МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

БОРОТЬБА ЗА НДП

01/30/2001 | ВВ
БОРОТЬБА ЗА НДП

Перебування Ємця на Дніпропетровщині було названо прес-службою ПРП
"службововим відрядженням".Те що ТВ повідомило про участь Ємця у якомусь полюванні не спростовує цього - полювання є ритуалом української "нової" еліти, в тому числі і політичної.

Ємець ще півтора року тому був заступником голови НДП, а значить людиною №2 у цій партії.

НДП суттєва вирізняється з поміж решти прокучмівських "бригад" - вона є просто концентратом "адміністративного фактору". Просто три роки тому всім чиновникам наказали вступити у цю партію.

Тому в ній найбільше чиновників сердньої і нижньої ланки, тобто тих які власне і "роблять вибори". Інші "бригади" типу "Трудової України" чи "Демократичного союзу" мають гроші, але не мають чиновників.

З другого боку в НДП на відміну від решти ( навіть від СДПУ(о)) є сяка така ідеологія і внаслідок цього маса колишніх пербіжчиків, переважно з національно-демократичного табору. Власне для конкуренції з цим крилом вона і створювалася.

Після відсунення верхівки НДП від влади у ній почалося бродіння, невдоволення і як наслідок перехід як членів так і цілих організацій в інші партії, як правило назад у стан ображених націонал-демократів.

Так наприклад у тому ж Дніпропетровську ціла районна організація НДП долучилася до палаткової акції "Україна без Кучми".

Не менш показова партійна доля недавно загиблого народного депутата Кононенка з Харкова. Депутат Бродський підтвердив що він був перейшов у його фракцію "Яблуко", але був змушений повернутися назад у фракцію НДП внаслідок якихось погроз.

Авторитету Ємця було достатньо, аби в сьогоднішній час хитань і непевності перетягнути щонайменше половину НДП якщо не у склад ПРП, то просто у табір супротивників Кучми. Одні пішли б ідейних міркувань, другі з образи на Кучму і олігархів , які суттєво відтіснили НДП від грошей, посад та привілеїв, треті з кар’єрних міркувань, у надії на неминуче падіння Кучми.

Не виключено що Ємець саме цим і займався на півдні України - налагоджував зв’язки з потенційними втікачами з кучмівського табору...

Відповіді

  • 2001.01.30 | Пані

    Мне пришло в голову то же самое

    ...после новости о Емце. Я думаю, что всем членам НДП, а особенно бывшим членам или тем, кто был бывшим, надо ходить минимум парами, ездить только поездом и сдать огнестрельное оружие на хранение в банк.

    Наверное это попахивает параноей, но если через неделю кто-то третий умрет от инфаркта, то к этой версии придется вернуться.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".