МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

КРИМІНАЛЬНА ВЛАДА ПІДНІМАЄ ЧОРНІ ЗНАМЕНА. Свідчення очевидця

02/07/2001 | Майдан-Інформ
КРИМІНАЛЬНА ВЛАДА ПІДНІМАЄ ЧОРНІ ЗНАМЕНА. Свідчення очевидця.

Пропонуємо Вам свідчення очевидця нападу на наметове містечко акції "Україна без Кучми", який стався у вівторок 6 лютого.
=================================================================================

Розповім що я бачив.
Десь у 13.15-13.30 з пасажу в колоною по три вийшло, не вибігло а вийшло спокійним "походними шагом", кілька сот людей. Вони встановились на площі, де звичайно знімається кароокі на майдані.
Видовище було не для слабохарактерних. Чорні пов’язки на головах і рукавах, у кожного другого чи третього такий собі "прапор": півтораметровий дубець з чорною ганчіркою на кінці. Постоявши хвилин п’ять, так же ж ,колоною по три, в повному мовчанні рушили вниз до наметів. Звернувши вправо ця колонна вишикувалась від пасажу аж до входу у підземний перехід до Майдану Незалежності. В строю були в основному молоді люди, студентського віку, діяли організовано, схоже що це були курсанти якогось воєнізованого навчального закладу, багато хто говорив, що то були курсанти академії МВС.

Майже одночасно з тим як колона рушила униз, близько 20-30 молодиків старшого віку, більше схожих не на курсантів, а на бандюків чи оперативників, одягнуті в ті ж чорні пов’язки, підбігли до наметів, моментально їх повалили і почали бити дубцями і ногами тих небагатьох жителів наметового містечка, тих хто не пішов до Верховної Ради, а зостався на Хрещатику. Були повалені всі намети які стояли уздовж Хрещатику, окрім тих які знаходяться поряд з входом у підземний перехід на Майдан Незалежності.

Перехожі, яких чимало на Хрещатику, були в повністю шоковані. Білий день, самий центр міста, а тут палками і ногами б’ють чимало людей. Міліції не було зовсім. Ще півгодини до того то там то тут маячили, а тут ось одномоментно щезли. Побиття продовжувалось декілька хвилин. Перехожі заціпеніли і повні жаху дивилися, що творилось на центральній вулиці міста. Більшість боялись навіть слово сказати, оскільки позаду стояв стрій із кількасот молодиків з дубцями напоготові. Ніхто не наважився не то що дією, а й словом захистити людей.
Коли ударна група почала відходити і народ що стояв навкруг, отямившись, став кричати "подонки", "фашисти", "есесівці". Відбігаючи ще отримали в наздогін чимало ударів палками від палаток.

Основна колонна чорнопов’язочників просунулась ще вперед до Майдану і простояла так хвилин п’ятнадцять, перехожі теж не розходились, зібралась велика натовп на протилежній стороні Хрещатика, народ дивився, питали один одного що це за падлюки такі можуть бути, і чому зовсім нема міліції. Звідкись прибігли хлопці в камуфляжі, деякі з пов’язками УНА-УНСО, і відгородили ще незачеплену нападом частину наметового містечка. Простоявши ще хвилин десять, захисники Кучми під чорними знаменами, розвернулись і організовано все так же колонною по троє відійшли у Пасаж. Навздогін їм неслись прокляття перехожих, яких зупинили ці шокуючи події.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".