МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Не сприйме... і не сяде. Кучма + Лукашенко = ...

05/08/2001 | Олена Кравців, Олександр Сопронюк
НЕ СПРИЙМЕ… І НЕ СЯДЕ

Думки, звичайно, не керують світом – але допомагають його зрозуміти. Мудрі – роблять людину глибшою, не кажучи вже про дуж-же-дуж-же мудрі.
Наразі маємо безпосередню змогу долучитися до планетарних опіній слов’янських політичних мужів, виплеканих у традиційній колисці трьох братніх народів. Сюжетну лінію не переповідатимемо, оприлюднимо лише окремі репліки… Отже, як завважив колись знаний український літератор – «Переходимо до любові»…

У квітні наш безпрецедентний кандидат заінтригував – ба навіть змусив сполошитися – парламентарів, надто ж – майбутніх опонентів – багатоборців-спадунів за найвищий покоєвий фотель. Він повідомив, що члени і членкині його особистої підтримної групи опанували найновітніші ефективні технології вибиратись на владову вершину:

«Вы нам в чернобыльские районы привезите и компьютеры, а лучше всего медицинскую технику и лекарства, и мы вам (Європейським країнам) всегда будем за это благодарны… Нам не надо там автоматизированная система фальсификации выборов. Не надо! Мы создадим государственную».
Із щорічного послання президента Республіки Бєларусь О.Г.Лукашенка до парламенту. 10 квітня 2001року.

Та навіщо ж знову відкривати Америку і винаходити ровера, коли його і все до нього вже винайдено і запатентовано трьома роками раніше? Чому ж забули запатентувати «государственную систему фальсификации выборов»?..

«Ти повинен зібрати всіх своїх податківців з районів… і попередити: хто в районі програє вибори, так після виборів працювати не буде… Ні одного не оставлю! Ну їх треба у каждому районі зібрати – і сказать: хлопці, якщо не дасте голосів стільки, так сказать, скільки потрібно, то завтра будете там, гдє вам потрібно…»
М.Мельниченко, - Повне зібрання свідчень, - епізод 15, лютий 2001 року, - Вашінгтон (США)

І якщо наш кандидат поважно стане на прю, візьметься за розум і засвоїть цю нелегку науку виборчих технологій – саме тоді зможе напевно і пророчо просмакувати прийдешню перемогу:

«Я вам скажу, уважаемые друзья: если нам придется вместе идти на выборы, мы должны перед собой поставить только одну цель до 2005 года (ВЫ ЧУТЬ РАНЬШЕ УЙДЕТЕ, Я ЧУТЬ ПОЗЖЕ – НА ГОД-ПОЛТОРА) – сделать наше государство истинным, мощным, крепким».
Із щорічного послання президента Республіки Бєларусь О.Г.Лукашенка до парламенту. 10 квітня 2001року.

Прекрасна стать… Яка ж вона ніжна, м’яка і – … небезпечна. Ця небезпека пронизує усе її єство. А що діється, коли це єство не дає тобі спокою ні за часів політичної кризи, ні у виборчій кампанії. Грозою іде жіноцтво!.. Та ВІН може гідно й безапеляційно відсікти не лише прекрасну стать, а й бравих представниць із акредитаційною карткою «преса» в прозорому нагрудному бейджику:

«… Я капітулювати перед вами не збираюся! Це ви переді мною повинні капітулювати!»
Л.Кучма під час зутрічі з регіональними ЗМІ, квітень 2001 року.
Але цю науку нашому кандидатові доведеться опановувати досить довго, зважаючи на те, що направду його непереборно тягне до солоненько-жовтенької тематики. А з огляду на образне високопольотне мислення з НЛП-івськими елементами «25-го кадру», будьте певні: жінки – вельми слабке місце нашого гомо-кандідатікус. Отже, шановні іміджмейкери, готуйтеся:

«...нашли время в течение 2 недель обсуждать проблемы, допустим, простреляных ягодиц молодой сотрудницы одного депутата. 2 дня и 2 ночи кипел Верховный Совет. Зал – то раздвигались стены, то снова сдвигались. Высоты потолка не хватало, а там выше потолок, чем здесь, то поднимался потолок, то опускался. А что обсуждали?»
О.Г. Лукашенко. Із виступу перед представниками громадськості Гродненської області, серпень 1996 року.

А от поводитися з пресою потрібно куди «ніжніше». І тут наш кандидат міг би дати добру пораду сусідові, який і досі не може очуматися від усіляких аудіоскандалів. Навдивовижу різкі порухи чинити – зась. На вислід можна вийти полюбовно – і вийти з позитивним кінцем:

«Принято решение о предоставлении отдельного здания для журфака рядом с резиденцией президента. Будете дышать тем же, чем я!»
О.Г. Лукашенко. Із виступу на форумі журналістів країн СНД у Мінську 5 травня 1998 року.

Хоча й потрібно іноді нагадувати цим акулам пера, що вони «вовка смаленого ще не бачили» і вказувати на те, «де раки зимують»:

«И вы знаете, я вам скажу откровенно, если б у меня журналист или политик подобным образом начал кричать, я б ему вырвал язык изо рта…»
О.Г.Лукашенко – американській делегації.

Та в жодному разі не можна аж так відверто «душити», «давити» і «різати по живому» цих акул пера!

«По рєдактору етой газети, лазаренковская, ну… Вона ще не велика за об’ємом. Десь на другий год ми її придавим!»
Ю.Кравченко, екс-міністр внутрішніх справ – спокушає Леоніда Даниловича вжити відповідних заходів щодо газети «Свобода».
М.Мельниченко, - Повне зібрання свідчень, - епізод 17, лютий 2001 року, - Вашінгтон (США).

Продовження на стор. #.
Початок на стор. #.

Що стосується опозиції, наші кандидати виявляють немилосердну спорідненість у думках і напрочуд схожі, майже однакові темпераменти.

«Тепер щодо опозиції. Скажіть, будь ласка, а що таке опозиція? І хто в нас опозиція?.. Якщо ви висуваєте абсурдні пропозиції, які президент ніколи не сприйме і не сяде… Чого одна частина опозиції присвоєла на себе, те-се-зеть, звання опозиції? А що повинен сказать Симоненко… Що повинна сказати Наталія Вітренко? Чом вона не повинна сидіти разом із всіма опозиціонерами?!»
Л.Кучма під час зутрічі з регіональними ЗМІ, квітень 2001 року.

«Я категорически запрещаю всякие демонстрации, когда крестьянин в поле, когда он работает. Все переносится на зиму!»
Із пропозицій нашого кандидата під час офіційного затвердження плану проведення політичних акцій та демонстрацій опозиції на місцях.
О.Г. Лукашенко. Білоруська телевізія, 29 липня 1996 року, 9:00.

Глибокодумні роздуми про форму державної управи:

«И я вам должен, уважаемые парламентарии, сказать, нас очень часто критиковали за эту диктатуру и так далее. Но если бы сегодня не было власти, мы бы половину стада перерезали!..»
Із щорічного послання президента Республіки Бєларусь О.Г.Лукашенка до парламенту. 10 квітня 2001 року.

Кілька офіційних довідок про міжнародну політику, зокрема про відносини зі спільною сусідкою – Росією:

«Їх, навпаки, необхідно нарощувати. Росія без нас обійдеться, ми без Росії – ні»
Леонід Данилович (Л.Д.)

«Я на коленях готов ползти в Россию!..»
« Я свое государство за цивилизованным миром не поведу!..»
Олександр Григорович (О.Г.)

І насамкінець – неперейдений ґонор, непересічна висота державницької думки і ревне дбання про народний спокій та суспільну стабільністьі…

«Я – всенародно обраний президент і з цього виходжу!»
Л.Д.

«Я – президент государства, и это государство будет, пока я президент!.. Я сам о себе подумал: слава Богу, что есть президент, который может сохранить стабильность в обществе»… «Ради сохранения спокойствия в стране, я готов пожертвовать собственным разумом».
О.Г.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".