МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Церква Гроба Господня - Сходження Благоданого Вогню

05/04/2002 | Хлоя
На цьому сайті о 13:15 за Єрусалимським часом можна буде подивитися першу пряму інтернет-трансляцію сходження Благодатного Вогню.

http://www.jerusalem-patriarchate.org/live/redefault.asp

Відповіді

  • 2002.05.04 | Георгій Пінчук

    Питання

    Пані Хлоє, і інші, хто знає православні (і греко-католицькі) традиції: чи сьогодні Батьківська Субота? Чи є традиція в суботу, напередодні Великодня, поминати батьків? Дякую, --Георгій
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2002.05.04 | Mary

      Перший раз чую.

      Що значить батьківська - власне батьків, чи предків взагалі?
      "Офіційно", предківською є провідна неділя - наступна після Великодня - обов'язок піти на цвинтар. (На Заході прижився також латинський звичай "всіх святих" 1 листопада.)
      Але, "поганське" ходження на цвинтар з нагоди всіх більш-менш великих свят із ношенням на могили лозу, їжу, зелень(май), і т.д. - досить поширене досі. В моїй родині традиційно в суботу(особливо великодню) ходиться на цвинтар щоб поприбирати. Ми свяченого на могилах не залишаємо, але інші люди - так. Але похід на цвинтар - то складова кожного свята, в деяких родинах щосуботні відвідини предків набувають соціального характеру - як місця зустрічі, обміну новинами, і т.д..
      Щодо живих батьків - то день матері - друга? неділя травня (то напевно західне). Дня батька - не знаю такого.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2002.05.04 | Георгій Пінчук

        Дякую, я зрозумів...

        Я переплутав з першою неділею після Великодня.

        День Матері у США дійсно друга неділя травня (українські православні і греко-католицькі церкви США це свято святкують, дітки після Служби Божої дарують дарунки мамам і читають віршики). День Батька у США - друга неділя червня.

        Вітаю,

        --Георгій
  • 2002.05.05 | Roller

    Христос воскрес (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2002.05.06 | Гура

    Re: Церква Гроба Господня - Сходження Благоданого Вогню

    Посмотрел...
    Ну и? :-)
    Первой зажглась свечка. Ничего не видно. Простор для манипуляций - ого-го :-) Настоящие иллюзионисты Вам и не такое "покажут" :-)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2002.05.13 | Голубь

      Это диавольский огонь с небес. о которм говорится в Апокалипсисе

      Не верите, могу растолковать, некоторые сектанты знают об этом, но помалкивают, чтобы не терять своих сторонников среди православных...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2002.05.14 | Anatoliy

        Re: Это диавольский огонь с небес. о которм говорится в Апокалипсисе

        РАСТОЛКУЙТЕ, ПОЖАЛУЙСТА.
        Анатолій
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2002.05.14 | Георгій Пінчук

          Re: Это диавольский огонь с небес. о которм говорится в Апокалипсисе

          Пане Анатолію, я думаю, п. Голуб має на увазі вогонь, який знищить Сатану після так званої "війни з Гогом і Магогом" (Об"явлення 20:9). Згідно з пророцтвами, які у глибоко символічній формі викладені в книзі Об"явлення, Сатана буде спочатку "скинутий з неба на землю" (Об. 12:7-12), потім "скутий і запертий в безодню на тисячу років" (Об. 20:1-3), потім на короткий час знову звільнений (Об. 20:3), а вже потім остаточно знищений (Об. 20:9, 10). Під час свого короткого звільнення, він спровокує народи, які книга Об"явлення називає "Гог і Магог," на війну проти підданих Божого Царства; ця війна закінчиться тим, що з неба зійде вогонь, який поглине диявольські сили (Об. 20:9). Ці пророцтва інтерпретуються різними дослідниками Біблії по-різному; проте очевидно, що боротьба Бога з силами зла і смерті дуже складна і довга, але закінчиться повним тріумфом Творця і суверена всесвіту і тих сил добра, які слухняні його волі.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2002.05.15 | Голубь

            опять все перекрутил

            Ничего подобного, я имел в виду о "звере" с двумя рожками как бы агнчими, это и есть две основные церкви как бы Христовые, которые даже огонь сводят с небес перед лицом первого "зверя" - империи!
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2002.05.15 | Георгій Пінчук

              Перепрошую, тепер я Вас зрозумів

              Ви маєте на увазі вогонь, який звірина, що "виходить з землі," "зводить з неба додолу перед людьми" (Об. 13:11-13). Образ цієї дворогої звірини дуже таємничий, і тут є величезний простір для фантазій. Можна, звичайно, вважати, що дворога звірина - це сектанти і американці (Ви ж усе зле на світі, дорогий Голубе, бачите як похідне цих двох, чи ж не так?). Але можна піти іншим шляхом - а саме, порівняти цей фрагмент Біблії з іншими фрагментами, де мова іде про дворогі або багаторогі істоти (наприклад, Даниїла 7:8, 7:20-26, 8:23-25). Як чітко видно з тих текстів, звірі з рогами є символом не релігійних сект, а "царств світу," людських політичних систем, які мають схильність вступати одна з одною в союзи. Ріг у мові стародавніх народів Сходу є символом сили, часто брутальної сили, могутності армій, охоронницько-тюремного апарату, а також сили державної пропаганди і державного тоталітарного контролю над життям, діями і навіть самими думками підданих земних царів (див. Об. 13:14-17). Я, чесно кажучи, не знаю, що саме мається на увазі під "вогнем з неба," який дворога звірина зводить на землю, але, враховуючи такий контекст, мені важко зробити алюзії до протестантських релігійних груп чи до Веб-сайту православної церкви. Втім, воля Ваша...
          • 2002.05.15 | Roller

            А кто и зачем сотворил сатану?(-)

            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2002.05.15 | Георгій Пінчук

              Re: А кто и зачем сотворил сатану?(-)

              За Біблією, Сатана або Диявол - це ім'я одного з ангелів, який був, як і всі ангели, створений Богом (з допомогою його Сина, Ісуса Христа, і силою Божого Святого Духа) до створення фізичного Всесвіту з метою виконувати певні доручення Бога, які потребують надзвичайної могутності - більшої, ніж могутність людей. Про те, що Сатана є саме нематеріальною істотою, ангелом, свідчить Йова 1:6, 2:1, Об'явлення 12:9, і інші біблійні тексти. Наведений текст Об. 12:9, а також Юди 6 і інші фрагменти, Сатана відійшов від Бога, зрадив йому разом з іншими ангелами, які стали підкорятися йому, Сатані, а не Богові. (Див. також Буття 6:2-4.) Бог цього не планував, так само як він не планував гріхопадіння людини в Едемському саду. Ангели й люди мають свободу волі і можуть піти на бунт проти Бога - саме це Сатана і його ангели і зробили. Звичайно, Бог міг би знищити Сатану в один момент, але він цього не зробив, очевидно, заради людей. Як це не парадоксально, Сатана і його дії грають дуже важливу роль у Божому плані порятунку людства від гріха і смерті. Сатана постійно намагається довести всім іншим у Всесвіті, як людям, так і вірним Богові ангелам, що людина в принципі не є вірною Богові, що вона може служити Богові хіба що з шкурницьких міркувань, і при найменшому випробовуванні "плюне Богові в обличчя" (Йова 1:8-11, 2:3-5). Але насправді всі бачать, що це не так, що, незважаючи на успадковану від Адама недосконалість людської природи, багато людей дійсно щиро прикладає всі зусилля, щоби залишатися до кінця вірними Богові слугами (Матв. 24:13). Кожен з нас має шанс протягом свого життя ще і ще раз засвідчити, що Сатана є брехун. У свій час, Бог необернено знищить Сатану (Об. 20:10) і тим самим створить нові, кращі умови для життя людей і вірних ангелів у своєму Царстві під прямим проводом Христа і вибраної групи його небесних "царів і священиків" (Об. 20:6).
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2002.05.15 | Гура

                Эти верующие просто "душки" :-))) (-)



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".