МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

"вся надія на Президента"

01/28/2001 | Майдан
Радіо Свобода нещодавно прокоментувало інтервю Богдана Осадчука польській Газеті Виборчій, де він за словами оглядачів "Свободи" висловив "нетрадиційні думки".
http://www.rferl.org/bd/uk/ukrainian/articles/2001/01/260101a6.html
Не всі володіють польською аби прочитати що там пан Богдан написав. А "нетрадиційність" думок пана Богдана полягала в тому що він у демократичній газеті висловив традиційні для українських газет типу "Сегодня","Факти" та "День" прокучмівські сентенції - змова, підлий Мороз, дестабілізація, вся надія на Президента і т. д. і т. п.
Гонгадзе і свобода преси в Україні йому, так сказати, по його старечим "цимбалам".

Загалом "нетрадиційність" пана Богдана тягнеться ще "доперестроєчних" часів. Проживаючи в Німеччині, пан Богдан викривав "злочинну сутність" українського буржуазного націоналізму, підливав масла у вогонище мельниківсько-бандерівської колотнечі, темпераментно встрявав в усі діаспорні сварки та чвари , словом займав "активну громадянську позицію".
Не можу стверджувати що це він робив по якомусь завданню - напевне це було призвання. У колисці світового соціалізму вітчизні спеціалісти по ідейному поборюванні націоналістичної чуми часто і широко цитували твори пана Богдана.
Потім про нього забули, і наступна його поява прийшлася на хвилі знудження андерграундної львівської інтелігенції багаторічним слинявленням націоналістичних гасел. Пан Богдан (з Берліна!!!) сприймався як якийсь чудернацький нестандартний дядько який ботає на "діяспорній фені" але говорить таке що в ніякі нормативи супернаціонально львівської політкоректності не влазить.

Потім народ розібрався що Бодя Осадчук не то дійсно не знає що робилося в Україні за "совєтів" чи вдає таке і дещо охолов до нього. Однак з тих часів пан Осадчук є берлінським кореспондентом офіціозних ( держадміністрованих) львіських виданнь.

Маю велику підозру, що апокаліптичне враження на пана Богдана Осадчого справила не сама акція "УбК, а те що молодий соціаліст Славко "Кучмофоб" пікетував посольство у Берліні не з уесесерівським червоно-синім прапором і з державним синьо-жовтим. Таке "падіння суспільних нравів" напевно дасть Б.Осадчуку матеріалу не тільки для інтервю "Газеті Виборчій", а й ще надцятьом виданням. А ось не беруть...

Відповіді

  • 2001.01.28 | Technar

    вся надія на Президента - на те що він сам піде

    Саме такий пафос цієї статті.

    Ось так стаття починається (перекладаю швидко не дуже дбаючи про літературність)

    Афера з вбивством Георгія Гонгадзе переростає інтелектуяльні та політичні можливості президента Леоніда Кучми. Найкращім виходом для України була би передача влади від Кучми до рук прем"єра Ющенка. - каже професор Богдан Осадчук

    Якщо про це пишуть навіть такі мастодонти (я теж пам"ятаю його виступи на Свободі у 70-80), то мабуть це і їжаку вже зрозуміло.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.01.28 | Майдан

      Re: вся надія на Президента - на те що він сам піде

      Цей заголовок дійсно є хорошим сухим остатком від статті .
      Однак не зникає враження що ці словя буквально були навязані пану Осадчуку кореспондентом, який брав інтервю.

      Якби не кореспондент, то Осадчук всю відведену сторінку заповнив би роздумами про те як підлі учасники "УбК" руйнують економічну стабілізацію в Україні, досягнуту хоч і Ющенком, але під мудрим керівництвом Леоніда Даниловича Кучми.

      Потім пан Осадчук збачував би світову конспірологічну думку ідеями про організаторів цієї антигуманної реакційної акції та тим за скільки продалися її виконавці( що при нікчемних любительських засобах акції повірте дуже дратує).

      Врешті решт цей старий пердун обізвав мене, Свистовича та інших істериками. Ще один "психоаналітик" появився - до цього у нас цим займався лише Верховний Імплементатор та Гарантіаліссимус Л.Д. Кучма.

      А врешті, якби не акція "УбК" то він би фігу з маком дістав би а не гонорар за інтервю "Газеті Виборчій" - на Заході так заведено. А решта "поміркованих" та "розумних" і далі давилася б відчуттям безпорадності та приреченості, спостерігаючи по УТ нахабну фізію Імплементатора.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.01.28 | Technar

        Старий пердун тільки що віщав у помаранчових

        УБК не згадував. У всьому винні совєтсьскі кагебісти. Вся передача - повний АТАС! Напишу більше як закінчу форум читати.
      • 2001.01.28 | SpokusXalepniy

        ... и группа товарищей

        Майдан писав(ла):

        > Потім пан Осадчук збачував би світову конспірологічну думку ідеями про організаторів цієї антигуманної реакційної акції та тим за скільки продалися її виконавці( що при нікчемних любительських засобах акції повірте дуже дратує).


        Есть определенная "группа товарищей", которая никогда, ни при каких обстоятельствах, ни под какими пытками, ни под каким шантажом (включая взятие в заложники собственных детей) НЕ ПОВЕРЯТ, что выйти на акцию можно, без предварительного обдумывания материальной стороны этого дела, в смысле: на кого я работаю, кому это выгодно и что я за это буду иметь.

        Переубеждать их - бессмысленно.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".