МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

НАМЕТИ НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

01/30/2001 | Майдан-Інформ
НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ВСТАНОВЛЕНО П'ЯТЬ НАМЕТІВ АКЦІЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

2001.01.30


Київ. 30 січня, УНІАН. На майдані Незалежності встановлено п'ять наметів учасників акції "Україна без Кучми", зокрема, Соціалістичної партії України, УНА-УНСО, Української комуністичної спілки молоді, Української народної партії "Собор" та намет імені Георгія ГОНГАДЗЕ.

Як передає кореспондент УНІАН, майдан Незалежності, в тому числі і намети, повністю обнесено парканом у зв'язку з реконструкцією майдану.

Комендант наметового містечка Євген ФЕЛІНДАШ вважає, що встановлення паркану - це "хід влади для перешкоди в проведенні акції". Зокрема, в інтерв'ю УНІАН він зазначив, що паркан почали встановлювати через дві години після перенесення наметів до пам'ятника архистратигу Михаїлу.
На його думку, реконструкція майдану Незалежності - "тільки відмовка", оскільки, зокрема, немає в'їзду для машин, які мали б завозити матеріали, необхідні для реконструкції.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня акцію "Україна без Кучми" близько 13.30 було поновлено встановленням наметів біля пам'ятника архистратигу Михаїлу на майдані Незалежності у Києві. Зокрема, з протилежного боку майдану Незалежності було перенесено намет з портретом Георгія ГОНГАДЗЕ (у зв'язку з рішенням Старокиївського районного суду м.Києва про згортання наметового містечка учасників акції "Україна без Кучми" з 23 грудня 2000 року організатори акції вирішили реформувати акцію і залишили на майдані Незалежності один намет - імені Георгія ГОНГАДЗЕ. Міська влада попросила прибрати намет з цього місця у зв'язку з початком підготовчих будівельних робіт зі спорудження пам'ятника Незалежності - УНІАН).
Також було встановлено ще два намети, один з яких із портретом члена УНА-УНСО Сергія МОЗГОВОГО, котрий загинув за нез'ясованих обставин 22 грудня 2000 року, повертаючись із наметового містечка у Києві до Харкова.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".