МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Чорновіл вийшов із партії Руху

02/03/2001 | Broker
Політичною сенсацією дня стало рішення Тараса Чорновола, сина В'ячеслава Чорновола, вийти з парламентської фракції Руху, а відтак і з самої партії

1+1
http://www.1plus1.tv/news/?2887

Відповіді

  • 2001.02.03 | Пані

    Уточнение - из фракции

    Вот полный текст

    Політичною сенсацією дня стало рішення Тараса Чорновола, сина В'ячеслава Чорновола, вийти з парламентської фракції Руху, а відтак і з самої партії


    Автор: Євген Глібовицький



    Останнім часом Тарас Чорновіл вирізнявся своєю окремою позицією у касетному скандалі. Цього тижня він заявив, що опізнав запис своєї розмови з Президентом, але каже, що не ця причина стала вирішальною для виходу із фракції Руху


    Учора до пізнього вечора і сьогодні впродовж дня тривало засідання центрального проводу Руху, який рекомендував з'їзду у травні цього року знову обрати Геннадія Удовенка головою партії. Крім того, було переобрано керівника секретаріату, що на думку Чорновола впливатиме на подальше позиціонування Руху.


    Тарас Чорновіл: "Виникла криза політичної позиції партії саме і на основі і ставлення до касетного скандалу, ставлення до органів влади, визначенні, чи Рух має зайняти угодовську позицію, чи Рух має поставити твердо свої вимоги."


    Реакція в Русі була неоднозначною.


    Вячеслав Коваль: "Я цього чекав давно. Не є Чорновіл рухівцем, не був ніколи рухівцем, причетним до цієї організації."


    Інша позиція полягає в тому, що у Чорновола не склалися відносини всередині Руху, на нього тисне авторитет батька та намагання бути чесним і послідовним в перипетіях касетного скандалу, так вважає народний депутат Юрій Ключковський: "Однак я вважаю, що сьогоднішня його оцінка ситуації далека від дійсності і викликана в першу чергу емоціями."


    Гостроти ситуації додає те, що згідно зі статутом Руху вихід із фракції автоматично означає вихід із піртії. Сам Чорновіл каже, що із партії виходити не хоче.


    Вячеслав Коваль: "Винятків не може бути, бо статут є однаковим для всіх, навіть якщо це син Вячеслава Максимовича."


    Юрій Ключковський: "Я буду проти будь-яких спроб застосовувати до Тараса Чорновола будь-які санкції. В даному випадку найкращим ліком є час."


    Вихід Чорновола із фракції Руху і перехід до фракції "Реформи-конгрес" на думку всіх дійових осіб на блок Рух-КУН-ПРП не вплине. Сам Чорновіл каже, що незабаром фракції руху і реформаторів об'єднаються.


    Юрій Ключковський: "Те, що Чорновіл сьогодні більше проявляє симпатії до позиції ПРП дає йому більші можливості залишатися у спільному блоці і не поривати з НРУ."


    Своїм вчинком Чорновіл намагається закцентувати необхідність прискорення об'єднання, і створення єдиного передвиборного штабу між правими - Рухом, Куном і ПРП, але не з центристами.


    Тарас Чорновіл: "Варіант так званої широкої коаліції з центристськими партіями "Відродження регіонів" і СДПУо - з ними іти в коаліцію ми не маємо права. Такі тенденції появилися."


    Сьогодні рішення про партійну приналежність Чорновола центральний провід руху не приймав. Як і не давав оцінки його позиції щодо розширення коаліції.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".