МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

“Справа” Фонду ще не вмерла: податкова міліція тисне на КРУ

08/15/2001 | За власний дім!
Полтавська обласна газета "ВЛАСНИЙ ДІМ": www.dim.poltava.ua


--------------------------------------------------------------------------------

“Справа” Фонду ще не вмерла: податкова міліція тисне на КРУ

У середу, 8 серпня, до Контрольно-ревізійного управління у Полтавській області завітали працівники обласного управління податкової міліції.

Цей візит відбувся рівно через місяць після судового засідання арбітражного суду, яким спростовано звинувачення податківців проти Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Але, навіть, після такого рішення та того, що податкову інспекцію залишив її начальник А.Матковський, міліція не залишає у спокої фондівців.

Цього разу силові податківці вирішили розкручувати кримінальну справу по нецільовому використанню бюджетних коштів. Вони, посилаючись на постанову слідчого, вилучили в КРУ всі документи стосовно Фонду (акт перевірки, листування між Фондом, КРУ і облфінуправлінням). Законослухняні працівники КРУ віддали все.

Не довівши вини (якої просто не було) у суді по несплаті податків “в особливо великих розмірах”, податкова міліція вирішила займатися тим, чим просто не має права займатися. Перевіряти цільове використання бюджетних коштів – прямий обов’язок КРУ, а не податкової міліції.

Контрольно-ревізійне управління не знайшло фінансових порушень з боку Фонду. Це свідчить акт перевірки, який наступного дня, 9 серпня вилучили працівники ПМ.

Чи встигне втекти від відповідальності начальник податкової міліції області, полковник Р.Сєнєчин, як це зробив А.Матковський? До речі, кажуть, що вже А.Сокіл вже не очолює ДПА області.

Тарас ТОКАР.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".