МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Як змінювати систему влади

07/18/2001 | Пані
Пока я собралась ответить, оно в архив ушло, так я вытаскиваю снова. Ибо важно.

Августо писал:

Я б хотів обговорити як взагалі змінювати систему влади.
Ну зараз в сіль-міськ-облвиконкомі працює стільки-то бюрократів, треба : скоротити стільки-то відсотків, залишити стільки-то, критерії наступні:... Або на додаток до існуючих прийняти "контролерів та надконтролерів"...
Армія: пропозиція реорганізації, внутрішні справи, держбезпека, податкова система, тощо.
Бо зараз всі "кухонні" розмови віддають трохи безвідповідалністю: я, наприклад, даватиму поради, а виконавцем я не хочу ставати, але з насолодою стани десь зкраю і в реал таймі казатиму щось під руку... Cxоже на позицію іноземних "порадників", що висолоповши язика від захоплення допомогали будувати кримінально-корпоративну систему, а потім звинуватили міфичну "ментальність" аборигенів...
Я ось вважаю, що різниця між лівими та лібералами є в відношенні до державної системи: ліві традиційно хочуть більше держави, щоб поправляти дикунство капіталу за допомогою суспільних грошей, захистити слабких, та інше. Ліберали вважають, що менше держави в справах ринку викликає вибух ініціятиви підприємців, підприємці дають роботу, злидні зникають (захист сильних). Таким чином ідеал як лівих так і правих - добробут людей, тільки шляхи відрізняються.
В Україні нема ні правих, ні лівих, є кримінально-корпоративна держава, яка на сокирі для рубання голови написала: "Демократія", на злочинцях: "Робін Гуди" та втілює ідею з "1982", чи "Анімел фарм" в життя ("Рабство це свобода", тощо).
Відносно СБУ: я вважаю, що всіх дегенералів-вовкулак з політичного відділу КГБ треба викинути нафіг (як ото Марчука, так і Радченка і хто там ще) для початку змінити на Українців з їнших підрозділів КГБ та новачків, що почали після 1991. Одночасно вкласти гроші в вишкіл кадетів за кордоном (я маю на увазі звичайно не Молдову чи Росію, а хочаб Латвію чи Польщу, якщо більш фірмові держави не cxочуть), або наймати пенсіонерів-інструкторів з-за кордону. Зміну на районному рівні керівників на новачків, чи навіть на аматорів (після курсів, звичайно). Чищення всієї структури від "шосток" (політичного відділу КГБ). Проведення люстрації не як шоу, а як процедури з перехідним періодом в п'ять років (за виключенням "шосток" тих треба просто прибрати з системи). Зкасування окрeмих камер в тюрмах, та окремих виправних колоній для працівників МВС, СБУ та їнщої "еліти".
Замінити політику "чистого мундиру" на "чищення мундиру" (реєстрування всіх скарг від громадян і розслідування них як найвищий прiоритет), введення та суворе дотримання заборони тортурів в МВС та СБУ, садистів, особливо вже широко відомих, показово судити та відправляти, як я вже казав, до звичайної виправної системи. Це так, початок, хто хоче доповнити? RFC?


Я хочу.

Забытое слово - НБР

Национальное Бюро Расследований. Оно же идея об отделении следствия от жандармерии. Оно же идея о лишении всех остальных силовых органов права вести следствие.

Кто был инициатором завала этого проекта, кстати? Я смутно помню, что оно никак не могло пройти ВРаду прошлого созыва, а на этом о НБР, кажется, забыли.

Відповіді

  • 2001.07.18 | Чучхе

    Дуже прикро, що матеріали так швидко злітають в архів. Над цим тре попрацювати технарю. Мої зауваги до тієї теми такі:

    В тому обговоренні хтось із дописувачів радив допоки не сформується нова генерація управлінців позапрошувати керувати нами таких собі "варягів" - пенсіонерів з-за кордону. Моя відповідь - рішуче і категоричне НІІІІІІІІІІІІІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Аргументую

    По-перше, Киів і так перенасичений усілякими радниками як зробити життя краще. За моїми спостереженнями це переважно якісь студенти-недоучки, взагалі маргінальні елементи, яких їхні держави через повну непотрібність заслали на Україну. Думаю, взагалі, нормальному американцю не прийде в голову кидати свій бізнес і їхати світ за очі підіймати українську економіку. А якому-небідь скороченому за профнепридатність професору - прийде. Згадаймо закон Паркінсона: "Хто вміє - робить, хто не вміє - вчить".

    По-друге. Аксіоматичним є те, що безкоштовний сир буває лише у мишоловці і я не вірю в щирість намірів всих цих "допомогових комітетів" та "консультативно-економічних консорціумів". Як казав мені один міський чиновник - "ну міг бя я взяти десяток чуваків із Корпусу експертів-добровольців. Вони готові були працювати просто на шару, ще й доплачувати. Тільки нащо мені у відділі агенти ЦРУ?". Загалом я думаю агентів спецслужб серед них чималенько і довіряти їм керівництво державою я б не став.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.18 | Shooter

      Re: Дуже прикро


      Не думаю, що Ви праві стосовно Заходу і його радників.

      Проте я трішки вбік. Захід вже все від нас, що міг, отримав - наші ринки. То чому не поюзати його (Захід)?

      Крім того, кожен "західняк" (тут: мова не про Україну) - це голос і думка після повернення на Захід "А все-таки вони (ми) не Африка..."

      Захід, насамперед, (про це тут докладно писав пан Curious) цінний для нас своїми цінностями, головна з якої - громадянське суспільство. Чим більше українці стикатимуться з "західняками", тим краще, насамперед, для українців.

      Не будьте ксенофобом та ще й в зовсім зайвому напрямку.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.18 | Чучхе

        Re: Дуже прикро

      • 2001.07.18 | Чучхе

        То що вони по-вашому не шпійони?

        Ви мене не переконали в тому, що серед цих західних радників нема шпигунів. Думаю їх багато, в тому числі добровільних. Принаймні, мене вразив один американець, який сказав, що по приїзді в Україну він як патріот своєї держави йде до ЦРУ і викладує, з ким зустрічався та що говорив. Це можливо любительство і виключення, але професійні розвідники без сумніву присутні на Україні у великій кількости і їх невиловлювання - це лише свідчення професійної непридатности відомства Деркача-Радченка.


        > Крім того, кожен "західняк" (тут: мова не про Україну) - це голос і думка після повернення на Захід "А все-таки вони (ми) не Африка..."

        Україну відвідує 500 тис.-1 млн. іноземців щорічно. Сукупне населення західних країн - десь 800 мільйонів. Тобто через 800 років про Україну вони знатимуть всі)))). Це я веду до того, що не варто ідеалізувати народну дипломатію.


        > Захід, насамперед, (про це тут докладно писав пан Curious) цінний для нас своїми цінностями, головна з якої - громадянське суспільство. Чим більше українці стикатимуться з "західняками", тим краще, насамперед, для українців.

        У мене чесно кажучи падіння залізної завіси викликало шалене розочарування. Західні люди виявилися неїнтелектуальними, нещирими і зарозумілими. Вони мені не подобаються. І напевне не тільки мені.

        > Не будьте ксенофобом та ще й в зовсім зайвому напрямку.

        Я можу бути й в іншому напрямку. Я не сумніваюсь що крім західних тут діють і східні шпигуни. Наприклад, південнокорейці майже відкрито займаються промисловим шпигунством. Я був на прес-конференції в НАНУ, де про це розповідалося.

        Взагалі, Ви помиляєтеся, стверджуючи, що наша небагата країна нецікава для спецслужб. Навпаки: практика показує, що чим бідніше держава, тим більша в ній активність усіляких агентів. Так, думаю, найбільше шпигунів зараз у Афганістані, Ефіопії+Еритреї, Сомалі, Албанії.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.23 | Shooter

          вони - шпійони

          >Ви мене не переконали в тому, що серед цих західних радників нема шпигунів.

          :): Я і не збирався Вас в цьому переконувати. Я просто намагався дивитися на "західняків" комплексно, порівнюючи "за" і "проти". Через одну паршиву вівцю все стадо "грохають" лише тоді, коли згадана вівця заразна. Навряд чи "шпійонство" заразне :):

          >У мене чесно кажучи падіння залізної завіси викликало шалене розочарування. Західні люди виявилися неїнтелектуальними, нещирими і зарозумілими. Вони мені не подобаються. І напевне не тільки мені.

          Так, вони виявилися "неслов'янами". :): Щодо інтелектуальності, то все залежить від того, з ким спілкуєтесь. "Найбільші інтелектуали" Заходу в Україну не поїдуть - їм тут не цікаво. Крім того, можу Вам назвати десяток західних/центральноєвропейських "вагомих діючих" інтелектуалів - і ні одного постсовіцького!!! (не будете ж Ви вважати "інтелектуалом" Глєба Павловського. чи, навіть, Солженіцина, від якого на 33 версти "русскім духом" смердить).

          Щодо загалу, то постійно мусується думка, що "пересічні західняки тупі". Тупі, наприклад, тому, що не читали Толстого і Достоєвського, а ми, совіцькі, всі як один перечитали, скажімо, Гемінґвея і Уелша. Ну то й що? Пересічному західнякові це просто зайва інформація.

          Я в університеті 5 річних курсів довбав теорфізику, наперед знаючи, що моя спеціалізація буде ну дуже далека від теорфізики. І що мені для загальної уяви цілком би вистачило половину того. А другу половину часу би "копав вглиб" свою спеціалізацію.

          Ми знаєм "все, але нічого толком".
          Вони знають "мало, але глибоко".

          А подобається/не подобається - то як з Ющенком, аболютно суб'єктивне. ;): А тре "давити на об'єктивність".

          >> Не будьте ксенофобом та ще й в зовсім зайвому напрямку.
          >Я можу бути й в іншому напрямку. Я не сумніваюсь що крім західних тут діють і східні шпигуни. Наприклад, південнокорейці майже відкрито займаються промисловим шпигунством.

          :): Можливо. Але я говорив не про тих - я мав на увазі північно-східних "корейців". Спецслужби котрих, окрім збирання інформації на кшталт західних, агресивно втручаються у внутрішні справи України.

          Можу побитися з Вами об заклад, що рочків за 20-40 ми з Вами дізнаємося, що і в тайп-кучмо-ющенко-ґейті згадані "корейці" грали дуже активну ролю.
  • 2001.07.18 | Щиро здивований

    Пані називає українців 'народністю' ?

    Пани
    Subject: Re: В Украине 15% рост !!!
    Posted at: Wed Jul 18 01:18:27 2001 GMT

    Ну зачем на форуме-ру народ так напрягать, ты что по-человечески писать не можешь? Ведь никто из других народностей здесь так не пишет, потому что имеют уважение к другим, а украинцы этим не страдают?

    http://www.canada.ru/cgi-bin/forum.cgi?open=995371839_RU97CE
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.18 | DevRand

      Подяка з відзнакою! Занести в особисту справу!!!!!

      Хє хє, дякюємо Вам за Вашу пильність і невтомність в справі пошуку небезпечних і підозрілих віртуальних осіб, так тримати!!!!
      Ги ги ги :))))))))))))))))
      P.S. Я зараз всцюсь ..... :))))))
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.19 | Пані

        От меня тоже благодарность

        Пацаны, я дурею.

        Это кому-то моя скромная персона так интересна... :hot: :gun:

        Скромное обаяние панства... Мейл работает (читаю раз в неделю) - напишите и спросите. Я могу и ответить, знаете ли.

        Для особо тупых (не для ДевРанда, просто отвечаю здесь). Я на другие форумы, кроме Майдана, не пишу. С 1913 года (с января 2001 в новом летоисичслении).

        PS. Баран здивований, по теме (напоминаю "смена системы власти") тебе есть что сказать? Или только мычать можешь? Купи жвачку, иноди краще просто жувати.
  • 2001.07.18 | Наливайко

    Re: Як змінювати систему влади

    Бюро створене було кучміним указом в 97-му, як не помиляюся, році. Потім Конст.суд у 99 визнав його неконституційним за поданням депутатів (найактивніший - Г.Омельченко), але дорікати тут нема чого, указ дійсно з конституційністю підгуляв. А проект закону було народжено (зараз подивився, цікаво стало) лише у 2000 й у червні передано на розгляд комітету. Голосування наче не було.
  • 2001.07.19 | Augusto

    Архів, це добре!

    Я нещодавно заліз з пошуком на різні теми... чудово! Чесно, без брехні! Тим більше там ідеї витримуються як кон'ячок, зараз вже видно, що було написано під впливом моменту, а де досіть цікаві узагальненя та нюанси, чудово! Потрібен тільки час, треба полізти в драфти та архів, та скомпілювати щось чудове, ось трохи розкидаю справи в реалі та займуся (як Бог cxоче, іншалла).
  • 2001.07.20 | АВ

    Re: Як змінювати систему влади

    Почему-то даже во времена Мороза Парламент не воссоздал "народній контроль".

    А задумка была классная, типа "все по очереди полицейские". Выборность членов, временный срок работы, жестокая дисциплина и никаких прав и благ - делали эту организацию крайне эффективной.

    Чтол-то подобное нужно сделать, раз Парламент гражданам оружия не доверяет...

    А если Парламент не доверяет мне право самозащиты от диких собак, а сам их отстрелом не занимается - в гробу я видел такой Парламент... Поверх Кучмы, естественно...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.20 | trick

      Re: Як змінювати систему влади

      Oj , mabut propustyv - a sho, Zakon pro zbroju (paru varijantiv jakogo xodyly po VR i nibyto maly rozglyadatys) znovu poslaly do dupy?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.23 | АВ

        Re: Спун

        Видимо...

        Самозащита не доверяется людям по-прежнему. Конституционное право на жизнь - абстракция. Носи карабин в чехле и попроси подождать дикую собаку, пока ты карабин или телефон достанешь, чтобы 02 позвонить...

        Пока что - ты можешь купить только декоративное или охотничье оружие, причём носить тебя обяжут с устройствами, препятствующими быстрому применению, что выгодны только нападающим на обладателя оружия.

        А что там Рада думает - мне дела нет, у них милицейская охрана и им хорошо. Через лет пять с ними будет то же, что и со всеми бывшими чиновниками - их будут кусать и кусать больно, заразно, разнообразно...

        Самое весёлое, что операм МВД тоже оружия не доверяют! Закончил работу - сдай в сейф.

        А депутатам бы я сказал:

        Вот такая "демократия"...Без права на жизнь. 8 лет, 8 лет, Кучма как баба на пансионе народа, не может себе даже представить, сколько денег он лично для страны "не заработал", поскольку они выезжают из страны не столько по причине налогов, сколько из-за запрета защищать себя для владельцев денег...

        Эх, кого спасли заработки до 1932 в 1937 ?

        А народ - то останется, жаль, что без денег, т.к. агенты и следователи выпытают бабки из казнокрадов, их тёщь, кумов, детей и внуков, но деньги пойдут в госбюджет, а не тем, кто умеет с деньгами работать...

        А говорят - "оружие нам не нужно". Вам оно не нужно - живите без него, живите без денег, живите без тех, кто готов себя защищать не только набрав 02... Но не удивляйтесь, что вас некому будет кормить и защищать, господа депутаты...

        И если Кучма наложит вето на закон об оружии, что обеспечивает право на жизнь лучше Конституции, - заберите у него охрану !!! Снимите охрану с его жены, дочери и внука, запретите ему иметь охрану и вообще отмените вооружённую охрану за счёт бюджета. Это - вы сможете.

        И здесь, моментально отразится позиция США и развитых стран Европы, где оружие хранится у граждан...Если они не поддержат нас в праве на самозащиту - все их песни о свободе - фальшь и цель песен - наше ослабление и вымирание.
    • 2001.07.23 | Наливайко

      Пам'яті полковника Кольта

      Зброю не довірять. Це ж які гвалт! Урівняти в цьому "маленького українця" (ось, до речі, фраза Ющенка, за яку я-той хто за нього тут рве горлянку, добряче б його копнув, в нашій України не може бути маленьких)з депутатами і бандюками. Тут вже вся система полетить. Навіть не тому нема права на зброю, що бздлива, вибачте, еліта занепокоєна, що цю зброю використають не на їхнє здравіє. А тому, що знають, людина зі зброєю це психологічно зовсім інша особа. Морально готова захищати себе, свою свободу, свою родину, а не лише патякати про це. Про покидьків, звичайно, не йдеться.
      ІМХО, американів як сучасну надпотугу спродукував скільти батьки демократії, скільки ж полковник Кольт.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.23 | Чучхе

        Ну й дискусія: почали із зміни влади, закінчили кольтами))) (-)

        -
      • 2001.07.23 | Shooter

        Усе вірно

        Кольт значно допоміг "громадянизації" американського суспільства.

        Ін оппозайт, найбільшим гріхом "сіціалізьму совіцького розливу" була десоціалізація соціуму. Його стадизація.
  • 2001.07.23 | Вкладник банку \\\\\\

    сумна доля НБР

    Пані писав(ла):
    Забытое слово - НБР

    Национальное Бюро Расследований. Оно же идея об отделении следствия от жандармерии. Оно же идея о лишении всех остальных силовых органов права вести следствие.

    Кто был инициатором завала этого проекта, кстати? Я смутно помню, что оно никак не могло пройти ВРаду прошлого созыва, а на этом о НБР, кажется, забыли.
    >


    Наскільки мені відомо, НБР створював Дурдинець як запасний аеродром у випадку його звільнення з Комітету по корупції і оргзлочинності. Фактично опір ВР при протягуванні проекту було зломано і Конституційний суд визнав, що таке Бюро може бути (депутати наполягали на тому, що в конституції не передбачено подібного воєнізованого формування). Однак Дурдинця кинули на інший фронт і про ідею забули. Мені так здається, що якась структура, що зветься НБР з того часу так і залишилась, розквартирована в колишній військовій частині, озброєна навіть бронетехнікою. Але всіма забута й нікому не цікава.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".