдання твого життя – дiя.

A тебе, того хтo сумнiвається в вiрi моїй в Христа по oбряду православному, спитаю тiльки oдне: “Хто вiрить більше в Бoга за солдата, що прийшов з вiйни?”

Нaщо це все? Покажи менi того дурня, який вважає, що з'ївши крихту хлiбa з червоним вином можна стати подібним Спасителю. На те й є Причастя. Бо то тільки початок.
Aмiнь
;-)
Року Божого 2001.
Писано у місті, а про ім'я його сам здогадаєшся, бо я земляк того вовка, що забігав до Парижу і Петербурга, котла, того, що «по-новому» залунав на всю Україну і петлі, тієї, що не так давно, мало не затяглася на зайдиній шиї ;-)

Відповіді

  • 2001.06.14 | vujko

    eksklyuzyv(-)

  • 2001.06.14 | Isoлятор

    Дя, блин...

    Хреново, прямо скажем... А так хотелось пожить... по-человечески...

    MУЖЧИНА НІЧОГО НЕ ВИПРОШУЄ. МУЖЧИНА ПРОСТО ПРОСТЯГУЄ РУКУ I БЕРЕ. TO I Є ПРАВО ХАЗЯЇНА! - Гарно! Не Лазаренка часом цитуєте? А мо', "самого" Кучму?

    Кто тут, к примеру, в цари крайний? Налетай, подешевело!

    P.S. Почитайте при нагоді Конрада Лоренца...
  • 2001.06.14 | glad

    Re: Українське Євангеліє

    A mne ponravilos'! Xoroshee Evangelije, bez razmazyvanija intelligentskih soplej. Kto sil'nyj, tot i prav - takov zakon bytija. Ne nado stenanij, nado uchit'sja byt' sil'nym.

    "...провідна верства нації не має стелитися перед тою чи іншою силою як рядниночка, а ломити її! "
    Дмитро Донцов, "ІДЕОЛОГИ ГОЛОТИ"

    "Говорять у нас не раз про "гармонію" у вихованню: мовляв, треба "гармонічно розвивати всі спосібності - не лиш характер, але й свідомість, силу волі, знання і ін. Але казати таке - значить казати забагато і нічого: (хто забагато обіймає, мало стискає). Бо казати, що треба розвивати всі здібності душі - це програма для нас, для наших внуків і для правнуків - це загальник. Нам же треба звернути увагу на те, що в даній хвилині історичній - є на потребу. А цим, безперечно, є передусім в и х о в а н н я т в е р д и х х а р а к т е р і в. Розум може кермувати нашою енергією, але не створити її. Життя є динамічне. Робимо його доцільним, даючи ідеальний напрямок його енергіям, але сама енергія є ірраціональна і жадним знанням не покликати її до життя. Коли ви занадто загналися в один бік, тільки наглий і сильний зворот в інший бік поставить вас на належний шлях, не шукання "гармонії"...
    Довгі століття знищили у нас не один здоровий інстинкт, зробили з колишніх степових піратів - кліткових цвірінькалів, які ревуть та стогнуть і ридають над своєю долею безталанною, та, як тон фотельний есеф над тим, що в житті треба вміти хотіти. Довгі роки зробили з колишньої хижацької Варяжчини - травоїдів, які забули навіть про інстинкт елементарної самоохорони, зі степових торпанів - коней циркових, уїзжуваних блазнями."
    Дмитро Донцов, "ЄДИНЕ, ЩО Є НА ПОТРЕБУ"

    Дмитро Донцов:
    (біографія, твори)
    http://www.geocities.com/CapitolHill/Senate/9641/
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.14 | Stepovik

      Zaproshuyu na obgovorennja

      Shanovni,

      zaproshuyu vas na obgovorennja mogo "yevangelija" na: http://www.pravda.com.ua/forum/list.php?f=1&a=2&t=41752
      Subj.:Українське Євангеліє
      vid 14 Чер 2001 19:50
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.14 | Сергій Кабуд

        Давайте краще тут обговорювати.

        на УП, яку купили уродські алігархи форум бздить перепрошую гімном і приваблює різну пошесть.
        А в на с тут шляхетна публіка. Так шо давайте тут.
        Шануємось.
        пс
        а Евангєліє класне
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.14 | Stepovik

          Stepovik zgoden - Давай

          Garazd - davay pogovorimo tut.

          Koli ja pisav na UP, to peresliduvav svoi cili. Same tam ja znayshov tih lyudey domki jakih meni vazhlivo bulo pochuti. Prote, zdayet'sja voni vzhe sebe vicherpali. Virisheno: perenosimo obgovorennja na MAYDAN.

          Rjad tehnichnih momentiv:

          1. znayu, sho bagato komu rizhe v ochi kostrubata latinicja. Meni tak zruchnishe - ja vzhe pisav chomu. Prote, zgoden na nastupne rishennja: avtor vidguku na moye "pisannja" mozhe v Sabj. postaviti "L" abo "K" - latinicja, abo kirilicja - vidpovidno togo, jakoyu abetkoyu hoche oderzhati vidpovid'. Na vidguki bez "L" chi "K" - budu vidpovidati latiniceyu.

          2. я буду відповідати тільки на ті коментарі, які здаються мені цікавими.

          3. koli ja pisav cyu stattyu, meni zdavalosja, sho ja dosit' chitko formulyuvav svoi dumki. Navit' todi, koli zvertavsja do alegoriy. Prote, pitannja, jaki meni zadayut' na UP, zastavljayut' mene sumnivatisja v moiy zdatnosti jasno vislovlyuvatisja. Budu staratisja, v miru mozhlivostey, projasniti vam, miy shanovniy chitachu, osnovni idei. Tkakozh vvazhayu za potribne poperediti pro te, sho pid chas obgovorennja, koli ja zustrinu pitannja, kotri uzhe zusrichalisja na forumi UP, to budu prosto brati chastini moih tekstiv zvidti.

          4. na pogrozi i "zaljakuvannja" ne vvazhayu za potribne vidpovidati. Zrozumiyte - ja svidomiy togo sho roblyu, jak svidomiy togo, sho cey list bude prochitano spivrobitnikom SBU ;-) Sho zh kapitane, davay kozhen bude robiti svoyu spravu i zhiti zi svoyeyu sovistyu.

          5.dlja lyubiteliv zakidati, sho ja pishu zza okeanu - pojasnennja na UP.

          6. moyemu PC diysno vdalisja vznaki "laski" moih "shanuval'nikiv" :-) Mayu problemi. Koli na Vashu krititu vidpovim ne zrazu - ne obizhaytesja :-)
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.15 | Сергій Кабуд

            Друже Степовик, можу допомогти з фонетичною клавою. Я сам клацаю англомоною.

            Як бажаєш– напиши мені.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.17 | Stepovik

              Re: Друже Степовик, можу допомогти з фонетичною клавою. Я сам клацаю англомоною.

              Spasibi velike. V mene tezh fonetichna, ale vsja problema v tim, sho moi pal'ci "znayut'" til'ki latinichnu klaviaturu (shvidkist- znachno bil'sha). Vse odno - spasibi.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.17 | Сергій Кабуд

                Я мав на увазі що можна клацяючи англійською клавою

                отримувати українські літери.
                При чому в такому порядку, що буде фонетично співпадати з англійськими літерами.
                a-а
                b-б
                v-в
                і так далі. Це дуже просто. Навіть є гарненька програма яка редагує файл клавіатури і може поставити будь–яку літеру на будь–яку клавішу.
                http://secondo.verat.net/~janko/engdload.htm

                тут ще є з цієї теми деякі розробки
                http://ourworld.compuserve.com/homepages/PaulGor/

                а також ось тут можна просто конвертувати латину в кирилицю
                http://ukrtown.com/translit
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.06.17 | Stepovik

                  Re: Я мав на увазі що можна клацяючи англійською клавою

                  tak, ja diysno "protormoziv". Spasibi za adresi.

                  Z povagoyu,
                  Stepovik
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.06.21 | SG

                    Jevanhelije nasylstva

                    Ні, Степовик, не "євангеліє" це.

                    Це підсумок вашого досвіду у совіцькій системі і ВАШ шлях подолання. Ви не лаєтеся, ви просто шукаєте неофітів, у порівнянні з якими ви б були ще вищі.

                    Це не християнський підхід точно. Сходіть до церкви, або почитайте Послання до Римлян.

                    Не дай Бог нам жити у такому суспільстві про яке ви пишете! Там, де все совіцьке заміняється на ""сильно-українське"".

                    Там, де є вже "український" прапор, і головна мета, довести йому, що "я сильніший".

                    Там, де перевірка сили (у вашому розуміні) - це тест, а не метод допомогти людині стати ще сільнішою.

                    Там, де ФСБшники і УНСОВці мають довіряють один одному більше ніж ближньому, тому що вони "сильні".

                    Там, де "сильні" боряться не на захист правил і допомоги іншим стати ще сильнішими, а для
                    доводу що вони насправді є "мужчинами".

                    Захист честі у вашому сенсі - це маленький епізод (вдалий!), але переносити його на всі випадки - це як заклик до фізичного і морального насильства.

                    Я не хочу, щоб моя сім"я і близькі гинули як палестинці під час джіхад, бо в них "гідність". У нас інший шлях. Швейцарія нейтральна не тому, що вона слабка, а тому що у них такий інший метод прояву сили.
  • 2001.06.14 | Antifriz

    Re: Українське Євангеліє

    Vsego 2 vihoda dl'a chestnyh reb'at -
    Shvatit' avtomat i ubivat' vseh podr'ad
    Ili pokonchit' s soboi....
    Esli vser'oz vosprinimat' etot mir...
    (c) GROB

    U kazdogo iz nas bit' mogut raznie hodi
    No cel' u nas edina - suicide
    (c) GROB

    1. Evangelie - is Registered Trade Mark of Christian Church
    2. Ne nada nikogo pizdit', eto ne gumanno. No prihoditsa, a sho delat'? Ne mi otpizdim, tak nas otpizd'at. Vot tak i zivem, kak volki v lesu. Esli ti hochesh bit' hishchnikom, to tebe prijdetsa kogo-to zrat'.
    3. Nasilie porozdaet nasilie. Chego netu v etom "Evangelii" tak eto chto budet esli skazem Muzchina Stepovik vstretit drugogo Muzchinu. Ja dumaju, chto oni tut ze nachnut pizdetsa mezdu soboi. Odin chto hochet, to i beret, drugoi chto hochet, to i beret. A hot'at odnogo i togo ze. Kak delit' budem, brat Stepovik?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.14 | Stepovik

      Kak delit' budem?

      1. Nikakih suyecidov i prochego razlozhenija. Cel' - vernut' Cheloveku lico, kotoroye dal yemu Tvorec. Sut' - v vere v pobedu.

      2. Konechno, razve Vi somnyevayetes' v tom, chto po druguyu storonu sidit Superman? :-) Smeshno? - I mnye tozhe. Sut' v drugom - paradoksal'no, no fakt: Muzhchini kogda vstryechayutsja, pri podobnogo roda obstojatyel'stvah, postigayut krome ZAKONA SILI, yeshe i ZAKON BLAGORODSTVA. Ponimayetye, to, o chem ja govoryu, neskol'ko otlichayetsja ot literaturnih fantaziy - ibo ya vovse "ne pisal" eto "Yevangeliye" - ja yego kupil. O cene pochitayte vishe.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.15 | Antifriz

        Re: Kak delit' budem?

        Stepovik писав(ла):
        > 1. Nikakih suyecidov i prochego razlozhenija. Cel' - vernut' Cheloveku lico, kotoroye dal yemu Tvorec. Sut' - v vere v pobedu.

        Eto v smisle - Tvorec toze cheloveku po licu nadaval? Molchu, molchu... :)

        > Sut' v drugom - paradoksal'no, no fakt: Muzhchini kogda vstryechayutsja, pri podobnogo roda obstojatyel'stvah, postigayut krome ZAKONA SILI, yeshe i ZAKON BLAGORODSTVA.

        Da ja soglasen s etim, ne durak. Vs'a fign'a v tom, chto etih Muzhchin v prirode ne suschestvuet. Tut delo daze ne v Ukraine - eto vezde tak. Potomu chto eto prosto ideal'ny obraz - hot'a po moemu - idealistichesky.

        A ideali u nas seichas sovsem drugie. Esli vseh otpravit' na voinu, to u teh, kto vernetsa, tochka zrenija izmenitsa kardinal'no. Problema v tom, chobi vernulis' vse - a eto ne real'no. Kak vsegda poubivajut imenno samih luchshih.

        V nastojaschem Evangelii chto napisano? Napisano lubit' a ne pizdit'. Konechno, hochetsa imenno otpizdet', do togo chtobi hotelos' lubit' dorasli ochen' nemnogie.

        Vot kogda rebenok teb'a hohlom nazovet ti emu toze nos svernesh? Dumaju - net. Gde ze granica mezdu vzroslimi i det'mi? A net ee. Vse mi deti, i igraem v svoi igri. Tol'ko igri u nas zestokie stali. Potomu chto ne lubit nas nikto. A ne lubit potomu, chto i mi nikogo ne lubim. Vot tebe i "Evangelie".
  • 2001.06.15 | Пані

    Вот может хоть тут мне расскажут, почему от слов зверееют

    На Драфтах уже вопрошала.

    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_draft&key=990918623&first=992555670&last=991352768

    Может Степовик, как Мужик, мне, бабе, расскажет? Хоть популярно, хоть не популярно. Я пойму. Хоть и баба. Поскольку прочувствовать не могу.

    Ну назвали меня "хохлушкой", ну и что? Серж меня и хуже называл, и что? Почему я могу вообще на это не реагировать или в крайнем случае похихикать, а толпы мужиков звереют и рука тянется к носу обидчика?

    На мой взгляд все дело в том, чтобы четко решить как вы относитесь к этому слову. "Хохол" - это про вас или нет? Если не про вас, то какого хрена? Вот меня щас какой-то комик назовет негритянкой, так что я в морду ему давать полезу? Или кричать о попрании национальной гордости? Я же знаю, что "негритоска" это не про меня, так какого реагировать?

    И так по каждому из этих "обидных" слов. Переставая реагировать та такие слова вы лишаете противника его оружия!

    Еще раз для тех, что плохо слышит.

    ПЕРЕСТАВАЯ РЕАГИРОВАТЬ НА "ХОХОЛ", "УКРАИНИЗАТОР", "НАЦИК" ВЫ ЛИШАЕТЕ ПРОТИВНИКА ЕГО ЖЕ ОРУЖИЯ,

    Ваше кунгфу лучше, если словом вас достать нельзя.

    Жду опровержения от мужиков.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.15 | Сергій Кабуд

      Пані, переходь на нашу мову.

      А я вважаю що треба одразу в рило ногою, як пан Скрипка зробив з гамнодугіним.

      Ти б бачила як мій один некровний родич за слово жид чистив пики в Київі всілякій наволочі.

      Нажаль мені давно не зустрічалися щури чи пацюки на двох кривих ногах. Я б з великим задоволенням повишибав їм зуби за таке.
      Можеш вважати що це повод побитися, з ідеологічним підгрунтям
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.15 | Пані

        Не-а

        Сергій Кабуд писав(ла):
        > А я вважаю що треба одразу в рило ногою, як пан Скрипка зробив з гамнодугіним.

        Можешь пояснить почему? Что это решает? Я ж пытаюсь понять.

        А про мову - повторяю еще раз (последний). Я гарантирую, что когда ты узнаешь причину, по которой я пишу на этом форуме по-русски, ты будешь долго валяться в отпаде. Конец темы. Больше про язык моих постингов не отвечаю.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.15 | Сергій Кабуд

          Напиши мені тоді про причину. Знаєш куди?

          Найцікавіший момент–
          і це й буде тобі відповідь –

          під час одієї такої бійки була присутня одна особа жіночої статі, яка після бійки підійшла до нашого козака , вся чомусь розпарена і рожева,
          і так на вушко каже йому–

          коли ти цього йолопа лупцував зі мною стався справжній оргазм.

          От і вся масква
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.15 | Пані

            Я с незнакомыми мужчинами не листуюся

            Всему свое время. (а мне спать, это таки уже действительно последнее, самое, бо рассвет)
            Узнаешь. Саспенсу все равно уже напустила.

            Сергій Кабуд писав(ла):
            > коли ти цього йолопа лупцував зі мною стався справжній оргазм.

            Или я не баба, или это просто дичь какая-то. В смысле дикие представления о восприятии мужчин женщинами. Которые таки да имеют место быть, но от этого не становятся менее дикими.

            Есть множество гораздо более мирных способов трахнуть бабу. Без войны и драки.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.15 | Сергій Кабуд

              Не плутай

              тьолкі різні.
              сексуальність жіноча має дуже широкий спектр
              а В чОЛОВІКІВ БІЛЬШ МЕНЬШ ОДНАКОВЕ.
              блін, капс...
              так шо не кажи.

              доречі в мене був аналогічний випадок сексуального характеру пов"язаний з садизмом.
              Якби мені сказали я б не повірив доки сам не потрапив. Але пропоную на цьому закрити тему.
              підсумок–
              секс, садизм, біййка, згвалтування все це одної природи
            • 2001.06.16 | deep

              Просто з тобою такого жодного разу ще не було (-)

              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.17 | Пані

                Точно. Не было

                У меня дурная привычка испытывать оргазм при старом добром физическом контакте. Силою мысли или от вида драки - по мне это не оргазм. Наверное, я отстала от паровоза жизни.
            • 2001.06.17 | ВАСЯ ПУПКІН

              Re: Я с незнакомыми мужчинами не листуюся

              Пані писав(ла):
              > Есть множество гораздо более мирных способов трахнуть бабу. Без войны и драки.
              =======
              -А если все способы уже испробованы и надоели ?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.17 | Пані

                Тогда это к психоаналитику, а не к богу

                ВАСЯ ПУПКІН писав(ла):
                > Пані писав(ла):
                > > Есть множество гораздо более мирных способов трахнуть бабу. Без войны и драки.
                > =======
                > -А если все способы уже испробованы и надоели ?


                Мы ж обсуждаем "Евангелие", а не очередной выпуск "вопросов фрейдизма". Или таки очередной?
    • 2001.06.16 | технолог

      Re: Вот может хоть тут мне расскажут, почему от слов зверееют

      Пани!
      Только что прочитал вопрос - попробую ответить.
      При каких-то вербальных оскорблениях, а тем более при оскорблениях действием, включаются нормальные физиологические реакции, связанные с биологической ролью двух полов.
      Биологическая роль мужчины - всеми способами приспособиться к изменениям окружающей среды, в том числе и с помощью физического воздействия на окружающую среду (в эту среду попадают и другие особи мужского пола). Мужчина должен обеспечить максимальную выживаемость как свою, так и своего потомства, отстаивая достигнутые условия существования и добиваясь улучшения их всеми способами. Грубо говоря - в биологическом плане "выживает сильнейший".
      Биологическая роль женщины - отобрать "производителя"-мужчину, который наиболее успешно приспособился к окружающей среде и имеет наибольшие шансы выжить и выкомить свое потомство, чтобы эти изменения(генетические и фенотипические) помогли биологическому виду выжить в следующих поколениях. Отобрав такого "производителя" (здесь как раз работает женская интуиция), женщина должна передать этот улучшеный генетический материал следующим поколениям, своему потомству. Цель ее родить и воспитать(см.Семантичні порівняння в Мові) потомство. При этом она не может рисковать, реагируя на угрозы физическим воздействием. Это роль мужчины - отстоять свое потомство.
      Поэтому ничего удивительного во всем вышеговоренном нет. Нормальный мужчина на попытку унизить его(т.е. показать несостоятельность) реагирует однозначно - "в морду", выполняя свою биологическую роль.
      Мужчина с деформацией в собственном ролевом поведении будет хихикать или не обращать внимания на любые оскорбления, показывая свою биологическую несостоятельность.
      Для женщины иное ролевое поведение - норма.
      Но нормальная женщина действительно в физиологическом плане получает "оргазм", когда видит, что мужчина, отстаивающий себя и ее - победитель. Это срабатывает ее биологическая природа.
      А называя кого-то какими-то унизительными прозвищами, пытаются показать несостоятельность уже не одного человека, а целого этноса. Нормальный мужчина как часть этноса, который дает ему защиту в силу этнического единства, при оскорблении этноса, нации, реагирует на это, как на оскорбление своей матери и делает все то же - "в морду".
      Другой вопрос - в какой форме эта реакция реализуется...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.16 | deep

        Згоден

        Згоден.

        Якщо пригадати фільм "Сім самураїв": нанести образу самураю й образити селюка - це сурпер різні наслідки. Катастрофічно різні. Селюк буде скиглити і виправдовуватися. А самурай буде тупо, примітивно, плоско тощо доводити, що він має гідність. Скоріше за все, жодного слова він при цьому не вимовить. І не має значення наслідок: виживе він чи загине. Це не так важливо. Це називається психологія переможця.

        Підозрюю, що Пані має багато рис, притаманних чоловікові, тому і подобаються їй жіночоподібні створіння, за яких вона полюбляє приймати рішення. А може їй ще не зустрічався такий мужчина, що був би сильніший за неї?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.16 | Пані

          Re: Згоден

          deep писав(ла):
          > Згоден.
          >
          > Якщо пригадати фільм "Сім самураїв": нанести образу самураю й образити селюка - це сурпер різні наслідки. Катастрофічно різні. Селюк буде скиглити і виправдовуватися. А самурай буде тупо, примітивно, плоско тощо доводити, що він має гідність. Скоріше за все, жодного слова він при цьому не вимовить. І не має значення наслідок: виживе він чи загине. Це не так важливо. Це називається психологія переможця.

          Мы ж уже в 21 веке живем. Кроме селюков и самураев есть еще и постиндустриальное общество с развитой (моей родной) сферой обслуживания и сферой информационных технологий. Даже у нас в этих сферах, особенной первой, занято большее людей, чем селюков и самураев вместе взятых.

          Я думаю, что сводить реакции современных людей к метафоре селюков-самураев примитивно и не корректно? Внешние условия изменились.

          Лично мне описанные вами обе реакции, и самурая и селюка, кажутся архаичными. Человек эпохи Интернета (в моем представлении) имеет все инструменты, чтобы различать угрозу актуальную от словесной пурги, которая не несет в себе ничего, кроме белого шума.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.17 | ВАСЯ ПУПКІН

            Катастрофічно НЕ Згоден !!

            Пані писав(ла):
            > Мы ж уже в 21 веке живем. Кроме селюков и самураев есть еще и постиндустриальное общество с развитой (моей родной) сферой обслуживания и сферой информационных технологий. Даже у нас в этих сферах, особенной первой, занято большее людей, чем селюков и самураев вместе взятых.
            >
            > Я думаю, что сводить реакции современных людей к метафоре селюков-самураев примитивно и не корректно? Внешние условия изменились.
            >
            > Лично мне описанные вами обе реакции, и самурая и селюка, кажутся архаичными. Человек эпохи Интернета (в моем представлении) имеет все инструмент....
            ========
            На жаль, чи на щастя - нічого не змінилося. Селюки та самураї залишилися. Селюки - це теперішні хохли, а вони, попри все, існують. Самураї - це українці, для яких честь - понад усе. Ці поняття не залежать від епохи, вони інваріантні до часу.
            "21 век" - звучить смішно.... що наш вік у порівнянні з вічністю ? Ще недавно ми отримували оргазм від суперпотужного 386-го комп"ютера, сьогодні це звучить смішно. Через 10 років наші діти будуть насміхатися над нашими Пентіумами, Селеронами, Атлонами, Дюронами.... а самураї були, є і будуть ( на відміну від дєдушки Лєніна). І через 10 років, сподіваюся, теж будуть справжні українці. які за слово "хохол" будуть звертати придуркам шию.
      • 2001.06.16 | Пані

        Разница между вербальными и невербальными оскроблениями

        технолог писав(ла):
        > При каких-то вербальных оскорблениях, а тем более при оскорблениях действием, включаются нормальные физиологические реакции, связанные с биологической ролью двух полов.

        Ну я типа, ждала такого ответа :) Дискутировать на эту животрепещущую тему "мужчины с марса, женщины с венеры" относительно оскорблений действием я не хочу, ибо не интересно. Для краткости приму тут вашу точку зрения.

        Но вербальные оскорбления? Гомо сапиенс (даже мужского пола -;) ) на то и разумный, чтобы различать вербальные (словесные) оскорбления от оскорблений действием и реагировать по-разному. Степень угрозы явно разная от кастета и обидного слова. Так почему одинаковая реакция - "в морду"? Это ж не рационально так как реакция не адекватна угрозе.

        Я так подробно распрашиваю, задаю как бы наивные вопросы, потому как предполагаю, что в этом действительно блестящем труде Степовика заложен ключ к пониманию одной из ключевой черт национального характера украинцев.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.16 | vujko

          Re: Разница между вербальными и невербальными оскроблениями

          Verbal'ni pogrozy ne ye pustymy pogrozamy,
          tym ne menshe. My zhyvemo u suspil'stvi,
          i slovo formuye ochikuvannya suspil'stva,
          i okremyh yogo chleniv. Hitler pryhodyt'
          do vlady, i kazhe: "my budemo vbyvaty vsih
          yevreyiv" ne dlya zabavky - vin testuye/formuye
          nastrij/spodivannya suspil'stva. Schos'
          podibne zrobyv qchma iz opozyciyeyu,
          nazvavshy yih fashystamy/nacionalistamy/chervonymy.
          Formal'nogo guchnogo protestu ne bulo,
          i ce daye mozhlyvist' qchmi vvazhaty shcho
          Yevropa yomu viryt', a Yevropi ne daye mozhlyvosti
          skazaty pro nedoviru.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.16 | Пані

            Re: Разница между вербальными и невербальными оскроблениями

            vujko писав(ла):
            > Verbal'ni pogrozy ne ye pustymy pogrozamy,
            > tym ne menshe. My zhyvemo u suspil'stvi,
            > i slovo formuye ochikuvannya suspil'stva,
            > i okremyh yogo chleniv. Hitler pryhodyt'
            > do vlady, i kazhe: "my budemo vbyvaty vsih
            > yevreyiv" ne dlya zabavky - vin testuye/formuye

            Тут уже теплее. Две фразы.

            1. - Ты хохол!
            2. - Вас всех, хохлов, убивать надо!

            Разницу видите? Первое есть просто название, употребление слова, ярлыка, которое может нравиться или не нравиться. Второе - есть вербальная угроза.

            Здесь и выше я имела в виду номер 1, описанный у Степовика. О реакции на 2. (вербальных угрозах) я вообще не говорила. Это отдельная тема на мой взгляд. Если вы считаете 1. и 2. тождественным, пожалуйста, покажите, почему.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.16 | vujko

              Re: Разница между вербальными и невербальными оскроблениями

              "Obyarlykovanist'" tezh ye nebezpechnym.
              Yakshcho opivnochi na Vashyh dveryah zyavyvsya
              hrestyk, to Vy znayete shcho chekaty pid ranok.
              (dyv. dokumnetaciya pro Yugoslaviyu, shidni kazky, etc.). Slova "ty hohol" mozhut' buty
              1. Pomitkoyu dlya vbyvc', grabizhnykiv:
              "c'ogo mozhna";
              b) testom togo, chy adresat zdaten zahystytysya;
              c) manipulyaciyeyu svidomistyu: slovo podayet'sya
              yak opys etnichnoyi nalezhnosti, ale nese negatyvnyj
              vidtinok. Analogiya - zvertannya do maloznayomoyi zhinky: "kycyu, detka, baby" ne lyshaye sumniviv
              u namaganni avtora vidvesty spivbesidnyci rol'
              nyzhchoyi istoty. Vy zvychajno mozhete ignoruvaty,
              ale, po pershe - dratuye (Vas ni?), a po druge -
              yak na rahunok tyh u kogo nervy ne taki micni
              i dosvid menshe vid Vashogo? Vony zh mozhyt'
              poviryty u svoyu nyzhchist'.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.17 | Пані

                Про "кицю" это хороший прмер

                vujko писав(ла):
                > Slova "ty hohol" mozhut' buty
                > 1. Pomitkoyu dlya vbyvc', grabizhnykiv:
                > "c'ogo mozhna";

                Произнесенные при личном контакте? Каким обрабом это может быть меткой?

                > b) testom togo, chy adresat zdaten zahystytysya;

                Ладно, вы тестируете. Реакции нет. Никакой. Ваши дальнейшие действия как эспериментатора?

                > c) manipulyaciyeyu svidomistyu: slovo podayet'sya
                > yak opys etnichnoyi nalezhnosti, ale nese negatyvnyj
                > vidtinok. Analogiya - zvertannya do maloznayomoyi zhinky: "kycyu, detka, baby" ne lyshaye sumniviv
                > u namaganni avtora vidvesty spivbesidnyci rol'
                > nyzhchoyi istoty.

                Далеко не всегда так. Многие мужчины используют такое обращение на уровне автомата, не задумываясь где "верх", а где "низ". Это как с матюками. Вы ж не реагируете на каждый матюк как будто это про вашу собственную маму?

                Наиболее пренебрежительное отношение к женщинам, на уровне "нижчих истот" я наблюдала в людях, выражающихся высокопарно, и никаких "киць" себе не позволяющих. Аналогично, наиболее пренебрежительное отношение и даже ненависть к украинцам я наблюдала в людях, в лексиконе которых нет слова "хохол" или "салоед". Я уверена, что вы тоже знаете таких. Как с ними быть? Нет же формальной причины "в морду". Они ж "хохлом" не называют.

                > Vy zvychajno mozhete ignoruvaty,
                ale, po pershe - dratuye (Vas ni?),

                Нет. В юности раздражало, но быстро прошло. У меня была хорошая школа.

                > a po druge -
                > yak na rahunok tyh u kogo nervy ne taki micni
                > i dosvid menshe vid Vashogo? Vony zh mozhyt'
                > poviryty u svoyu nyzhchist'.

                Да, это проблема. Именно об этом я и писала в "разломе реальности". Степовик предложил выход в форме "в морду" (хотя в более позднем разъяснении как бы это уже и не в морду... странно как-то, я еще не врубилась).

                Я наблюдала много людей, пользовавшихся таким приемом и отвечавшим "в морду" на оскорбления, в том числе и национальной гордости. Никто из них не стал героем ни в глазах окружающих, ни в глазах своих. А про женщин я вообще молчу. Easy come, easy go - 3-4 развода, куча детей со сломанными судьбами и полная неизвестность впереди. Вы таких встречали? Думаю да.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.06.17 | vujko

                  Re: Про "кицю" это хороший прмер

                  >Произнесенные при личном контакте? Каким обрабом это может быть меткой?

                  dlya otochuyuchyh, dlya sebe samogo

                  >Ладно, вы тестируете. Реакции нет. Никакой. Ваши дальнейшие действия как
                  эспериментатора?

                  vidsutnist' reakciyi - tezh reakciya. Osoblyvo
                  u natovpu. Velyka inerciya v c'omu vypadku dozvolyaye peredbachyty nastupni reakciyi
                  dosyt' tochno.

                  >Далеко не всегда так. Многие мужчины используют такое обращение на уровне
                  автомата, не задумываясь где "верх", а где "низ".

                  Atozh. Bagato rasystiv - tezh, zabezpechuyuchy
                  sobi minimum psyhologichnyj komfort pry spilkuvanni
                  iz subyektamy svogo prezyrstva.

                  >Это как с матюками. Вы
                  ж не реагируете на каждый матюк как будто это про вашу собственную маму?

                  Vse skladnishe staye strymuvatys'. Treba skazaty
                  i povodiv u ostannij chas nemaye.

                  >Наиболее пренебрежительное отношение к женщинам, на уровне "нижчих истот"
                  я наблюдала в людях, выражающихся высокопарно, и никаких "киць" себе не
                  позволяющих. Аналогично, наиболее пренебрежительное отношение и даже
                  ненависть к украинцам я наблюдала в людях, в лексиконе которых нет слова
                  "хохол" или "салоед". Я уверена, что вы тоже знаете таких. Как с ними
                  быть? Нет же формальной причины "в морду". Они ж "хохлом" не называют.

                  Nu shcho tut skazaty... Vyklyuchennya pidtverdzhuyut'
                  pravylo. A potim, mozhlyvo vony slidkuyut'
                  za svoyim leksykonom lyshe u Vashij prysutnosti.
                  Vidchuvayut' harakter.

                  >Степовик предложил выход в форме "в морду" (хотя в более позднем
                  разъяснении как бы это уже и не в морду... странно как-то, я еще не
                  врубилась).

                  Meni vydayet'sya u n'ogo trohy skladnishe.
                  Vin i dlya sebe shche ostatochno ne sformulyuvav.
                  A potim - ne sprava odnoyi lyudyny (haj i obdarovanoyi)
                  take formulyuvaty. Kozakam na Sichi i samurayam
                  taky ne odna okrema osoba ce vse poyasnyuvala.



                  > Я наблюдала много людей, пользовавшихся таким приемом и отвечавшим "в
                  морду" на оскорбления, в том числе и национальной гордости. Никто из них
                  не стал героем ни в глазах окружающих, ни в глазах своих.

                  Nu, spalyty sebe v znak protestu na Hreshchatyku chy v Kanevi -
                  tezh v mordu, tovstu impers'ku mordu.
                  Geroyamy ne staly?

                  >А про женщин я вообще молчу. Easy come, easy go - 3-4 развода, куча детей со сломанными
                  судьбами и полная неизвестность впереди. Вы таких встречали? Думаю да.

                  Ne budu i pochynaty. Tyt - bez plyashky...
        • 2001.06.16 | технолог

          Re: Разница между вербальными и невербальными оскроблениями

          Пані писав(ла):
          > Ну я типа, ждала такого ответа :) Дискутировать на эту животрепещущую тему "мужчины с марса, женщины с венеры" относительно оскорблений действием я не хочу, ибо не интересно. Для краткости приму тут вашу точку зрения.
          >
          > Но вербальные оскорбления? Гомо сапиенс (даже мужского пола -;) ) на то и разумный, чтобы различать вербальные (словесные) оскорбления от оскорблений действием и реагировать по-разному. Степень угрозы явно разная от кастета и обидного слова. Так почему одинаковая реакция - "в морду"? Это ж не рационально так как реакция не адекватна угрозе.
          >
          > Я так подробно распрашиваю, задаю как бы наивные вопросы, потому как предполагаю, что в этом действительно блестящем труде Степовика заложен ключ к пониманию одной из ключевой черт национального характера украинцев.

          Дело не в происхождении полов с разных планет, хотя, если исходить из свойств атмосферы, скорее мужчины - с Венеры - 100 атмосфер и 500 градусов, а женщины - с Марса.
          Насчет "в морду" - это обобщенное название реакции. При разных вариантах схема реализации "в морду" может быть разной. Речь о полоролевом поведении.
          Я Вам, Пани, ответил на абсолютно конкретный вопрос - почему возникает такая реакция?
          Кто бы и что бы не рассказывал о так называемом 21 столетии - это все художественный свист по одной простой причине - те, кто родился в 21 столетии и могут о нем что-то сказать, говорить не могут, потому что им в самом старом случае еще нет и 6 месяцев. Они голову только недавно начали поднимать. И если повезло с нормальной мамой - молоко на губах не обсохло.
          По поводу Степовика и ключевых черт национального характера: если на протяжении столетий на твоей территории шляются грабители всех мастей и народов, ты можешь выжить только в двух вариантах -
          если ты имеешь силу и природные способности за себя постоять,
          если ты имеешь природные способности спрятаться и не вякать, чтобы тебя не обнаружили и не захватили в любую форм из рабства.
          (Это опять-таки максимальные формы реализации черт национального характера).

          В Америке возникла в свое время ситуация, которая во многом привела США к их нынешнему уровню свобод и уважения этих свобод.
          Эта ситуация описывалась очень просто:"Господь Бог создал людей разными, а полковник Кольт - уравнял их в правах".
          Если бы у нас каждая сволочь знала, что за свое неадекватное поведение, в т.ч. в национальном вопросе, она может получить ответ вплоть до пули в лоб, поверьте, это бы воспитывало гораздо лучше всяких слов.
          Попросите нашего общего друга Сергея съездить в Гарлем и обозвать его жителей ниггерами - может быть, через продолжительное время, если спасут в больнице, он опишет их реакцию.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.17 | Пані

            марс и венера

            "Женщины с Венеры. мужчины с Марса" - это название очень популярной американской книжки, которая вышла года два назад, фраза сатала крылатой, часто цитируется в прессе, вы могли слышать ее в кино. Книжка фуфловая IMHO. Просто к вашему сведению, к чему была та фраза.

            технолог писав(ла):
            > По поводу Степовика и ключевых черт национального характера: если на протяжении столетий на твоей территории шляются грабители всех мастей и народов, ты можешь выжить только в двух вариантах -
            если ты имеешь силу и природные способности за себя постоять,
            если ты имеешь природные способности спрятаться и не вякать, чтобы тебя не обнаружили и не захватили в любую форм из рабства.
            > (Это опять-таки максимальные формы реализации черт национального характера).

            Самураи и пчеловоды (идеальный вариант реализации второй крайности). Согласна с описанием и выводом. Но.. 21-ый же век на дворе все равно! У меня первый компьютер появился ... страшно сказать ... 19 лет назад!

            > Если бы у нас каждая сволочь знала, что за свое неадекватное поведение, в т.ч. в национальном вопросе, она может получить ответ вплоть до пули в лоб, поверьте, это бы воспитывало гораздо лучше всяких слов.

            Так может лучше бороться за легализацию огнестрельного оружия и-или справедливые суды? То есть не давать индивидуально "в морду", а создавать условия для неотвратимости возмездия?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.18 | АВ

              Re: плутоний? :)

              Да, милая Пани ! Именно присяжные и оружие и нужны, тогда некоторые психические и физические виды агрессий вымрут, вытесняемые инстинктом самосохранения, а при гласном разбирательстве (не за углом у стенки) - ещё и инстинкт размножения через честь рода и страх за судьбу детей вынудит личность тщательно выверять эффект слов и дел своих не только перед Богом...

              Я подузнал - все эти "хохол", "кацап", "жид" - термины времён польской оккупации. Ляхи "ш-ляхетни", так нас всех и величали, колонизуя...

              Однако католичество - не при чём, природа его древнее, достаточно сказать, что в Грузии и Армении уже под 1000 лет православной христианской церковью правят...католикосы, таков там сан первосвященника...

              Киевская Русь спокойно позволяла и синагоги и кенассы, и любые храмы, пока не попала западным боком под Речь Посполиту...А до этого - не было в письменных источниках гнусных терминов, предки время берегли, говоря по делу...

              Думаю, что все здешние прения - от оплаты за них, те, кто ищут решения - ищут и общий язык, как Мороз в www.grani.kiev.ua - там уже двуязычие.

              А послушав некоторых "лыцарей" - я уже склоняюсь к мысли, что они могли убить Гонгадзе за то, что УкрПравда была двуязычна...Я б не верил, но слишком "мужне" они воюют за то, что нигде и никогда не было предметом первой необходимости...

              Почему Вы выступаете на русском, кстати? Не потому ли, что у Вас это получается очень даже неплохо и всегда гуманно?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.18 | Пані

                это от "плутовство"? ;)

                Представьте суд присяжных из участников этой темы... Всю тему, как суд присяжных. "Встретил я кацапа, меня он не любил, назвал меня хохлом он, и я его убил". Сейчас посчитаю голоса, по памяти кажется, что большинство здесь за "оправдать". Конечно, то что "суд идет" уже достижение, но результат... А перенесем в реал, каково будет? Я за суд присяжных, но я уже готовлю себя к побочным эффектам.

                АВ писав(ла):

                > А послушав некоторых "лыцарей" - я уже склоняюсь к мысли, что они могли убить Гонгадзе за то, что УкрПравда была двуязычна...Я б не верил, но слишком "мужне" они воюют за то, что нигде и никогда не было предметом первой необходимости...

                Воюют они языком. Я много и долго знаю таких людей в реале, дальше пьяной драки с подругой или ментом (!!!) дело у них не идет. Убить кого-то - кишка тонка.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.06.19 | АВ

                  Re: нет, "сатурналии" какие-то... :)

                  ---Представьте суд присяжных из участников этой темы... Всю тему, как суд присяжных. "Встретил я кацапа, меня он не любил, назвал меня хохлом он, и я его убил".

                  :))))))))))))))))) А если б "кацапом" назвал? :)

                  ---Сейчас посчитаю голоса, по памяти кажется, что большинство здесь за "оправдать". Конечно, то что "суд идет" уже достижение, но результат... А перенесем в реал, каково будет? Я за суд присяжных, но я уже готовлю себя к побочным эффектам.

                  Не волнуйтесь. "Майдан" - узкая социальная среда, благодаря узкому направлению, что _иногда_ даже не "Без Кучмы", а "без русских". Подобному дали отвод и Мороз, создав двуязычные "Грани", и Тимошенко, с ВВ, а явных узурпаторов прав нынешнего населения в честь "идеального" - отведут и истцы и ответчики в любом процессе. Кроме того присяжные - молчат, пока не спросят, по законам жанра, их слово - решение. Наши присяжные (тут) - читатели, а не писатели. Побочный эффект - один, это - спад интереса к "майдану". Жаль, но прямые эффекты во благо народа, как в статье Мартынюка "Отличия Украины от развитых стран", методами "если меня назовут homos apiens, то я в морду" - не работают...

                  ---Воюют они языком. Я много и долго знаю таких людей в реале, дальше пьяной драки с подругой или ментом (!!!) дело у них не идет. Убить кого-то - кишка тонка.

                  Убивают не кого-то. Убивают что-то. Угрозу убивают. Не глядя в глаза, глядя на руки. Любая беседа - ведёт скорее к торговле, чем к насилию, так что лучше пустьтут машут языками, чем в реал пойдут доказывать, что самые толстые кишки не у шотландских волынщиков и не на африканских тамтамах... :)

                  А тут уже технолог развоевался за идеи Розенбаума... :) Посмотрим на фактаж... :)
        • 2001.06.17 | ВАСЯ ПУПКІН

          Re: Разница между вербальными и невербальными оскроблениями

          Якщо тобі дають в морду - це просто комусь не сподобалась твоя морда, та й усе. Після виписки з реанімації можна піти до пластичного хірурга, де тобі зліплять нову морду, як в Алена Делона. Після цього тобі будуть дарувати квіти і віддаватися десятками. Це твої особисті пролеми, і ти можеш бути навіть вдячним тому, хто дав тобі в морду.
          ======
          Але коли тебе обзивають "хохлом" - тут пластичний хірург не допоможе , тільки "калашніков". Бо та падлюка, яка обізвала тебе "хохлом" не поважає цілу твою націю і тебе, як представника цієї нації, і твоїх дітей. А націю не зміниш. Можна, звичайно, вийти заміж за жида і накивати п"ятами до Ізраїлю, але твої діти будуть тебе проклинати, коли їх будуть пиздити палестинці. Так що виходу немає - тільки давати за "хохла" кацапам в морду.
          =======
          Резюме : вербальне оскорблєніє більш небезпечне, ніж фізичне.
        • 2001.06.17 | Остап

          Фреді, бєй пєрвим ! (про всяк випадок :-)

          Фреді, бєй пєрвим ! - колись було таке кіно :-)

          Справа в тому, шановна пані, що коли противник вербально задекларував свою антагоністичну позицію, то на роздуми не має часу.

          Не вдариш його, він вдарить тебе :-(.

          І тоді не відомо, чи залишишся в живих :-(((.

          Тому - "Фреді, бєй пєрвим ! (про всяк випадок :-)"

          А далі - по розвитку ситуації...
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.18 | Пані

            Пародия на Джеймса Бонда как аллегория мачизма - саме то!

            Остап, я еще и содержание фильма помню. Очень уместная аналогия в данном случае, так как вся изложенная в данной теме агрументация о том, почему надо бить первым, мне именно пародию и напоминает.

            > Справа в тому, шановна пані, що коли противник вербально задекларував свою антагоністичну позицію, то на роздуми не має часу.

            Употребление слов-ярлыков "жид", "хохол", "кацап" и уж тем более "киця" (пример вуйка) не есть деклараиция антагонистической позиции по умолчанию. Контекст роялит, кому не роялит - что-то надо менять в консерватории.

            Вот я написала выше эти слова. Я декларировала кому-то свою антагонистическую позицию? Без ответа остались мой пример "мы, хохлы, неразумные" или Максимьяка "давно не встречал я хохла". Какой в пень антагонизм?

            Августо вспомянул тут "Нову Украину" (которая, кстати, не организация, а газета, и кормилась не только с зарубежных вливаний, но и местных, а в остальном он все правильно написал).

            Там на страницу слово "жид" употребялось раз 100. В любых контекстах - "всю воду выпили", "пропили неньку", "бывают разные", "некоторые воевали в УПА". Интеллигентные евреи просто зверели, независимо от контекста. Кстати, на газету подавали в суд и проиграли, редакция тщательно подбирала выражения. Провоцировали реакцию на слово "жид" как таковое и добились результата.

            Мне звонили друзья из-за границы с вопросами "У вас там погромы?", обосновывая свои опасения ксерокопиями из этого .... хм... как бы это помягче назвать... издания, которые рассылались заботливыми родственниками, еще не уехавшими. Я лично знаю людей, которые пили успокоительное после чтения.

            И что же в сухом остатке?

            Газета, выходившая мизерным тиражом, которую читали три калеки и то только потому, что кто-то сказал, что там "бьют жидов", благополучно сдохла. Нареагировались на нее в волю. Протестовали, "били первим", пили лекарства, сделали рекламу газете своими криками. Газету до сих пор вспоминают, вот например, Августо, и вспомнил.

            А если б не реагировали, никто бы про нее вообще не слышал и сдохла бы она гораздо быстрее. Бей первым, Фреди, и прославь своего обидчика в веках! Джеймс Бонд отдыхает...
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.18 | Остап

              Але повернемось до жидів (для мене, жида, це дуже цікаво)

              Той, хто ображається на слово жид, не розуміє української мови.
              Це абсолютно нормальне слово.
              Не несе в собі ніякого поганого змісту.
              Інша справа, коли російською кажуть жид. В москалів є слово єврєй, його і треба вживати.
              Проблема в тому, що українські жиди часто не знають української, а тільки російську.
              От і думають, що їх принизливо називають.
              Але звучання слова жид - саме українське по фонетиці.
              А звучання слова єврєй російське по фонетиці.
              Ще є українське слово гебрей, але його чомусь не вживають...

              З повагою, Остап. (жид)
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.18 | Пані

                Увы, не имела чести родиться...

                ... представителем вашего народа. Может какие турки и были в роду Х столетий назад, но история сохранила только украинские корни. Один ученый родственник даже до легендарного героя старины дораскапывал генеалогические корни, но кто его знает, что там было на самом деле.

                В центре Вильнюса есть улица "Жиду". Про крайней мере была, когда я там была в последний раз. И называлась так уже несколько столетий.

                Да, я знаю, что это нормальное украинское слово. И при этом знаю множество евреев, русских и украинцев с разной степенью знания украинского языка, вплоть до учителей украинского языка в средней школе, которые становятся на уши от этого слова. Точно так же, как участники данной дискусии от слова "хохол". Этимология разная, реакция одинаковая.

                Реакция на "жида" есть аллюзии на немецкую окупацию и "бей жидов - спасай Россию". Эмоциональный груз давит, языковые нормы тут не спасают. Люди воспринимают слово, как угрозу своему существованию!
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.06.18 | Сергій Кабуд

                  Краще давайте організуємо страйк по всій Україні проти поліцайського режиму ніж займатися суперечками про жидів хахлів і кацапів.(–)

                • 2001.06.18 | Остап

                  Пані, можна пройте ГІЮР і стати жидом, будете першшою в своїй родиніі

                  Пані писав(ла):
                  > ... представителем вашего народа. Может какие турки и были в роду Х столетий назад, но история сохранила только украинские корни.

                  Пані, можна пройте ГІЮР і стати жидом, будете першшою в своїй родиніі.
                  Дуже рекомендую, бо жиди, то Б-говибраний нарід.
                  І діточки Ваші будуть Б-говибраними.

                  Уявіть собі - 9 місяців Ви виконуєте 613 заповідей (а не 10, як у християнстві) і стаєте гебрейкою.

                  І всі християни, разом з Папою Римським стають далеко-далеко від Вас і від Б-га, відповідно.

                  Ну що, заінтригував?

                  ПМ.
                  І ніякого пекла! Тільки переселення душ!!!
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.06.18 | Пані

                    Спасибо, я как-нибуть с пеклом найду общий язык

                    Мало вам марксистов, Остап, начали проповедовать смену вероисповедания? Бэк ту марксистский кружок и проповедуйте на здоровье, а то я вдруг чего не того съем и начну отвечать по сути вашего предложения.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.06.18 | Остап

                      Та тут кругом проблеми, майже не встигаю ( а начальство вимагає !)

                      Пані писав(ла):
                      > Мало вам марксистов, Остап, начали проповедовать смену вероисповедания? Бэк ту марксистский кружок и проповедуйте на здоровье, а то я вдруг чего не того съем и начну отвечать по сути вашего предложения.

                      Та тут кругом проблеми, майже не встигаю ( а начальство вимагає !)

                      Не встиг відповісти марксастам, то вже жиди не єврєї... То проблеми з ВДВ...
                      Не встигаю, зашиваюсь, точо з роботи виженуть :-(

                      ПМ.
                      Шановна пані, а що и хотіли відповісти по суті питання про перехід і іудаїзм?
                      Я Вас уважно слухаю
                  • 2001.06.19 | Augusto

                    Остапе, блискуча ідея! Папа може зробити ГІЮР! Та стати першим в історії!(-)

    • 2001.06.16 | Максим'як

      Re: Вот может хоть тут мне расскажут, почему от слов зверееют

      Хотів би вас підтримати і звернути увагу на такі моменти.

      Мені здається, що це є хибно дивитися на речі із однієї сторони.
      Страх це є біологічна потреба людини, як форма захисту. Здається сказав Ріхард Зорґе:”Не знають почуття страху тільки ідіоти” Навчитися відчувати страх і вміти при цьому мобілізуватися – це мистецтво, яке досягається працею і не залежить від приналежності до нацональності.
      Тепер про силу. Якщо би Росія хотіла завоювати Україну силою, то вона би ніколи цього не змогла зробити. Тільки та східна хитрість, отримана із татарською кров”ю, дозволила аж через кілька столітть повністю влізти в Україну і спотворити саму душу українця.
      І сьогодні основний інструмент Росії є хитрість.
      ТОМУ ДЛЯ УКРАЇНЦЯ ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ Є НЕ СТРАХУ, А НАДМІРНОЇ ДОВІРЛИВОСТІ. Треба вчити націю, як не бути довірливою, бо всі біди тільки від цього, а не від браку сміливості чи сили.
      Стосовно інших чоловічих адреналінових потреб, то це проходить в кожного, коли він знаходить пару і заводить сім”ю. Далі рівень свідомості концентрується на захисті сім”ї від загрози (жінки і дітей). І якщо цього не відбувається, то значить або не має дітей, або затягнулось дитинство.
      Початково, реакція на образи із національнальним змістом свідчить тільки про низьке IQ середньостатистичного жителя країни, тому і появляються такі звичаї, як вендетта, чи кавказька кровна помста і тд. І далі ця традиція вирішувати проблеми силою, приводить до впровадження сили в сім”ї, де жінка перетворюється в знерухомлену річ і все суспільство стає викревленим, а більшість мужчин стають збоченцями і т.д. Стреси, які приносить суспільство повинні поглинатися сім”єю, а якщо це не робиться то стреси будуть зніматися бійками, сексуальними збоченнями чи міжнаціональною різаниною. Таких звичаїв не має в Україні, отже робимо висновок.

      Звичайно, що такі, як каже п.Степовик, мають право на життя і можуть собі шукати послідовників і говорити, що має бути тільки так, або так, то є тупо – кожен в свому житті виконує свою місію, або перешкоджає іншим її виконувати, що є також місія. А стосовно вже інших неповноцінних, про яких там нижче каже п.Сергій, то я би робив, як Господь Бог, палив сіркою.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.16 | Рoман ShaRP

        В чомусь приєднуюся.

        >Мені здається, що це є хибно дивитися на речі із однієї сторони.
        Ото суперова думка. В житті всяке є.

        >Страх це є біологічна потреба людини, як форма захисту. Здається сказав Ріхард Зорґе:”Не >знають почуття страху тільки ідіоти” Навчитися відчувати страх і вміти при цьому >мобілізуватися – це мистецтво, яке досягається працею і не залежить від приналежності до >нацональності.

        Також приєднуюся, хоча мова йде не про страх.

        Реально я бачу, що праві можуть бути обидва. Десь є якась межа, після якої притаманна особистості інертність долається, адреналін кижається в кров, а кров -- в голову.

        От про "планку" можемо поговорити.
        Де вона? В кожного своя?

        Якби мене обізвали "хохлом", -- то я хохол не є (чи там "совком" мене ще дехто обзивав).

        З другого боку коли, як каже Vujko, звучить фраза "Вас всіх, хохлів, вбивати треба", або коли добираються до моїх батьків -- то вже за межою.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.16 | Englishman

          Re: В чомусь приєднуюся.

          Vsya cya agresyvnist'- vid vidsutnosti efektyvnoji sudovoji systemy ta pravoohoronnyh organiv (tobto, pravovoji derzhavy), ta vidsutnosti povagy do zakoniv. Yakscho lyudyni vazhko zahystyty svoyu bezpeku zakonnymy metodamy, hto mozhe, stvoryue svij vlasnyj sud ta ohoronu, za dopomogoyu syly, groshej chy zv'yazkiv.

          Til'ky scho robyty slabkym ta bidnym? I chy bude taka forma zahystu najkraschoyu ZAGALOM?
    • 2001.06.16 | Рoман ShaRP

      Чекали спростування , -- а маєте підтвердження [обзивали мене -- не дообзивалися] (-)

    • 2001.06.16 | Остап

      Re: Вот может хоть тут мне расскажут, почему от слов зверееют

      Шановна Пані.
      Ваша теорія чудова.
      Я сам нею користуюсь у різних ситуаціях, коли з людиною, що говоить "хохол", "бендера" і т.і. немає спільних справ.
      А якщо є, то це вже проблема.
      Особливо це стосується спілкуванню з москалями. (по роботі)
      Вони досить нетактовні, можуть сказати "Ти хохол" , навіть не розуміючи, що так не гоже.
      Ну і що робити в такому випадку ?
    • 2001.06.17 | ВАСЯ ПУПКІН

      Я СЧИТАЮ ТАК : кацапов нужно учить жизни

      Слово "хохол" можна произнести по-разному. Например, хохол может сказать : " да мы же, понимаешь, хохлы...". Такому хохлу давать в морду уже поздно, потому что он для нации пропащий человек. Но попробовать можна. А вот другой случай : если слово "хохол" произносит кацап с презрением или ехидной ухмылкой. Такого кацапа нужно хорошенько проучить. Т.е. настоящий мужчина должен надавать такому глупому кацапу хорошенько в морду, пустить ему кровушку из носа или другого жизненно важного органа, по возможности вырвать грешный его язык и/или половые органы, чтобы такой плохой кацап не смел унижать достоинство украинца, и чтобы не произвел на свет кацапского потомства, которое в будущем могло бы также произносить слово "хохол" в нехорошем смысле этого слова. Делать это нужно без предупреждения, чтобы плохой кацап не успел позвать на помощь других плохих кацапов, или случайно не извинился, держа фигу в кармане. Пиздя такого плохого кацапа, нужно все время повторять ему , за что именно он подвергается пиздке. Если плохой кацап не понимает человеческого языка, разрешается объяснять ему его проблемы на его родном кацапском наречии, чтобы он понял. В конце процедуры желательно взять с него расписку, что он понял , за что его пиздили. Если он не понял, процедуру пиздки повторить. Повторять до тех пор, пока он не поймет и не напишет расписку о том, что понял. Если понял, но не может писать по причине поломаных конечностей, назначить ему день, когда он должен приползти на коленях с готовой написанной распиской. Если опоздает хотя бы на пять минут - для профилактики немного попиздить его опять. После этого все плохие кацапы поймут, что нельзя украинца обзывать хохлом.
      --- И еще. Президентом Украины нужно избирать обязательно настоящего украинца, а не кацапа или хохла.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.17 | Максим'як

        Re: Без всякої філософії, дуже правильно сказано.

        Є ще така особливість, що хитрий кацап ніколи не обізве того, від кого він може в рило дістати, нутром чує. Але я багато чую, що самі себе, мало не із гордістю називають хохлами, особливо ті, що прожили довше в Середній Азії чи за Уралом. В основному це контингент цілинників і бамівців. Ну просто, мрак, коли ти за тисячу км від України зустрічаєшся з такою людиною, а він тебе обнімає і каже:"Господи, тисячу років живого хохла не бачив!" Як то тяжко викорінити!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.17 | Пані

          и это гораздо более серьезно, чем кацапы

          Максим'як писав(ла):
          > Але я багато чую, що самі себе, мало не із гордістю називають хохлами, особливо ті, що прожили довше в Середній Азії чи за Уралом. В основному це контингент цілинників і бамівців. Ну просто, мрак, коли ти за тисячу км від України зустрічаєшся з такою людиною, а він тебе обнімає і каже:"Господи, тисячу років живого хохла не бачив!" Як то тяжко викорінити!

          Если б тысяча километров. Это просто мрак, когда с этим встречаешься в центре Харькова, например. Я не знаю, что хуже - когда украинка в сотом поколении, родом из села, где русского языка вообще не слышали до 1939 года, говорит "мы русские люди", или бывший интеллигентный человек с кровью сложного национального состава говорит "хохлы мы неразумные".

          Проблема не во врагах. Проблема в якобы своих. Антифриз привел пример с детьми, Максимьяк с диаспорой. Я добавляю интеллигента-безбатченка и городскую жительницу в первом поколении, насильно отрезанную от корней.
          Им всем тоже "в морду"?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.21 | СГ

            ДЛЯ ПАНІ ! І ДЛЯ ВСІХ ХТО "В МОРДУ" !

            Дорога Пані!

            І скільким треба у Харкові бити морди? Може 80 відсотків? Скажіть це Степовику і Максим"яку.

            А от те що Просвіта у Харкові негожа, що українського життя немає, що легше морду набити ніж український проект зробити, то є факт.
        • 2001.06.18 | АВ

          Re: Василю! Йды сюди !!!

          А об одном умолчал пан Максим"як - об адресе обозвавшего его хохлом. Для тебя есть работа. Работы - много. Делай своё дело, раз оно совпадает с твоей же мечтой... !

          А я пока с Пани... :) Поговорил бы о природе "кацапов", "хохлов" и прочих "жидов", как терминов из периода полонизации и о-кат-о-личествования Руси Речью Посполитой, верящей в индульгенции и аутодафе до сих пор...

          Все эти "термины" - родом из Польши. Если турки просто убивали стариков, порабощали супругов и присваивали детей, за что и были вышвырнуты русами за Чёрное Море то поляки всегда норовили оскорбить и морально, показав, что они "паны", а остальные - кто угодно...Школа иезуитства в Польше достигла невиданного расцвета, ведь со времён Грюнвальдской битвы Польша норовит быть лидером к востоку от Кракова и ей всё то Наполеон, то Гитлер мешают...

          Это всё их право, а мы - не "кацапы", не "хохлы", не "жиды", а просто придурки, если не можем уйти от польскопанских ругательств, придумав свои... :)) А ещё лучше - не ругаясь вообще, а решая проблемы, не мечтая об их решении, а решая...

          Если для кого цена слова выше цены чужой жизни или здоровья - тому тоже стоит подумать, почему он польские термины использует, а не местные. :)
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.18 | glad

            Re: Василю! Йды сюди !!!

            Не надо обвинять поляков в том, в чем они не виноваты! Слово “хохол” - великорусское, по-украински это “чуб”. Хохлами называли московиты запорожских казаков за их чубы-оселедцы. О происхождении слова “кацап” я уже когда-то писал, и оно не обязательно польское. Слово “жид” (в разных вариациях) широко используется по всей Европе как самоназвание евреев. Почему у нас оно приняло вульгарный оттенок - не знаю, не лучше ли спросить самих евреев? Кстати, именно в еврейской местечковой среде широко используется слово “кацап” (достаточно почитать “Одесские рассказы” Исаака Бабеля). Слово “шляхта” не происходит от слово “лях”, скорее всего, как и слово “шлях” - дорога, от сочетания "с" + "лягати" (складывать, соединять) как объединение людей.

            Далее, не вижу ничего такого кошмарного в католицизме, их вера в непогрешимость Папы кажется мне меньшим злом, чем обожествление земли (“Святая Русь”), государства, ГУЛАГа - чем грешат наши православные. Причем впереди всех - те, кто раньше служил безбожным большевикам, например агент КГБ Алексий Ридигер. Им ли, продавшим Христа во имя “царства Божего на Земле”, учить католиков христианству?! Уже дошли до освящения танков и баллистических ракет! Вот где ересь московствующих!

            И что меня больше всего раздражает - все эти призывы к "славянскому единству", но без поляков, чехов и хорватов - на том лишь основании, что они не “правильные” христиане. Нельзя быть беременным наполовину - или любите ВСЕХ славян, или признатесь в лживости всего этого “славянского единства”, или откажитесь от власти над всевозможными Чечнями и Татарстанами.

            От кличек надо избавлятся. Но и от имперских амбиций - тоже.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.18 | Максим"як

              Re: Чех, Лях і Рус згідно польської (офіційно визнаної) переказу є засновниками слов"ян.(-)

            • 2001.06.19 | АВ

              Re: Василю! Йды сюди !!!

              -------Слово “шляхта” не происходит от слово “лях”, скорее всего, как и слово “шлях” - дорога, от сочетания "с" + "лягати" (складывать, соединять) как объединение людей.

              Очевидно. Но происхождение слов "лях" и "кат" - как раз от шляхты католической..."Лякати" - не знаю...

              "ХохолОк" же в русском - это вздыбленные волосы, гребешок у птиц, но с 18 века, в России использовали слова "чуб" и "гребешок" издавна..."Хохол" - слово не русское...Судя по этимологии - польское.

              По сравнению с польским "кацап" - "москаль" звучит как ныне "ужгородец" для "тернопольца".

              Когда кто-то говорит "москаль" - у меня душа радуется - значит Киев и Москва - едины, как Полтава и Псков...

              Когда говорят "кацап" - сразу вспоминаю процедуры "жестикулятивной аргументации", поскольку слова имеют цену сообразно их смыслу...
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.19 | glad

                Re: Василю! Йды сюди !!!

                И всеже я не вижу доказательств польского происхождения этих слов. “Ляхи” или “лехи”- это племенное название, в “Старых повестях чешских” Ирассека фигурируют два брата-праотца Чех и Лех, от которых пошли два братских славянских народа. Я думаю что это название скорее всего происходит от слова “лес”, где это племя и обитало. Слово “кат” кстати почоже на английское cut (резать). Слово же “кацап” имеет конфессиальный смысл. “Кацать” - корчевать, оттделять, отсюда “кацир” - раскольник. Москва стала этим раскольком, объявив о себе как о Третьем Риме, отрекшись от киевских святынь. Если бы поляки придумали это слово, то оно относилось бы не только к московитам, но и ко всем православным украинцам. А поляки называли нас другим словом: “схизматики”. В слове “москаль” я не вижу ничего плохого - “народ московский, москвины, московиты” - историческое название русских.

                О польском влиянии. Я считаю его глубоко положительным для Украины, так как это влияние европейское, а украинцы - европейский народ. Из России же к нам всегда приходила лишь Азия.

                Рад, что по двум последним вопросам у нас нет разногласий.

                П. С. Если в Одессе холодно, советую обращаться не к Путину, а к Боделану : )
              • 2001.06.19 | Isoлятор

                И ещё две подробности:

                1. Слово "кацап" весьма в ходу у жителей Кубани (слышал своими ушами) - как украино-, так и русскоязычных. Им они называют жителей европейской России, и особо обидного значения в него не вкладывают. Их тоже поляки научили?

                2. - Два года прожил в Польше и НИ РАЗУ, ни от одного поляка, ни в каком контексте не слышал слова "хохол". Обозвали, а потом забыли? (справедливости ради - слова "москаль" поляки тоже не знают. Так что, подозреваю, они-то к этим прозвищам имеют наименьшее отношение.)
            • 2001.06.19 | ВАСЯ ПУПКІН

              Підтримую glad'a

              Теж вважаю, що заклики до слов"янського єдинства з уст москалів звучатьнепереконливо......Забувають про поляків та інших західних слов"ян...А собі готують місце лідера слов"янської спільноти...Одним словом, а не пішли б вони на три букви ...( СНГ)
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.20 | АВ

                Re: Підтримую glad'a

                Это всё далеко...

                А вот единство граждан Украины, кроме новоприбывших с 1991 года - и есть то самое единство, которое периодически норовят обгадить.

                И если в жизни мы находим общий язык, независимо от фантазий о нашем несоответствии каким-то идеалам, то что-то с акцией УБК происходит - она просто вырождается в антирусский гомон...

                Может быть УБК действительно задумана не ради жизни "этого" населения Украины?

                А русские сюда не приезжали, а жили здесь испокон веку, между прочим...

                А все эти "приедет-назовёт-пиздить" - это просто фантазии на матерные темы...
          • 2001.06.18 | Augusto

            А ці поляки страшніші, ніж Ви навіть думаєте!

            Бо вони слово "жид" протягли в англійську:"джу", французьку:"жуіф", німецьку - "юде", хорватську, чешську, словенську, ба навіть сербську - "жид"! Вони всюди! Ааааааааааааааааааааааа! Матриця оживає! Рятуйся, хто може, Папа їде (а він же ж теж з них)!
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.19 | АВ

              Re: А ці поляки страшніші, ...

              Бо вони слово "жид" протягли в англійську:"джу", французьку:"жуіф", німецьку - "юде", хорватську, чешську, словенську, ба навіть сербську - "жид"! Вони всюди! Ааааааааааааааааааааааа! Матриця оживає! Рятуйся, хто може, Папа їде (а він же ж теж з них)!

              Вы правы, поляки и "жид", и "кацап" и "хохол" изобрели...А может у Ватикана позаимствовали...Кстати, "хох" = это немецкое "верх", может там корень слова "хохол"? А поляки - протсо транзитом его со времён Грюнвальдской битвы?

              А у Киевлян как-то больше "москаль" в почёте...Вполне определённое слово, как "галичман" и ничего оскорбительного...

              ---Вони всюди! Ааааааааааааааааааааааа! Матриця оживає! Рятуйся, хто може, Папа їде (а він же ж теж з них)!

              Потрудитесь на серьёзные темы говорить конкретно. Если Вам смешно - я за вас рад, в Польше газ зимой будет, а в Украине - ещё вопрос...Не этому ли радуетесь?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.19 | Isoлятор

                И вновь - труба зовёт!

                Определились вроде. Вселенское Зло - великая и непобедимая Речь Посполитая. Противостоит ей, как водится, Вселенское Добро, т.е. милая добрая маленькая нефтегазовая Россия. Эти две грозные силы схватились в смертельном поединке за нашу з вами рідну неньку, якій до тих "дерущихся титанов" вроде бы и дела нету. Правда, между собой титаны как-то договариваются, один ходит у другого в должниках и беспрекословно снабжает этого другого газом...

                Так что давайте исходить из того, что зимой в Украине газа НЕ БУДЕТ. Совсем. Почему? Потому что в президентах у нас по-прежнему Великий Q, который этот газ воровал, ворует и будет воровать (либо покровительствовать тем, кто этим занимается). Потому что газовые долги по-прежнему не заплачены. Потому что украинских школ в Украине - страшно подумать! - больше, чем русских. Потому что Папа Римский всё-таки приедет. И ещё - скажу по секрету, сам недавно узнал - газопровод в обход Украины давно уже существует (по крайней мере с 1994 г.). Почему Россия до сих пор его не использует - вопрос не ко мне. Но следующей зимой она это обязательно сделает.

                Итак, исходные данные: ГАЗА НЕТ. Варианты действий:

                1. Запасать дрова и макулатуру.
                2. Драпать.
                3. Бегать по Приморскому бульвару с криками "убивают!".
                4. Ехать в Москву, разбивать лоб о булыжники Красной площади.
                5. Пикетировать польское посольство (претензии: зачем было засорять славянские языки обидно-национальными прозвищами? Доказательства иметь с собой).
                6. По обстоятельствам (дополнения и уточнения приветствуются).

                Задача ясна? За работу!
              • 2001.06.20 | ВАСЯ ПУПКІН

                "Галичман" ????? вперше чую... АВ , ти киянин ??

                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.06.20 | Рoман ShaRP

                  ^^^^ Пожива модератору №Next: "АВ , ти киянин ??"

            • 2001.06.20 | ВАСЯ ПУПКІН

              Про етимологію слова "жид"....

              Слово "жид" - це форма однини від слова "жиди". "Жиди" - це позначення певного народу, так само, як німців називають інколи "фріцами" - тобто назва походить від одного з найпоширеніших імен представників цього народу. "Іуда"-"Юда"-"Джуда"-"Жуда". У множині : "Іуди"-"Юди"-Джуди"-"Жуди". Слова "Джуд", "жуд" трансформувалося в більш притаманне українській мові "жид"
          • 2001.06.19 | ВАСЯ ПУПКІН

            Біжу !

            АВ писав(ла):
            > Все эти "термины" - родом из Польши. Если турки просто убивали стариков, порабощали супругов и присваивали детей, за что и были вышвырнуты русами за Чёрное Море то поляки всегда норовили оскорбить и морально, показав, что они "паны", а остальные - кто угодно...Школа иезуитства в Польше достигла невиданного расцвета, ведь со времён Грюнвальдской битвы Польша норовит быть лидером к востоку от Кракова и ей всё то Наполеон, то Гитлер мешают...
            >
            ----точно так же кацапам мешают то "хохлы", то "ляхи", то "чечены", то "басмачи".... АВ - вы кто ? Чувствую по разговору, что вам тоже кто-то сильно мешает....по-видимому, поляки ? И в чем же ? Что они вам не дают совершить ?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.20 | Рoман ShaRP

              ^^^^^^^ "АВ - вы кто ? " Ще одна пожива Модератору

      • 2001.06.18 | АВ

        Re: Я СЧИТАЮ ...

        А в чём ты считаешь? В троичных трайтах, что принимают 729 состояний, а не 256, как байты? И твоя логика безупречна?

        Может поймать тебя и за кацапа точно так и обрадовать, как ты за хохла норовишь? :)

        А тебе в головушку буйную не приходила мысль, что более половины твоих соотечественников испокон веку могут быть названы "кацапами", а не только "хохлами"? Давно в спарринге, кстати, стоял? Судя по жестокости словесной - вообще не стоял, взгляд какой-то затравленный у тебя... :) Как у лирика...

        Держи в коллекцию:

        "Эти нынешние украинцы - совсем не украинцы, вот националисты - настоящие украинцы, которым до этих украинцев вообще нет дела из-за занятости настоящими украинцами, т.е. собой..." - сказал обыватель, полистывая "Майдан"...
      • 2001.06.18 | glad

        Давайте избавлятся от обидных кличек и соотв. стереотипов

        “Хохол” и “кацап” - две стороны одной медали. Нельзя выбросить из лексикона одно слово, при этом оставив другое. Чтобы избежать ненужных экcцессов и порчи портретов, следует выбросить в мусорный ящик весь этот нехитрый стандартный набор обидных кличек с ярко выраженным этническим подтекстом. Можно долго спорить о правомерности названий “украинец” или “русский” (“россиянин”), но лишь они имеют право на жизнь как современные самоназвания народов. Названия “русич”, “великоросс”, “малоросс”, “москвин” (“москаль”) можно оставить в лексиконе, но лишь в качестве исторической терминологии. Все остальное - от лукавого. Обратите внимание, как только дискуссия переходит в плоскость “хохол-кацап”, сразу резко снижается её интеллектуальный уровень - до обычного “базара”. Соответственно снижается её КПД. Не стоит уподоблятся быдлу!

        П. С. А за хамство бить безусловно надо.
  • 2001.06.16 | Englishman

    Сказка ;-)

    Не так давно по Интернету ходила довольно поучительная сказка, которую я приберег именно для этого случая :-)

    Авторство мне неизвестно.

    --------------------------------------------------------------
    Медведь был безобразным, косолапым и грязным животным. Однако добрее его не
    было никого во всем лесу. Hо звери замечали только его внешность, на что
    Медведь жутко обижался, ловил их и жестоко избивал ногами. Поэтому звери его
    не любили. Хотя он был очень добрым. И веселым. Он любил задорные шутки. За
    эти шутки звери его скоро жутко возненавидели и били. Да, трудно быть на
    свете добрым и веселым.

    Волк был тоже безобразным и грязным. И еще он был очень злым и жестоким. Hо
    звери не испытывали к нему ненависти и не били. Потому, что Волк умер еще в
    раннем детстве. Потому, что Медведь родился раньше Волка. Да, хорошо, когда
    Добро побеждает Зло.

    Заяц тоже был злым и жестоким. И грязным. И еще он был трусливым. Гадостей
    Заяц никому никогда не делал. Потому, что боялся. Hо его все равно сильно
    били. Потому, что Зло всегда должно быть наказано.

    И Дятел тоже был злым и жестоким. Он не бил зверей, потому, что у него не
    было рук. Поэтому, он вымещал свою злость на деревьях. Его не били. Потому,
    что не могли дотянуться. Однажды его придавило насмерть упавшее дерево.
    Поговаривали, что оно отомстило. После этого звери целый месяц боялись
    мочиться на деревья. Они мочились на Зайца. Заяц простудился и умер. Всем
    было ясно, что во всем был виноват Дятел. Hо его не тронули. Поскольку не
    смогли выковырять из-под упавшего дерева. Да, Зло иногда остается
    безнаказанным.

    Крот был маленьким и слепым. Он не был злым. Он просто хорошо делал свое
    дело. Это он подъел дерево, которое упало на дятла. Об этом никто не узнал,
    и поэтому его не избили. Его вообще били редко. Чаще пугали. Hо его было
    очень трудно испугать, потому что он был слепой и не видел, что его пугают.
    Когда не удавалось испугать Крота, звери очень огорчались. И били Медведя.
    Потому, что им было очень обидно. Однажды Медведь тоже захотел испугать
    Крота. Hо Крот не испугался. Потому, что Медведь его убил. Hечаянно. Просто
    Медведь был очень неуклюжим. И звери его очень сильно избили. Даже, несмотря
    на то, что Медведь сказал, что пошутил. Плохо, когда твои шутки никто не
    понимает.

    Лиса была очень хитрой. Она могла запросто обхитрить кого угодно. Когда ей
    это удавалось, то ее не били. Hо иногда ей не везло. И ее били. Били всем
    лесом. И она уже не могла когонибудь обхитрить. Потому, что очень трудно
    кого-нибудь обхитрить, когда тебя бьют. Однажды ее избили до смерти. Да,
    жилда всегда на правду выйдет.

    Кабан был большой, сильный и страшный. Его все очень боялись. И поэтому его
    били только всем лесом. Или просто кидали в него камнями. Кабан этого очень
    не любил. И однажды ночью он спрятал все камни в лесу. За это его очень
    сильно избили. Больше Кабан никогда не прятал камни. Воистину говорят -
    время собирать камни и время их не трогать никогда.

    Козел не был ни злым, ни добрым. Он был просто Козел. Он часто козлил. И его
    боялись бить. И он своим козловством всех достал. И тогда его избили до
    смерти. Потому, что иначе он бы умер от старости. Когда-нибудь. Когда Козел
    умер, Медведь сильно плакал. Потому, что он в тайне любил Козла. Да, любовь
    зла, полюбишь и Козла.

    Ежик был маленький и колючий. Он кололся. Он не был злым, он кололся по
    своей природе. Из-за этого его били только в живот. Ежик этого не любил и
    стал бриться наголо. И тогда его стали бить как всех. Да, очень трудно быть
    не таким как все.

    Скунс был почти таким, как Заяц. Hо только очень вонючим. Он плохо пахнул.
    Его били только в полиэтиленовом пакете. Тогда запах был не такой сильный.
    Однажды у Скунса был день рождения. Он пригласил всех зверей, потому, что
    был жадным и любил подарки. И звери подарили ему новый полиэтиленовый пакет.
    И сильно избили до потери сознания. И Скунс задохнулся в пакете. Так его и
    похоронили. В пакете. В Очень Дальнем Лесу. Потому, что мертвый Скунс вонял
    еще сильнее. Потом пришли жители Очень Дальнего Леса и всех сильно избили.
    Им не понравился запах мертвого Скунса. Да, с соседями надо жить в мире.

    Хомяк был тоже очень жадным. И богатым. Если бы он делился своим богатством,
    его бы били не так сильно. Hо он был очень жадным. За это его били сильно. И
    ему все равно приходилось делиться. И он горько плакал. Да, богатые тоже
    плачут.

    Лев был царь зверей. Он правил лесом. Царей бить не положено. Это закон. Hо
    звери давно забили на закон. Звери били и льва. Hи за что. Потому, что так
    уж здесь повелось.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.20 | zinc

      credentials

      (с) Андpей Паденко
      /написано при содействии Василия Шейкина и Гуванча Моллаева/
      (http://www.padenco.da.ru, 2:5086/4.2000@fidonet)
  • 2001.06.16 | Stepovik

    ВОВЧЕ ЄВАНГЕЛІЄ?

    Нарешті трохи реанімував свій РС - кляті «шнувальники» звіріють. Подумати тільки - невинна «Казочка про Ваню» (доречі вона є на цьому форумі) та ще пара публiкацій, а така жвава реакція ;-)
    Не то кибети не вистачає побачити, що в моєму «Ванi» є частина «Миколи», не то ще щось ….. ;-) Словом проблеми …..

    Здається, зараз ми маємо той рідкий випадок, коли я з чистою совістю можу уникнути роботи відповидати на кожний відгук окремо.

    До справи. Не знаю, чи то я винен, чи то молодість років багатьох з вас, але з моїм «євангелієм» явні негаразди. Я розумію, що «процедура» «причастя» в ньому найбільш емоційна, але ж основні акценти зроблені зовсім не на цьому. Що ж, буду терпляче роз'яснювати.

    1. Не уважний читач може подумати, що єдино можливий результат реалізації такоі «доброї вісті» це - мордобій. Жити стане важко, бо то «Вовче євангеліє» і нормальним людям нема місця в цім «лісі». От він і каже мені: «Хреново, прямо скажем... А так хотелось пожить... по-человечески...»

    От вам моє слово: МИ САМИ ЗДАТНІ ЗАХИСТИТИ ВАС ВІД НАС САМИХ. Бо наш ЗАКОН СИЛИ обмежений ЗАКОНАМИ СОВІСТІ, ЧЕСТІ І СПРАВЕДЛИВОСТІ. Скинути з шиї народу «вилупка-москаля», щоб посадити на його місце «вилупка-хахла»? Нащо тоді все це затівати? Прощу вас, прочитайте моє «писання» уважніше. І ви там знайдете просту річ: В моїх «письменах» не тільки ЗАКОН СИЛИ, а є й інщі ЗАКОНИ. ВИЩЕ ПОВИННО ЗНИЩИТИ НИЖЧЕ. Впізнавайте те нижче - воно завжди буде вкладувати в ваші руки картонний меч і відправляти битися з якими-завгодно «вітряками». Своє ж авторство на це «євангеліє» вважаю досить сумнівним, так як воно вже написано в крові багатьх з вас - вашими дідами. Я всього лиш пищу літери.

    2.Відносно того, що таких Мужчин нема. Вони є. Їх мало. Всі, хто пересікається з ними, чують цю породу і її силу. У того хто сумнівається - біда одна: світ, в якому ти живеш, наповнений до краю словами. Його логіка: хто про себе що каже - той тим i є. Відкинь ці правила. Випробовуй всих. Твоїм розчаруванням не буде кінця, проте - це єдиний шанс знайти цих людей в такому світі. Мені повезло, я був на декількох «курортах», а там концентрація цієї породи значно вища.

    Заставити всих мужчин стати Мужчинами не можливо, бо то закон крові. Але правдою є те: люди, які пересікаються з цими Мужчинами, починають прагнути до кращого, і дійсно стають кращими. Коли ж ці Мужчини беруть владу - настає Справедливість. Нажаль, останнє я бачив реалізованим тільки в деяких підрозділах Р/Р ВДВ. Проте, я вважаю, що всі люди достойні СПРАВЕДЛИВИХ ЗАКОНІВ.

    3. Дарма, ти, мій шановний читачу, протиставлюєш моє «євангеліє» вченню Спасителя нашого. Щиро дивуюся тому, що не всі бачать просту річ: саме Любов і Добро є рушийними цілями цієї «проповіді». Сумніваєшся? Тоді спробуй уявити собі, хоч на хвилину, що по той бік сидить зовсім не екзальтований-фонатик романтик з палаючиими очима, який марить «переробити» світ, не дотепний хлопець, що любить «намалюватися», а просто чоловік, як ти. Між нами тільки одна різниця (та чи й є вона) - Бог зглянувся на мене, пропустивши через різні вирви. Спитай себе: нащо і кому він писав те «євангеліє», адже успіху воно серед широкого загалу мати не може? Подивись текст ще раз. Коли він писався, було цілком зрозуміло, що абсолютною більшістю він не буде прийнятий.Трохи менше людей, але теж багато, побачить в ньому тільки те, що хоче побачити. І тільки не велика частина, посміхнувшись крізь зуби, скаже: «Про нас пише, бісів син». Тоді нащо це все? Повторюю: Любов і Доброта в моїм слові. Бо Любов до цієї сильної породи не дає мені спокою. Ця порода настільки шляхетна, що досить просто може дати собі загинути. Любов - то є виступити проти вбивства. Нашу породу, брате, нищать планомірно і довго. Нас вже майже нема. Ворог не знає межі вдосконаленню своїх методів: нас уже не треба вбивати - ми самі це успішно робимо з собою. Уже не потрибні гайдуки та яничари, щоб страхати тебе, а Мати твоя, вчить тебе з дитинства: «Поступися синку - будь розумнішим». О бідна жінка українська. Ти - найкраще, що ми ще маємо. Ти мрієш все своє життя про Щастя і Любов, але своїми руками вбиваєш все те. Ти заховала свого батька, чоловіка і сина собі під пелену і не можеш зрозуміти чому за тебе не може вже ніхто встати.

    Так, Любов і Добро. Бо знаю, що ніхто і ніщо, крім нашої породи не зможе припинити торгівлю НАШИМИ ЖІНКАМИ і НАШИМИ ДІТЬМИ, покласти край нищенню НАШОЇ ЗОЛОТОЇ МОЛОДІ и ВІТЧИЗНИ НАШОЇ. Ніхто, крім нас, знов не загонить всю нечисть під лаву. І ти, Мати, нищиш нас! Нема злоби на тебе, обманута і обікрадена жінко. Ми всеодно встанем за тебе.

    Тому, хто сумнівається, скажу: Запах людського м'яса після 5.45 мм трасера - не самий приємніший з тих, що я чув в житті. Але, як на мене, то з штанів інколи може пахнути гірше. Мужчині не потрібно ніяких гарантій успіху для того, щоб почати боротьбу. Треба почати. Все інше зроблять нормальні хижі інстинкти і віра в Отця нашого небесного.

    4.І на послідок, знову повертаюся до теми розбитих носів. Моя «релігія» не така вже й ортодоксальна ;-) Навіть відносно «причастя» ;-) Ціль цієї процедури, не в вихованні павлівського рефлексу: коли організм чує «хахол» він ламає ніс ;-) А в тім, щоб знищити РАБСТВО СТРАХУ і повернути вроджену в тобі необхідність ЧЕСТІ. Як ти це будеш робити - не суть. Проте, впевнений, що через читання книжечок не вийде.

    Це важкий шлях, але коли ти це зробиш, то ти зможеш пізнати (звичайно, якщо залишишся живим) різницю між тим «інтеллігентним не реагуванням на провокації», і здатністю робити подарунки своєму «противнику» - коли він не має проблем тільки тому, що ТИ ЦЬОГО ХОЧЕШ. Тут не можна собі брехати. Тоді ти зрозумієш, що значить оте старе українське: бити - битий, а землю не нюхав. Це ВОЛЯ. Є за що битися: тільки Вільним доступна Любов і Доброта. Пристрасть стане доступною тобі. Тільки у вільному серці жорстокість - мирний сусід ласці. І ще одне: ти втратиш здатність бути актором у різних п'есах життя, «ролі» тобі вже не будуть даватися, а справжнє Життя наповнить твої груди. Твої очі відкриються брате, и ти побачиш, що не ти, а щось інше проживало твоє життя до цього. Воно ссало с тебе все найкраще, що є в тобі. Але тепер, ти більше не здобич для нього.

    Доречі, і про церкву там не дарма написано. Іди до церкви, тільки остерігайся тих людей, що за мертвою буквою живого слова не бачать. А розпізнати легко. «Бо по плодах їх дізнаєшся, хто вони». Подивись на паству (тих кого вони плодять) і попробуй сказати собі з чистою совістю: «Їх створено за образом і подобою Божою». Коли не вийде - йди геть.

    15 червня
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.17 | Рoман ShaRP

      Але є в ньому правда (-)

    • 2001.06.18 | glad

      O «НОВОЙ РУССКОЙ» АРИСТОКРАТИИ"

      "Криминалитет – это «последний класс», раса «последних людей», как их называл Ницше, воплощающая последнюю стадию человеческой деградации, начиная с Золотого Века и кончая эпохой пролетарских революций.

      С пролетариатом криминалитет имеет немало сходного: такое же спонтанное, внезапное возникновение, создание явочным образом параллельных органов власти (Советов тогда – и «мафий» сегодня), период «политического накопления», в ходе которого криминальная (пролетарская) лексика, этика приобретают как бы сверхклассовое, универсльно-общественное значение (обращения «братишки!», «товарищи!», манера стричься наголо, «униформа»: кепка и рабочая тужурка тогда и спортивный костюм сегодня). Наконец, момент превращения в сверхкласс-гегемон, революция и террор с последующим созданием криминального («пролетарского») государства. Не всё в этой аналогии совпадает, но в целом речь идёт о классе, стремящемся к социальному господству: в этом мы видим полное совпадение исторических стратегий криминалитета и пролетариата. Как и пролетариат, криминалитет овладевает социальными технологиями власти и мыслит себя, по сути дела, как «сверхкласс», синоним самой национальной идентичности.

      Но в то же время криминалитет отличается от пролетариата степенью своего распада. Эпоха пролетариата была эпохой завершающей стадии «железного века»: эпохой, так сказать, чугуна, поставленного на промышленную основу, эпохой индустриализма и социального тоталитаризма, всеобщей унификации. Рабочие, по сути, мало чем отличались от производимых ими товаров. Социализм или «государственный капитализм» был идеальным выражением этой эпохи.

      Криминалитет имеет иную историческую формулу. Он не стремится к производству, не создаёт фабрик. Его активность устремлена вглубь человека, в пожирание жизни и в создание новых форм могущества. Он, без всяких сомнений, ещё более деградирован, чем пролетариат, являя собой самые последние сумерки человека, почти уже ночь, в которой человек уже не видит себя. Это – «свинцовый человек», нечто более низшее, чем железо и чугун, но вместе с тем и несущее в себе возможность будущего возрождения «золотого века». В этом – вся двойственность «последних людей». Означая собой крайнюю степень человеческой деградации, криминалитет в то же время несёт в себе что-то большее, чем просто деградация: нечто нечеловеческое. Криминальный человек расслаивается и растекается. Он уже не так собран, сконструирован, выкован, как стальной коммунистический человек. Он вообще уже не-человек. Человек кончился. Сущность, поселившаяся в криминальном человеке, рвёт его изнутри и выходит наружу.

      Что же это за сущность? Какие энергии вызревают в бритых лбах этих не-людей?

      Мы далеки от идеализации «последнего класса»: сам по себе он говно истории. Его «заслуга» в том, что он съел, как червь, нежизнеспособную систему, съел самого человека, потребил всё душевное в нём, превратил его в грязь, пошлый цинизм.

      Но: «когда б вы знали, из какого сора»!*

      Сожрав страну, опустив интеллигенцию в бомжей, а народ в «мужиков» и «сук», воссевшись в кремлёвских палатах грузными сальными тушами, вывалявшись в роскоши, разве он, криминалитет, не обнаружил в себе какую-то иную волю к власти? Роскошь – разве не достойна она того, чтобы превратиться в искусство? Уличные девки – разве среди них нет ни одной Клеопатры? И свиньи, пожирающие жизнь, разве не достойны они в крайнем случае ножа, который вспорет им брюхо и вынет оттуда бриллианты, которые они заглотнули?

      Сам по себе аристократией криминалитет, конечно, не является. Аристократия – это что-то высшее, криминалитет же, как мы сказали, являет собой низшую форму деградации, в которой человек перестаёт быть человеком, становится как бы субчеловеком, неким кастовым существом, лишённым всеобщности. (Стоит заметить, что клички в криминальной среде и общий сленг подчас очень точно фиксируют этот распавшийся мир человеческого бытия, выдают в нём частичность, срезанность.) «Заслуга» криминалитета в том, что он создаёт новое неравенство, - именно этим он в корне отличен от коммунизма. Возникает даже иллюзия, что это и есть настоящая оценка всех вещей: неравенство, цинизм, предельная жестокость в определениях, - всё это создаёт иллюзию справедливости: «каждому своё». В действительности, конечно, это не так: само по себе неравенство ещё не означает верности в оценке. Точно так же неравенство не означает иерархии. Воровские касты, «мужики», «паханы» и «суки» – конечно, не сеть ещё сословность как таковая. Но пролог к этому уже сделан. Криминалитет расслоил общество, расслоил человека, дал ему частичное, ролевое существование, соизмеренное с его функцией, - и дальше эта кастовость будет только нарастать. Возникнут новые формы господства и превосходства – на этот раз уже трансцендентные, истинные. Каждый станет каждым. Появится то, что по ту сторону каст, по ту сторону унижения: не «рабы» и «господа», а подлинные и мнимые. Превосходство не над другим, более слабым, но над самим собой, над своей собственной человеческой слабостью. Рабство станет только тенью такого сверхчеловеческого превосходства, а аристократизм – синонимом всего подлинного и высокого.

      Криминальные элиты, вступившие на арену истории и разрушением тоталитарных и вообще метагосударстввенных форм социального устройства, открыли эру нового варварства. Время максимального упадка культуры, время грубой силы – оно вместе с тем может стать и временем зарождения новой аристократии, трансцендированного человеческого существования.

      Новая аристократия будет ужасна, как любая аристократия, возникшая ниоткуда посреди развалин старого мира. Кровь, грязь и сперма, подлость и героизм, фатум и случай, будут сопровождать её странное рождение. Новые иерархии и новые ценности будут высекаться на мечах варваров. Столкновение не только «интересов», но и воль, трансцендентных желаний ожидает сильнейших из них. Но рано или поздно месиво червей, которое видим мы, исчезнет. Исчезнет липкий тусклый свинец. В нём проступит истинный блеск нового золота и новых королевств."

      *Ницше когда-то писал: "ах, знали бы вы, из какого средневекового варварства создана аристократия Европы!"

      Андрей Новиков, "БЛЕСК И НИЩЕТА «НОВОЙ РУССКОЙ» АРИСТОКРАТИИ"

      http://anovikov.narod.ru/
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.19 | Мартинюк

        Комсомольці, які вдають із себе "братву"

        Стара казочка , яка поширюється майже стихійно.
        Однак вона так само відповідає істині , як "Краткій курс історії партії" тому що було насправді.

        1. "Бандитизм" кінця 80-х і першої половини 90-х років не був ніякою стихією, а організованою за всіма законами війсьькової тактики "партизанською війною" проти проти тої частини бізнесменів та підприємців, які не було тісно повязані з партійно-комсомольською номенклатурою.

        2.Основним кістяком "партизанів" були не класичні кримінальники, а вихідці з так званих "комсомольських оперзагонів" та спортсмени, які тренувалися у секціях спортивних єдиноборств.

        3. 95% так званих "кримінальних авторитетів" у 80-роках були звичайними тренерами, звичайних собі секцій карате, боротьби і таке подібне.

        4. Крнфлікти між ними пояснюються "відомчими" бар'єрами - одними секціями відали обкоми партії, другими комсомол, третіми міліція, а четвертими Міноборони.

        5. Класичні "злодії в законі" були ( так само як і під час війни чи інспірованих комуністами заварухах в інших країнах) лише допоміжною "дорадчою" силою. Врешті самі вони були насправді лише "комісарами КПРС" в кримінальному світі. Кримінальники мали перспективи лише тоді, коли вони до першої "посадки" вже мали контакти в партійних та комсомольських структурах.

        6. Показовий кінець так званих злочинних формуваннь- як і в часі Громадянської та Вітчизняної воєн їх починаючи з 1995 року примусово і безжалісно "демобілізували" , знищуючи найбільш "здичавілих" і переводячи у "бізнесмени", "правоохоронці" чи "податківці" тих хто вірно слідував "лінії партії".
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.20 | trick

          Re: Комсомольці, які вдають із себе "братву"

          V osnovnomu zgoden, ale mozhe she + dobavka/korekcija -

          1. Chastyna Kryminalu i KPRS pochaly "druzhyty" v 70-80x. (najbilshu rol u "druzhbi" vidigravaly tak zvani "cexovyky" - pozajak rozshyrennya rozmaxu ixnoi dijalnosti vzhe stalo potrebuvaty "prykryttya" zi storony raj- , ob- ta insyx "komiv". Tobto KPRS bulo prosto vvedene v "dol'y".
          MVD/Komitet tezh - aby ne sylno gavkaly, ta zabezpechyly "vidmyv" kapitalu za kordonom. - na pochatku 80x dejaki galuzi promyslovosti majzhe povnistu kryminalizuvalys, tobto provodyly svoi zakupky syrovyny, maly povnistu "livi" pidpryemstva. Do rechi - "chervoni dyrektory" - to jakraz iz serii dyrektoriv takyx pidpryemstv.
          i zvychky u nyx zalyshylys ti zh - prybutok z derzhavnogo pidpryemstva vvazhaty za svij.
          2. "trenery" - to tupa chastyna kryminalu, jaka ne vmila nichogo robyty/torguvaty, a prosto namagalas "poshypaty" cexovykiv (toj zhe Matros (dnipropetrovsk do rechi), Japonchyk itd). Pry pidtrymci Part.struktur/komitetu/mvd buly perevedeni do statusu "oxoronciv".
          Tobto 70-80 - zvedennya KPRS do roli obslugy/"podelnika" kryminalu. U svoju chergu kryminal otrymav dostup do vlady.
          3. Do rechi podyvitsya zaraz - majzhe vsi (chy vsi ) sovkovi pravlyachi "dijachi" (azarov, krava, .....) statusu "pochyotnogo" prezydenta jakoi nebud napiv-bandytskoi sportorganizacii. Pochynajuchy vid futbolnoi - i zakinchujuchy "sylovymy" - borotba, box, karate itake inshe.
          Tobto Komsomolci ne vdajut z sebe "bratvu". Vony prosto z bratvoju "podelniki" Davno.

          jak zavzhdy - vse navedene - IMHO
        • 2001.06.21 | glad

          Только песня не о том...

          Данный материал посвящен не генезису братвы, а тому чем наша епоха отличается от епохи комсомольских строек. И чем она в конце концов может закончится.
    • 2001.06.18 | Isoлятор

      Homo homini...

      Далі, сподіваюсь, знаєте.

      А чего тут непонятного? Всё элементарно, как Ватсон. Ну не ужиться шести миллиардам человек на этой маленькой планетке. Я сподівався, хоч до восьми дотягнуть - а дідька лисого, все, приїхали. Человечество победило всех своих биологических конкурентов и энергично занялось конкуренцией внутривидовой. Самой жестокой, бессмысленной, беспощадной. Що ж поробиш... Такі закони біольоґії. Не людьми вони писані. Богом? То вже кому як більше подобається. Але ніде від них не дінешся. И не пытайтесь.

      Поки людина воювала здебільшого з дикими звірами - РОЗУМ був головним чинником перемоги. Коли людина воює з людиною - вже не головний. На якомусь етапі починає заважати. Можна довго ховатися за "демократію" та "законність" - та все одно ПЕРЕМОЖЕ СИЛЬНІШИЙ. Тобто той, хто не переймається дрібницями типу "совісь", "честь", "благородство". Их, знаете, тоже можно понимать по-всякому.

      Как это называется на языке дарвинистов? Правильно, эволюция. То може, не варто їй заважати? И всё, что нынче имеет место быть в Украине - естественно, нормально и логично. Кому не подобається - претензії, будь ласка, до сера Чарлза Дарвіна та президента Q. Чем черти не шутят - вдруг и правда станет легче, если этим товарищам благородно начистят таблоиды?

      Займитесь на досуге, кому охота. Мені - не дуже. Тож не треба мені ані родини (ну люблять жінки тих, хто вміє ламати - так хай вони їх і ламають), ані дітей (всё равно станут или бандитами, или их жертвами - третьего уже не получается, а меня обе перспективы как-то мало радуют), и вообще живу я на этом свете исключтельно из чувства любопытства.

      ХАЙ ЖИВЕ КІНЕЦЬ СВІТУ!
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.20 | АВ

        Re: Homo homini...

        И всё таки она вертится... Именно для женщин, детей и стариков и немощных придуманы законы.

        А то получается, что их нужно жрать живьём, раз они ближе, чем грибы в лесу...

        Я вообще не понимаю любого из ВДВ или не из ВДВ, кто полагает, что водитель из обоза 160 см. от роду ущербней в чём -то генетического более-175-см. дяди, что призван на основании мединструкций о росте...Вместе - они - народ, порознь - мишени...

        Особенно я не понимаю заплывов в темы: "Бей своих, чтоб чужие боялись"...

        Задача же военного - понимать, что он - убийца, и его ДОЛГ - не учить женщин рожать, стариков - лечиться и т.д. и т.п., а делать своё дело там, где он есть...

        И я посмотрел бы на военных, гнобящих собственные тылы за то, что тылы не умеют воевать...

        Так что - будем получать по морде что за Homo homini, что за Homo sapiens lupus est ... :) вместе, вдруг сочтут ругательством... :)

        Ладно, Степовик пояснит цель постинга, а вообще -то всё это - флейм во славу Q, при котором свежо растёт и зеленеет украинская инет-интеллигенция...
    • 2001.06.19 | glad

      Re: ВОВЧЕ ЄВАНГЕЛІЄ?

      Сильный всегда прав не потому что ему свойственны честь, совесть и справедливость. Далеко не всегда бывает так. А просто потому что он сильный, а значит власть ему принадлежит по праву - в отличие от слабого, он способен это своё право отстоять. Для этого сильному не нужны изворотливость и плутовство, он всего этого добьется в прямом бою. Разрубить узел, а не развязать - вот кредо сильных. Понятия чести, совести и справедливости приходят пожже, чтобы идеологически оправдать это превосходство.

      И всеже власть сильных лучше чем власть слабаков, как сейчас в Украине. Слабак не может добиться победы в прямом столкновении, поэтому ему свойственны интрига и коварство. Слабаки более жестокие, их съедают комплексы неполноценности. Они горят желанием рассчитаться со всеми и вся за свою слабость. Жестокость помноженная на трусость. Наиболее кровавые режимы всегда возглавлялись слабаками.

      Вместе с тем физической силе можно противопоставить силу воли, смелость, интеллект. Они не дают победы в прямом столкновении, но помогают при длительной осаде. Меня когда-то поразили кадры кинохроники начала 2ой мировой войны: польские кавалеристы отчаянно пытаются рубить шашками броню немецких танков. Нееффективно получается - шашкой по броне. Но поляки доказали, что если сломлена сила оружия, но жива сила духа - народ ещё не потерян, у него есть шанс на свою победу.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.19 | Пані

        Полностью согласна

        glad писав(ла):

        > И всеже власть сильных лучше чем власть слабаков, как сейчас в Украине. Слабак не может добиться победы в прямом столкновении, поэтому ему свойственны интрига и коварство. Слабаки более жестокие, их съедают комплексы неполноценности. Они горят желанием рассчитаться со всеми и вся за свою слабость.

        Это еще один аргумент в пользу того, что Свистович прав, когда говорит, что Кучму нужно снять, даже если на его место придет другой негодяй. Он по определению будее более сильный, чем нынешняя власть.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.19 | Isoлятор

          "снимать" - это именно то слово!

          Так поступали, например, финские снайперы с красными командирами в декабре 39-го.
    • 2001.06.20 | Саблин

      Re: ВОВЧЕ ЄВАНГЕЛІЄ?

      Тому, хто сумнівається, скажу: Запах людського м'яса після 5.45 мм трасера -

      Хм...А не 7.62 во времена Маргелова? И откуда трассеры, когда по сюжету - ПБШ...

      Или Вы ещё где-то успели, кроме СССР?
  • 2001.06.17 | ВАСЯ ПУПКІН

    В КИЄВІ НА ПЕЧЕРСЬКОМУ МОСТУ ПОВІСИЛИ НЕГРА....

    В КИЄВІ НА ПЕЧЕРСЬКОМУ МОСТУ ПОВІСИЛИ НЕГРА.... Це трапилося давно, року так 1984.... Нєгри тоді в Києві вважалися іностранцами, богатєнькімі буратінами і дуже борзіли. Вели себе нагло і визивающе, називали нас презирливо "савєцкій" і обіцяли зарізати. Ну, якийсь настоящий мужчина взяв такого нєгра і підвісив вниз головою за ноги ( в районі Печерського моста. а може й на самому Печерському мосту - я не бачив...). КГБ збилося з ніг тоді, шукаючи того справжнього мужчину. Чи знайшли - не знаю. Якщо хто знає - то підкажіть :-)) АЛЕ.... НІГЕРИ ПІСЛЯ ТОГО ТРОХИ ПРИЗАДУМАЛИСЯ.... стало менше спєсі....
    ======== От якби одного такого , хто любить обзивать українців "хохлами" , теж підчепить на Печерському мосту вниз головою, то це б послужило іншим хорошим прикладом... Путін би , звичайно, заявив , що порушені інтереси Росії...ну що ж - Печерський міст великий і на дві сторони - місця вистачить ....
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.17 | Englishman

      Vy ser'ezno? Yakscho tak, navit' ne znayu, scho pro vas dumaty... (-)

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.17 | ВАСЯ ПУПКІН

        про мене думати не треба. думайте про себе.

        Що ви мали на увазі під словом "серйозно" ??? Що серйозно повісили нєгра ?? Чи що нєгри обіцяли нас прирізати ? чи що ?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.18 | Englishman

          Ya pro zaklyaky do vbyvstva.

          Do rechi, bagato zahysnykiv "nacional'noji chesti" (chy to "nastoyaschyh muzhchyn") chasto vvazhayut' slovo "kacap". Yak tam z pravom protylezhnoji storony na zahyst svoeji gidnosti? Budete odyn odnogo vishaty do peremozhnogo kincya?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.18 | Сергій Кабуд

            Тупість деяких дописувачів не перестає вражати!!!!!

            Ви порахуйте скільки кацапи замордували людей по всій європі, включно з Росією і Україною за минуле століття.
            Вкраїна втратила бл. 40 міліонів.
            І інші країни на загал теж близько того.

            А як би ви називали гестапівців, які попалили ваше село, повбивали ваші родичі і нікіоли не були під судом?

            Вся нація за це несе відповідальність. Точно як німці понесли і сплачують доси в усіх можливих варіантах, кланяються, просяться шоб простили.

            А кацапи тіки воняють на весь світ бо потроху гніють і згніють.

            Бо ніколи це паскудне плем'я не покаїться.
            А ті нормальні руські люди що там живуть будуть кацапами вимушені виїхати за кордон як це почалося з 17 року і продовжується доси.
            Чи просто брудне путінське гестапо їх знищить в той чи інший спосіб.
            Ну хіба що наберуться мужності і востануть за людську гідність.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.18 | АВ

              Re: Тупість деяких дописувачів не перестає вражати!!!!!

              "Русские - те, кто свалил из России, а остальные - кацапы..." - переклад...

              Сергей, я тебе не перестаю удивляться. Ты от Кучмы ничего не получаешь, уверен? :(
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.20 | ВАСЯ ПУПКІН

                Реакція АВ - як у молдаванина в ЮНЕСКО ( "яка нація найтупіша") :-))

                АВ , а ви нічого від путіна не отримуєте ?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.06.20 | АВ

                  Re: Отримую! ЩЕ ЯК!

                  Vminnya robiti logichni, adekvatni zayavi... :)

                  А не "нацики" ли те, кто смеет говорить, что русские сюда "приехали", а не жили испокон веков? И кто посмеет мне сказать, что я "плохой" гражданин Украины? И какой не набитой ещё морде дано право делать выводы, какова моя национальность и прописка вместо законных государственных органов?

                  Вы, Василий, не любите Кучму за то, что он лишает людей прав. Я тоже не люблю его за то, что он лишгает людей прав. Вы не любите его за то, что он хам. И я не люблю его за то, что он хам...

                  Так может не будем хамить и лишать прав? : ) А то "кацапами" нас назовут... :)) Єтот вариант тоже приведёт к увеличению заработков ортопедов и стоматологов? :)))

                  Это я в контексте "Украина без Кучмы", - ведь получается, что без Кучмы мы с Вами будем заняты исключительно поисками тех, кто:

                  - "Грицю, тебе москали не оскорбляли? "

                  - "Бене, зараз пійду та повбиваю тіх, хто менє почне оскорбляти...
                  ________________________________
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.06.20 | ВАСЯ ПУПКІН

                    Кстати, тебе АВ я ничего конкретно не вменял. Почитай внимательно.

                    Нам обеим может не нравиться Qчма, но причины этому могут быть разные. Мне он не нравиться потому, что мало разговаривает по-украински, а тебе - не нравится потому, что много разговаривает по-украински. Из-за таких, как ты, ребята из тернопольского "тризуба" дрались с УНА-УНСО. так что мы с тобой - ситуационные союзники. Не нужно обольщаться.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.06.21 | АВ

                      Re: Єх...

                      Ось ти, братику, на росийскої краще Кучми розмовляєшь! :) Шануватиме це!

                      Якщо якісь помилки маю - пробач (!!!!), не користуюся авто-перекладачами принципово. (Мову вчу, включно деякі засоби пробачень тощо... :)))

                      Взагалі ми за права людини, наприклад- розмовляти тою мовою, що сподобується...

                      Або ми не за права людини, а права тільки деякої "справжнеї людини"?

                      Ось вона - різниця у порозумінни, мабуть...

                      А що там робив "Трізуб" з УНСО - мені ПОКИ не чипае, бо я не бачу в УБК справжнего сенсу, щоб діяти "у реалі".

                      Якщо побачу боротьбу за права людини - а не підробку, щось будемо діяти розумне, та не тільки балакаючи.

                      Бартери типу "ломати кістки за криве слово" - я не пропоную, бо достатне такої людини інше - взяти таку за ...(щось, чи аудіторию).., зафіксувати, та нехай аргументуе чі там, де каже бруд, чі там, де закон предбачае реакцію на це...

                      А якщо не вміемо фіксувати - бити теж не вміемо, бити це важко, достатне (незаметно и молниеносно) віключити, заблокувати, та продовжити діскусію, що відбувається на рівні переважне словесном...

                      Ось так і робиться на Майдані :

                      Казав?
                      Що казав?
                      Доказуй це!

                      А якщо яка людина каже "та не казав я" - може він не казав це, глюкі це може бути...
                • 2001.06.20 | АВ

                  Re: Рoман ShaRP' '/

                  Шановний пан Романе!

                  Не переймайтеся що висТУПами Сергия Кабуда, який "справжний бойовик" у литерах, що Васи Пупкина, який створюе "сарказм"...

                  Та, доціло якисній сарказм, який я особісто попутав з "надхненням у вбівстви"...

                  Нехай говорють, що хочут...Це цікаво...Сам борги віддам, всіяки...

                  Когда -то я верил, что прогрессивный Запад против Кучмы, теперь вижу, что тому Западу лучше работать с Кучмой, чем делиться с украинцами...Когда -то я думал, что УБК против Кучмы, теперь вижу, что они "за Запад", в том, чтобы как можно меньше прав доставалось украинцам...И в обнаружении, что один мелкий и неказистый в жизни болтун способен писать за 5-6 персонажей - я не одинок... Я на этом сайте не только из-за его темы, а и для изучения как-раз вот таких случаев, как талантливые анализы пана Мартынюка, сердечная живость Пани, гениальную простоту Гуры: "украницев вы будете отличать по форме черепа?" и наоборот - для изучения подлостей, грязных дискуссионных приёмов и подтасовок фактов, коими богаты некоторые персонажи и их псевдопрокси...

                  Так что - облегчим лжизнь модераторам, раз статью "уркаинизация Украины" вырезали, а призывы к погромам оставляют - значит так нужно...Нужно им же, чтобы показать цену движения УБК...

                  Я не против, чтобы форум был "как есть"., а лишая людей прав говорить - мы уподобимся модератору под ником "Майдан", по сравнению с которым - Кучма просто борец за права прессы...
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.06.20 | Рoман ShaRP

                    Re: Рoман ShaRP' '/

                    Пане АВ , не підказуйте мені, як наїхати на Кабуда. Можу ліпше, що вже довів в приваті і Гурі і Хлої.

                    В даному разі мова йде не про цього, перепрошую, досить одіозного персонажа, а про Вас.

                    Я понаставляв "кришечок" срізь, де по правилав форуму вловив пряму провокацію, чи відповіді на неї, досить чітко таки означену.
                    МОгли б собі заснувати з тим окрему тему АВ(ся) vs. ВАся , -- і тренуватися.

                    А на останок розкажу один випадок, що розповідала мені шановна мною та не тільки мною людина.

                    Брежневські часи, ресторан. Сидять хлопець з дівчиною, а завалюється пара негрів. "Брати по класу, значить". ЧИ вже п*яні були, чи там догналися, почали дівчину від хлопця тягти. Той боротнити -- а на нього міліція , доблесна, значить, -- бо то ж "брати", не можна.

                    Тоді з сусіднього столика піднявся чолов*яга, і засвітив обом "братам" так, що повідлітали і не встали. А коли підскочила до нього міліція, -- показу є документ. І ті -- "під козирьок", -- американець.

                    А мораль я напишу таку, що американцем бути необов*язково.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.06.21 | АВ

                      Re: Шановнему Рoман ShaRP' '/

                      Цікаво трапилося з тім американцєм... :)

                      В менє був інший випадок...Коли до менє спрямували з "бюро по трудоустрію" трьох негроидної раси хлопців...Та на ту посаду я був зобов"язаний брати таких на працю...

                      Важко було щось робити, та я тім хлопчикам відповив: "Хлопци, а чі володиетє ви, шановни, державною мовою?" ... :)

                      Три парубка з Нігерии зробились "фіолетови", та кажуть, як пацюки сковчать: "Ніііііііііііі"...(Нииииии...)

                      Як вони отримали громад"янство та инши бюджетни справи - ХЗ, то Кучма знає...
                      ________________________________

                      Та якщо хто"сь зніщує гуманну ("суть, основу, платформу") УБК своими финтами, угрозами, призывами к лишению прав - я просто комментирую это, не форматить же винт Кабуду, по жизни - парень то безопасен...

                      А Васю я просто не понял, юморески пишет - супер, а вот как он евангилие от В.Ст. из ВДВ, а ныне Праги, комментирует - не знаю, стёб это или искреннее желание...

                      А выглядит - как сарказм над гуманизмом УБК, о чём и излагаю...
                    • 2001.06.21 | АВ

                      Re: Шановнему Рoман ShaRP' '/

                      Цікаво трапилося з тім американцєм... :)

                      В менє був інший випадок...Коли до менє спрямували з "бюро по трудоустрію" трьох негроидної раси хлопців...Та на ту посаду я був зобов"язаний брати таких на працю...

                      Важко було щось робити, та я тім хлопчикам відповив: "Хлопци, а чі володиетє ви, шановни, державною мовою?" ... :)

                      Три парубка з Нігерии зробились "фіолетови", та кажуть, як пацюки сковчать: "Ніііііііііііі"...(Нииииии...)

                      Як вони отримали громад"янство та инши бюджетни справи - ХЗ, то Кучма знає...
                      ________________________________

                      Та якщо хто"сь зніщує гуманну ("суть, основу, платформу") УБК своими финтами, угрозами, призывами к лишению прав - я просто комментирую это, не форматить же винт Кабуду, по жизни - парень то безопасен...

                      А Васю я просто не понял, юморески пишет - супер, а вот как он евангилие от В.Ст. из ВДВ, а ныне Праги, комментирует - не знаю, стёб это или искреннее желание...

                      А выглядит - как сарказм над гуманизмом УБК, о чём и излагаю...
                  • 2001.06.20 | ВАСЯ ПУПКІН

                    Я шось не поняв... :-))) при чому тут був я ?????

                    АВ писав(ла):
                    > Шановний пан Романе!
                    >
                    > Не переймайтеся що висТУПами Сергия Кабуда, який "справжний бойовик" у литерах, що Васи Пупкина , який створюе "сарказм"...
                    --------------
                    Не пойняв :-))) ??????
                    Да, кстати, уважаемый АВ, не нужно нас "изучать", а то будет как в мультфильме про козленка, который умел считать до 10...
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.06.21 | AB

                      Re: Я ТЄЖ шось не поняв... :-(((

                      Как понимать? Какие мультфильмы? Линки где? :)

                      Во жизнь - кто-то Розенбаумом размахивает, кто-то мультиками, смутное время... :))

                      Ты как Кучма, какие-то мультики, лишь ему ведомые, упоминаешь, естественно, что у меня не хватит интеллекта каждый мультик отсмотреть, чтоб твой намёк понять...

                      Можно ли проще, как для меня ?... :)

                      И почему это я не могу изучать то, что имеет отношение к моей стране и не закрыто паролями? :))

                      Кстати, ты несомненный мастер сарказма, кое-что из "гумора" мне очень понравилось, НО сначала я и НЕ подумал, что ты нашего ВДВ - Володимира Ст. с его темой высмеиваешь...Думал, что ты таки намерен 3.14здить до посвинения каждого, кто тебя назовёт хохлом...

                      Так сарказм или таки 3.14издить ?

                      Что, кстати, дела не меняет, всё это темы, далёкие от УБК по сути своей...
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.06.21 | Рoман ShaRP

                        Та припиніть ви пікіруватися, плз. Принаймі тут! (-)

              • 2001.06.20 | Рoман ShaRP

                ^^^^ А чи не списати нам в утіль провокацію-відгук ? Па-а-а-ан Модераааааатор!!!(-)

            • 2001.06.18 | glad

              O проблемах "кацапізму"

              Как-то раз на станции Одесса-малая я стал невольным свидетелем разговора между дяденькой лет 50-ти с характерной семитской внешностью и его приятелем, явным славянином. “Ты знаешь, почему у нас так все плохо? Это потому что к власти дорвались жиды!" - заявил первый. И добавил, заметив изумление второго: “Чего удивляешься? Да, я еврей, а они - жиды!". Такой вот диалог. Нетрудно понять, что слово “жид” здесь использовалось скорее не в этническом, а в классовом, или точнее - кастовом смысле. Как и в реплике одного из героев “Борислав сміється” Ивана Франка: “Хто в цьому винний? Жиди, властивці!" (цитирую по памяти - возможны неточности). Здесь классового подхода гораздо больше, чем того антисемитизма.

              Так же и у Вас - “кацапы” противопоставляются “русским людям”, и это противопоставление больше кастовое, чем этническое. Каста волков и каста овец. Но среди этих волков были не только этнические русские… Пан Мартынюк говорил не о “кацапах”, а о "партноменклатуре" - и в чем-то был прав. Но какая "партноменклатура" была при Иване Грозном, Петре Первом, Екатерине Второй? Вот и начинаешь понимать, что большевизм, несмотря на свою разношерстность, имеет глубокие российские корни. Большевики не прервали, а продолжили российскую традицию . Без российского холопства они никогда бы не смогли победить и затопить свою кровавую баню. Нынешний же путинский режим с его вождизмом, “православным” словоблудством, сортирами, шпиономанией, старыми песнями о главном (включая самую главную песню), братской ненавистью - лишь дальнейшее эклектическое продолжение бестолковой российской истории. Исус сказал бы о них: “Вот мертвые хоронят своих мертвецов”.

              Из всего этого следует, что на преступлениях волчьей касты есть и доля овечьей вины. К счастью, не все были овцами. Есть среди русских немало достойных людей, открыто выступающих против российского барства и холопства. Проблема лишь в том, что радикальная критика российского шовинизма, московского православного большевизма и других порождений геенны огненной неизменно приводят к отрицании основ бытия русского народа, а значит - и к русофобии. В качестве подтверждения этого - прошу познакомиться с творчеством Андрея Новикова - гения русской смуты. Более мощной и радикальной критики москвизма я нигде не встречал:

              http://anovikov.narod.ru/

              Enjoy!
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.18 | Stepovik

                Лист милій панночці, або про походження «національних» рис в характері Степовика

                Мила панночко,

                Дякую Вам за щирий інтерес до природи національного характеру мого народу. Цілком згоден з паном Максим'яком, стосовно того, що однією з доминуючих рис українців є довірливість (нажаль, інших його поглядів не розділяю). Підтверджуючи правоту мого шановного оппонента, я вирішив довіритись Вам, моя мила панночко: пропоную «бартер» я чесно розкажу про деякі етапи становлення моїх «національних» рис, а Ви - чесно поставите діагноз мені і моїй нації ;-)
                Вирішив навіть не дочікуватись Вашої відповиді, довіряюсь сходу, як справжній українець (чи то пак, вибачте, «щирий»). Довіряюсь Вам безоглядно, бо ж у всім світі відома та не похитна жіноча чесність і вірність ;-)

                Отже, швидше до діла. Перша погана новина: особисто я сумніваюся в національній специфичності мого характеру. Якщо я не правий - відкрийте мені очі. Ваші розмови про ХXI століття і доцільність «не адекватних» реакцій для мене просто «не зрозумілі». Підозрювати «в маївності» дівчину, у якої перший РС з'явився 19 років тому, у мене нема ніяких підстав, тому зразу до фактів: той тип поведінки, що Ви пропонуєте, в чоловічих колективах, не безкарний. Мені випала честь служити в елитній частині за часів СРСР, я до сих пір з вдячністю і теплотою згадую багатьх людей: офіцерів і солдат, яких зустрів саме там, і саме за тих обставин. Там я зрозумів що таке Честь і Гідність, також, саме там я зрозумів, що всі люди різні, і чому саме вони різні. А головне - я зрозумів, що ВИЩЕ КРАЩЕ ЗА НИЖЧЕ. За час, що пройшов з тих пір, я ніразу не мав нагоди сумніватися в правильності моїх колишніх висновків.

                Отже, те що Ви пропонували не безкарно. Особисто я бачив 2 випадки згвалтування солдат. Ніяких алегорій: один стояв і плакав, а інший «трудився». Особливого насильства не було: перший був з Ростова, а другий з Горького. Горьковчанин підійшов до ростовця і просто сказав: «Снімай штани і ставай ракам». Ростовець щось там лепетав, не пам'ятаю про що. Тоді горьковчанин його трішки побив, та навіть не побив, а так - просто долонею. Після цього, ростовець, поклав автомат на землю, зняв штани і нагнувся. Горьковчанин навіть не зв'язував його. Що сталося потім? Ростовця більше ніхто не чіпав, та його, власне, досить швидко викинули з нашого підрозділу. А горьковчанин -пропав. Так, просто не повернувся з наступного розвідвиходу та і все. Другий випадок майже аналогічний, включаючи розв'язку. Бачите самі - все банально. Тільки мушу додати кілька слів про те, що передувало обом згвалтуванням. Система психологічної підготовки в ВДВ стояла на 2-х китах (в крайньому разі за моїх часів):
                1.ієрархічного призирства (для дисантника, навіть яким би він дохлим не був (сленг «тєло», «чадо») - солдат чи офіцер інших родів військ завжди - унтерменш, навіть коли він кращий за першого («рєкс», «рєнджєр», «воін») ; всередині ВДВ знову своя піраміда «специ» давлять на «курків» і «карданів», а над усими стоїть «развєдка».
                2. з самого приходу в частину, і до ДМБ, на людину давлять, її постійно випробовують на силу і твердість. Причому, ніякі колишні заслуги та «поважний вік» зовсім не гарантують недоторканості. Ти постійно повинен стояти за себе.

                От в такі «джунглі» і прийшов наш ростовець. Його, як усих, попробували на силу - а він показав слабість, його пробували багато разів - а він падав все нижче і нижче. І тільки через багато місяців з ним трапилося те, про що я писав (та власне не всі так позорно закінчували. Були й інші випадки. Як то: одному «чаду» хтось поклав в РДешку гранату без кільця. Те, про що я пишу - тільки крайні випадки. В абсолютній більшості, цих слабих осіб просто «чадили» - знущалися і принижували їх гідність. Особисто я, ніколи цієї грязної роботи не робив, цим займалась тільки певна категорія солдат (сходіть в парк Горького 2-го серпня і Ви повачите достатньо цих клоунів). Але я впевнений в доцільності існування такої категорії: жук-мертвоїд теж потрібен в природі. «Упавшему плєчо нє подставляют» - була там приказка. Не треба надувати губки, мила панночко, сварити пальчиком в сторону Степовика і казати: «Трєплєтся о благородствє, а сам мог помочь, защітіть». Так, звичайно зміг би, та не став. Бо гидко. В той час я уже мав право на таке видношення. Це Ви, мила моя панночко, бачите насильство в історії, яку я розповів, а я бачу зовсім інше. Ви, мабуть, бачите нещасного хлопчика та його мамку, а я бачу скотину, що не захотіла себе захистити (скотину, яка ніколи не захистить матір, свою сім'ю, я вже не говорю про Батьківщину). Так, саме не захотіла, адже з АКСом ми всі, майже всю службу, не розлучалися. Доречі, хлопчик той був, хоча з греблі, а все ж КМСом . Тут, світла панночко, діло зовсім не в недостатку сили, а в відсутнисті волі для її застосування.

                Аргумент: життя не схоже на твоє ВДВ - не приймається. Позаяк впевнений, що саме на ВДВ воно й схоже. Я не хочу долі ростовця своїй Вітчизні.

                Для того, щоб хоч трохи розвіяти Вашу іронію, моя світла панночко, що до питання «Степовикових, майже гамлетівських, сумнівів»: бити чи не бити. Пояснюю: все робити треба саме так, як я описав в «євангелії». І робити це без зайвих слів. Проте, вже вкотре, прошу Вас зрозуміти істинний смисл такого «причастя».

                Багатьом важко дається розуміння справжньої суті того «причастя». Важко й мені це далося. Та й моє власне перше причастя не було таким вже й свідомим. Виростав я в українському середовищі (по-простому: в селі). Звичайно, ніхто ніякому націоналізму не вчив. Просто були досить здорові відносини. В школі, українську літературу на дух не переносив - та й якій здоровій молодій людині може подобатись той «репертуар», що дозволив викладати в наших школах п'яний дідько в ті часи. І от диво, щось затужилось мені в армії. І сам не знаю, з чого б то, а я попросив матір вислати мені «Кобзаря». Ні, я не шуткую коли кажу, що не знаю нащо той «Кобзар» мені знадобився. Попросив матір, потім довго чекав посилки (так, саме з нетерпінням чекав її), а коли отримав зовсім його не читав, а беріг, як щось дороге. І от, одного разу, я не знайшов мого «Кобзаря». Став шукати, і зміг знайти його тільки в туалеті. Його, тільки но, трохи «почитав» наш прапор, я попросив віддати. На те він заявив: «Пашьол на …, …….хахол. Сєйчас табой падатрусь. А то, что твая старая …. хахлушка написала, просто на ….». А далі не закінчив, бо я засадив йому в пузо свого штик-ножа. Що потім? Та нічого потім. Прапор живий лишився, бо я-«душара» тоді ще не вмів бити нормально, навіть всі кишки цілі зостались. Мене не відправили до дисбату - бо командиру полка «на дивізію» треба було йти невдовзі - і «зальоти» нікому, аж ніяк, не були потрібні. Та й не такі випадки, в елитних частинах, прощалися. Тут цілий комплекс: радянська система з її статистикою, яку, аж ніяк, не можна псувати, нормальні офіцери, що цінять людей не по пагонах, та ще - може дух батька-Маргєлова, який, того часу, добре заміняв в ВДВ устав. Для мене, все обійшлося досить нормально: лички зрізали та до півсмерті прапорові земляки откандьохали.

                Так от, слухай сюди, мила панночко, не дивлячись на все те, я маю друзів-москалів. І коли зустричаюся з ними, то не кручу дулю в кишені - бо вся моя душа з ними. І в армійський час, і після, ми мали достатньо нагод доказати ділами своїми дружбу ту. Бо ми сильні люди - навіть з того «дурдому» ми змогли повернутися нормальними людьми. Зокрема, я не зробив з своєї національності собі професії.

                Маючи вже гіркий досвід написання «євангелія» (яке, хто як хоче, так і розуміє), вважаю за потрібне зробити деякі пояснення. Перед тим, як сміятися (чи обурюватися) порядками в елітних підрозділах, дай собі відповідь на питання: «Хто сам ти є? Чіе місто ти займеш, якщо Бог сподобить тебе потрапити на такий «курорт» (ростовця, горьковчанина чи моє)?». Розумієш, панночко, то є чесний світ - все там на своїх місцях: там небезпечно грозити кому-небуть і не виконати погрози, бо слово там має ціну; за те, що ти любиш, ти повинен стояти, бо коли не будеш стояти - будеш роздавлений (не тими клоунами - ти сам роздавиш себе); за все ти повинен нести відповідальність - в моєму вчинку була не дуже велика доля аффекту, бо габарити ВДВешних прапорів часто-густо охолоджують самі гарячі голови, а за не правильні вчинки можна голову покласти, або так як ростовець чи горьковчанин…. Я повинен Вам це сказати, навить якщо Ваш «оффіс» знаходиться навпроти нового оперного театру в Харкові.

                Ще один парадокс «національного» характеру: боюсь, що Ви не вірно мене зрозуміли, тоді, коли я розпатякував про ЗАКОН БЛАГОРОДСТВА (коли пан Антифриз мене спитав про наслідки зустричі 2-х Степовиків за певних обставин). Так от, все дуже просто: я люблю моїх друзів-москалів (більшість з них служить в спецназах ФСБ и МВД РФ). Наші благородні видношення полягають в 2-х простих речах: ми ніколи не тріпаємо один одному нерви сентиментальними розмовами на теми «Що трапиться, коли нам доведеться щось ділити?» Просто кожен з нас зна: з-за дурниць ми ніколи не зчепимось (бо кожен з нас зна собі і іншим ціну), але коли діло дойде до св'ятих для кожного з нас речей, то сами розумієте ….. До кого Божа ласка схилиться.

                А тепер думай про наш національний характер, моя панночко.

                P.S.що я не єдиний тут, хто бачив всіляких звірств не мало – сумнівів не маю. АЛЕ МОВА В ЦІМ ЛИСТІ ЗОВСІМ НЕ ПРО ЦЕ. Справа не в тім де ти був, а в тім що ти виніс звидти. Я вважаю, що всі, хто хоче звести всю мою «євангельську» проповідь до банальної пропаганди насильства чи генноциду, або «втопити» її суть у примітивному «обидно, коли хахлом називають» чи в інших словоблуддях - або ж не розуміють позитивної ідеї, що закладена в цьому «євангелії», або ж свідомо стараються її не помічати. В «євангелії» поставлена важлива наша проблема: ПРО СУТЬ І КОРІННЯ НАШОГО ЗАНЕПАДУ ТА ПРО ШЛЯХ ПОДОЛАННЯ БІДИ НАШОЇ. В мене нема потреби спускатися до ксенофобії і лайки, я не тупа скотина, що здатна тільки до рефлексії. Я здатен створювати нове, я шукаю вихід: я бачу, що навіть вигнавши всих зайд з землі нашої - ми не вирішимо наших проблем. Бо слабість наша залишиться з нами. Зараз ви б'етеся проти Кучми, а слабість ваша не дасть вам поставити кого-небдь більш гідного. Я хотив би почути гідну критику моєї концепції. Я готовий навіть «перекласти» моє «євангеліє» з «образної» на «академічну» мову. Давайте поговоримо, звичайно якщо Ви бачите предмет для дискуссії.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.06.18 | Сергій Кабуд

                  Слава Героям

                  Друже Степовик, перекладіть на академічну.
                  То є важливий текст.

                  Дякую.
                • 2001.06.18 | Пані

                  Да. Давайте перейдем. Я вижу предмет для дискусии.

                  Правильно ли я поняла ваш ответ на мой вопрос "почему люди от слов звереют"? Потому что определенные слова воспринимаются ими как испытание на жизнеспособность?

                  Stepovik писав(ла):

                  > Я вважаю, що всі, хто хоче звести всю мою «євангельську» проповідь до банальної пропаганди насильства чи генноциду, або «втопити» її суть у примітивному «обидно, коли хахлом називають» чи в інших словоблуддях - або ж не розуміють позитивної ідеї, що закладена в цьому «євангелії», або ж свідомо стараються її не помічати.

                  Есть еще третье "или" - автор не смог изложить позитивную идею в форме, понятной читателям, которые сводят ее к "в морду". Переводите с языка аллегорий, посмотрим, что имело место быть.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.06.18 | Stepovik

                    Re: Да. Давайте перейдем. Я вижу предмет для дискусии.

                    Ni shanovna, prosto ti znayesh, sho koli ti c'ogo ne zrobish - ti umresh. Te, sho vseredini, ne dast' tobi bil'she zhiti.

                    "Akademichnij" variant bude opublikovano skoro.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.06.18 | Пані

                      Еще вопрос

                      Stepovik писав(ла):
                      > Ni shanovna, prosto ti znayesh, sho koli ti c'ogo ne zrobish - ti umresh. Te, sho vseredini, ne dast' tobi bil'she zhiti.

                      А разница в реакции на вербальное оскорбление ("мочить вас всех хохлов надо") и физическое (изнасилование солдата) предусматривается? Или "то, что внутри" разницы не видит?
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.06.19 | Stepovik

                        Re: Еще вопрос

                        Til'ki zaradi Vashih karih ochej, jasna pannohku.

                        "Te, sho v seredini" riznici ne bahit'.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.06.19 | Пані

                          Мерси

                          Stepovik писав(ла):
                          > Til'ki zaradi Vashih karih ochej, jasna pannohku.
                          >
                          > "Te, sho v seredini" riznici ne bahit'.

                          Жду вашего академического описания "того, що всередини". Может новую ветку начнете, чтоб с "мордой" не путать?
                  • 2001.06.19 | технолог

                    Re: Да. Давайте перейдем. Я вижу предмет для дискусии.

                    Пани та вельмишановному другу Степовику!
                    Позволю вставить и свои пять копеек.
                    С интересом наблюдал за развернувшейся дискуссией. Оказалось, что Ося - ... б-ный?(шутю!)

                    Вы пишете (оба):
                    > Я вважаю, що всі, хто хоче звести всю мою «євангельську» проповідь до банальної пропаганди насильства чи генноциду, або «втопити» її суть у примітивному «обидно, коли хахлом називають» чи в інших словоблуддях - або ж не розуміють позитивної ідеї, що закладена в цьому «євангелії», або ж свідомо стараються її не помічати.

                    Есть еще третье "или" - автор не смог изложить позитивную идею в форме, понятной читателям, которые сводят ее к "в морду". Переводите с языка аллегорий, посмотрим, что имело место быть.

                    Дело как раз в том, что подавляющее число принявших в дискуссии участие невольно или по команде "вольно" - "можно оправиться" попытались мягким интеллигентным языком говоря - засрать тему.
                    И некоторые при этом прикидывались дурачками, переводя все на банальный уровень "морды".
                    В моем ответе на вопрос Пани абсолютно конкретно описывалась нормальная реакция мужчины любой национальности на посягательство на его честь и достоинство.
                    То же потом описал и Степовик, подтвердив, что настоящие мужики остались друзьями независимо от национальности.
                    А все сентенции о том, кого и как надо защищать в боевых условиях нивелируются одним - защищают тех, кто способен защитить себя, соседа по окопу, сослуживца, в конце концов - семью и Родину.
                    А вся словесная шелуха о происхождении различных оскорблений как раз и показывает степень самоуважения и уважения других людей. Как поет русский еврей Розенбаум - "разгулялась шелупонь...".

                    Степовику окремо: Свідомо писав російською, юо маю досвід як сідають на п'яту точку російськомовні двуязичники, коли починаєш з ними спілкуватися російською мовою.
                    Підтримую продовження дискусії, але без зайвих розпатякувань, витримуючи тему.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.06.19 | Ося

                      Нє пАнял !?

                      Господин технолог писал(и)
                      Оказалось, что Ося - ... б-ный?(шутю!)


                      Нє пАнял !? Чє ет значит? Ты на каво .........?
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.06.19 | технолог

                        Re: Нє пАнял !? - Ося, ми тебе любим!

                        Ося, ми тебе любим!
                        Будемо намагатись будувати непохитну скелю Майдану такої вишини, щоб після перемоги зверху був твій напис: "Остап і Кіса були тут", разом з Демократія.орг.
                        Хай живе Демократія!
                    • 2001.06.19 | Stepovik

                      breathe a new life into ....

                      Pan Tehnolog, jak zavzhdi, na visoti. V danomu vipadku - mayemo ridku garmoniyu mizh tekstami i imenem jakim voni pidpisani.

                      Vtim, meni zdeyet'sja, sho temu she ne vdalosja "vtopiti".
                    • 2001.06.19 | АВ

                      Re: Переходим к делу...

                      ---Дело как раз в том, что подавляющее число принявших в дискуссии участие невольно или по команде "вольно" - "можно оправиться" попытались мягким интеллигентным языком говоря - засрать тему.

                      Технологичней было бы - встать у каждой кучки слов и произвести анализ. А так - "взагали" Вы сказали, что тема "загажена". Поскольку Вы назвали чужую искренность словом нехорошим - Вы оскорбили "Майдан" в целом. Зря Вы так...

                      ---И некоторые при этом прикидывались дурачками, переводя все на банальный уровень "морды".

                      С Вами спорить было не о чем. Вы - вели себя осмысленно и безопасно...А вот в Инете о морде, это как в спаринге об Инете - нелогично, по меньшей мере...Именно дурачки и опасны...Журналист - статью, а ему - смерть...Побои за слова - это чушь. Аресты за слова - это опасная чушь. Но тенденция казней за слова - это уже политика и многие её так и видят, факт есть факт...

                      ---В моем ответе на вопрос Пани абсолютно конкретно описывалась нормальная реакция мужчины любой национальности на посягательство на его честь и достоинство.

                      Это Ваша реакция. А что есть норма - решать каждому в пространстве, времени и личном разуме в каждом новом случае.

                      ---То же потом описал и Степовик, подтвердив, что настоящие мужики остались друзьями независимо от национальности.

                      Это не повод называть развитие ветвей темы термином "засрать" (цитата).

                      ---А все сентенции о том, кого и как надо защищать в боевых условиях нивелируются одним - защищают тех, кто способен защитить себя, соседа по окопу, сослуживца, в конце концов - семью и Родину.

                      Не всегда защищают лишь способных защитить себя...По определению термина "защита" - защитник защищает неспособных защищаться. У Вас описка или ошибка?

                      ---А вся словесная шелуха о происхождении различных оскорблений как раз и показывает степень самоуважения и уважения других людей.

                      Так вот - это не шелуха. Это не шелуха поскольку:

                      1. Ругательства действительно польские, а не русские (украинские), а из этого следует:

                      1.1. Дырявить воздух ругательствами типа "гяйджин" (япон. чужеземец"), - непатриотично. :)
                      1.2. До сих пор нет точных определений приводимых терминов, за применение которых кто-то готов нарушать УК, плодя инвалидов...

                      1.3. Ругательства бессмысленны, а значит эскалация насилия в ответе на них не имеет смысла. Проще переспросить того. кто их произносит, пока он не припомнит чего-то более определённого в адрес оскорбляемого, а вот тогда - к делу.

                      2. Когда кто-то приводит термин, за который не способен ответить (как, например в тюрьме - "голубчик") - он автоматически считается виновным. Так назвать украинца "хохлом" вполне возможно у друзей, а вот "кацапом" - уже что-то невнятное, но рецепт я понял - один: "Всем в морду". Не нравится мне это...

                      ---Как поет русский еврей Розенбаум - "разгулялась шелупонь...".

                      О, пан Технолог! Вы любите песни про: "А воры законные..."? Ну приступим, раз Вы специалист по разборкам и отсеиванию шелупони от законных...А я как раз имел счастье откровенничать про чуждость конфликтов из-за польских ругательств...У меня к Вам дело ! Читайте внимательно:

                      1. Это я - "шелупонь" ?
                      2. Что такое "шелупонь"?
                      3. Чем Вы ответите за это ?
                      4. Что, если Вы неправы в этом?
                      5. Чем возместите свою неправоту ?
                      ______________________________

                      Решайте. Конкретно. Недели хватит?
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.06.19 | технолог

                        Re: Переходим к делу...Совсем не деловому. Только для АВ

                        АВ писав(ла):
                        > > Технологичней было бы - встать у каждой кучки слов и произвести анализ. А так - "взагали" Вы сказали, что тема "загажена". Поскольку Вы назвали чужую искренность словом нехорошим - Вы оскорбили "Майдан" в целом. Зря Вы так... и т.д.

                        К твоему сведению: Я не только Розенбаума люблю, но и Окуджаву, который написал:Каждый пишет, как он слышит,
                        Каждый слышит, как он дышит,.."
                        В твоем предыдущем постинге есть:

                        Я подузнал - все эти "хохол", "кацап", "жид" - термины времён польской оккупации. Ляхи "ш-ляхетни", так нас всех и величали, колонизуя...
                        Однако католичество - не при чём, природа его древнее, достаточно сказать, что в Грузии и Армении уже под 1000 лет православной христианской церковью правят...католикосы, таков там сан первосвященника...
                        Киевская Русь спокойно позволяла и синагоги и кенассы, и любые храмы, пока не попала западным боком под Речь Посполиту...А до этого - не было в письменных источниках гнусных терминов, предки время берегли, говоря по делу...

                        Так вот, по поводу католиков и католикосов - кто отвечает за свои слова, сначала смотрит хотя бы в обычный словарь. И тогда видит, кто такой католикос, кто такие католики.
                        И сколько лет православной, подчеркну, православной, религии, в Армении. А этой религии всего-навсего 1700( одна тысяча семьсот лет), поскольку Армения приняла православие в 301 г.н.э.
                        Так кто отвечает за свои слова, кто позволяет себе "опустить" несколько миллионов наших православных братьев?
                        Кто время бережет, говоря по делу?

                        Теперь по поводу:

                        Ну приступим, раз Вы специалист по разборкам и отсеиванию шелупони от законных...А я как раз имел счастье откровенничать про чуждость конфликтов из-за польских ругательств...У меня к Вам дело ! Читайте внимательно:

                        1. Это я - "шелупонь" ?
                        2. Что такое "шелупонь"?
                        3. Чем Вы ответите за это ?
                        4. Что, если Вы неправы в этом?
                        5. Чем возместите свою неправоту ?
                        ______________________________

                        Решайте. Конкретно. Недели хватит?

                        Приступим.
                        С помощью экспертов "по понятиям".
                        Мнение эксперта: Хочешь мурчать, так мурчи с теми, кто мурчит.
                        По пунктам:
                        1.Это я - "шелупонь" ? - Как сказал Иисус: "Это ты сказал".
                        2.3.4.Что такое "шелупонь"? - Это ты (сам сказал).
                        Чем Вы ответите за это ?
                        Что, если Вы неправы в этом?
                        Чем возместите свою неправоту ? - Далее и отвечать не буду, поскольку "по понятиям" уже неправ, отвечая на эту пургу.
                        Попал бы ты не в Инете на такую разборку, в городе Папика тебе бы быстро объяснили, где твое место "по понятиям".

                        Мне даже не нужно было недели.
                        Технологическая работа заключается, в частности и в том, что для разрешения проблем и адекватного понимания возникающих вопросов не стесняются привлекать экспертов.
                        В данном слкчае эксперт был категорически против втягивания в разборку с шелупонью. Поскольку я масти не имею, могу позволить себе удовольствие ответить на любой вопрос.

                        АВ - еще вопросы есть?
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.06.20 | АВ

                          Re: Только для технолога. И не только.

                          2 цитаты:

                          Я подузнал - все эти "хохол", "кацап", "жид" - термины времён польской оккупации. Ляхи "ш-ляхетни", так нас всех и величали, колонизуя...
                          Однако католичество - не при чём, природа его древнее, достаточно сказать, что в Грузии и Армении уже под 1000 лет православной христианской церковью правят...католикосы, таков там сан первосвященника...
                          Киевская Русь спокойно позволяла и синагоги и кенассы, и любые храмы, пока не попала западным боком под Речь Посполиту...А до этого - не было в письменных источниках гнусных терминов, предки время берегли, говоря по делу...

                          Так вот, по поводу католиков и католикосов - кто отвечает за свои слова, сначала смотрит хотя бы в обычный словарь. И тогда видит, кто такой католикос, кто такие католики.
                          И сколько лет православной, подчеркну, православной, религии, в Армении. А этой религии всего-навсего 1700( одна тысяча семьсот лет), поскольку Армения приняла православие в 301 г.н.э.
                          Так кто отвечает за свои слова, кто позволяет себе "опустить" несколько миллионов наших православных братьев?
                          Кто время бережет, говоря по делу?

                          _________________________________
                          "под 1000" лет не равно 1700 лет - и вся разница... Суть - неизменна. А критикуешь попусту..."Православных братьев опустить"...- читать научись, а то точно мурчать придётся...Пишешь, не читая...Значит тебе платят за болтовню в Инете...А кому ныне платят за болтовню в Инете? Или ты сам так вот мыслишь?


                          Про "шелупонь". Это слово, ты, говорун, употребил по отношению к тем, кто темы "майдана" развивал. И ко мне - тоже.

                          Скоро тебе может понадобиться иной эксперт...И не по словесности... Знаешь, Бог, которого ты упомянул, он всё видит, даже то, как ты в потоке слов пытаешься спрятать свои ошибки, и от себя самого...

                          Я Инет со спаррингом не путаю, а Розенбаум, Окуджава, Кричевский и прочие - далеки. Поэтому - выбирай слова и помни, что в реале ты рискуешь реально, будь ты в Инете хоть мент, хоть диверсант, хоть технолог по хамству...

                          Это по-доброму всё сказано, не волнуйся, твою сетевую карту никто не зальёт пентоналом натрия по кабелю... Незачем...
                    • 2001.06.19 | технолог

                      Re: Да. Давайте перейдем. Додаток про честь та гідність( з Росії за допомогою Америки)

                      Не буду цитувати текст, бо він великий, ось лінк:
                      Понятие чести и достоинства, оскорбления и ненормативности в текстах права и средств массовой информации
                      http://internews.ru/books/dignity/index.html
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.06.20 | Пані

                        Еще вопрос

                        Прочитала зацитованный текст. Может про причине спиритус вини не увидела. Где там описывается случай ярлыков типа "хохлы" -"кацапы"? Недостоверные сведения - да, искажение фактов - да, но подобные ярлыки? Линк плиз, заранее сорри, елси проглядела.
                • 2001.06.18 | Остап

                  Самурай повинен кожен день думати про смерть! ( а український комерсант - про тюрму)

                  Зауважу пане Степовик, що Ваша модель відносин в ВДВ нагадує мені тюрму....(тут я розбираюсь :-)
                  Дуже сильні паралелі....

                  І у війську, відповідно, спостерігав, як б"ють ЛЮДИНУ ЗІ ЗБРОЄЮ...Парадокс.

                  Хоча з свого досвіду зауважу, що вся проблема слабкості духу людини в НЕГОТОВНОСТІ ПОМЕРТИ саме в цю мить.

                  Кодекс ЧЕСТІ БУШИДО вимагає, щоб самурай кожен день думав про смерть.
                  Був готовий до смерті.
                  Хто готовий до смерті - той має дуже сильний дух.

                  В момент, коли тебе б"ють і можуть вбити, виникає така цікава думка - ВСЕ, ЗАРАЗ МОЄ ЖИТТЯ ЗАКІНЧИТЬСЯ...

                  Якщо не витримав ВИПРОБУВАННЯ ДУМКОЮ ПРО СМЕРТЬ, то перестаєш бути людиною, а стаєш твариною і думаєш тільки одне - ВИЖИТИ. Не як людина, а як тварина....

                  ПМ.
                  Бути готовим до смерті треба кожну мить :-((
                • 2001.06.18 | vujko

                  pytannya

                  Shanovnyj Stepovyk,

                  trohy ne po temi, ale zapytayu:

                  chy isnuye zaraz ukrayins'kyj specnaz i chy
                  bude vin zahyshchaty interesy Ukrayiny?
                  Chy shchos' pominyalosya z chasiv gostrogo
                  protystoyannya navkolo Sevastopolya, koly
                  rosiyanam "zdavaly" informaciyu pro sim'yi
                  bijciv nashyh elitnyh grup, yaki tam braly
                  uchast'.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.06.18 | Stepovik

                    Re: pytannya

                    Dobrogo zdorov'ja i Vam,

                    ja ne hochu vistupati "ekspertom" po specnazah na cim forumi. Ja nikoli ne mav vihodiv na ukrains'ki specnazi - real'noyu informacii ne mayu. Tripatis' - ne bachu sensu. Jak, pravilo cja informacija prihodit' til'ki cherez osobisti kontakti mizh svoimi. Mayzhe vse, sho pishut' pro specnazi gazeti - prosto vrazhennja "slabonyervnih".

                    Vs'ogo naykrashogo. Z povagoyu,
                    Stepovik
                • 2001.06.19 | ilia25

                  Ты -- слабак. И трус.

                  Армия сделала тебя моральным уродом, и ты и сейчас боишься посмотреть правде в глаза.

                  Ты скорее будешь убеждать себя и других, что весь мир построен на жестокости и зверстве, чем признаешь, что у тебя когда-то не хватило душевных сил остаться человеком.

                  Мне тебя просто жалко.
                • 2001.06.19 | Рoман ShaRP

                  Мій покійний батько, Тульска ВДВ, "Маргеловський" , -- під листом Степовика підписався б. (-)

          • 2001.06.20 | ВАСЯ ПУПКІН

            Відповім анекдотом. ПАНІ , не читайте, плз

            Відповім анекдотом.
            "Розмовляють два хохли. Один і говорить :"Бл....дь, як мене ці кацапи заї..али. Оце візьму кулемета та піду їх завтра мочити наліво-направо".
            Другий хохол і питає :
            - Тю, а якщо вони тебе ?
            - А мене ж за віщо ? "
            ---Можна сміятися....
            В ЧОМУ РІЗНИЦЯ ??? Я сиджу у своїй державі, на своїй рідній українській землі, я не наглію, не пхаюся в їх сраний московський манастір зі своїм уставом. І я можу їх називати так, як вважаю за потрібне. Інша справа, коли це бидло приїжджає зі своєї сраної Московії в Україну і МЕНЕ, НА МОЇЙ ТЕРИТОРІЇ, НАЗИВАЄ ХОХЛОМ. Такий отбросок однозначно заслуговує адекватного покарання. Чи може мені в нього ще пробачення попросити за те, що я без його кацапського дозволу на світ народився???
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.20 | Сергій Кабуд

              Повчальна пієса Л.Подервянського "Кацапи".

              Там є все. І про злидні наші на нашій землі, про ув'язнення, про дітей, які мріють шоб постріляти,
              про спаскуджену кацапським матюком нашу мову
              про ти самі кацапи що заполонили наші курорти і про розплату яка на їх чекає. Сподіваюся.

              При чому все це зроблено весело, без того шоб автор комусь симпатизував, всі герої прості люди, якими вони і є в нашій постсовєцькій дійсності.

              Навіть побутовий травматизм виведено в образі самосвала що може розчавити малятко, яке вискочить на дорогу.
              http://www.doslidy.kiev.ua/stories/st-katzapy.htm

              Общій вагон забацаного поїзда. Hа лавках сидять Гpиша, Миша, Толя і Опанас. Вони дивляться в вікно, чистять
              pибину, п'ють чай з алюмінієвого підстаканніка і в загалі pозважаються - як то положено у поїзді.

              Толя (дивлячись в вікно). Папа, оно диви - самосвал.
              Опанас (гладить синка по голові). Ото, синок, якби ти щас на доpогу вибіжав, де той самосвал, так би усє кишки у
              тєбя і шваpкнули.
              Толя. Папа, оно диви - гоpи. Папа, а там наші билі?
              Опанас (гладить Толю по голові). Билі, синок, оні кpугом билі.
              Толя. Папа, а оні там стоялі насмєpть?
              Опанас (пиздить Толю по голові). Замовч!!! Hе пизди!!! Вже заїбав батька у доску!
              Миша. Воно дитина, не понімає шо папі тяжело.
              Гриша. Ви здалеку їдете?
              Опанас. З тюpьми!
              Миша (дістає вино). Батя, будеш пить?
              Опанас. Та, блядська печінка... Hу наливай!
              Толя. Папа, і мєнє дай!
              Опанас. Hа! Тільки сцять не пpоси.
            • 2001.06.20 | Пані

              Лучшая реклама - добавить запрет

              Это про не читайте :) Знаешь как привлечь внимание!

              Вася, ты понимаешь, какое дело... Когда я выпью хорошо да и еще в хорошей компании, как например сейчас, то я согласла с любым твоим словом, и если б какая падла сейчас в глаза меня обозвала хохлушкой или там хохляцкой подстилкой например, так я б даже в таком состянии вспомнила, где у меня сейф и как он открывается, и как то, что так лежит с предохранителя снимается.... А если б муж вспомнил быстрее, чем я, то точно не стала бы его останавливать.

              Но даже в таком состоянии я вспоминаю о торомозах и том, что у меня (трезвой) есть мозги. А эти мозги даже сейчас думают БЛИН о последствиях!

              Да, не называют меня так в лицо (как кто-то тут предположил, уж пардон не помню кто). Потому что боятся, уважают, опасаются, не колышет меня почему. Потому что я повторяю, что я украинка последней падле при первой встрече. Потому что я не оставляю ни у кого сомненйий в собственной идентификации и моем отсношении к этой национальной идентификации. И таки да - это принимают во внимане и затыкаются со своими хихоньками и хохлушками.

              Но это - моя проблема. Я ее не распространяю ни на кого и не обобшаю. У них есть выбор - или общаться со мной ТАКАЯ КАК Я ЕСТЬ или идти на ... оттуда (матюки уже запретили или еще нет? я не слидкую, сории). Какая тут философия, какое евангелие, какие драки, Если ты себя уважаешь (как представителя даной национальности, индивидуума, особистысть. шо угодно), то ты можешь добиться уважения других. Если нет - то нет. Психофизиологичекие различия полов тут ни до чого, звиняйте шановни.

              Пардон за ашибки, бо не дужу я твереза. Завтра может быть поправлю.
            • 2001.06.20 | АВ

              ReGoT: Відповім анекдотом. ...RRRRRR...

              В ЧОМУ РІЗНИЦЯ ??? Я сиджу у своїй державі, на своїй рідній українській землі, я не наглію, не пхаюся в їх сраний московський манастір зі своїм уставом. І я можу їх називати так, як вважаю за потрібне. Інша справа, коли це бидло приїжджає зі своєї сраної Московії в Україну і МЕНЕ, НА МОЇЙ ТЕРИТОРІЇ, НАЗИВАЄ ХОХЛОМ. Такий отбросок однозначно заслуговує адекватного покарання. Чи може мені в нього ще пробачення попросити за те, що я без його кацапського дозволу на світ народився???

              _________________________________

              И когда Это было? А почему не отвёл за ухо в суд, превратить хама в руководителя метлы на 15 суток? А может тебя так назвал настоящий украинский националист, которому одна половина народа - "хохлы" потому, что на новую редакцию мовы не переходят, а вторая половина "кацапы", потому, что русский используют, а все вместе - "янічари", поскольку не дают денег националисту, а дают своей семье...?

              А если не было в твоей жизни такого случая, то возможно, в теории, и иное:

              -Тебя назвали "кацапом"... :)

              -Тебя назвали провайдЫром... :))

              Как поступишь? По еВангелию? :)))
    • 2001.06.21 | СГ

      Привіт УНА-УНСО!

      Може ще і джіхад розпочати?

      Я - аут з цієї дискусії!
  • 2001.06.18 | Stepovik

    Лист милій панночці, або про походження «національних» рис в характері Степовика

    Vidpraviv cej tekst uzhe raz, nazhal' ne bachu yogo v spisku. Shos' ne te. Probuyu povtoriti.
    Proshu vibachennja, jaksho zustrinete yogo dvichi.


    Мила панночко,

    Дякую Вам за щирий інтерес до природи національного характеру мого народу. Цілком згоден з паном Максим'яком, стосовно того, що однією з доминуючих рис українців є довірливість (нажаль, інших його поглядів не розділяю). Підтверджуючи правоту мого шановного оппонента, я вирішив довіритись Вам, моя мила панночко: пропоную «бартер» я чесно розкажу про деякі етапи становлення моїх «національних» рис, а Ви - чесно поставите діагноз мені і моїй нації ;-)
    Вирішив навіть не дочікуватись Вашої відповиді, довіряюсь сходу, як справжній українець (чи то пак, вибачте, «щирий»). Довіряюсь Вам безоглядно, бо ж у всім світі відома та не похитна жіноча чесність і вірність ;-)

    Отже, швидше до діла. Перша погана новина: особисто я сумніваюся в національній специфичності мого характеру. Якщо я не правий - відкрийте мені очі. Ваші розмови про ХXI століття і доцільність «не адекватних» реакцій для мене просто «не зрозумілі». Підозрювати «в маївності» дівчину, у якої перший РС з'явився 19 років тому, у мене нема ніяких підстав, тому зразу до фактів: той тип поведінки, що Ви пропонуєте, в чоловічих колективах, не безкарний. Мені випала честь служити в елитній частині за часів СРСР, я до сих пір з вдячністю і теплотою згадую багатьх людей: офіцерів і солдат, яких зустрів саме там, і саме за тих обставин. Там я зрозумів що таке Честь і Гідність, також, саме там я зрозумів, що всі люди різні, і чому саме вони різні. А головне - я зрозумів, що ВИЩЕ КРАЩЕ ЗА НИЖЧЕ. За час, що пройшов з тих пір, я ніразу не мав нагоди сумніватися в правильності моїх колишніх висновків.

    Отже, те що Ви пропонували не безкарно. Особисто я бачив 2 випадки згвалтування солдат. Ніяких алегорій: один стояв і плакав, а інший «трудився». Особливого насильства не було: перший був з Ростова, а другий з Горького. Горьковчанин підійшов до ростовця і просто сказав: «Снімай штани і ставай ракам». Ростовець щось там лепетав, не пам'ятаю про що. Тоді горьковчанин його трішки побив, та навіть не побив, а так - просто долонею. Після цього, ростовець, поклав автомат на землю, зняв штани і нагнувся. Горьковчанин навіть не зв'язував його. Що сталося потім? Ростовця більше ніхто не чіпав, та його, власне, досить швидко викинули з нашого підрозділу. А горьковчанин -пропав. Так, просто не повернувся з наступного розвідвиходу та і все. Другий випадок майже аналогічний, включаючи розв'язку. Бачите самі - все банально. Тільки мушу додати кілька слів про те, що передувало обом згвалтуванням. Система психологічної підготовки в ВДВ стояла на 2-х китах (в крайньому разі за моїх часів):
    1.ієрархічного призирства (для дисантника, навіть яким би він дохлим не був (сленг «тєло», «чадо») - солдат чи офіцер інших родів військ завжди - унтерменш, навіть коли він кращий за першого («рєкс», «рєнджєр», «воін») ; всередині ВДВ знову своя піраміда «специ» давлять на «курків» і «карданів», а над усими стоїть «развєдка».
    2. з самого приходу в частину, і до ДМБ, на людину давлять, її постійно випробовують на силу і твердість. Причому, ніякі колишні заслуги та «поважний вік» зовсім не гарантують недоторканості. Ти постійно повинен стояти за себе.

    От в такі «джунглі» і прийшов наш ростовець. Його, як усих, попробували на силу - а він показав слабість, його пробували багато разів - а він падав все нижче і нижче. І тільки через багато місяців з ним трапилося те, про що я писав (та власне не всі так позорно закінчували. Були й інші випадки. Як то: одному «чаду» хтось поклав в РДешку гранату без кільця. Те, про що я пишу - тільки крайні випадки. В абсолютній більшості, цих слабих осіб просто «чадили» - знущалися і принижували їх гідність. Особисто я, ніколи цієї грязної роботи не робив, цим займалась тільки певна категорія солдат (сходіть в парк Горького 2-го серпня і Ви повачите достатньо цих клоунів). Але я впевнений в доцільності існування такої категорії: жук-мертвоїд теж потрібен в природі. «Упавшему плєчо нє подставляют» - була там приказка. Не треба надувати губки, мила панночко, сварити пальчиком в сторону Степовика і казати: «Трєплєтся о благородствє, а сам мог помочь, защітіть». Так, звичайно зміг би, та не став. Бо гидко. В той час я уже мав право на таке видношення. Це Ви, мила моя панночко, бачите насильство в історії, яку я розповів, а я бачу зовсім інше. Ви, мабуть, бачите нещасного хлопчика та його мамку, а я бачу скотину, що не захотіла себе захистити (скотину, яка ніколи не захистить матір, свою сім'ю, я вже не говорю про Батьківщину). Так, саме не захотіла, адже з АКСом ми всі, майже всю службу, не розлучалися. Доречі, хлопчик той був, хоча з греблі, а все ж КМСом . Тут, світла панночко, діло зовсім не в недостатку сили, а в відсутнисті волі для її застосування.

    Аргумент: життя не схоже на твоє ВДВ - не приймається. Позаяк впевнений, що саме на ВДВ воно й схоже. Я не хочу долі ростовця своїй Вітчизні.

    Для того, щоб хоч трохи розвіяти Вашу іронію, моя світла панночко, що до питання «Степовикових, майже гамлетівських, сумнівів»: бити чи не бити. Пояснюю: все робити треба саме так, як я описав в «євангелії». І робити це без зайвих слів. Проте, вже вкотре, прошу Вас зрозуміти істинний смисл такого «причастя».

    Багатьом важко дається розуміння справжньої суті того «причастя». Важко й мені це далося. Та й моє власне перше причастя не було таким вже й свідомим. Виростав я в українському середовищі (по-простому: в селі). Звичайно, ніхто ніякому націоналізму не вчив. Просто були досить здорові відносини. В школі, українську літературу на дух не переносив - та й якій здоровій молодій людині може подобатись той «репертуар», що дозволив викладати в наших школах п'яний дідько в ті часи. І от диво, щось затужилось мені в армії. І сам не знаю, з чого б то, а я попросив матір вислати мені «Кобзаря». Ні, я не шуткую коли кажу, що не знаю нащо той «Кобзар» мені знадобився. Попросив матір, потім довго чекав посилки (так, саме з нетерпінням чекав її), а коли отримав зовсім його не читав, а беріг, як щось дороге. І от, одного разу, я не знайшов мого «Кобзаря». Став шукати, і зміг знайти його тільки в туалеті. Його, тільки но, трохи «почитав» наш прапор, я попросив віддати. На те він заявив: «Пашьол на …, …….хахол. Сєйчас табой падатрусь. А то, что твая старая …. хахлушка написала, просто на ….». А далі не закінчив, бо я засадив йому в пузо свого штик-ножа. Що потім? Та нічого потім. Прапор живий лишився, бо я-«душара» тоді ще не вмів бити нормально, навіть всі кишки цілі зостались. Мене не відправили до дисбату - бо командиру полка «на дивізію» треба було йти невдовзі - і «зальоти» нікому, аж ніяк, не були потрібні. Та й не такі випадки, в елитних частинах, прощалися. Тут цілий комплекс: радянська система з її статистикою, яку, аж ніяк, не можна псувати, нормальні офіцери, що цінять людей не по пагонах, та ще - може дух батька-Маргєлова, який, того часу, добре заміняв в ВДВ устав. Для мене, все обійшлося досить нормально: лички зрізали та до півсмерті прапорові земляки откандьохали.

    Так от, слухай сюди, мила панночко, не дивлячись на все те, я маю друзів-москалів. І коли зустричаюся з ними, то не кручу дулю в кишені - бо вся моя душа з ними. І в армійський час, і після, ми мали достатньо нагод доказати ділами своїми дружбу ту. Бо ми сильні люди - навіть з того «дурдому» ми змогли повернутися нормальними людьми. Зокрема, я не зробив з своєї національності собі професії.

    Маючи вже гіркий досвід написання «євангелія» (яке, хто як хоче, так і розуміє), вважаю за потрібне зробити деякі пояснення. Перед тим, як сміятися (чи обурюватися) порядками в елітних підрозділах, дай собі відповідь на питання: «Хто сам ти є? Чіе місто ти займеш, якщо Бог сподобить тебе потрапити на такий «курорт» (ростовця, горьковчанина чи моє)?». Розумієш, панночко, то є чесний світ - все там на своїх місцях: там небезпечно грозити кому-небуть і не виконати погрози, бо слово там має ціну; за те, що ти любиш, ти повинен стояти, бо коли не будеш стояти - будеш роздавлений (не тими клоунами - ти сам роздавиш себе); за все ти повинен нести відповідальність - в моєму вчинку була не дуже велика доля аффекту, бо габарити ВДВешних прапорів часто-густо охолоджують самі гарячі голови, а за не правильні вчинки можна голову покласти, або так як ростовець чи горьковчанин…. Я повинен Вам це сказати, навить якщо Ваш «оффіс» знаходиться навпроти нового оперного театру в Харкові.

    Ще один парадокс «національного» характеру: боюсь, що Ви не вірно мене зрозуміли, тоді, коли я розпатякував про ЗАКОН БЛАГОРОДСТВА (коли пан Антифриз мене спитав про наслідки зустричі 2-х Степовиків за певних обставин). Так от, все дуже просто: я люблю моїх друзів-москалів (більшість з них служить в спецназах ФСБ и МВД РФ). Наші благородні видношення полягають в 2-х простих речах: ми ніколи не тріпаємо один одному нерви сентиментальними розмовами на теми «Що трапиться, коли нам доведеться щось ділити?» Просто кожен з нас зна: з-за дурниць ми ніколи не зчепимось (бо кожен з нас зна собі і іншим ціну), але коли діло дойде до св'ятих для кожного з нас речей, то сами розумієте ….. До кого Божа ласка схилиться.

    А тепер думай про наш національний характер, моя панночко.

    P.S.що я не єдиний тут, хто бачив всіляких звірств не мало – сумнівів не маю. АЛЕ МОВА В ЦІМ ЛИСТІ ЗОВСІМ НЕ ПРО ЦЕ. Справа не в тім де ти був, а в тім що ти виніс звидти. Я вважаю, що всі, хто хоче звести всю мою «євангельську» проповідь до банальної пропаганди насильства чи генноциду, або «втопити» її суть у примітивному «обидно, коли хахлом називають» чи в інших словоблуддях - або ж не розуміють позитивної ідеї, що закладена в цьому «євангелії», або ж свідомо стараються її не помічати. В «євангелії» поставлена важлива наша проблема: ПРО СУТЬ І КОРІННЯ НАШОГО ЗАНЕПАДУ ТА ПРО ШЛЯХ ПОДОЛАННЯ БІДИ НАШОЇ. В мене нема потреби спускатися до ксенофобії і лайки, я не тупа скотина, що здатна тільки до рефлексії. Я здатен створювати нове, я шукаю вихід: я бачу, що навіть вигнавши всих зайд з землі нашої - ми не вирішимо наших проблем. Бо слабість наша залишиться з нами. Зараз ви б'етеся проти Кучми, а слабість ваша не дасть вам поставити кого-небдь більш гідного. Я хотив би почути гідну критику моєї концепції. Я готовий навіть «перекласти» моє «євангеліє» з «образної» на «академічну» мову. Давайте поговоримо, звичайно якщо Ви бачите предмет для дискуссії.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.19 | Andrij

      Re: Лист милій панночці, або про походження «національних» рис в характері Степовика

      Шановний пане Степовику,

      Ваші листи, безперечно та без перебільшення, є одними з найцікавіших на цьому форумі. Дають взнаки ваша щирість та непересічний життєвий досвід.

      З вами важко не погодитись. Україні, як повітря, необхідні самоповага, честь та гідність. Звучить трохи формально, але це є щира та найглибша правда.

      На жаль, я не можу погодитись з формою деяких ваших роздумів. Україна, як ви знаєте складається з багатьох людей. Це далеко не армія десантників. Але ГОЛОВНЕ про що ви не написали відкритим текстом, це чому підрозділи десантників були "елітними". Це -- взаємна підтримка на рівні елементарних рефлексів. Це те, що вам вкладали та навіювали під час вашої служби ваші командири.

      На жаль, під кінець велетенського збочення під назвою Совєцький Союз, навіть ці "елітні" підрозділи починали набувати того, чим була просякнута решта нашого буття. Адже казали "у ВДВ дідовщини нема". Як бачите, за вас вона вже була.

      Я бачу ви й досі не переступили через забобони та повір'я тих совєцьких збоченців. Якщо прослідити історію тих збочень, то майже всі вони повиходили з в'язниць та психіатрічних установ. Наскрізь прогнила та зкорумпована система СРСР зливала весь той непотріб прямо на вашу з нами голову.

      Це -- наш потворний спадок від часів останньої імперії. ОТЖЕ, крім честі та самоповаги Україні потрібне те ж саме, але у суспільному, національному сенсі. Це також зветься "милосердя", або "цивілізовані стосунки", або "взаємна повага".

      Ми всі разом переможемо, коли у нас НІДЕ не буде того, що ви писали траплялося в вашому житті. Коли у нас навіть у тюрмах люди почуватимуться як ЛЮДИ, а не засране, згвалтоване БИДЛО. Це повинні робити ми самі. Ваша мужність та досвід повинні статися у великій нагоді.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.19 | Рoман ShaRP

        Re: або -або.

        Пане Andrij,
        З розповідей свого нині покійного батька, що служив свого часу в ВДВ приблизно за тих самих часів, що й пан Степовик, я дуже добре уявляю собі про що він пише.
        Батько не може прийти сюди і сказати , то скажу за нього я.
        Повага є там, де до тебе виявляють повагу. Милосердя -- коли до тебе виявляють милосердя.

        Але може стати не гірка -- солона від крові година, коли скажуть тобі , що ти -- не людина, а ница твар.

        І тоді доведеться доводити. Так , як написав і робив Степовик, так , як писали та робили люди до нього -- багато людей.

        Я шкодую, що вродився холоднокревною, живучою істотою, -- але може, колись, в потрібну годину, я зроблю так, як вчив мене батько (одне падло, що посягнуло на його пам*ять вже отримало належне).

        Дякую, пане Степовику, за повторену науку.

        P.S. І не треба нічого змінювати. Не словами добуто -- не словами набудеться тому , хто має набути. Він зрозуміє.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.19 | Stepovik

          Рoман ShaRP,

          Я прошу у Вас вибачення, за слова про Вашого батька (коли писав Андрію, то не бачив цього Вашого листа).

          Хочу сказати тильки те, що Ваш батько прожив не дарма, коли зміг навчити сина тому правдивому десантному закону.

          Степовик
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.19 | Рoман ShaRP

            Батько Вас зрозумів би і я розумію. Вибачень -- не треба. НІколи. (-).

            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.19 | Stepovik

              Re: Батько Вас зрозумів би і я розумію. Вибачень -- не треба. НІколи. (-).

              Buvaj i ti zdorov.
      • 2001.06.19 | Stepovik

        Re: Лист милій панночці, або про походження «національних» рис в характері Степовика

        Доброго Вам здоров'я Андрій,

        дякую за толерантного листа. Маю жорстоку вдачу, але не жорстоке серце - тому мені страшно образливо читати деякі листи від людей, які сами, явно, не знають про що пишуть (ilia25, Рoман ShaRP). Не дивлячись на всю Вашу порядність і щирість, мушу сказати, що Ви не праві.

        Порядки, про які я писав, існували в ВДВ завжди. Завдяки цій досконалій системі наші війська завжди були боєздатною силою і стояли на голу вище за інших. "Все слабе - ламати, все сильне підносити якомога вище" - цей принцип батька-Маргєлова (не дивлячись на те, що полихливі кури засунули його в один з московських штабів) жив у мій час. Мені шкода, що Ви не побачили за тими звірствами, про які я писав, слів про моїх товаришів, а ще те, що горьковчанин, все ж пропав. Тай не "дідовщина" це все. Вік не гарантував нічого. Це система.

        Ця система завжди існувала і буде існувати там, де потрибні боєздатні підрозділи. Ця система існує зараз в cпецпідрозділах РФ, абсолютну її копію бачив в 101-й дивізії ВДВ США.

        ShaRPу: ти, синку, за батька свого не розписуйся. Буде час, спитай його про те, чим в ВДВ відрізнялась розвідка від
        "курків", а ще, чим відрізнялась Тульська дивізія від решти.

        Втім, панове, я не такий дурень, щоб дати новий привід "втопити" тему. Тим хто хоче поговорити про ВДВ чи БУДО або про збоченців - раджу відкрити нову тему на цім форумі. Я ж, прийшов сюди сказати зовсім інше.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.19 | glad

          kovarnyje derev'ja

          Dumaju, tut oshibochka vyshla. Replika pana Romana SharP optnositsja ne k postingu ilia25, a k Vashemu "Lystu...", prosto oni okazalis' rjadom v dereve soobschenij. Roman ShaRP ne kritikujet, a podderzhivajet Vashu poziciju, sm. ego sleduschee soobschenije. Soobschaju ob etom, chtoby iz-za nedorazumenij ne voznikalo izlishnih ssor.

          S uvazhenijem.
    • 2001.06.21 | СГ

      Євангеліє насильства

      Ні, Степовик, не "євангеліє" це.

      Це підсумок вашого досвіду у совіцькій системі і ВАШ шлях подолання. Ви не лаєтеся, ви просто шукаєте неофітів, у порівнянні з якими ви б були ще вищі.

      Це не християнський підхід точно. Сходіть до церкви, або почитайте Послання до Римлян.

      Не дай Бог нам жити у такому суспільстві про яке ви пишете! Там, де все совіцьке заміняється на ""сильно-українське"".

      Там, де є вже "український" прапор, і головна мета, довести йому, що "я сильніший".

      Там, де перевірка сили (у вашому розуміні) - це тест, а не метод допомогти людині стати ще сільнішою.

      Там, де ФСБшники і УНСОВці мають довіряють один одному більше ніж ближньому, тому що вони "сильні".

      Там, де "сильні" боряться не на захист правил і допомоги іншим стати ще сильнішими, а для
      доводу що вони насправді є "мужчинами".

      Захист честі у вашому сенсі - це маленький епізод (вдалий!), але переносити його на всі випадки - це як заклик до фізичного і морального насильства.

      Я не хочу, щоб моя сім"я і близькі гинули як палестинці під час джіхад, бо в них "гідність". У нас інший шлях. Швейцарія нейтральна не тому, що вона слабка, а тому що у них такий інший метод прояву сили.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.22 | AB

        Re: Євангеліє насильства

        Хорошо сказано!

        Кстати, Швейцария до эпохи банков торговала наёмниками...

        И ещё как торговала! Ландскнехты шли нарасхват.

        Пан Степовик не хочет чтобы мы были нацией ростовщиков? Это - право каждого, решать, в чём он растёт...В этом праве и сила.
  • 2001.06.19 | Stepovik

    ВСИМ, ХТО ОТРИМАВ ВІД "МЕНЕ" ПРИВАТНІ ЛИСТИ НА ПРОТЯЗІ 2-х ОСТАННІХ ДНІВ.

    Перед тим, як розряджатися емоціями на мою адресу, після отримання бруду підписаного моїм іменем - раджу спочатку порівняти IP з якого надійшло "Українське Євангеліє" з IP іншого "степовика". Я зараз в Pittsburgh, PA, USA, а той чоловічок сидить ...... Довго будете сміятися, коли самі побачите де він сидить :-)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.19 | Stepovik

      P.S.

      Zaraz mayu dejaki problemi z PC. "Akademihniy" variant "yevangelija" majzhe gotovij. Opublikuyu skoro.

      Stepovik
  • 2001.06.21 | СГ

    Цікавий літературний твір, але далеко не "Євангеліє"...

    Є артикуляція, але звичайно це не "українське євангеліє". Бо мені ніколи не зможе стати ціллю життя доводити що я українець...

    MУЖЧИНА НІЧОГО НЕ ВИПРОШУЄ. МУЖЧИНА ПРОСТО ПРОСТЯГУЄ РУКУ I БЕРЕ. TO I Є ПРАВО ХАЗЯЇНА.
    -- І в ссср, і в Україні зараз так багато хто і робив, і мають зараз - нічого. Гроші беруться не з неба, зарна не самі появляються з землі, архітектуру на "історія нам доносить". Це все роблять індивідуальні люди, ті що скоріше не "беруть", а віддають. Питання - кому віддають, бо коли віддають ворогам або пройдисвітам, то це все пропадає, а коли віддіють тим хто навколо них, то це примножується.

    Хотілося б мені колись побачити більш реалістичне, справді обмислене "українське євангеліє", навколо якого був би консенс.

    Але коли 20 відсотків українців хотіли б мати комунізм, 30 відсотків плюс Єхануров плюс Ю. підтримують кучму і ко. звинуваченого у вбивствах і крадіжках, а хтось з УНА-УНСО воює у Чечні (для чого?), то дедлайни для вироблення такої ідеї не досягаються.

    Але цікавий літературний твір. Чіпає за душу.
  • 2001.06.21 | Stepovik

    ELITA

    Vsih zacikavlenih v prodivzhenni diskussii proshu trohi zachekati na publikaciyu "prisnogo" variantu "Ukrains'kogo Yevangelija" - vin bude nazivatisja "ELITA".

    Rjad tehnichnih momentiv:

    I. Oskil'ki absolyutna kil'kist' vidgukiv, sho nadiyyshla na moyu publikaciyu, do zaproponovanoi temi ne mayut' nijakogo vidnoshennja, a "derevo", sho "rozroslosja" z nih zatrudnyuye robotu - vvazhayu za docil'ne poklasti ELITU ne v cyu papku, a vidkriti novu temu.

    II. Oskil'ki, 3 bazovi statti, jaki ja opublikuvav u ciy temi budut' korisnimi dlja rozuminnja ELITY, to vvazhayu za neobhidne poklasti ih takozh v novu papku.
    1.Українське Євангеліє
    Stepovik, 14-06-2001 01:51 |
    2.ВОВЧЕ ЄВАНГЕЛІЄ? Stepovik 16-06-2001 21:01
    3.Лист милій панночці, або про походження «національних» рис в характері Степовика Stepovik 18-06-2001 20:49

    III. Vsih hto zacikavleniy v rezul'tativniy diskussii - proshu ne piddavatisja na provokacii, ne dati "vtopiti" temu u mori filologichnih, istorichnih, psihologichnih ta psevdoreligiynih refleksiy. Proshu Vas: zumiyte zaspokoyti svoi nervi, bo til'ki ce dozvolit' Vam pobachiti te pro sho ja kazhu. Cja robota ne pro shrami na moim tili i serci, vona pro korin' nashoi slabosti i dolyu Vitchizni nashoi.

    Do zustrichi,
    Stepovik
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.22 | Пані

      Re: ELITA

      Очень жду продолжения и согласна с планом (про новую тему и пр.)

      Stepovik писав(ла):
      > III. Vsih hto zacikavleniy v rezul'tativniy diskussii - proshu ne piddavatisja na provokacii, ne dati "vtopiti" temu u mori filologichnih, istorichnih, psihologichnih ta psevdoreligiynih refleksiy. Proshu Vas: zumiyte zaspokoyti svoi nervi, bo til'ki ce dozvolit' Vam pobachiti te pro sho ja kazhu. Cja robota ne pro shrami na moim tili i serci, vona pro korin' nashoi slabosti i dolyu Vitchizni nashoi.

      Очень интересно было бы почитать ваше мнение про корень нашей слабости без ссылок на конкретные шрамы на телах и сердцах (не только ваших, но и других участников форума).

      Я не знаю, насколько давно вы читаете этот форум, темы элиты всплывала уже несколько раз и высказывалось несколько (немного) интересных точек зрения на украинскую элиту. Поищите в архиве на слово "элита", если вы тут недавно, может пригодиться.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.22 | zinc

        Re: яка там ELITA

        якщо у нас зараз на верх не піднімаються а вспливають
      • 2001.06.22 | glad

        MODERN UKR ELITA : - )

        "Где ты, прекрасная Элита -
        Народа меч, народа щит!
        Тебя всем миром от корыта
        Никак не можем оттащить."

        SGK

        http://maidan.org.ua/news/index.php3?bn=maidan_hum
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.22 | Isoлятор

          Если бы...

          "Всем миром" - может, и оттащили бы. А то всё больше стоят и смотрят: где там у этого корыта местечко освободилось?

          Таким экземплярам уже никакое "Евангелие" не поможет...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".