МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

КЕРІВНИКИ ГЕНПРОКУРАТУРИ МАЮТЬ ПІТИ У ВІДСТАВКУ

02/03/2001 | Майдан-Інформ
ЛЬВІВСЬКИЙ ГК "ЗА ПРАВДУ" ВВАЖАЄ, ЩО КЕРІВНИКИ ГЕНПРОКУРАТУРИ МАЮТЬ ПІТИ У ВІДСТАВКУ У ПОВНОМУ СКЛАДІ

2001.02.03

Львів. 3 лютого, УНІАН. Львівський Громадський комітет "За правду" вважає, що керівний склад Генеральної прокуратури України "повністю дискредитував себе, тому має піти у відставку у повному складі". Про це йдеться в заяві громадського комітету, переданій у п'ятницю до Львівської прокуратури під час пікетування цієї установи.

Як передає кореспондент УНІАН, упродовж 25 хвилин пікетування до пікетуючих так і не вийшов прокурор Львівської області Богдан РИНАЖЕВСЬКИЙ, тому вони змушені були самі занести до прокуратури заяву, у якій, зокрема, сказано, що Громадський комітет "За правду" "обурений розслідуванням справи про зникнення журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ і, зокрема, діями генерального прокурора України Михайла ПОТЕБЕНЬКА". Комітет вважає, що М.ПОТЕБЕНЬКО "не відповідає займаній посаді, зловживає службовим становищем, проявив некомпетентність та політичну заангажованість, що ставить під сумнів об'єктивне розслідування вказаної справи". На думку учасників пікетування, генпрокурор не сприяє, а перешкоджає розслідуванню справи. "Прокуратура замість розслідувати справу Гонгадзе займається політичними розправами. Про це явно свідчить кримінальна справа порушена проти екс-віце-прем'єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО", - зазначено у заяві комітету. Політичні оцінки, розвішування ярликів та вигороджування керівництва держави дозволяє зробити висновки про некомпетентність Генеральної прокуратури. "Вважаємо, що керівний склад Генеральної прокуратури України повністю дискредитував себе, тому має піти у відставку у повному складі", - зазначає комітет "За правду".

З пікетування Львівської прокуратури розпочалася серія пікетувань, які Громадський комітет "За правду" запланував провести у лютому. Потім пікетуючі перейшли під офіс народного депутата Юрія КРИВОРУЧКА, а згодом - до офісів інших народних депутатів, які не голосували за відставку силовиків. У заяві, поширеній із цього приводу, сказано "Громадський комітет "За правду" висловлює свій протест з приводу того, що ви дозволяєте собі не голосувати чи взагалі бути відсутнім у парламентській залі у той час, коли там голосуються доленосні для української держави питання".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".