МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Прес-конференція співголів акції "Україна без Кучми"

01/31/2001 | Майдан-Інформ
О 13 годині відбулась прес-конференція співголів акції "УБК". Зокрема, організатори повідомили, що сьогодні розпочався рух учасників регіональних акцій "УБК" з Правобережної України до Києва. 6 лютого вранці представники правобережної опозиції кількатисячною колоною увійдуть Житомирським шосе до Києва, де приєднаються до пікетувальників у наметовому містечку на Майдані Незалежності. 11 лютого колоною до Києва увійдуть учасники акції "УБК", які рухатимуться маршрутом Харків - Полтава - Суми - Чернігів - Київ. 18 лютого до пікетувальників у Києві приєднаються представники Півдня України. Опозиціонери рухатимуться поїздами, електричками та пішою ходою. Сьогодні о 14.00 розпочалась піша хода з Житомира кілька сот представників СПУ,"Собору", УНА-УНСО, УНР, "Батьківщини", ПРП. Попереду колони йде баран з табличкою "Я голосував за Кучму".
Організатори акції підкреслили, що незважаючи на те, що київська адміністрація обгородила всю територію Майдану Незалежності, мітинг 6 лютого не відміняється і не переноситься на інше місце. Мітинг відбудеться о 16.00 саме на Майдані Незалежності.
Відповідаючи на питання про мету і тривалість акції, Володимир Чемерис відзначив, що дії влади сьогодні настільки нервові й конвульсивні, що складається враження про агонію режиму. За його словами стратегічною метою акції є не просто заміна одного президента на іншого, а зміна системи влади - перехід до парламетської республіки і заміна "виконавчої вертикалі" на місцях місцевим саморядуванням.
На прес - конференції також було повідомлено, що Стрийська міська рада (Львівська область) схвалила звернення до президента України та Верховної Ради з вимогою відставки силовиків.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".