МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

01/20/2003 | Лана
до 30-ого року свого життя.Анатолій твердить, що він перебував деякий час в Індії. Подробиці де Він перебував, Анатолій подав у своєму " Орійському еванглії ". Це вже не вперше чую, що Ісус вчився у жреців.
Пане Георгіє! Мене не лякають твердження такої науки. Де б Ісус не перебував, Він є Син Бога Живого і від нього ніколи не відступлю.
Молитви до нього охороняють мене і я не шукаю інших релігій. Про всякі там "боги", також не вірю. Бог є один у Святій Тройці.
Треба признати, що дуже багато баламутства написано у Старому завіті. Не все зрозуміле, а то і часто контреверзійне. Але на те Бог дав людині розум, щоб думала і відрізняла добро від зла.

Відповіді

  • 2003.01.20 | Георгій Пінчук

    Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

    Лана пише:
    > до 30-ого року свого життя.Анатолій твердить, що він перебував деякий час в Індії. Подробиці де Він перебував, Анатолій подав у своєму " Орійському еванглії ". Це вже не вперше чую, що Ісус вчився у жреців.
    > Пане Георгіє! Мене не лякають твердження такої науки. Де б Ісус не перебував, Він є Син Бога Живого і від нього ніколи не відступлю.

    (ГП) Абсолютно згоден з Вами. Річ в тому, що Євангелія дійсно НЕ МІСТЯТь НІЯКОЇ інформації про те, де саме знаходився Ісус Христос між його 13-м і його 30-м роком. Але в Євангеліях нема також і багато чого іншого. Не написано, наприклад, якого зросту був Ісус, якого кольору були його очі чи волосся, як він одягався (написано тільки, що він мав якийсь "верхній одяг," грецьке "іматіа," який так сподобався римським легіонерам, що вони кидали за нього жеребок). І багато інших деталей залишаються поза розглядом. Але це не заважає, а навпаки, тільки допомагає нам сконцентруватися на СУТТЄВОМУ в житті і вченні Христа. Можливо, євангелісти знали про місце перебування Христа між часом подорожі його батьків до Єрусалиму (Луки 2:41-52) до його появи на березі Йордану для хрищення в Івана (Луки 3:21). Можливо, вони навіть і не знали цього. Але так чи інакше, Бог, який, як ми віримо, "надихав" людей, що писали Біблію (2 Тимофія 16, 17), вирішив, що ця інформація НЕ Є СУТТЄВОЮ для нашого розуміння суті Христового вчення.

    > Молитви до нього охороняють мене і я не шукаю інших релігій. Про всякі там "боги", також не вірю. Бог є один у Святій Тройці.

    (ГП) Цілком Вас розумію. Я теж не вірю в пантеони різноманітних богів і божків. Я вірю в одного Всемогутнього Бога, який завжди є зі своїм Сином ("Словом," "Логосом," "Помазаником"-Христом) і зі своїм Святим Духом.

    > Треба признати, що дуже багато баламутства написано у Старому завіті. Не все зрозуміле, а то і часто контреверзійне. Але на те Бог дав людині розум, щоб думала і відрізняла добро від зла.

    (ГП) Ваша правда. Щодо Старого Завіту, є чудова книжка американського християнина на ім"я Філіп Єнсі (Philip Yancey), яка називається, "Біблія, яку читав Христос" ("The Bible That Jesus Read"). Єнсі там аналізує багато складних і суперечливих місць у Старому Завіті з точки зору сучасного християнина. Шкода тільки, що нема перекладів цієї і інших книжок Єнсі на українську мову (я б переклав, якби часу мав трохи більше... може, коли вийду на пенсію, перекладу:)). Якщо Ви читаєте англійською, я б Вам із задоволенням надіслав цю книгу.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2003.01.21 | Romanto

      Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

      (ГП) Абсолютно згоден з Вами. Річ в тому, що Євангелія дійсно НЕ МІСТЯТь НІЯКОЇ інформації про те, де саме знаходився Ісус Христос між його 13-м і його 30-м роком.

      Romanto: Згоден з Вами, однак, роздумуючи над сказаним в Євангелії, можна зробити висновок, що Ісус до 30 років не залишав надовго рідних околиць.
      1. Він мусив виконувати Мойсеевий закон, якій вимагав збиратися тричі у рік для поклоніння Богові. Луки 2:41. Закінчуючи своє служіння він запитував, чи хтось може докорити Йому за гріх, або не виконання Божого закону. Його противники неодмінно скористалися б тим, якби знали, що Він не виконував Господнього закону.
      2. Луки 2:51 "І пішов Він і з ними, і прибув в Назарет, і був їм слухняний".
      Згідно Біблії, Обовязком батьків було навчати закону та Святому Письму своїх дітей. А те, що сказано про Діву Марію та її чоловіка Йосипа, переконує мене, що вони дотримувалися Божих законів. Віддати неповнолітнього Ісуса навчатися до язичників прямо суперечило би всьому, чого навчає батьків Закон.
      3. З реакції людей на проповіді Ісуса Христа у своєму рідному місті Назареті, можна бачити, що люди продовжували вважати Ісуса теслею, сином теслі. Неможливо зробити висновок, що вони не бачили його з 13 до 30 років Матвія 13:55,56.
      З повагою,
      Romanto
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2003.01.21 | Георгій Пінчук

        Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

        Пане Романто, дякую за Ваш допис! Згоден з Вами в усьому. Дійсно, хоча прямих даних нема, можна непрямим чином, через роздуми, висловити припущення, що Христос не залишав Палестини під час своєї юності. Ще на користь цього свідчить той факт, що його прийомний батько, Св. Йосип, під час його проповідницької місії вже був мертвий і залишив свою дружину, Св. Марію, вдовою. Якщо Йосип помер, коли Ісусові було, скажімо, 20 чи 25 років, Ісус, як старший син, мав обов'язок матеріально підтримувати матір і молодших братів та сестер. Імовірно, що саме це він і робив, працюючи теслею в рідних краях. --ГП
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2003.01.21 | Лана

          Re: Нарешті почула підтвердження, про яке заборонено говорити

          Пане Пінчук! Це вперше читаю про те ,що Діва Марія мала ще інших дітей після Ісуса. Чомусь церкви про це промовчують. Те, що Марія мала інших дітей, аж ніяк не применшує її непорочности. Ісус був зачатий безпосередньо від Бога. Але ж вона була жінкою Йосипа і людиною. То чому ж перекручувати те що навіть подано в еванглії. Правда не чула за сестер, але якраз забула в який еванглії сказано, що Ісус мав чотирьох братів. Поясніть більше про це.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2003.01.21 | Георгій Пінчук

            Re: Нарешті почула підтвердження, про яке заборонено говорити

            Лана пише:
            > Пане Пінчук! Це вперше читаю про те ,що Діва Марія мала ще інших дітей після Ісуса. Чомусь церкви про це промовчують. Те, що Марія мала інших дітей, аж ніяк не применшує її непорочности. Ісус був зачатий безпосередньо від Бога. Але ж вона була жінкою Йосипа і людиною. То чому ж перекручувати те що навіть подано в еванглії. Правда не чула за сестер, але якраз забула в який еванглії сказано, що Ісус мав чотирьох братів. Поясніть більше про це.

            (ГП) Матвія 13:55 згадує чотирьох братів Ісуса (Якова, Йосипа або в деяких рукописах Йозеса, Симона, і Юду), а наступний вірш (56) каже, "чи ж сестри Його не всі з нами." З цього можна зробити висновок, що в родині Йосипа і Марії, крім старшого сина, Ісуса, виховувалося ще четверо хлопців і як мінімум двоє дівчат. Але чи були це рідні діти Марії, чи ні, ми не знаємо. Річ у тому, що Йосип був суттєво старший за Марію, коли вони побралися (Матв. 1:19 називає його "МУЖ праведний," тобто він вже був не юнак). Тому не виключено, що він був вдівцем і мав дітей від першого шлюбу. За звичаєм тих часів, ці діти все рівно називалися би "братами" ("адельфоі") і "сестрами" ("адельфаі") Ісуса. Звичайно, не виключено (з точки зору тільки тексту Біблії) і те, що ці шестеро або більше дітей дійсно народилися від Св. Марії. Адже коли Ісусові було 12 років, Св. Йосип ще був живий (Луки 2:41, 42), тобто він на той час прожив у шлюбі зі своєю законною дружиною приблизно тринадцять років. Ніщо у Біблії не заперечує, що він і його законна дружина мали нормальні подружні стосунки після народження Ісуса. Правда, є *традиційне* вірування, що Св. Марія була "вседівою," тобто ніколи не мала статевих стосунків з чоловіком. Але підтверджень цьому у Біблії нема (проте і прямих заперечень нема). На мій погляд, вона була дійсно святою жінкою, незалежно від того, чи були Ісусові брати і сестри її біологічними дітьми, чи ні.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2003.01.21 | Лана

              Re: Дякую за чудове вияснення!

              Пане Георгіє! Ваші вияснення завжди задовольняють мене. А чи Ви колись думали, принаймі як вже підете на пенсію, стати священником?
              Мені здається, якби священники уміли так ясно і раціонально вести дискусію, сьогодні церква не була б у такому занепаді. Щиро дякую!
            • 2003.01.21 | Romanto

              Re: Нарешті почула підтвердження, про яке заборонено говорити

              (ГП) Річ у тому, що Йосип був суттєво старший за Марію, коли вони побралися (Матв. 1:19 називає його "МУЖ праведний," тобто він вже був не юнак).
              Чому Ви вважаєте, що те, що Йосипа названо "МУЖ", якимось чином вказує на те, що він значно старший за Діву Марію?
              З якої причини б ще до обявлення Ангела Гавриїла, Діва Марія, заручилася б з чоловіком, який є значно старший за неї, або вдівцем, який мав би дітей з першого шлюбу? Слова з Матвія 1:19-24, говорять, що ні Йосипу ні Марії не було відомо, що Діва Марія народить Месію.
              Далі, 25 вірш говорить "І не знав він її, АЖ Сина свого ПЕРВОРОДЖЕНОГО вона породила, а ВІН дав Йому ймення Ісус".
    • 2003.01.21 | Анатолій

      Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

      Пані Лано!
      Отакий вже Анатолій, допитливий і не вірячий у догмат та відверту брехню, якою нас годують ортодоксальні попи.
      Ну а такі парубки як Пан Пінчук та ті ж ортодокси, розкажуть Вам, що Ісус стругав дошки і набивав собі мозолі на руках. Іх, бачите, так навчили, а самовдосконалюватися і відступати від догмату їх не вчили. Ні ні, бо бозя за це зробить повторне обрізання. От біда!
      Але крім канонізованих Євангелій, існують ще апокрифічні, які нічим не гірші за так звані канонізовані. Іх також треба знати будь-кому, хто вважає себе за гомо сапрієнса. Крім того у нас в Україні, не знаю як там у бідних америках, продається книжка "Євангелія Ісуса Христа епохи Водолія", яка була написана у 17 віці шотландським священником. Вона також несе дуже багато корисної інформації. Ну а те, що Ісус був на Сході, вчився там і мандрував там, то я сам засвідчився, коли був у Ізраїлі та Індії. Тамтешні люди навіть підсміювалися з нас дураків, що ми не знаємо того, що для них ВОЧЕВИДЬ. Таким чином, давайте не будемо дураками з погляду на нас індусів та ізраїльтян.
      З повагою, Анатолій
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2003.01.21 | Vladislav

        Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

        Анатолій пише:
        > Пані Лано!
        > Отакий вже Анатолій, допитливий і не вірячий у догмат та відверту брехню, якою нас годують ортодоксальні попи.
        > Ну а такі парубки як Пан Пінчук та ті ж ортодокси, розкажуть Вам, що Ісус стругав дошки і набивав собі мозолі на руках. Іх, бачите, так навчили, а самовдосконалюватися і відступати від догмату їх не вчили. Ні ні, бо бозя за це зробить повторне обрізання. От біда!
        > Але крім канонізованих Євангелій, існують ще апокрифічні, які нічим не гірші за так звані канонізовані. Іх також треба знати будь-кому, хто вважає себе за гомо сапрієнса. Крім того у нас в Україні, не знаю як там у бідних америках, продається книжка "Євангелія Ісуса Христа епохи Водолія", яка була написана у 17 віці шотландським священником. Вона також несе дуже багато корисної інформації. Ну а те, що Ісус був на Сході, вчився там і мандрував там, то я сам засвідчився, коли був у Ізраїлі та Індії. Тамтешні люди навіть підсміювалися з нас дураків, що ми не знаємо того, що для них ВОЧЕВИДЬ. Таким чином, давайте не будемо дураками з погляду на нас індусів та ізраїльтян.
        > З повагою, Анатолій

        Шановні!

        Українська не є моєю рідною мовою, я сам стовідсотковий росіянин із Сибіру, тому мені вільне спілкування дається досить важко і прошу пробачення за можливі помилки.

        Ісус Христос не був философом чи вченим, Йому не потрібно було вчитися в будь-кого, бо Він мав знання безпосередньо від Джерела всього Знання, яким би Він не був в земному житті. З точки зору людини, Він Сам є Джерелом Знання. Диво і, напевно, наймогутніший доказ истинности Його Одкровення саме і полягає в тому, що неосвічений тесляр перетворив всю людску історію, навіть негледячи на те, що не мав ніякої земної влади, що Його розп'яли, а Справу Його намагалися знищити і юдеї, і римляни, і багато хто ще.

        Тому намагання зробити Його, Володаря Всесвіту, якимось "посвяченим", ставлючи Його в залежність від якогось вчення, здаються недоречними, так само, як доводити, що неписьменний пастух з Арабії вчився в іудейских та христианских купців і з цього зробив вчення, котре перетворило варварський народ, який закопував своїх жінок і постійно перебував в войнах та набігах, на найрозвинутішу націю, що підкорила півсвіту, де був розквит науки, философії, містецтва, поезії, тощо, яка відкрила перші в Європі університети і слугувала джерелом просвіти в так звані Темні Віки для християнських вчених та философів. Хіба це не Диво?

        "Имеющие очи, да узрят".

        З повагою, Владислав
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2003.01.21 | Анатолій

          Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

          Дякую, пане Владислав!
          Перш за все дякую за Вашу українську, якою Ви володієте НАБАГАТО краще, ніж деякі українці, що себе такими вважають!
          Щодо теслі та вченості.
          Так, Ісіс є Бог, але Ісус є людина, і тут Ви сперечатися не будете.
          То що і хто був Ісус?, можна поставити запитання. Я відповім - Христос - це високодуховна сутність, яка увійшла у фізичне тіло Ісуса і таким чином ми можемо знати дещо, тільки дещо про прихід Боголюдини на Землю. Далі, якщо виходити з чисто християнської ортодоксії, то Вам усе ясно. А якщо я виходжу з Православного вчення, то мені також ясно. ТАК ОТ, У НАС З ВАМИ РІЗНІ ТОЧКИ ВІДРАХУНКУ, тобто, ми з Вами дивимося на світ різними очима. Ваш погляд я уже пройшов. Свій погляд я викладаю на цьому сайті, щоб Ви дійшли. Прощу Вас ознайомитися з моїми постингами - Уроки Православ"я та іншими, тоді і поспілкуємося.
          З повагою, Анатолій
        • 2003.01.21 | Георгій Пінчук

          Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

          Пане Владиславе, дякую за чудовий допис. Абсолютно з Вами згоден в усіх пунктах. А Ваша українська мова дійсно дуже хороша, і ніяких помилок я в ній не знайшов. Вітаю, --ГП
        • 2003.01.21 | Romanto

          Re: Питання до пана Пінчука. Де перебував Ісус від 13 року

          Згоден з п. Vladislavom!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".