МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

МВС ПРОСИТЬ ГЕНПРОКУРАТУРУ РОЗСЛІДУВАТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПРИЧЕТНІСТЬ АПАРАТУ МІНІСТЕРСТВА ДО ВБИВСТВА ЧОРНОВОЛА

01/26/2001 | Майдан-Інформ
МВС ПРОСИТЬ ГЕНПРОКУРАТУРУ РОЗСЛІДУВАТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПРИЧЕТНІСТЬ АПАРАТУ МІНІСТЕРСТВА ДО ВБИВСТВА ЧОРНОВОЛА І ПРИТЯГНУТИ "НАКЛЕПНИКІВ" ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ 2001.01.25


Київ. 25 січня. УНІАН.

Міністерство внутрішніх справ звернулось до генерального прокурора України з проханням "розслідувати" інформацію, викладену в заяві народного депутата Анатолія ЄРМАКА, про причетність генерал-полковника Едуарда ФЕРЕ і підполковника Юрія НЕНАЖЕНКА до організації вбивства В'ячеслава ЧОРНОВОЛА, "з подальшим притягненням наклепників до відповідальності".

Про це йдеться в заяві Центру громадських зв'язків МВС, переданій УНІАН. (Раніше в засобах масової інформації була оприлюднена інформація про те, що народний депутат А.ЄРМАК на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради заявив, що 9 січня колишній співробітник міліції повідомив йому, що координатором операції зі знищення В.ЧОРНОВОЛА був генерал-полковник Е.ФЕРЕ, безпосереднє керівництво операцією здійснював заступник начальника спецпідрозділу "Сокіл" підполковник Ю.НЕНАЖЕНКО - УНІАН.)

У документі ЦГЗ МВС зазначається, що такі виступи депутатів, "спрямовані на дестабілізацію діяльності органів внутрішніх справ". ЦГЗ МВС заявив рішучий протест щодо заяв про причетність Е.ФЕРЕ та Ю.НЕНАЖЕНКА до організації вбивства В.ЧОРНОВОЛА. "МВС вважає, що нагнітання пристрастей інспірується окремими політичними колами й діячами, які зацікавлені у гальмуванні позитивних соціально-економічних перетворень та в дестабілізації обстановки у державі", йдеться в заяві ЦГЗ МВС.

У ній також зазначається, що звинувачуючи керівника апарату міністерства, "деструктивні сили намагаються кинути тінь і на міністра внутрішніх справ" (Юрія КРАВЧЕНКА - УНІАН), примушуючи керівництво МВС займатися не боротьбою зі злочинністю, а "виправданнями".

Як зазначається в заяві, слідством було доведено, що дорожньо-транспортна пригода, в якій загинув В.ЧОРНОВІЛ (25 березня 1999 року - УНІАН) трапилася внаслідок порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2000 року депутати Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, А.ЄРМАК і мер Черкас Володимир ОЛІЙНИК засвідчили, що секретар Ради національної безпеки та оборони Євген МАРЧУК має вiдеокасету, на якiй є iнформацiя щодо проведення спецпiдроздiлом МВС операцiї зі знищення В.ЧОРНОВОЛА. Вони стверджували, що Є.МАРЧУК показував їм цю вiдеокасету. На засіданні тимчасової слідчої комісії ВР 19 січня Є.МАРЧУК заявив, що "не сприйняв серйозно" згадані свідчення, і сказав, що саму касету втрачено.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".