МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

У ВЛАДИ БАГАТО КЛОПОТУ - ПОТРІБНО ОРГАНІЗОВУВАТИ ПО ДВА АЛЬТЕРНАТИВНИХ МІТИНГИ.

02/02/2001 | Майдан-Інформ
ЖОДНОГО ДНЯ - БЕЗ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ

2001.02.02

ЗАПОРІЖЖЯ, 2 лютого. /Володимир Єременко - Укрінформ/. Не встигли молоді згорнути намети на Вознесенівській площі, які вони встановили, протестуючи проти республіканської та місцевої влади, як їм на зміну прийшли дорослі. Жодного дня без акції протесту - на такий жорсткий режим перейшли політичні партії та громадські рухи в Запоріжжі.
Тридцятого січня праві пікетували приміщення Запорізького міськвиконкому, а ліві одночасно проводили мітинг під стінами обласної державної адміністрації, де того дня проходила сесія Запорізької обласної ради. 1 лютого зі звичайними вимогами забезпечити соціальні гарантії громадянам України й відмінити непопулярні рішення міськвиконкому під його стінами провели мітинг ліві на чолі з обласною організацією Компартії України.
Дві години близько трьохсот чоловік вимагали, щоб до них вийшов міський голова Олександр Поляк і відповів, чому в місті діється безладдя, зростають ціни на комунальні послуги й на проїзд у
громадському транспорті, а зарплата, яка й без того набагато нижча прожиткового мінімуму, не виплачується. Чому, замість розв'язання соціальних проблем, міськвиконком під "нуль" викорчовує дерева на центральному проспекті, перетворюючи місто-сад у місто-плац. Однак відповіді від мера пікетники не дочекалися.
Сьогодні біля стін міськвиконкому лівих замінили праві під проводом крайової організації Народного Руху України. Це їхній третій пікет міського Білого дому протягом останнього тижня. Ще
одну акцію протесту рухівці мають намір провести біля стін Запорізького міськвиконкому завтра, 3 лютого.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".