МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Мітинг на Хрещатику

02/06/2001 | Майдан-Інформ
Щойно закінчився мітинг на вул. Хрещатик. Відбулося спалення портретів пахана та чучела пахана, яке було одягнуто у зеківську робу. До цього чучела причепили ще й гитару - невід"ємний атрибут нинішнього президента.
Трохи про перебіг мітингу. Комуністи, які стояли окремо від мітингуючих, у якийсь момент почали за допомогою міліцію проштовхуватися ближче до центру. Це спричинило певну напруженість, але завдяки діям учасників мітингу це їм не вдалося. Сам факт сприяння комуністам з боку міліції свідчить про спроби влади довести, що на у акції беруть участь лише "червоні". До міліціонерів звернувся Г.Омельченко і після цього спроб створити коридор для комуністів більше не робилися.
На мітингу виступав і лідер КПУ Симоненко. Його виступ зустріли свистом.
Лідер соціалістів, О.Мороз, який виступав наприкінці мітингу зазначив, що виступаючи проти Кучми, який сам по собі нічого незначуща людина, ми виступаємо проти тієї системи влади в Україні, яка довела до зубожіння власний народ, проти корупції і беззаконня.
На його думку, в Україні має бути парламентська республіка з сильним прем"єр-міністром, який є лідером партій, що перемогли на виборах. При наявності цих умов, а також незалежних судів, він переконаний у подальшому розвитку України на шляху до справжньої європейської держави.
Було також повідомлено, що у неділю у Київ увійде колона представників північних регіонів України.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".