МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

КЕРIВНИЦТВУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМIНIСТРАЦIЇ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ СИТУАЦІЯ В РЕГІОНІ

02/03/2001 | Майдан-Інформ
КЕРIВНИЦТВО РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМIНIСТРАЦIЇ ВВАЖАЄ, ЩО
СУСПIЛЬНО-ПОЛIТИЧНА СИТУАЦIЯ В РЕГІОНІ НАСТОРОЖУЄ

2001.02.03

Рiвне. 3 лютого, УНIАН. Суспiльно-полiтична ситуацiя в державi й, зокрема, на Рiвненщинi "насторожує". Про це сказав на прес-конференцiї заступник голови Рівненської обласної державної адмiнiстрацiї секретар обкому СДПУ(О) Петро САУХ.

Як передає кореспондент УНІАН, коментуючи політичну ситуацію в державі, П.САУХ засудив лiдерiв "окремих полiтичних сил", назвавши їх "рудиментами" минулого тоталiтарного режиму. За його словами, ці сили діють "за бiльшовицьким принципом: мета виправдовує засоби". Поразка на президентських виборах, необхідність iмплементацiї результатiв всеукраїнського референдуму, на думку П.САУХА, "пiдштовхнула полiтичних аутсайдерiв до реваншу". Так, за його словами, "з'явилися "касетна справа" i "наметова акцiя"".
(Йдеться про оприлюднення аудіозаписів, зроблених майором безпеки у запасі Миколою МЕЛЬНИЧЕНКОМ, за його твердженням, у кабінеті Президента Леоніда КУЧМИ. На підставі цих записів майор звинуватив Л.КУЧМУ й інших посадових осіб держави у причетності до зникнення журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ та інших протиправних дій - УНІАН).

Однак, хто конкретно пiдпадає пiд категорiю таких лiдерiв, П.САУХ не сказав. Він лише зазначив, що позицiя цих дiячiв "йде в розрiз з iнтересами суспiльства і на шкоду державi, бо крiм мiтингiв, манiфестацiй, галасливих протестiв за ними не має нiякої роботи, нiчого конкретного".

Як повідомляв УНІАН, у Рівному відбулося кілька ексцесів між представниками органів влади і учасниками акції "Україна без Кучми". Так, 12 сiчня, за словами голови обкому Соцпартiїї України Леонтiя САМЧУКА, представники органiв внутрiшнiх справ перешкоджали розгорнути намети на Театральному майданi облцентру, попередивши учасникiв акцiї про можливiсть притягнення їх до вiдповiдальностi за порушення громадського порядку. Десятьох учасникiв акцiї "Україна без Кучми", якi намагалися 23 січня розбити намети й виставити iнформацiйний стенд пам'ятi Георгiя ГОНГАДЗЕ, було затримано спецпiдроздiлом "Беркут". Їх звинуватили у "злiснiй непокорi" працiвникам мiлiцiї на пiдставi статтi 185 Адмiнiстративного кодексу України, а матерiали на них були передані до мiського суду.

Інiцiатори акцiї "Україна без Кучми" (керiвники обласних органiзацiй СПУ, УНА-УНСО, партiї "Собор" та iнших) не погодилися з таким тлумаченням цих подiй i звинуватили мiлiцiю у брутальному нападi на людей i завданні тяжких тiлесних ушкоджень. Двоє учасникiв акцiї з поламаними ребрами потрапили до мiськiй лiкарнi.
29 січня трьом учасникам акції "Україна без Кучми" - студентам Рівненського державного технічного університету у кабінеті ректора оголосили про їх виключення з вузу.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".